Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από 2579";p="
τα 180 σε αυτ/τα σαν τα δικα μας ειναι γυρω στα 900μ (και μου εριξε 2 καροτσες η 0,2-0,3 για κλαματα δλδ)
το τς για 1,8 παει καλα παιδες ιδιος του jims202
mechanicaf με εστηλες με αυτα που εγραψες και ενα λαθος που εκανες και θελη διορθοση 1 ατομο μεσα ειχε στο αυτ/το το εαυτο του οχι να χασουμε και με 2 ατομα στο τσ
μιας και γραφουμε για την κοντρα μεταξη τον κηνιτηρων για πητε μου πια ειναι η πρωτοτιποια του τς γιατι τουλαχιστον ο δικος μας ειναι το πρωτο μοτερ με 20ν σε παραγογη το τσ σε τι εχει προτοτυπηση εκτος το οτι ειναι ποιο καινουριος πιο πολλα κιβικα και αργοτερος απο το 20ν
|
Μην είσαι τόσο απόλυτος στην κριτική σου. Όπως είπε και ο Κοσμάς, κανένας δε λέει ότι ο 4AGE δεν είναι πολύ καλός κινητήρας. Θέλεις να πω και άλλα? Ο 4ΑGE είναι ένας ΦΟΒΕΡΟΣ κινητήρας. Νομίζω ότι είναι ίσως ο πιο διαδεδομένος κινητήρας της Toyota για ερασιτεχνική αγωνιστική οδήγηση.
Όμως μην συγχέουμε τα πράγματα. Αν κινητήρες τέτοιου είδους μπορούσαν να περάσουν τις προαδιαγραφές ρύπανσης που υφίστανται σήμερα, τότε δε θα υπήρχε λόγος να τους αλλάξουμε! Όμως δυστυχώς αυτό δεν γίνεται. Ούτε η Toyota ξέχασε πώς γίνονται οι κινητήρες, ούτε η Alfa Romeo, ούτε η BMW. Απλά, ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΙΚΗ ΙΣΧΥΣ = ΜΕΓΑΛΗ ΡΥΠΑΝΣΗ, άρα πάπαλα.
Τώρα το κατόρθωμα της Toyota (ή της Yamaha - βασικά έχω μιλήσει με τον τύπο της Yamaha που τον σχεδίασε) με τον συγκεκριμένο κινητήρα είναι ότι:
1. Είναι ένας από τους 2-3 εταιρείες ατμοσφαιρικούς κινητήρες παγκοσμίως που υπερβαίνουν το όριο 100 bhp/lt (σχεδιαστικός στόχος).
2. Το ότι ο κινητήρας έχει υψηλότατη διάρκεια ζωής, παρά τις ιδιαίτερα υψηλές στροφές του (λόγω των κεραμικών χιτωνίων του).
3. Το ότι ζυγίζει μόνο 115 κιλά και βγάζει 192 άλογα
4. Το ότι η κατανάλωσή του είναι η καλύτερη παγκοσμίως για κινητήρα ~200 ίππων.
Σε ό,τι αφορά την κόντρα σας. Έχεις ένα σαφώς ελαφρύτερο όχημα, και πάλι έχασες. Το πόσες καρότσες, ή εκατοστά δεν έχει νόημα. Αυτό που πέτυχε η Toyota επομένως είναι ότι το μεταγενέστερο όχημά της, της ίδιας φιλοσοφίας με το προηγούμενο, είναι ταχύτερο. Αυτό δεν σου αρκεί???