Το δυναμομετρο εδειξε για τους 14αρηδες από 104 μέχρι 107+ άλογα... Τα περισσοτερα φόραγαν τελικό και ελευθερο φιλτρο ή φιλτροχωάνη!!!
Το ερώτημα έίναι στις πόσες στροφές αποδείδεται αυτή η δύναμη. Δηλαδή: Η Τοyοτα δίνει 97/6000 στροφες. Με τις παραπάνω βελτιώσεις κανεις δεν θα έπρεπε να έχει πάνω από 5-6 άλογα! Το ερώτημα που γενναται είναι που βρέθηκαν τα υπόλοιπα...!!!
Απάντηση: Το δυναμομετρο εδειξε μέχρι 107+ αλλά δεν ειπε σε πόσες στροφές. Η δυναμομέτρηση γίνεται σχεδόν μέχρι τον κόφτη, δηλαδή 6500 στροφές. Όταν η Toyota δίνει 97 στις 6000, εννοείται οτι έχει 100 ή 102 στις 6500 όπως είναι, μαμά! Απλά η Toyota δυναμομετρεί στις 6000. Άρα εγω που βελτιώνω με φίλτρο και τελικό και περιμένω +5 ίππους, πράγματι τόσους πέρνω. Έχω δηλαδή 103 άλογα στις 6000 στροφές. Απλά αν δυναμομετρήσω λίγο παραπάνω θα ξετρυπώσω λίγη ακόμα δύναμη που απλά η Toyota δεν θέλησε να μετρήσει. Βέβαια μπορούμε να περιμένουμε μέχρι το δυναμομετρο να δώσει την πλήρη καμπύλη ισχύος και ροπής για μα δούμε αν έχω δίκιο ή αν λέω πί...ες