Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-03-04, 11:22
Το avatar του χρήστη TAKAROS
TAKAROS Offline:
Μέλος

Περιοχή: PIRAEUS
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 268
TAKAROS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
ΦΙΛΕ BILLLLLL
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΑ ΜΑΜΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ
ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ .
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20.000 ΚΜ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Παλιά 16-03-04, 11:27
Το avatar του χρήστη DjBac
DjBac Offline:
Administrator

Μοντέλο: BMW Z4
Περιοχή: Βούλα
Δύναμη Σεβασμού: 498
DjBac είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Καλό είναι τα ελατήρια χαμηλώματος να συνδυάζονται με το αντίστοιχο αμορτισέρ...
Ναι μεν τώρα έχεις λίγο καλύτερο κράτημα σε λίγο όμως τα αμορτισέρ σου θα τα φτύσουν.. Εμένα στα 13000χλμ με τα ΤΤΕ ελατήρια τώρα τα αμορτισέρ είναι χάλια!!!

Η διαδρομή του αμορτισέρ γίνεται πιο μικρή.. Αυτό δεν το αφήνει να λειτουργήσει όπως είχε κατασκευαστεί να λειτουργεί.. Τους μειώνεις τη διάρκεια ζωής του... ΑΝ δε θες να βάλεις αμέσως ελατήρια χαμηλώματος και αμορτισέρ μαζί θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΣ να το κάνεις αργότερα...
Ίσως να νομίζεις ότι τα αμορτισέρ σου δουλεύουν μια χαρά τώρα γιατί η "φθορά" τους δεν είναι οπτική.. Την καταλαβαίνεις στο κράτημα..
Αν το πας σε μια στροφή με την οποία ξέρεις με πόσα μπαίνεις (με πολλά όμως) και πας να μπεις τώρα θα δεις τι διαφορά!!!

Z4 3.0i SMG
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-03-04, 18:50
Το avatar του χρήστη billlllll
billlllll Offline:
Administrator

Μοντέλο: Corolla E12 Sol 1.4 '02
Περιοχή: Ιωάννινα
Δύναμη Σεβασμού: 463
billlllll έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Ο DjBac με κάλυψε σχεδόν ::

είναι σχετικά δύσκολο να καταλάβεις αν τα αμορτισέρ σου τα έχουν παίξει ή αν και πόσο γρήγορα πέφτει η απόδοσή τους. Το βλέπεις από τις μεγαλύτερες κλίσεις σε στροφές, από ταλαντώσεις, από κοπανήματα κτλ . Μερικά από αυτά μειώνονται με τα σκληρότερα ελατήρια και έτσι είναι δυσκολότερο να το καταλάβεις. Επίσης αν δεν 'λιώνεις' το αμάξι σου, δεν βλέπεις και σοβαρή διαφορά σε normal οδήγηση στην πόλη

John υπάρχουν 'μάστορες΄ που ασχολούνται με τις ανακατασκευές-επισκευές αμορτισέρ. Ξέρω και στην Αθήνα μερικά μαγαζιά. Αυτός που λέω είναι γνωστός μου στα Γιάννενα και ελεγμένος καθώς εκεί φτιάχνει τα αμορτισέρ του ο αδερφός μου και αρκετοί φίλοι μου από εκεί. Για να σου πως και γνώμες οι περισσότεροι λένε πως το αμάξι στρίβει καλύτερα ακόμα και από καινούρια αμορτισέρ. Ξέρω πως δεν φτιάχνονται τα KYB πάντως, αλλά Bilstein, Koni και τα μαμά δικά μας φτιάχνονται

Τώρα τι ακριβώς κάνει στα αμορτισέρ θα σας γελάσω ας πει κάποιος πιο σχετικός επί του θέματος.. αλλάζει λάδια-βαλβίδες το θέμα είναι πως στα κάνει όσο σκληρά θέλεις και αντέχουν και όλας δεν είναι δηλαδή για 5-10.000κμ ..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-03-04, 00:27
Το avatar του χρήστη Gorillas
Gorillas Offline:
Administrator

Μοντέλο: E12 1,8 3d Sol
Περιοχή: Κοκ. Μύλος
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 523
Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από billlllll
Σας χαιρετώ και γω! και καλως σας βρήκα!

Είμαι κάτοχος από τον Ιούλιο του 2002 μιας Corollas 1.4 H/B sol

Ας αρχίσω λοιπόν για το Corollaki.

Από τη μία όταν το πρωτοπήρα ενθουσιάστηκα από τον τρόπο που έστριβε ειδικά στα αρκετά χιλιόμετρα. Το 1.4 αν και ακριβό στέκεται και ρίχνει σε αρκετά 1.6lt στο δρόμο...

μετά όμως...

άρχισαν οι επισκέψεις κάθε λίγο και λιγάκι στο συνεργείο.

Μου αλλάζουν δίσκο-πλατώ στα 10.000κμ χωρίς προφανή αιτία...
όταν το στροφόμετρο πέρναγε τις 6.000σαλ ακούγονταν ένας τριγμός πολύ δυνατός..-ντίζες ταχυτήτων. Σχεδόν όλα τα πρώτα H/B μου είπαν παρουσίαζαν αυτό το πρόβλημα...
πάμε παρακάτω..
στα 18.000 μαζί με τα τακάκια μου αλλάζουν και δίσκους μπροστά (εγγύηση πάντα) σε ερώτησή μου καλά βγήκαν off κι όλας??η απάντηση ήταν γιατί το πρώτο είναι? :shock:
και στα 19.000κμ έγινε το μπάμ! με πρώτη και 3-4000σαλ το μοτέρ παραδίδει πνέυμα...
η ... νεκροψία έδειξε σπασμένη μπιέλα στον 4ο... όπως καταλαβαίνετε δεν είχε μείνει τπτ εκεί μέσα όλα είχαν γίνει ένα στον πάτο...
Βέβαια για να λέω και τα πράγματα με το όνομά τους γύρω στα 12.000 κμ σε 'ανοιγμα' με ένα corsaki είχε μπει 2α από τρίτη κόφτη.... μπορεί να είχε φάει φρίκη από τότε ποιος ξέρει.. πάντως πήγαινε καλά μέχρι που έσπασε δεν μου είχε δείξει πως είχε κάποιο πρόβλημα...

Από τριγμούς δε λέω και γω είμαι γεμάτος αν και τον τελευταίο καιρό ή τους συνήθισα ή ψιλοσταμάτησαν...
Στην αντιπροσωπεία που το πάω ... απο τις πολλές φορές που έχω πάει τα λέμε λίγο παραπέρα με τον αρχιμηχανικό εκεί και μου έχει πει τα απίστευτα!
σε ίδια με το δικό μου ήταν μια τύπισσα που τις κλέιδωνε το τιμόνι εν κινήσει!!!
όσο για τα vvti moteur καλά χρυσά δε καίνε πολύ πάνε καλά... αλλά σπάνε.... τότε που ήταν σπασμένο το δικό μου ήταν και άλλα 2 ένα mr2 και ένα avensis...

αυτά τα ολίγα και επεται συνέχεια....

συγνώμη και το μακροσκελες post!!!
Από ότι έμαθα από έναν ταρίφα που μπήκα σήμερα και σε ξέρει από το tfrc μου είπε ότι είχες σπάσει και το μοτέρ της BMW του πατέρα σου. Δεν θέλω να σε προσβάλω προς θεού. Απλά να μην κατηγορούμε κανένα αμάξι για αξιοπιστία αν δεν έχει φυσιολογική χρήση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-03-04, 00:57
Το avatar του χρήστη DjBac
DjBac Offline:
Administrator

Μοντέλο: BMW Z4
Περιοχή: Βούλα
Δύναμη Σεβασμού: 498
DjBac είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
O Bilakos έχει προϊστορία με τον ΤΡΟΠΟ που σπάει τα μοτέρ!!!

Όσο για τα αμορτισέρ το λογικό είναι να αλλάζει βαλβίδα λαδιού και να βάζει άλλο λάδι!!! Τώρα τι άλλο κάνει δεν ξέρω!!! 8) 8) 8) 8)

Z4 3.0i SMG
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-03-04, 02:10
Το avatar του χρήστη billlllll
billlllll Offline:
Administrator

Μοντέλο: Corolla E12 Sol 1.4 '02
Περιοχή: Ιωάννινα
Δύναμη Σεβασμού: 463
billlllll έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Ναι προς θεού και δε με προσβάλεις! Νομίζω πως έγραψα ξεκάθαρα τι έγινε με το Corollάκι και το πως έσπασε και ότι το ζορίζω καθημερινώς είναι γνωστό. Τα ίδια τράβαγαν και άλλα αυτοκίνητα νωρίτερα που είχαν πέσει για λιγότερο ή και περισσότερο καιρό στα χέρια μου.

Και φυσικά και θα κατηγορήσω όποιο αμάξι κι αν έχω-είχα αν μου αλλάζουν 50 πράγματα από όταν το αγόρασα και ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ Όσα μου έχουν αλλάξει είναι τα stadard από ότι μου έχει πει και ο μηχανικός της Toyota που το πάω. Όσον αφορά το μοτέρ, όταν ήταν το δικό μου σπασμένο ήταν επίσης ένα MR2 και ένα AVENSIS με την ίδια 'βλάβη΄ και από ότι έμαθα αργότερα υπάρχουν και άλλα 1.4lt που έχουν σπάσει.

Επίσης το ξεκαθάρισα πως ίσως σημαντικό ρόλο έπαιξε το κατέβασμα από 3η σε 2α.

Όσο για το Bmw του πατέρα μου που έσπασα είχε 250.000km πολύ σκίσιμο από μένα και κυρίως από τον πατέρα μου όλα αυτά τα χρόνια που το έχουμε.Αρα μάλλον ψιλοάσχετο το ένα με το άλλο.

Και για να καταλάβω εσύ κρίνεις αν ένα αμάξι είναι αξιόπιστο αν το οδηγάει η γιαγιά μου για 5 χρόνια και δε πάθει τπτ?
Εγώ εκτός από αυτό θα κρίνω και αν ένα αυτοκίνητο το ζορίζεις-σκίζεις και δεν καταλαβαίνει και πολλά. Πως λένε πχ για τα Starletάκια ή για τις παλιότερες Corolles ότι είναι αξιόπιστες...
Αν ήταν να μιλήσω για αξιοπιστία που δε μίλησα στο πόστ μου δε θα σύγκρινα μια σκισμένη Corolla με ένα 'σπίτι-φούρνο-σπίτι' άλλο αμάξι αλλά με παρόμοια οδήγηση.

Και ο ταρίφας που στα πε έχει σπάσει μοτέρ από Corolla
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-03-04, 20:52
Nipon Offline:
Νεότατος

Περιοχή: New Smirni
Δύναμη Σεβασμού: 0
Nipon είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Γεια κι απο μενα! λοιπον θα ειμαι συντομος! ειχα την 1.4 ΖΖΕ112 καοι ακουστε τη τραβηξα! στα 10000 αλλαξα εγκεφαλο, αμορτισερ,το ταμλο ετριζε το αλλαξαν κι αυτο! α ναι.κι ειχα και στραβες δισκοπλακες απ οταν το πηρα! αυτα.ηταν απ τις πρωτες οι οποιες απ οτι εμαθα ηταν ελλατωματικες σε αρκετα σημεια.στα 30000 την εδωσα και πηρα yaraki.ωστοσο η μεγαλη μου αγαπη το παλιο κορολακι παραμενει.τι διαολο εχει κανει 300000 χλμ και δεν ζηταει! το κιβωτιο καλυτερο κι απο καινουργιο ειναι! αυτα...
Παλιά 18-03-04, 00:32
Το avatar του χρήστη Gorillas
Gorillas Offline:
Administrator

Μοντέλο: E12 1,8 3d Sol
Περιοχή: Κοκ. Μύλος
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 523
Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από billlllll
Ναι προς θεού και δε με προσβάλεις! Νομίζω πως έγραψα ξεκάθαρα τι έγινε με το Corollάκι και το πως έσπασε και ότι το ζορίζω καθημερινώς είναι γνωστό. Τα ίδια τράβαγαν και άλλα αυτοκίνητα νωρίτερα που είχαν πέσει για λιγότερο ή και περισσότερο καιρό στα χέρια μου.

Και φυσικά και θα κατηγορήσω όποιο αμάξι κι αν έχω-είχα αν μου αλλάζουν 50 πράγματα από όταν το αγόρασα και ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ Όσα μου έχουν αλλάξει είναι τα stadard από ότι μου έχει πει και ο μηχανικός της Toyota που το πάω. Όσον αφορά το μοτέρ, όταν ήταν το δικό μου σπασμένο ήταν επίσης ένα MR2 και ένα AVENSIS με την ίδια 'βλάβη΄ και από ότι έμαθα αργότερα υπάρχουν και άλλα 1.4lt που έχουν σπάσει.

Επίσης το ξεκαθάρισα πως ίσως σημαντικό ρόλο έπαιξε το κατέβασμα από 3η σε 2α.

Όσο για το Bmw του πατέρα μου που έσπασα είχε 250.000km πολύ σκίσιμο από μένα και κυρίως από τον πατέρα μου όλα αυτά τα χρόνια που το έχουμε.Αρα μάλλον ψιλοάσχετο το ένα με το άλλο.

Και για να καταλάβω εσύ κρίνεις αν ένα αμάξι είναι αξιόπιστο αν το οδηγάει η γιαγιά μου για 5 χρόνια και δε πάθει τπτ?
Εγώ εκτός από αυτό θα κρίνω και αν ένα αυτοκίνητο το ζορίζεις-σκίζεις και δεν καταλαβαίνει και πολλά. Πως λένε πχ για τα Starletάκια ή για τις παλιότερες Corolles ότι είναι αξιόπιστες...
Αν ήταν να μιλήσω για αξιοπιστία που δε μίλησα στο πόστ μου δε θα σύγκρινα μια σκισμένη Corolla με ένα 'σπίτι-φούρνο-σπίτι' άλλο αμάξι αλλά με παρόμοια οδήγηση.

Και ο ταρίφας που στα πε έχει σπάσει μοτέρ από Corolla
To σκίσιμο καλό είναι να μην φτάνει στα όρια της βαρβαρότητας. Άλλο να ζορίζεις ένα μοτερ και άλλο να το τρελένεις κρατώντας όλες τις ταχύητες στον κόφτη για τουλαχ 10 δευτερα(όπως κάνει ένας φίλος μου).Εξάλου τα ΤΟΥΟΤΑ αποκτήσανε την φήμη των αξιόπιστων αφού οι περισσότεροι που τα είχαν άνηκαν στο συντηρητικό κοινό!!!Όχι ότι δεν είναι αξιόπιστα αλλά η αλήθεια να λέγεται τα αμάξια δεν φτιάχνονται όπως παλιά!!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-04-04, 11:05
stelios Offline:
Νεότατος

Δύναμη Σεβασμού: 260
stelios είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Για να μην ανοίγω νέο θέμα. Εχω απο το καλοκαίρι του 2002 την Corolla 1.6 sedan, και που όλως τυχαίως είναι Made In Japan (αν αυτό λέει τίποτα). Εχει γράψει μέχρι σήμερα 23 χιλιάδες χιλιόμετρα. Πολλοί μου λένε ότι ακόμη δεν έχω δεί τίποτα απο το μοτέρ της. Εσεις τι λέτε, τι έχω να περιμένω ακόμη. Υπ'όψη δε ότι πρίν απο αυτό το μοντέλο είχα την XLI 1.3 του 1996 και που παρά τις 90 τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα το μοτέρ του ήταν άπιαστο.
Απάντηση με παράθεση
Re: Corolla 2002 Πόσο Ευχαριστιμένοι?
Παλιά 08-06-04, 03:29
Anonymous Offline:

Δύναμη Σεβασμού: 0
Anonymous είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Re: Corolla 2002 Πόσο Ευχαριστιμένοι?

Παιδια γεια σας. Ειμαι κατοχος μιας Corolla 1.6 μοντελο 2003(γιαπωνεζικο). Το αμαξι απο τοτε που το πηρα που εχει βγαλει τα εξης προβληματα:

1) Μου τριζει ολο το ταμπλο και κυριως η περιοχη του στερεοφωνικου και του κοντερ.Επισης μου τριζει η ταπετσαρια της αριστερης πορτας και παρολο που την εχω αλλαξει συνεχιζει να τριζει.Επισης μου τριζουν τα ηχεια καθε φορα που ακουω λιγο δυνατα μουσικη.

2)Οι δισκοπλακες στραβωσανε στα 8.000km αλλα μου τις αλλαξαν εγγυηση

3)Το αμαξι ειναι τρελα υπερστροφικο! Μερικες φορες αυτο ειναι διασκεδαστικο αλλα τις περισοτερες ειναι επικινδυνο.

Αυτα για την ωρα.Επισης σκεφτομαι να το πουλησω και να παρω το facelift.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ρελαντι corolla 2002 akisdio SUPPORT 1 11-03-19 08:43
corolla 2002 akisdio SUPPORT 2 08-12-18 12:01
Πόσο μας χρειάζονται τα έξτρα ή πόσο καλοπερασάκηδες είμαστε!!! stefkot TOYOTA COROLLA E15 17 15-02-08 01:57
Βάρος COROLLA 1,4 2002 fotinos TOYOTA COROLLA E 12 23 10-10-07 10:04
Corolla 2002 MP3 ΛΑΜΠΡΟΣ SUPPORT 2 02-04-07 14:49

Page generated in 0,17130589 seconds (80,18% PHP - 19,82% MySQL) with 44 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:39.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com