Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
καθαρισμός συστήματος ψύξεως απο σκουριά
Παλιά 13-07-16, 20:25
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
καθαρισμός συστήματος ψύξεως απο σκουριά

καλησπέρα! εδώ και καιρό που μου είχε τρυπήσει το ψυγείο πριν βάλω νέο imitation έβαζα νερό βύσης (ΚΑΚΩΣ!) με αποτέλεσμα να έχει γεμίσει σκουριά όλο το κύκλωμα. Φαίνεται κυρίως στο δοχείο του παραφλού που έχει γίνει σαν λασπόνερο και ας το έχω καθαρίσει 2 φορές με χλωρίνη! επίσης το σωληνάκι του και η τάπα του ψυγείου τα ίδια. Και σκουριές και στο υγρό και ας έχω βάλει καθαρό σκέτο παραφλού ποσες φορές.
Βρήκα αυτό το καθαριστικό https://www.onparts.gr/chimika/-255/arexons-500ml.html αλλά δεν καταλαβαίνω πως το χρησιμοποιώ.
Είναι 500ml και λέει να το χρησιμοποιήσεις χωρίς αντιψυκτικό! και τι να βάλω δλδ? γιατί σκέτο δεν φτάνει! και είναι για 1 φορά? δεν έχει οδηγίες.
Ξέρει κάποιος?
Δεν θα βάλω ποτέ ξανά σκέτο νερό! ουτε καν απιονισμένο.
Και έτυχε να αλλάξω και αντλία νερού (όχι γιαυτο βεβαια) και θα έχει γεμίσει και αυτή σκουριές.
Βρηκα αυτο μαλλον αυτη ειναι η διαδικασια http://www.autofronimakis.gr/WYNNS_W56072
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-07-16, 21:01
Το avatar του χρήστη Fanis
Fanis Offline:
Administrator

Μοντέλο: LEXUS IS 200
Περιοχή: Nikaia
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός
Αφαιρεις τον θερμοστατη και βαζεις το καλοριφερ στο ζεστο ..

βαζεις νερο και το υγρο αυτο και το αφηνεις να δουλεψει για 10 λεπτα σε χωρο που να αεριζεται ..

βγαζεις τα νερα με προσοχη γιατι ειναι καυστικο το υγρο μετα απο καμια ωρα και ξαναβαζεις νερο σε ολο το κυκλωμα και το ξαναβαζεις να λειτουργησει για κανα 5λεπτο ..

επαναλαμβανεις την διαδικασια με νερο ακομα 2 φορες τουλαχιστον

εφοσον το νερο βγαινει ολοκαθαρο βαζεις τον θερμοστατη που καλο ειναι να τον πεταξεις και μετα αντιψυκτικο g12 2λ περιπου και το υπολοιπο απλο παραφλου ..

Η διαφορα μεταξυ ενος αντρα και ενος παιδιου ειναι......το μεγεθος των παιχνιδιων..

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-07-16, 21:12
NikiforosGT Offline:
Moderator

Τον θερμοστατη φανταζομαι οτι αμα τον βγαλεις κανει συνεχεια κυκλωμα το νερο οποτε καθαριζει γρηγοροτερα και καλυτερα. Γιατι σε αλλες οδηγιες που βρηκα δεν το λεει αυτο.
Εχω απο passeo τωρα δλδ 5EFE, αυτος ανοιγει στους 76.5 αντι 82.5 βαθμους και εχω καλυτερη ψυξη. Το ειχε προτεινει αυτο που μου εκανε την μετατροπή. Τον αλλαξα τον Ιανουαριο 2009 ο αλλος κολαγε ανοιχτος. Εχει 72.500χλμ οποτε μαλλον θα ειναι καλυτερα να αλλαχτει! βαζω στοιχημα θα εχει 10 κιλα μπιχλα σκουριας πανω του!
Το αντιψυκτικο g12 δεν το εχω ξανακουσει αλλα το βρηκα τι ειναι https://www.onparts.gr/chimika/antip...plus-1-5l.html
Η διαδικασια δλδ με απλο νερο ε, να μην πεταμε και παραφλου! ελπιζω να γινει δουλεια ειναι πολυ μανουρα, και εννοειτε θα βγαλω και το πλαστικο δοχειο να το πλυνω καλα γιατι κατω κατω εχει κατσει σαν λασπη η σκουρια!
Ευχαριστω για τις χρησιμες οδηγιες, θα σε ακουσω και θα βγαλω θερμοστατη και θα βαλω νεο παλι απο 5EFE και της Toyota παντα, δεν θελω θερμοστατη imitation.

Ασχετο παω να γραψω κατι με πεταει η σελιδα και λεει αυτο
Object Moved
This document may be found here
πρεπει να κανω πισω για να ξαναμπω.

βρηκα και φωτο του θερμοστατη για 5EFE (76,5 βαθμων). Βρηκα την τιμη του στο αρχειο μου ειχε τοτε 25 ευρω απο Toyota. Κανει σε μοτερ 4Ε δεν ξερω αν ταιριαζει σε 4Α.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 14-07-16 στις 07:40.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-07-16, 09:13
LISSAS Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: 111 vv-T-i
Περιοχή: Λεκανοπέδιο
Δύναμη Σεβασμού: 302
LISSAS θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος LISSAS θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
H επίσημη αντιπροσωπεία MTU σε ανάλογες περιπτώσεις, για το καθαρισμό του χώρου ψύξης των μηχανών (diesel) της, χρησιμοποιεί το χημικό GLYSACORR G93-94, σε διάλυση με νερό βρύσης. Εντάξει, εσύ βάλε τουλάχιστον απιονισμένο, για να μη πετάς τσάμπα παραφλού.

Το έχω κάνει ΕΓΩ προσωπικά στο σκάφος που ήμουν, με διάλυση σε νερό βρύσης, κατόπιν σχετικής επίσημης οδηγίας από την ΜΤU. Το μοτέρ σου πρέπει οπωσδήποτε να δουλέψει μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας και να ανοίξουν οι ανεμιστήρες. Επίσης, στην βόλτα που θα κάνεις, θέλει και λίγες παραπάνω στροφές για να κυκλοφορήσει το νερο/χημικό πιο έντονα μέσα στο κύκλωμα. Το κάνεις 2 φορές τουλάχιστον και εφόσον το τελευταίο νερό βγει καθαρό, βάζεις παραφλού.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν βγάλεις το ζεστό νερό από τη μηχανή, ΜΗΝ βάλεις απευθείας το κρύο νερό!!!! Καταλαβαίνεις γιατί...

Βέβαια, πριν το χρησιμοποιήσεις, καλό θα ήταν να πάρεις και μια γνώμη από την ΤΟΥΟΤΑ, ή κάποιον μηχανικό.
Παλιά 15-07-16, 12:34
NikiforosGT Offline:
Moderator

ναι εννοειτε θα το αφησω να κρυωσει πρωτα.
Παντως αλλου λενε για βολτες κανονικη χρηση για 1-2 μερες και μετα το βγαζεις. Στο ρελαντι απλα δεν αρκει. Θα το εχεις τωρα στο αμαξι πχ 20-30 λεπτα με ρελαντι? δεν ειναι αρκετες οι στροφες νομιζω. Το εχω και χαμηλα εχω 600 με ζεστο μοτερ. Ειναι οι λιγοτερες επιτρεπομενες στροφες μετα σβηνει.
φιλος μηχανικος αυτος που παω τωρα ειπε οτι δεν θεωρει καλα τα υγρα αυτα καθαρισμου, τωρα τι εννοει.....
εμενα με ενδιαφερει να φυγει η σκουρια και η λασπουρα, λες και εχω βαλει χωμα μεσα εχει γινει το πλαστικο δοχειο και σημεια στο πανω μερος του ψυγειου που βλεπω, πχ στομιο, ταπα κτλ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-07-16, 14:07
Το avatar του χρήστη vasilis ae92
vasilis ae92 Offline:
Νεότατος

Μοντέλο: corolla e11 g6r
Περιοχή: karpenisi
Δύναμη Σεβασμού: 0
vasilis ae92 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Καθαρησα το δικο μου πριν κανα μηνα, ηταν στη κατασταση που λες, πολυ σκουρια κ λασπη.. λοιπον πηρα ενα καθαριστικο υγρο (δν θυμαμαι μαρκα) αδειασα τα νερα απ το ψυγειο, καθαρησα το παγουρακι με νερο, απορυπαντικο και χαλικια κουνοντας το (παραξενο αλλα εγινε σαν καινουργιο &#128540 εβαλα ξανα νερο με το καθαρτικο στο ψυγειο κ δουλεψα το αμαξι 2-3 μερες.. αδειασα ξανα το ψυγειο, ξαναβαλα νερο για να φυγει το καθαρτικο και μετα εβαλα το παραφλου
Παλιά 15-07-16, 19:17
Το avatar του χρήστη Fanis
Fanis Offline:
Administrator

Μοντέλο: LEXUS IS 200
Περιοχή: Nikaia
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός
μην το αφησεις πανω απο 10 λεπτα γιατι θα σου καψει ολα τα σωληνακια ...

Η διαφορα μεταξυ ενος αντρα και ενος παιδιου ειναι......το μεγεθος των παιχνιδιων..

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-07-16, 07:48
NikiforosGT Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Fanis Εμφάνιση μηνυμάτων
μην το αφησεις πανω απο 10 λεπτα γιατι θα σου καψει ολα τα σωληνακια ...
καλημερα, για μενα το λες? αφου λενε οτι δεν χαλαει σωληνακια! https://www.onparts.gr/chimika/-255/arexons-500ml.html
καλα εγω πρεπει την ιδια μερα να το κανω γιατι θα ειμαι εξοχικο, δεν μπορω να το δουλεψω και να ηθελα μερικες μερες γιατι πρεπει να περιμενω 1 εβδομαδα να ξαναπαω εκει.
Αμα γινει δουλεια με 10 λεπτα κανενα προβλημα.
Δεν καταλαβα ομως ακομα ΟΛΗ την ποσοτητα ριχνω μεσα? ειναι 500ml, το βαζω ολο ή μερικο απο αυτο?
και για να αδειασουμε πρεπει απο την ταπα ψυγειου στο κατω μερος που σημαινει οτι πρεπει να φοραμε γαντια για θα χυθει στα χερια μας...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 16-07-16 στις 09:03.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Βελτίωση ηλεκτρικού συστήματος...? LISSAS ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 12 13-02-14 21:09
Σκουριά στη κολώνα tryfonas SUPPORT 11 04-09-11 20:26
Σκουριά στα δισκόφρενα giannis_k1452 SUPPORT 7 02-01-09 15:34
Πρόβλημα συστήματος διεύθυνσης... THEMIS TOYOTA COROLLA 111(G6) 11 13-06-08 14:16
*** σύστημα ψύξεως *** DareDevil TOYOTA COROLLA E 12 10 29-01-07 12:03

Page generated in 0,17203999 seconds (82,22% PHP - 17,78% MySQL) with 37 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:37.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com