Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ > Ειμαι νεος

Ειμαι νεος καλως σας βρηκα και τα σχετικα

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Μια Απλή Ερώτηση Για Αρχη!
Παλιά 30-04-05, 19:15
Rayden Offline:
Νεότατος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
Rayden είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Μια Απλή Ερώτηση Για Αρχη!

Γεια σας παιδιά!
Είμαι αρκετό καιρό γραμμένος στο forum και παρακολουθώ τα θέματά σας με ενδιαφέρον.
Μόλις πρόσφατα όμως έγινα κι εγώ κάτοχος μιας Corolla 1.4 SOL!
Ελπίζω να μάθω σιγά σιγά σιγά όσα ξέρετε κι εσείς και να συμβάλλω όσο γίνεται στο φορουμ.
Για αρχή όμως έχω μια απλή ερώτηση, κλασσική ενός "νέου"!!!
Στην αντιπροσωπεία που πήρα το αυτοκίνητο, δε μου είπαν τίποτα για "στρώσιμο", απλώς να πάω για την 1η αλλαγή λαδιών στα 7500 χλμ.
Απ' ότι μου είπαν όμως κάποιοι φίλοι μου (εκ των οποίων κάποιοι έχουν Corolla), είναι καλό να κάνω τα πρώτα 2000 χλμ χωρίς να ξεπερνάω τις 3000-3500 στροφές.
Σε μια φίλη μου πάλι, που πήρε επίσης το ίδιο ακριβώς μοντέλο πριν από 4 μήνες, είπαν να μην ξεπεράσει τις 3500 στροφές μέχρι την 1η αλλαγή!

Τελικά τι απ' όλα ισχύει? Με έχουν μπερδέψει μπορώ να πω...

Και κάτι ακόμα:
Ισχύει και σε σας ότι το τιμόνι της Ε12 δεν "επαναφέρεται" και τόσο... φανατικά?
Η φίλη μου παραπονιέται ότι δεν επαναφέρει όσο το Accord του πατέρα της, ενώ εγώ βλέπω ότι στην εθνική δυσκολεύομαι κάπως να το φέρω σε απόλυτη ευθεία (αν και αυτό ίσως είναι θέμα συνήθειας) καθώς το τιμόνι κάθεται ακριβώς εκεί που το αφήνω, ακόμα και σε μικρές αποκλίσεις!

Ευχαριστώ και ελπίζω να τα λέμε συχνά απο δω και πέρα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-04-05, 19:46
Το avatar του χρήστη DjBac
DjBac Offline:
Administrator

Μοντέλο: BMW Z4
Περιοχή: Βούλα
Δύναμη Σεβασμού: 497
DjBac είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Καλορίζικο το corolla σου και καλοτάξιδο με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα!!!
καλό είναι στα πρώτα 2000-3000 χλμ να μην ανεβάζεις πολλές στροφές με μικρές ταχύτητες.. Με 5η έχω ακούσει πως μπορείς σιγά-σιγά να ανεβάσεις!! Επίσης μην το φορτώνεις, άσε να ανεβάζει ομαλά τις στροφές.. Όσο μπορείς απεύφευγε τις ανηφορες και το πολύ βάρος στο αμάξι!!

Το τιμόνι έχει καλή επαναφορά (αν και είναι λίγο ελαφρύ)... Το ότι δεν μπορείς να το φέρεις σε απόλυτη ευθεία μάλλον είναι θέμα συνήθειας όπως λες!! Έλα και σε καμιά συνάντηση για να τα πεις με άλλους που έχουν Ε12!!

Σε περιμένουμε!!

Z4 3.0i SMG
Απάντηση με παράθεση
Re: Μια Απλώ Ερώτηση Για Αρχώ!
Παλιά 30-04-05, 22:31
Anonymous Offline:

Δύναμη Σεβασμού: 0
Anonymous είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Φιλε μου καλοριζικο!

Λενε οτι τα μηανηματα που κατασκευαζουν τωρα τα καινουργια πιστονια και τους κυλινδρους των μηχανω είναι τοσο πολύ ακριβείας που το αυτοκίνητο δεν χρειάζεται στρώσιμο. Επειδη έχω δουλεψει σε μεγαλες αυτοκινητοββιομηχανιες ξέρω ότι δεν είναι τόσο ακριβείας και οτι τα αυτοκίνητα χρειάζονται στρώσιμο. Πάντως όλα τα αυτοκίνητα μόλις βγαίνουν από την παραγωγή κάνουν κάποια χιλιόμετρα στρωσίματος τα οποία όμως δεν είναι αρκετά. Γιυτό καλό θα είναι να το στρώσεις το αμαξάκι σου για να το έχει για μια ζωη απροβλημάτιστο.

Μεχρι τα 2000 χλμ πηγαινε το χαλρα μεχρι 3000 στροφες, απο τα 2000 μεχρι τα 2500 ανεβαζε μεχρι 3250, από τα 2500 μεχρι τα 3000 ανεβαζε μεχρι 3500, απο τα 3000 μεχρι τα 4000 μεχρι 3750 και απο τα 4000 μεχρι τα 5000 μεχρι 4000 σ.α.λ. Ετσι θα έχεις ένα πολυ ομαλό στρωσιμο του κινητήρα και δεν θα σου καιει ποτέ λαδακι.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-05-05, 17:15
Το avatar του χρήστη spiros
spiros Offline:

Μοντέλο: AE86
Περιοχή: Nikaia
Δύναμη Σεβασμού: 266
spiros είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ramantanis";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Φιλε μου καλοριζικο!

Λενε οτι τα μηανηματα που κατασκευαζουν τωρα τα καινουργια πιστονια και τους κυλινδρους των μηχανω είναι τοσο πολύ ακριβείας που το αυτοκίνητο δεν χρειάζεται στρώσιμο. Επειδη έχω δουλεψει σε μεγαλες αυτοκινητοββιομηχανιες ξέρω ότι δεν είναι τόσο ακριβείας και οτι τα αυτοκίνητα χρειάζονται στρώσιμο. Πάντως όλα τα αυτοκίνητα μόλις βγαίνουν από την παραγωγή κάνουν κάποια χιλιόμετρα στρωσίματος τα οποία όμως δεν είναι αρκετά. Γιυτό καλό θα είναι να το στρώσεις το αμαξάκι σου για να το έχει για μια ζωη απροβλημάτιστο.

Μεχρι τα 2000 χλμ πηγαινε το χαλρα μεχρι 3000 στροφες, απο τα 2000 μεχρι τα 2500 ανεβαζε μεχρι 3250, από τα 2500 μεχρι τα 3000 ανεβαζε μεχρι 3500, απο τα 3000 μεχρι τα 4000 μεχρι 3750 και απο τα 4000 μεχρι τα 5000 μεχρι 4000 σ.α.λ. Ετσι θα έχεις ένα πολυ ομαλό στρωσιμο του κινητήρα και δεν θα σου καιει ποτέ λαδακι.

Φιλε μου καλη η συμβουλη σου περι στρωσηματος, αλλα πιστεψε με, ενα "υπερβολικο" στρωσιμο οπως αυτο που ανεφερες, νε μεν θα στρωθει "ομαλα" το μοτερ αλλα θα χρειαστει αλλα τοσα χλμ. για να ""ξυπνησει" μετα το μοτερακι απο το λυθαρχο των 5000 "ομαλων" χλμ. Πιστευω (λογο αρκετα μεγαλης εμπειριας στρωσιματος) οτι τα πρωτα 1000-1500 μεχρι 3000σαλ και τα επομενα 1000-1500(1000-2000 η 1500-3000χλμ) μεχρι 4000σαλ ειναι μια αξιοπιστη αρχικη χρηση του μοτερ, και χωρις το φοβο να "κοιμηθει" το μοτερ και να μην ανοιγει μετα. Παντα εχοντας υπ'οψιν οτι τα μοτερ ειναι ειδη ρολλαρισμενα πριν βγουνε σε κυκλοφορια.
Παλιά 03-05-05, 17:39
Το avatar του χρήστη diafanh-psyxh
diafanh-psyxh Offline:
Administrator

Περιοχή: αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 762
diafanh-psyxh είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
φίλε μου καλορίζικο και καλοτάξιδο.
Συμφωνώ με τον Σπύρο.μέχρι τις 2500-3000 χιλ ομαλά ανοίγματα με χαηλές στροφές που να μην περνάς τις 3000στρο/λεπτο και μετά σταδιακά ανοίγματα στην εθνική(όχι κόφτες ούτε τέρμα γκάζι ,λάου λάου που λένε να ανεβάζεις πιο πολλές στροφές.καθώς θα αυξάνουν τα χιλιόμετρα σταδιακά να ανοίγεις όλο και περισσότερες στροφές )

www.eseepa.gr

Ανενεργός Λογαριασμός Μέλους
Απάντηση με παράθεση
Re: Μια Απλώ Ερώτηση Για Αρχη!
Παλιά 03-05-05, 18:53
Το avatar του χρήστη MARMEL
MARMEL Offline:
Αdministrator

Μοντέλο: YARIS 1000 99
Περιοχή: πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1244
MARMEL είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

καλοριζικο και απο μενα φιλε. εγω δε θα το στρωνα καθολου. ταπα απο την πρωτη μερα. ετσι δε θα κατσιασει και δε θα χαλασει ποτε. οτι πηγαινα σιγα χαλουσε. αλωστε ποια η εννοια του στρωσιματος? υποτιθεται για τα χιτωνια στους κυλινδρους? στο εργοστασιο οι κινητηρες αν δεν δουλεψουν μια ωρα στον κοφτη δε παιρνουν τη σειρα παραγωγης. και μεις σα χαζοι καθομαστε και στρωνουμε.. εχετε δει χιτωνια σε αυτοκινητο με 6 μονο χιλιομετρα? εχω δει. ειναι ηδη στρωμενο απο το εργοστασιο. υποτιθεται οτι στρωνουμε τα διαφορα ρουλεμαν που υπαρχουν να κανουν σωστο πατημα.οποιος θελει με πιστευει. φυσικα δεν εισαι υποχρεωμενος να με ακουσεις . την γνωμη μου ειπα και τι θα εκανα εγω στη θεση σου.ολα ειναι σχεδιασμενα και με τις σωστες ανοχες ακομα και για τους πιο σπαστες.αλλα 2500-3000 ειναι σαν να σκοτωνεις το αρνι για να το βαλεις στη σουβλα
Παλιά 03-05-05, 20:39
Το avatar του χρήστη Fanis
Fanis Offline:
Administrator

Μοντέλο: LEXUS IS 200
Περιοχή: Nikaia
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός

Μου αρεσει που τουλαχιστον οι mods για να μη πουμε για τα μελη μας εχουν ολοι μια συμφωνη γνωμη και δεν μπερδευουν τους υπολοιπους

Η γνωμη μου παντως ειναι ιδια με του marmel. και για του λογου το αληθεις καποια στιγμη θα σας βαλω σχετικο βιντεακι με το μοτερακι κουτας να κοκκινιζει για μια ωρα και αν ζησει το βαζουν στο αυτοκινητο και παει για πουλημα. jedi

Η διαφορα μεταξυ ενος αντρα και ενος παιδιου ειναι......το μεγεθος των παιχνιδιων..

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-05-05, 22:42
Το avatar του χρήστη kostas kontoleon
kostas kontoleon Offline:
Μικρό Μέλος

Περιοχή: ag.barbara
Δύναμη Σεβασμού: 255
kostas kontoleon είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
παιδες καλησπερα, η γνωμη μου ειναι, ως τα 1000-1500χιλ μεχρι 4000στρ. και μετα δωσε γιατρε..... και το μοτερ δεν παθενει τιποτα.ο πανος εχει δικιο σε αυτο που λεει!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-05-05, 23:15
Το avatar του χρήστη Ayrton
Ayrton Offline:
Administrator

Μοντέλο: Avensis 2009 1.8 CVT
Περιοχή: Πετρούπολη
Δύναμη Σεβασμού: 535
Ayrton είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Θα συμφωνήσω κι εγώ σε αυτό! Τα μοτέρ πλέον δεν θέλουνε στρώσιμο όπως κάποτε! Βαράνε κοκκινέλια πριν βγούνε στην αγορά!

Corolla Club
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
Απάντηση με παράθεση
Re: Μια Απλή Ερώτηση Για Αρχη!
Παλιά 03-05-05, 23:52
Το avatar του χρήστη Δημήτρης
Δημήτρης Offline:
Μέλος

Περιοχή: Κερατσίνι
Δύναμη Σεβασμού: 251
Δημήτρης είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Re: Μια Απλή Ερώτηση Για Αρχη!

Για να πω και την πρωσοπικη μου εμπειρια, οταν
πηραμε το corolla το 98' μας ειπαν "δεν χρειαζετε στρωσιμο"
αλλα το αμαξι στρωθηκε για καλο και για κακο 8) !

Το θεμα μου ομως ειναι αλλου...
ο φιλος μας ο Rayden εκανε μια ερωτηση που οπως πιστευω ειναι σοβαρη, γιατι το στρωσιμο ειναι πολυ βασικο! question
και ομως εχουν ακουστει πολλες γνωμες "στρωσιμο μεχρι τα 5000χλμ" "μεχρι 2000χλμ" "οριο στροφων απο 3000 μεχρι 3500" "αλλα και να το λιωσει απο την αρχη" !!

Ωστοσο τωρα το να παρει μια αποφαση ειναι πολυ δυσκολο!!

Και για να σου πω την δικια μου γνωμη στρωσιμο 2000χλμ γιατι αμα το τραβηξεις πολυ (το στρωσιμο), μετα μεχρι να δωσει την μεγιστη αποδοση γαμ_ _ _τα!

τωρα εσυ θα αποφασισεις τι θα κανεις στο car σου!!

Α...! καλοριζικο και καλοταξιδο να ειναι!!

Επιστροφή   CorollaClub Forums > ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ > Ειμαι νεος

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ερώτηση epizoitis CARINA - AVENSIS - CELICA - RAV4 0 30-01-13 12:26
100αρα ή Απλή??? dr-feelgood OFF TOPIC 2 04-09-08 11:17
Μια Απλή Ευχή Zaha ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 5 29-04-08 15:42
ερώτηση bafomet TOYOTA COROLLA E 12 7 02-04-08 23:21
Απλή περιγραφή λειτουργίας τετράχρονων Μ.Ε.Κ. madvinegar Γνωσιακή Βάση Δεδομένων 0 05-10-07 17:06

Page generated in 0,16529894 seconds (82,82% PHP - 17,18% MySQL) with 44 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:59.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com