Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

TOYOTA COROLLA E 12 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Re: Ερωτηση Για Τις Ζωνες Ασφαλειας
Παλιά 26-05-06, 16:33
Το avatar του χρήστη Jims192
Jims192 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: E12 TS
Περιοχή: Ξεσσαλονίκη...
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 330
Jims192 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
[..]γιατί αν τρακάρεις στην Εθνική με 120χ.α.ώ.(και 120 ο απέναντι),μόνο κάποιο θαύμα θα σε σώσει! [...]
Σε τετοια συγκρουση Δυστυχώς και ο "Παντοδύναμος" έχει περιορισμένες δυνατότητες παρέμβασης...Αν κατι τετοιο συμβεί,θα έχεις την δυνατότητα να σου τα πει και απο κοντά...

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από billlllll";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
τα test γίνονται με 64km/h όχι σε τελείως ακλόνητο 'τοίχο' και είναι αντίστοιχα με μια μετωπική με αυτοκίνητα που κινούνται με 55km/h. Σε περίπτωση που δεν φοράς ζώνη μόνο με τον Θεό κολλητό παίζει να γλιτώσεις χωρίς σοβαρό τραυματισμό....
Εγω παλι νομίζω οτι είναι οτι ο τοιχος (τυπου sandiwich όπως λέγεται) κατα την διαρκεια της πρόσκρουσης είναι ακίνητος,απλά εχει την δυνατότητα να παραλαμβάνει δυνάμεις κατα την συγκρουση μέσω της παραμόρφωσης.Ειναι λοιπόν σαν χτυπάς σε σταθμευμένο...

Και κατι αλλο που είναι πολύ απλό και χρονια διαφιμίσουν και διατυμπανίζουν αλλά εμεις βόσκουμε,αγνοοντας επιδεκτικά τους ειδικούς...Εστω οτι είμαστε 80 κιλά και τρακάρουμε με 50 km/h σε κάτι ακίνητο(ετσι πέρνουμε σαν παραδοχή μια πλαστική συγκρουση που μόνο το αυτοκίνητο θα αποροφήσει δυνάμεις)..Η ορμή που θα αναπτυχθεί στο σώμα μας είναι P=u*m=Ταχύτητα*Μάζα=50 km/h*80kg=400Ν (νομιζω Ν είναι η μονάδα) άρα αυτό δεν ειναι 400 κιλά?( Ξερουμε κανέναν αντε και λιγότερα αφού θα αποροφήσει ενέργεια και το αυτοκίνητο) που να μπορεί να κρατήσει ακαριαία "κόντρα" με τα δυό του χεράκια 400 κιλά ? Ούτε ο Πύρρος...

(έχω ξεχάσει την Φυσική μου..Αν κάποιος θυμάται ή ξερει καλύτερα ας μας πει πόσο ακριβως ειναι η δύναμη που καλούμαστε να κρατήσουμε)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-05-06, 16:57
papadodi Offline:
Μέλος

Μοντέλο: Ε12 f/l 1.4
Περιοχή: Αθηνα
Δύναμη Σεβασμού: 246
papadodi είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

μπορεις απλα να αγορασεις ενα σκετο κλιπακι και να το κουμπωνεις οποτε θες.παντως για μενα δεν υπαρχει μεγαλυτερη μαλ..... απο το να σπασεις το κεφαλι σου ενω μπορεις να μην παθεις τιποτα.για το κρανος αντε το καταλαβαινω,με 40 βαθμους, αλλα ηθελα να ξερα που σε εμποδιζει και γιατι σε ενοχλει η ζωνη.πριν 2 χρονια ενας γνωστος ελιωσε με 160 ενα vti με το πλαι σε μια κολονα στη θησεως στην ερυθραια.τοθεμα επαιζε 2 μερες στις ειδησεις και το αμαξι απλα δεν μπορω να σου περιγραψω πως ηταν...κι ομως 3 βγηκαν ζωντανοι επειδη φορουσαν ζωνη! ελεος ρε παιδια ποτε θα μαθουμε να την φοραμε!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-05-06, 17:05
papadodi Offline:
Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από billlllll";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλωσήρθες στην παρέα μας! Εγώ δε θα σου προτείνω να το αφήσεις γιατί καταντάει σπαστικό σε φάσεις που δεν πρέπει, αλλά θα σου προτείνω να φοράς τη ζώνη ακόμα και μες την πόλη ή σε περιοχές με χαμηλή ταχύτητα.

[img]http://www.ncap.com/images/results/small_family_cars/car_134_2002/toyota_corolla_2002.jpg[/img]

τα test γίνονται με 64km/h όχι σε τελείως ακλόνητο 'τοίχο' και είναι αντίστοιχα με μια μετωπική με αυτοκίνητα που κινούνται με 55km/h. Σε περίπτωση που δεν φοράς ζώνη μόνο με τον Θεό κολλητό παίζει να γλιτώσεις χωρίς σοβαρό τραυματισμό....
ξεχασες να του πεις οτι τα πλευρικα crash tests γινονται με αυτα τα 40 χλμ που φιλος κυκλοφορει στην πολη του, οποτε αν του πεσει κανεις στην πορτα με αυτα τα χλμ και δε φοραει ζωνη......
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-05-06, 17:29
Το avatar του χρήστη madvinegar
madvinegar Offline:
Administrator

Μοντέλο: Jeep Renegade
Περιοχή: Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός
Παιδιά οκ, ηρεμήστε. Μια ερώτηση έκανε ο άνθρωπος. Στο κάτω κάτω είναι δικαίωμα του αν θα φοράει ζώνη ή όχι.
Αν δεν θέλεις να βάλεις ζώνη δεν έχει να κάνει ούτε με το αν θα βαράει το beep sound ούτε αν θα βαράνε οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων. (π.χ. Εμένα δεν έχει beep sound αλλά πάντα βάζω ζώνη).
Η ερώτηση του παιδιού ήταν αν ξέρει κανείς πως απενεργοποιείται αυτός ο θόρυβος και όχι αν είναι καλό να φοράει ζώνη ή όχι. Πιστεύω πως αυτό το ξέρει.
Παρακαλώ λοιπόν όποιος ξέρει ας βοηθήσει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-05-06, 17:37
Το avatar του χρήστη billlllll
billlllll Offline:
Administrator

Μοντέλο: Corolla E12 Sol 1.4 '02
Περιοχή: Ιωάννινα
Δύναμη Σεβασμού: 463
billlllll έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη

Από το www.ncap.com

Why have you chosen such a high front impact test speed?

By carrying out frontal impact tests at 64km/h (about 40 mph) we are simulating a car to car impact where both cars are travelling at about 55 km/h, a speed shown by accident studies to address a high proportion of fatal and severe injury accidents.

Anyway δίκιο έχει ο mad όποιος μπορεί να βοηθήσει το παληκάρι ας πει και την γνώμη του... όσοι θέλουν(θέλω) να πει μόνο την γνώμη του την πάτησε
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-05-06, 17:39
Το avatar του χρήστη thanos0300
thanos0300 Offline:
Μικρό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 245
thanos0300 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Συμφωνω με τους υπολοιπους φιλε μου....περσι που την πηρα μου εσπαγε τα κοκονια...τωρα δεν προλαβαινει να χτυπησει...την εχω ηδη φορεσει...μεχρι και η κοπελα μου που ειχε μαθει απο του δικουσ της να μη φοραει μεσα στην Αθηνα,με την Corolla της εχει γινει συνηθεια..
Φιλε papadodi εννοειται πως και 500 βαθμους να εχει πρεπει να φορας κρανος! λογω περιοδικου ξερω, και γι'αυτο το λεω...

φιλικα Θανος
Παλιά 26-05-06, 20:32
Το avatar του χρήστη GioRgio_
GioRgio_ Offline:
Μέλος

Περιοχή: Μελίσσια-Ηράκλειο Κρήτης
Δύναμη Σεβασμού: 241
GioRgio_ είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Αγαπητέ jo_corolla_carina τα παιδία,όλα μηδενός εξαιρομένου έχουν δίκιο!!Η ζώνη είναι ότι πιο καλό έχει να μας προσφέρει η αυτοκίνηση-στο πιο soft όμως...!!!Παρόλα ταύτα -και στο κάτω κάτω της γραφής-επειδή όλοι μας -θέλω να πιστεύω-έχουμε σώας τας φρένας και προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας, στην περίπτωση που θέλεις να μην φοράς την ζώνη σου-και δικαίωμά σου στην τελική- και να μην μπλέκεις με αντιπροσωποίες δύο είναι οι λύσεις.Η μία 'ελληνική' παντεντα-η οποία αναφέρθηκε- είναι να τοποθετείς την ζώνη στην πρέπουσα θέση και μετά να κάθέσε απο πάνω και η άλλη είναι να πάς να βρείς απο κανένα πεταμένο αυτοκίνητο το κλιπάκι που υπάρχει στην ζώνη και απλά και ωραία το τοποθετείς στην εσοχή και ούτε γάτούτε ζημία!!!Άσε που άμα μπλέξεις με αλλαγή προγράμματος,μηδενισμό χιλιομέτρων και χίλιες δύο βλ@κείες,μπορεί και να γυρίσεις κουρεμένος αντι για μαλλί!!!!
Όλα τα παραπάνω που αναφερθήκανε απο τα άλλα παιδία -και τα οποία ήταν μερικές φορές απότομα- γίνανε μόνο και μόνο επειδή στο forum μας υπάρχουν άτομα με αγάπη και μεράκι για το colloraki τους και φυσικά για την ζωή τους!!!Και επειδή όλοι αυτοί που έχουν κοινές 'αγάπες' ενδιαφέρονται για τους άλλους ,το δείξανε(όπως και εγω έχω αντιδράσει έτσι αρκετές φορές) με πίο μεγάλο πάθος...!!!
Φίλε μου jo_corolla_carina,όπως και όλοι μας,να ξέρεις ότι τίποτα δεν είναι απλό!!!Καταλαβαίνω ότι στον τόπο διαμονής σου τα χιλίομετρα που κινήσε μπορεί να είναι μηδενικά αλλά θα σου εκμυστηρευτώ κάτι και θέλω να το σκεφτείς...!!Αυτόν τον καιρό διαμένω στο Ηράκλειο Κρήτης-λόγο μεταπτυχιακού- που οι ταχύτητες είναι στα ίδια επίπεδα με αυτά της πόλης σου!!Για τον ίδιο λόγο,ένας φίλος μου δεν φορούσε την ζώνη του μέσα στην πόλη.Συνέβει το κακό και τυχαίνει να τρακάρει και σύν τη άλλης να φέρει μία περιστροφή στον αέρα.Η κοπέλα του-ευτυχώς φορούσε ζώνη!!Σε πληροφορώ λοιπόν ότι τον βρήκαμε έξω απο το αυτοκίνητο έχοντας βγεί απο το παρμπιζ!!!Ενώ η κοπέλα του την έβγαλε με λίγους μώλωπες!!Ταχύτητα κρούσης 65 km!Εκεί κόλλησε το κοντέρ....!!!Και σκέφτομαι:είναι η πίο κακή στιγμή που θα μπορούσε να συμβεί με αυτά τα χιλιόμετρα.Αξίζει όμως να βασιστείς μόνο και μόνο στις πιθανότητες-που όπως και να το κάνουμε είναι υπέρ σου????Αξίζει γία μία στο εκατομμύριο να χάσεις την ζωή σου??Πιστεύω πως όχι.....
Ευχαριστώ για τον χρόνο σού και συγνώμη εάν κούρασα κάποιον απο εσάς....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-05-06, 13:18
papadodi Offline:
Μέλος

sorry αν ηταν λιγο αποτομο το υφος μου, απλα πιστευω να συμφωνειτε το τομαρι μας πρεπει να το κοστολογουμε λιγο ακριβοτερα.
παντα φιλικα, Δημητρης.
Παλιά 27-05-06, 22:15
Το avatar του χρήστη GioRgio_
GioRgio_ Offline:
Μέλος

Περιοχή: Μελίσσια-Ηράκλειο Κρήτης
Δύναμη Σεβασμού: 241
GioRgio_ είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Αγαπητέ Δημήτρη θα συμφωνήσω πλήρως μαζί σου και θα πρασθέσω "και το τομάρι των συνοδηγών μας".Γιατί -κακός βέβαια- μπορεί να μην δίνουμε δεκάρα για τους υπόλοιπους, αλλά για τούς δικούς μας ανθρώπους που μεταφέρουμε καθημερινά είναι κατι παραπάνω!!!!Και στην τελική μπορεί εμείς να μην θέλουμε να φοράμε ζώνη αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να το επιβάλουμε σε όποιους μεταφέρουμε με το αυτοκίνητό μας!!!Γιατι στην τελική εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την σωματική τους ακεραιότητα όταν οδηγούμε.
Και φυσικά -οπως αναφέρθηκε σε παραπάνω posts- εάν είναι να συμβεί η κακία στιγμή,δεν σε σώζουν ούτε 3547 αερόσακοι ούτε 1005 crash tests!!!Άσε που θα το καταλάβεις απο το χτύπημα στο παρπριζ....!!!Ο Άγιος Πέτρος θα είναι που θα σε καλεί κοντά του....!!!!
Φιλικά Γιώργος...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-05-06, 14:57
pepetas Offline:
Νεότατος

Δύναμη Σεβασμού: 0
pepetas είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ.ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΒΕΕΡΕR.ΣΥΝΗΔΕΙΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΙΜΑΙ Κ ΤΗ ΖΩΝΗ ΜΟΥ ΤΗ ΦΟΡΩ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ.ΠΧ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΑΓΚΗ Κ ΕΧΕΙΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΖΩΝΗ ΣΟΥ Κ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΚΑΘΕΣΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΒΑΡΑΕΙ ΓΙΑ 1,5΄.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΖΩΝΗ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΣΕ 1 ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΤΟ CARINA,Η ΖΩΝΗ ΜΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΚΕΦΑΛΑ ΜΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ....
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Βοηθεια με ζωνες ioannou_b TOYOTA COROLLA 111(G6) 1 10-10-18 00:35
aftermarket ζωνες για Ε12 pariah TOYOTA COROLLA E 12 10 31-08-10 19:33
ΗΧΟΣ ΑΠΟ ΖΩΝΕΣ (μπιπ) TAKISCOR TOYOTA COROLLA E 12 2 29-01-10 12:09
ΕΡΩΤΗΣΗ arme72 TOYOTA COROLLA 111(G6) 4 26-04-09 18:40
ζωνες ασφαλειας.... προβλημα MARMEL TOYOTA COROLLA E*101 23 25-11-07 20:07

Page generated in 0,16659307 seconds (81,37% PHP - 18,63% MySQL) with 43 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:21.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com