Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
imobilizer telos
  #1  
Παλιά 25-04-05, 17:51
Το avatar του χρήστη chris
chris Offline:
Μέλος
 
Εγγραφή: 12-12-2003
Μοντέλο: COROLLA 111 TURBO 209ps
Περιοχή: abelokoipoi-halandri-marousi
Ηλικία: 49
Μηνύματα: 126
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 269
chris είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
imobilizer telos

diabolo
--------------------------------------------------------------------------------

O Matthew Green οδηγεί ένα 2005 Ford Escape και το βάζει μπροστά με ένα αντικλείδι και όχι με το κλειδί που του παρέδωσαν κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου. Σπουδαίο πράγμα θα πείτε. Όλοι βγάζουμε αντικλείδια μήπως και χάσουμε τα κλειδιά μας. Το θέμα δεν είναι και τόσο απλό, βέβαια, καθώς το όχημα του Matthew Green φέρει immobilizer που ανιχνεύει σήμα προερχόμενο από το κλειδί και - κανονικά - δεν θα ξεκινούσε αν στον διακόπτη του δεν έμπαινε το αυθεντικό κλειδί.

Ο κος Green δεν είναι, όπως καταλαβαίνετε, τυχαία περίπτωση. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του πανεπιστημίου Johns Hopkins University και μέλος μίας ομάδας τριών ατόμων που ως θέμα της μεταπτυχιακής τους έρευνας, κάτω από την επίβλεψη του καθηγητή Aviel D. Rubin, είχαν την αχρήστευση των immobilizer που υποτίθεται προστατεύουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα.



Η μεταπτυχιακή ομάδα κατασκεύασε μία ηλεκτρονική συσκευή που στέλνει σήματα, από κοντινή απόσταση, στο κλειδί του αυτοκινήτου. Ο πομποδέκτης του κλειδιού απαντά με κρυπτογραφημένο κωδικό. Κάθε νέο σήμα και νέα απάντηση βοηθούν την συσκευή να δομήσει το σύστημα που χρησιμοποιείται για την αποκωδικοποίηση του σήματος. Η επικοινωνία συνεχίζεται (διαρκεί λίγα μόλις δευτερόλεπτα) μέχρι να αποκωδικοποιηθεί, πλήρως, ή αλλιώς (πιο απλά) μέχρι το κλειδί και η συσκευή να μιλήσουν στην ίδια "γλώσσα". Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Λίγα λεπτά για να διαρρήξει κανείς το αυτοκίνητο, δευτερόλεπτα για να ενώσει την συσκευή με τα καλώδια της μίζας και ... ουπς αέρας το αυτοκινητάκι. Εδώ υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό νέο: Η συσκευή δεν μεταφέρει τον κωδικό του κλειδιού στον δέκτη της μηχανής αλλά έχοντας μάθει τον τρόπο που εκείνος αντιλαμβάνεται τα σήματα τον επαναπρογραμματίζει ώστε να αποδεχθεί το xxx σήμα που εκείνη εκπέμπει.

Η Texas Instruments εταιρεία που κατασκευάζει τα περισσότερα από τα immobilizers που τοποθετούνται στα αυτοκίνητα δήλωσε πως η διαδικασία είναι πολύ περίπλοκη ( και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις ( για να ακολουθηθεί από τους κοινούς ( διαρρήκτες αυτοκινήτων. Δεν ξέρουμε για εσάς αλλά πολύ απλοϊκή μας φάνηκε αυτή η εξήγηση. Οι φοιτητές του Johns Hopkins University χρειάσθηκαν, ωστόσο, μόνο τρεις μήνες δουλειά για να "σπάσουν" τον κωδικό των immobilizers. Μη νομίζετε, βέβαια, πως θέλουν να εκμεταλλευθούν την ανακάλυψή τους προς ίδιον όφελος καθώς πρότειναν ήδη και τρόπο για να προστατευθούν τα immobilizers από την συσκευή τους: Να καλύπτονται οι πομποδέκτες με μεταλλικές ασπίδες παρεμπόδισης σημάτων όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Η ανακάλυψή τους φαίνεται να οδηγεί σε χιονοστιβάδα αλλαγών και αυτό γιατί δεν περιορίζεται, μόνο, στα αυτοκίνητα. Οι "hackers" σπουδαστές κατόρθωσαν να ανοίξουν "τρύπα ασφαλείας" σε μία ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνολογία, την RFID (Radio Frequency Identification). Που χρησιμοποιείται η RFID;
1) Στα διόδια σε όλο τον κόσμο (ηλεκτρονικές διελεύσεις - π.χ. Αττική Οδός)
2) Στις εισόδους κτιρίων (Access Systems)
3) Στους ελέγχους προϊόντων (Αποτροπή κλοπών σε καταστήματα)
4) Στον εντοπισμό πλαστών - μαϊμού - προϊόντων
5) Στην αγορά καυσίμων μέσω πιστωτικών καρτών εφοδιασμένων με chip (ηλεκτρονικό πορτοφόλι) κ.α.
Πως απεδείχθησαν όλα αυτά; Οι φοιτητές έκλεψαν το δικό τους αυτοκίνητο και κατόρθωσαν να αγοράσουν καύσιμα αντιγράφοντας τη δική τους κάρτα! Το θέμα είναι πολύ μεγάλο καθώς έχουν επενδυθεί δισεκατομμύρια δολάρια στην RFID. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες ο τζίρος από την χρησιμοποίησή της θα έφθανε τα 2,8 δισ. δολάρια το 2009. Πω
__________________
LIVE TO FLY
FLY TO LIVE
DO OR DIE
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Stoner TELOS gio911 MOTO GP 1 18-05-12 11:06



Page generated in 0,09753704 seconds (71,82% PHP - 28,18% MySQL) with 25 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:48.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com
Powered by psiStats 2006 v
Copyright © Anthony Kanevsky (aka Psionic Vision)