Μετά από 2-3 μήνες σκέψης και προγραμματισμού έχω καταλήξει (σε κάποιο σημείο) για το τι θα περιλαμβάνει το "I.C.E." της corollaς!!! pc
Παραθέτω μερικά από τα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές/δυνατότητες!!! Τα παραθέτω για να δω γνώμες και ιδέες για το τι μπορώ να προσθέσω ή να διορθώσω!! Δε θα το εγκαταστήσω αν δεν είμαι 100% σίγουρος για το τι θα μπει... Βέβαια αρκετά από τα κομμάτια δεν τα έχω ακόμα!! Μερικά έχουν παραγγελθεί και για τα υπόλοιπα δεν είμαι σίγουρος!!! Όσον αφορά τον ήχο (ενισχυτές, ηχεία κτλ) έχω καταλήξει!!!
Το σύστημα θα λειτουργεί με υπολογιστή (μπορεί να βγάλω εντελώς και την κεντρική μονάδα-SONY)... Ο ήχος θα είναι ενεργητικός παντού, αυτό σημαίνει πως το κάθε ηχείο θα έχει το δικό του κανάλι από τον ενισχυτή.. Αυτό επιτυνγχάνεται με τον ψηφιακό επεξεργαστή της Alpine PXA-H900 (με 11 εξόδους, ψηφιακά crosoover EQ, DTS, 5.1 κτλ κτλ κτλ)... Επομένως θα μπουν 5-6 ενισχυτές!!!!
Ένας για το SUB ένας για το κεντρικό ηχεία, ένας για τα πίσω ηχεία και 3 για τις μπροστά πόρτες (ένας τετρακάναλος και 2 2-κάναλοι)... Οι ενισχυτές είναι Emphaser και Zapco!!! Εδώ θα ήθελα μια γνώμη για ενισχυτή (αξιόπιστο και με ΚΑΘΑΡΟ ήχο) 4χ250W ή 2χ250W@4Ohm....
Μερική ενισχυτές και ο ψηφιακός επεξεργαστής ελέγχονται και από τον υπολογιστή για όλες τις ρυθμίσεις!!!
Επίσης θα υπάρχει μια κεντρική οθόνη 7" Wide Touchscreen και σίγουρα μία στον κεντρικό καθρέπτη (5" wide)... Ίσως μπει και 3η ακριβώς κάτω από την κεντρική αν καταφέρω (με την πολύτιμη βοήθεια του Nyo) να αντικαταστήσω τον κλιματισμό μέσω υπολογιστή!! Προς το παρόν γίνεται, δεν ξέρω όμως το κατά πόσο θα είναι πρακτικό!!! Ο χειρισμός του pc θα γίνεται με την touchscreen, με ένα touchpad, 2 bluetooth πληκτρολόγια (
αυτό και
αυτό), ασύρματο gamepad και τα χειριστήρια τιμονιού (ίσως μπει και τηλεχειριστήριο)... Θέλω να υποστηρίζει και αναγνώριση ομιλίας (αυτό δουλεύεται τώρα)... Με ενδιαφέρει το όλο σύστημα να είναι πρακτικό στη χρήση και εξυπηρετικό!!!
Το Media Interface είναι έτοιμο, όπως και το OBD reader (μελλοντικά θα γίνει bluetooth με πιο πλούσιο πρόγραμμα)... θα υπάρχει και GPS πλοήγηση με bluetooth δέκτη, αναγνώριση φωνής και ομιλία για την καθοδήγηση!!!!
κάτω από την κύρια οθόνη θα μπει DVD για laptot slot-load...
Με ενδιαφέρει το setup να φαίνεται εργοστασιακό (όσο γίνεται τουλαχιστον)... Αυτό βέβαια σημαίνει ΠΟΛΥΣ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΑΣ!!!! tongue tongue
Μπορεί κάποιες λειτουργίες του αυτοκινήτου, π.χ. παράθυρα, πόρτες φώτα κτλ να ελέγχονται από τον υπολογιστή....
Επίσης θα υπάρχει και internet μέσω GPRS modem ή σύνδεσης με το κινητό μέσω bluetooth... Όχι τρελή ταχύτητα, αλλά πρακτικό για κάποια ανάγκη!!!
Συνολικά θα υπάρχουν 4-5 κάμερες μαζί με αυτήν του παρκαρίσματος, που όταν μπαίνει όπισθεν θα εμφανίζεται στην/στις οθόνη/ες η πίσω εικόνα!!
Τεχνικά χαρακτηριστικά υπολογιστή:
P4 3.0Ghz underclocked @ 2.4 1.45V (μειωμένη κατανάλωση και θερμότητα)
Μινι θήκη
512 RAM
60GB HDD
τροφοδοτικό 12V (με το οποίο θα γίνεται κανονικό start/shtudown/hibernate procedure όταν μπαίνει και βγαίνει το κλειδί ή με τον συναγερμό, και θα αντέχει και το ξεκίνημα του μοτέρ!!!!) έτσι αποφεύγω τον inverter 12V-->220V....
σύνδεση με τον υπολογιστή του σπιτιού ασύρματα (με εξωτερική μαγνητική κεραία)
Ο υπολογιστής (και η κεντρική μονάδα) θα συνδέεται με οπτική ίνα στον επεξεργαστή της Alpine από τον οποίο θα φεύγουν τα RCA για τους ενισχυτές (11 έξοδοι) και θα γίνονται όλες οι ηχητικές ρυθμίσεις.. Μερικές συνοπτικές πληροφορίες για τις δυνατότητές του
εδώ
Αυτό που θα ήθελα λοιπόν είναι μερικές καινούριες ιδέες και διορθώσεις!!!