Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Πρόβλημα P0171
Παλιά 24-03-19, 04:50
corolla92 Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: Corolla G6 1.6 VVT-i
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 129
corolla92 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Πρόβλημα P0171

Παιδιά την βοήθειά σας.

Το αμάξι μου είναι ένα G6 1.6 vvti μοντέλο 2000 και έχει 152 χιλ. χιλιόμετρα.
Εδώ και περίπου 8 μήνες μου ανάβει επίμονα το λαμπάκι της μηχανής.
Δεν μπορώ με τίποτα να βρω τι φταίει και έχω τρελαθεί!

Μια ανάβει, μια σβήνει, ανάβει για λίγες μέρες, μετά ξανασβήνει μόνο του...αυτό το πράγμα γίνεται πόσους μήνες τώρα.

Το διαγνωστικό δείχνει P0171 system too lean bank 1 το οποίο σημαίνει φτωχά μείγματα.
Και στα συνεργεία και στο internet λένε μια σειρά από πιθανές αιτίες που μπορεί να φταίνε. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

1) Για αρχή δοκίμασα να αλλάξω τον MAF μιας και από όσα μου λένε στα συνεργεία αλλά και στο internet, είναι η πιο πιθανή αιτία. Σε γνήσιο δεν ρώτησα καν...ημιτασιόν σε Denso κοστίζει 90+ οπότε έψαξα και τον βρήκα με 13 ευρώ κινέζικο στο Aliexpress σε μια μάρκα απομίμηση της DENSO που λέγεται PEIVSO. Τον πήρα χωρίς δεύτερη σκέψη και μόλις ήρθε τον φόρεσα κατευθείαν. Το αμάξι όχι απλά λειτουργούσε τέλεια, αλλά επίσης, ως δια μαγείας, διορθώθηκαν και κάτι διακοπές - κομπιάσματα που είχα στο απότομο πάτημα του γκαζιού. Όμως το λαμπάκι δεν έσβησε. Γενικά αντιλήφθηκα ότι ναι μεν ο MAF μου ήταν στα τελευταία του, αλλά δεν έφταιγε αυτός για τα φτωχά μείγματα.

2) Σκέφτηκα μήπως κατουράει κάποιο μπεκ. Τα έβγαλα και τα πήγα για ένα καθάρισμα. Ήταν σε σούπερ κατάσταση όμως δεν είχαν πρόβλημα. Ούτε τα μπεκ φταίγανε. Και εννοείται τους άλλαξα και όλα τα λαστιχάκια με καινούρια από Toyota. Και τα o ring και τα τσιμουχάκια που έχουν πάνω κάτω. Συνολικά 3 λαστιχάκια το μπεκ.

3) Έπειτα δοκίμασα να τσεκάρω μήπως μου ρουφάει από πουθενά αέρα από κάποιο σωληνάκι υποπίεσης η σωληνάκι αναθυμιάσεων, γενικά έλεγξα και αντικατέστησα κάποια σωληνάκια με καινούρια και αντικατέστησα επίσης τα εργοστασιακά τσεμπέρια τα οποία είχαν κλάσει με τα χρόνια, με σφιχτηράκια που σφίγγουν με βίδα. Πάλι τίποτα...
Βέβαια δεν τα άλλαξα όλα, αλλά σε λίγες μέρες που θα αλλάξω λάδια και θα καθαρίσω πεταλούδα, θα αλλάξω και τα υπόλοιπα. Πήρα να αλλάξω και καινούρια τσιμούχα για την πεταλούδα που πατάει πάνω στην εισαγωγή αλλά δεν νομίζω...

4) Πλέον το μυαλό μου αρχίζει και πηγαίνει στα λιγότερο πιθανά και πολύ πιο ακριβά όπως: Αντλία βενζίνης, ρυθμιστής πίεσης βενζίνης και αισθητήρας λ.

Να σημειώσω ότι το αυτοκίνητο πραγματικά έχει άψογη συμπεριφορά. Πηγαίνει τέλεια! Δεν μου δείχνει κανένα σημάδι ούτε οδηγικά ούτε ακουστικά ότι έχει κάποιο πρόβλημα.

Ξέρει κανείς τι άλλο μπορεί να φταίει;;;;;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-03-19, 13:48
Το avatar του χρήστη tsavman
tsavman Offline:
Πορωμένο Μέλος

Μοντέλο: Ε12 2004, 1.x
Δύναμη Σεβασμού: 237
tsavman είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα με το να ρουφάει αέρα και να χαλάει το μείγμα, και εφόσον το έχεις ψάξει κάπως το θέμα, τότε ίσως αξίζει να διερευνήσεις τον λ.

Αν μπορείς έλεγξε την κυμματομορφή του λ μήπως παίζει κάτι από εκεί, ίσως αξίζει να κάνεις διάγνωση και μέσω των fuel trims. Πολύ χρήσιμο είναι αυτό το βίντεο για να καταλάβεις την αρχή λειτουργίας τους.

www.youtube.com/watch?v=5WnM_NsOtd8
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-03-19, 20:35
corolla92 Offline:
Μικρό Μέλος

Σε ευχαριστώ. Θα δοκιμάσω να ελέγξω και τον λ.
Και τώρα που το λες μου ήρθε φλασιά. Όταν άρχισε να ανάβει το λαμπάκι ήταν τότε που έριξα εκείνο το πρόσθετο βενζίνης - καθαριστικό μπεκ.
Παίζει να φταίει αυτό και να μου χάλασε ο λ; Γιατί διάβασα ότι τα πρόσθετα βενζίνης μπορεί να τον χαλάσουν.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-03-19, 03:02
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 272
keichi είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Ο λαμδα ειναι, πριν το καταλυτη.

Το p0171 bank 1 ειναι ο πρωτος λαμδα και πραγματικα απορω πως τοσοι μαστορες που το πηγες δε το ηξεραν...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 26-03-19 στις 23:24. Αιτία: ένωμα ποστς σε ενα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-03-19, 13:52
Το avatar του χρήστη tsavman
tsavman Offline:
Πορωμένο Μέλος

Μοντέλο: Ε12 2004, 1.x
Δύναμη Σεβασμού: 237
tsavman είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Αυτό σημαίνει ότι χάλασε ο λάμδα, ή ότι διαβάζει μετρήσεις εκτός φυσιολογικού για κάποιον άλλο λόγο;
Απάντηση με παράθεση
απα
Παλιά 26-03-19, 21:06
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 272
keichi είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
απα

Αν σου βγαλει τσεκ ο λαμδα απλα μια τυχαια φορα τοτε μπορει να ειναι κακη βενζινη, φθαρμενα μπουζι και διαφορα αλλα σχετικα.
Αν σου βγαζει τσεκ συνεχεια ομως μια δυο τρεις απανωτες φορες τοτε φταιει ο λαμδα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-04-19, 16:52
corolla92 Offline:
Μικρό Μέλος

Καλησπέρα.
Τελικά άλλαξα τον μπροστινό λάμδα, αυτός που είναι πριν τον καταλύτη.
Κόστος 43 ευρώ περίπου σε DENSO και χωρίς την φύσα. Δηλαδή σκέτος ο αισθητήρας με το καλώδιο.
Έπειτα έκοψα το καλώδιο και το ένωσα με την παλιά φύσα χρησιμοποιώντας κάτι ενώσεις που είχε μέσα στη συσκευασία του λάμδα. Επίσης έβαλα και καλάι για ακόμη καλύτερη ένωση και τέλος μονωτική από πάνω και τέλος.

Μόλις τον έβαλα το άφησα να δουλέψει κανένα 5 λεπτο αλλά δεν έσβησε το λαμπάκι. Το έσβησα εγώ από μόνος μου και περιμένω να δω αν θα ξανα ανάψει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-04-19, 02:03
corolla92 Offline:
Μικρό Μέλος

Πέρασαν ήδη 4 μέρες και το λαμπάκι δεν άναψε. :-)
Ελπίζω να ήταν αυτό το πρόβλημα τελικά και να μην χρειαστεί να αλλάξω και τίποτα άλλο.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Πρόβλημα Ser TOYOTA COROLLA E 12 6 15-10-08 18:42
Πρόβλημα bluechris ΦΟΡΟΥΜ 4 19-02-08 18:16
Πρόβλημα μετά το πρόβλημα... tsport192 ΦΟΡΟΥΜ 19 07-06-07 23:18
Πρόβλημα!!! pagalo SUPPORT 32 03-07-06 21:37
Πρόβλημα!! Gorillas SUPPORT 4 10-01-05 16:10

Page generated in 0,15087891 seconds (80,96% PHP - 19,04% MySQL) with 37 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:32.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com