Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ |
|
|
|
Ελληνες Οδηγοι Και Βελτιωση Του Αυτοκινητου |
|
09-08-05, 20:22
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλονικη
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Ελληνες Οδηγοι Και Βελτιωση Του Αυτοκινητου
Παιδια αποφασισα να κανω αυτο το τοπικ μετα απο κατι που μου ετυχε χθες στον δρομο.ερχομουνα απο ασπροβαλτα προς θεσσαλονικη και στην παρακαμψη που εχουν κανει στις λιμνες κολλησα πισω απο ενα mazda 323(οσοι δεν ξερετε ειναι ενα κωλοδρομος με πολλες στροφες και μονο μια λωριδα για καθε κατευθυνση)λοιπον συνεχιζω ειμαι κολλημενος πισω του και παρατηρω το αμαξι...μεγαλο τελικο ωραιος ηχος και οργανακια στην κολωνα.ενταξει λεω δικο μας το παιδι θα το δωσει και θα παμε μια χαρα,οντως ολη την ωρα προσπερνουσαμε κοσμο οσπου φτανοντας σε ενα σημειο που δεν ειχαμε αλλους μπροστα αρχιζω να ανοιγω και τον βλεπω με καταπληξη να κοβει και να πηγαινει με 80 στην μεση του δρομου σαν μην τρεχει τιποτα,του παιζω τα φωτα τιποτα,τον κολλαω τιποτα ενταξει λεω στο επομενο ισιαδι τελειωσες.φτανουμε στο ισιαδι βγαζω φλας και μπαινω στο αντιθετο ρευμα με 4η και 90 καθως φτανω διπλα τπο μου σκαει ενα ειρωνικο χαμογελο και αρχιζει να ανοιγει και να πηγαινουμε διπλα-διπλα κοιταω μπροστα μια νταλικα στο χλμ προλαβαινω λεω και παταω το γκαζι,τιποτα εκει αυτος κατεβαζω 3η στα 120 και ανοιγει ευτυχως το δευτερο καρμπυρατερ και εξαφανιζομαι σε δευτερολεπτα με τον τυπα να εχει μεινει μαλακς και να προσπαθει να καμει την μαουνα του να τρεξει.
Τι θελω να πω?ειναι ωραια που υπαρχει μια τεραστια στροφη στην βελτιωση του αυτοκινητου αλλα αυτη πρεπει να συνοδευεται και απο βελτιωση των οδηγων(σιγουρα δεν ειναι το μοναδικο περιστατικο που μου εχει τυχει και σιγουρα δεν ειμαι ο μονος που του εχει τυχει)γιατι βελτιωμενα-γρηγορα αυτοκινητα με βλακες οδηγους μονο ατυχηματα μπορει να σημαινει.και μην ξεχνατε και οτι σαν λαος ειμαστε και τσαμπουκαδες και δεν θελουμε να μας προσπερνανε.
ηθελα απλα να προτεινω κατϊ:θα επρεπε τουλαχιστον εμεις που ειμαστε οργανωμενοι σε club να ξεκινησουμε μια προσπαθεια που να δειξει οτι βελτιωμενος-γρηγορος δεν σημαινει απαραιτητα επικινδυνος ωστε και οι υπολοιποι οδηγοι να παραδειγματιστουν αλλα και ο κοσμος να καταλαβει το παθος μας(αλλα και την υπευθυνοτητα μας)και να σταματησουν ατακες του στυλ κωλοπαιδα που βγαινετε για να σκοτωσετε και εκπομπες που δειχνουν ολους εμας ''τους ανευθυνους δολοφονους''που βαζουν κοντρες και σκοτωνουν αθωο κοσμο.
Δεν θα ηταν ετσι πολυ καλυτεροι η ετσι κι αλλιως χαλια ελληνικοι δρομοι?
|
|
10-08-05, 10:33
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Κερατσίνι + Τρίκαλα
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου, τα περιστατικά άπειρα. Το θέμα είναι να υπάρχει παιδεία οδηγηκή αυτό είναι που σκοτώνει και όχι το φτιάξιμο του αυτοκινήτου. Προσωπικά πιστεύω ότι ποιο επικίνδυνος είναι ένας πολύ αργός οδηγός εκεί που δεν πρέπει και ένας οδηγός που δεν ξέρει τα όριά του και τα όρια του οχήματος του παρά ένας που οδηγεί γρήγορα εκεί που ξέρει που τον παίρνει και που όχι καθώς επίσης τι μπορεί να κάνει αυτός και το όχημά του. Καλό θα ήταν να κινητοποιηθούμε πάνω σε αυτό τον τομέα όπως λες και όποιος έχει κάποια πρόταση καλό θα ήταν να την θέσει προς συζήτηση.
COROLLA CLUB
Διοικητικό μέλος
mike_g@corollaclub.com
|
|
Re: Ελληνες Οδηγοι Και Βελτιωση Του Αυτοκινητου |
|
10-08-05, 18:32
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
|
|
Re: Ελληνες Οδηγοι Και Βελτιωση Του Αυτοκινητου
Παντα θα υπαρχουν οι καλοι και κακοι
|
|
11-08-05, 15:27
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
όπως είναι γνωστό όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος.πολλές φορές καλό θα είναι να δίνουμε τόπο στην οργή.το αν αφήσουμε τον άλλο να περάσει αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξέρουμε να οδηγάμε ή ότι δεν έχουμε αυτοκίνητο που πηγαίνει καλά.παρόμοιο περιστατικό έχει τύχει και σε μένα ενώ ήμουν με τη corolla με την μπαγαζιέρα κοτσαρισμένη πίσω και γύριζα από το χωριό άδειος. hunday accent με οργανάκια,χαμηλωμένο,ζαντικό,με μπουρί σόμπας πίσω και δυο πιτσιρικάδες μέσα πήγαινε στη μεσαία λίγο μετά το ΣΙΡΙΟΣ.δεξια μου νταλίκα.αποφασίζω να τον περάσω από αριστερά γιατί πήγεναι με 110 και με έκοβε στην ανηφόρα.με το που βγαίνω δίπλα του και αρίζω να τα δίνω όλα πατάει γκάζι.κοιτάω στο καθρέφτη και πίσω μου μια μερσεντές να μου παίζει τα φώτα.κατεβάζω τετάρτη και πατάω γκάζι.το ίδιο και ο τυπάς.που να τον περάσω όμως.φτάσαμε σε σημείο να πηγαίνουμε με 150 και να είμαι μισή καρότσα μπροστά με αυτόν να συνεχίζει.ανάβω τα αλάρμ και αφήνω λίγο το γκάζι ώστε να μπω πίσω του.ξαφνικά παρατηρώ ότι κόβει και αυτός.συνεχίζω να ναφήνω γκάζι και πέφτω στα 120 σταδιακά.μπαίνω πίσω του και τον ακολουθώ με κάποια απόσταση.στην επόμενη ευκαιρία τα έδωσα όλα και τον πέρασα και οι τυπάδες γελάγανε.αναρωτιέμαι το εξής.έχουν δει ποτέ να διπλώνει ριμουλκούμενο?
το θέμα είναι ότι ξυκλοφορούν πολλοί οι οποίοι δεν έχουν συναίσθηση του τι κάνουν.δεν λέω ολονών των πιτσιρικάδων βράζει το αίμα μας αλλά όταν βλέπουν ότι ο άλλος ζορίζεται δεν νομίζω ότι είναι λογικό να μην τον αφήσουν να περάσει.
|
11-08-05, 16:02
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
|
|
Κώστα.... τα παιδιά με το hundai βρήκαν την μοναδική ευκαιρία να κοντραριστούν στα ίσα μαζί σου... Σε πετύχανε να σέρνεις και μπαγκαζιέρα...
|
12-08-05, 16:55
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
|
|
ναι όμως το θέμα δεν είναι ποιος θα κερδίσει,ποιος θα πεταχτεί πιο μπροστά αλλά το τι μυαλό κουβαλάμε ρε παιδιά...
|
|
|
13-08-05, 21:07
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλονικη
|
|
Ακουσα σημερα κατι ευχαριστα νεα...το υπουργειο παιδειας υπεγραψε συμφωνια με την renault να γραψουν βιβλια οδηγικης παιδειας για τα δημοτικα και τα γυμνασια,
Αυτο ειναι μια πολυ καλη αρχη σε μια χωρα που ειναι πολυ πισω στην αυτοκινηση ωστε να γινουν πολλοι οι συνειδητοποιημενοι οδηγοι.
Μακαρι να συνεχιστει αυτη η προσπαθεια.
Στη σχολη οδηγων που ειμουνα ο δασκαλος μου ελεγε
''a good driver is a safe driver''και συμπληρωνε ''a fast driver is first a safe driver and then a good driver''
Καταλαβαινετε υποθετω οτι για να λεμε οτι παμε τεζα πρωτα πρεπει να γνωριζουμε τι μπορει να κανει το αμαξι μας και μετα να σεβομαστε τους γυρω οδυγους.Αν αυτα τηρουνται οι πιθανοτητες για ατυχημα ειναι μικρες και αν γινει το μονο του θυμα θα ειμαστε εμεις και οχι καποις ασχετος που ετυχε να ειναι κοντα.
Επιτελους εχω βαρεθει ασχετους να λενε οτι οσοι βελτιωνουν το αμαξι τους ειναι δολοφονοι και κωλοπαιδα που τρωνε τα λ7 του μπαμπα τους.
και διαφορους μηχανικους αλλε ποτε γκαζοβιους να βγαινουν στα παραθυρα της τv και να λενε για τις σκοτοστρες που φτιαχνουμε.
Ασ δωσουμε ενα τελος ωστε η βελτιωση να γινει συνειδηση στον ελληνα οδηγο.
|
14-08-05, 13:02
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Εκει που θελω να ειμαι!!!!
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
|
|
Ετσι ειναι Θεωδωρε! Ετσι ακριβως.
Και εγω τα εχω παρει λιγο και με τον Σταθακη που οσο ηταν απλα δημοσιογραφος ελεγε συνεχεια οτι η πολιτια δεν κανει το ενα και η πολιτια δεν κανει το αλλο...
Και τωρα που ειναι υφυπουργος ειδαμε τι κανει...
Διοικητικό μέλος
Administrator Υποχθόνιων Επιχειρήσεων
|
|
|
|
14-08-05, 16:09
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Κερατσίνι + Τρίκαλα
Ευχαρίστησε: 10
|
|
Πάρα πολύ καλό αυτό επιτέλους άντε καλή αρχή αλλά γιατί με την RENAULT δεν θα ήταν καλύτερα να γίνει σε συνεργασία με κάποια σχολή ασφαλούς οδήγησης; Δεν το λέω από κακία απέναντι στη κατασκευάστρια εταιρία (η κίνηση της οποίας είναι τουλάχιστον αξιέπαινη και μπράβο της) απλά δεν βλέπω τι πληροφορίες μπορεί να δώσει μια κατασκευάστρια εταιρία όσον αφορά την ασφαλή οδήγηση (ίσως να πουν κάτι παραπάνω για τα όρια που έχουν τα εκάστοτε οχήματα και τον λόγο για τον οποίο έχουν κατασκευαστεί γιατί ορισμένοι παίρνουν ένα car και νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν παπάδες με αυτό) και απ΄ τη στιγμή που υπάρχουν σχολές που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να γράψουν αυτοί ένα βιβλίο το οποίο θα εστιάζει περισσότερο στον τρόπο οδήγησης και στον τρόπο σκέψης όταν οδηγείς.
COROLLA CLUB
Διοικητικό μέλος
mike_g@corollaclub.com
|
|
|
16-08-05, 02:30
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλονικη
|
|
Σκεψου ομως φιλε μου στις σχολες οδηγων κατα ποσο γινετε πραγματικα μαθημα αφου στην ουσια σου μαθαινουν αυτα που πρεπει να κανεις στις εξετασεις και οχι κατι που πραγματικα χρειαζεται ενας νεος οδηγος.
Δεν ξερω τι μπορει να προσφερει η renault αλλα σιγουρα θα ειναι καλυτερα απο το τιποτα η την ουτοπια καποιων σχολων.Ασε που θα επρεπε να γινει διαγωνισμος για την ευρεση της σχολης και αμα μπλεξεις με γραφειοκρατια γαμησετα.
Για μενα το σωστο θα ηταν απο μικρη ηλικια να μαθαινουν τα παιδια τα σηματα και προτεραιοτητες και σιγουρα καποια πολυ βασικα για την δομη τις αντιδρασεις και το χειρισμο του αυτοκινητου.
Ασ ελπισουμε αυτη η ιστορια να μην τελειωσει αδοξα απο κακες συνεννοησεις.
Βεβαια υπαρχουν πραγματα που μπορουμε σιγουρα να κανουμε και εμεις σαν απλοι οδηγοι οπως το να μην προκαταλουμε οχι επικινδυνους ελιγμους για φιγουρα(τουλαχιστον οχι μπροστα σε ασχετους με την βελτιωση π.χ. ενα χειροφρενο μπροστα σε μια 40αρα νοικοκυρα καταληγει σε σχολια τυπου δολοφονοι της ασφαλτου).δεν ξερω πραγματικα παντως γιατι το κρατος μενει πισω στην αυτοκινηση ενω ολες οι ερευνες δειχνουν οτι σαυτη τη φαση πεφτουν πολλα λ7 εκει και παρολαυτα ακομα θεωρειται απο τον μεσο ελληνα καγκουρια και μοστρα το να αλλαξεις αναρτησεις και να χαμηλωσεις το αμαξι αμα δε παμε στα μηχανολογικα υπαρχουν πολλοι που πιστευουν οτι για να βαλλεις μπροστα ενα καταλυτικο θελει πατημα γκαζιου για να ανοιξει το ΤΣΟΚ!!!!Ελεος δηλαδη.
|
Τρόποι εμφάνισης |
Υβριδικός τρόπος
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17531109 seconds (83,12% PHP - 16,88% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:19. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|