Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Ανάρτηση ΕΕ111
Παλιά 12-10-14, 01:00
Το avatar του χρήστη neos3103
neos3103 Offline:
Νεότατος

Μοντέλο: Corolla E111 1300cc H/B
Περιοχή: Αθήνα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
neos3103 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Ανάρτηση ΕΕ111

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους .

Έχω ένα EE111 τριπορτο στρογυλλοφαναρο (Japan) με ανάρτηση περίπου στα 200000 χλμ bilstein μαύρα με ελατήρια προφανώς μαμά ( το πήρα μεταχειρισμένο ) και σκέφτομαι για kayaba ultra sr με ελατήρια μαμά ή apex ?

χρειάζεται λίγο χαμηλωμα - ενας φίλος μου πρότεινε FK coilover ρυθμιζόμενα αλλα τα σκέφτομαι πως θα γίνει σωστα η ρύθμιση.

Αν μπορεί κάποιος να μου προετείνει καλή λύση με χαμήλωμα όχι υπερβολικό τύπου προοδευτικό.

Ευχαριστώ όλους για την συμβουλή και την ανταπόκριση

Σταύρος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-10-14, 21:05
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Καλησπέρα! επειδή το θέμα με την ανάρτηση σηκώνει εκθέσεις έχουμε ειδικό θέμα διαβασε και θα σου λυθουν πολλες αποριες. Btw κανουμε μια αναζητηση πριν ανοιξουμε νεο θεμα να δουμε αν υπαρχει κατι σαν το δικο μας ή σχετικο : http://www.corollaclub.com/forums/sh...%F4%E7% F3%E7 απο την 1η κιολας σελίδα θα δεις προτεινόμενες λυσεις.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-10-14, 15:06
Το avatar του χρήστη butlerakos
butlerakos Offline:
Μέλος

Μοντέλο: Corolla 1.4 G6
Περιοχή: Άγιος Δημήτριος
Δύναμη Σεβασμού: 219
butlerakos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από neos3103 Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους .

Έχω ένα EE111 τριπορτο στρογυλλοφαναρο (Japan) με ανάρτηση περίπου στα 200000 χλμ bilstein μαύρα με ελατήρια προφανώς μαμά ( το πήρα μεταχειρισμένο ) και σκέφτομαι για kayaba ultra sr με ελατήρια μαμά ή apex ?

χρειάζεται λίγο χαμηλωμα - ενας φίλος μου πρότεινε FK coilover ρυθμιζόμενα αλλα τα σκέφτομαι πως θα γίνει σωστα η ρύθμιση.

Αν μπορεί κάποιος να μου προετείνει καλή λύση με χαμήλωμα όχι υπερβολικό τύπου προοδευτικό.

Ευχαριστώ όλους για την συμβουλή και την ανταπόκριση

Σταύρος
Θα βαλεις τα ultra-sr με Η&R ελατηρια..ουτε μαμα,ουτε apex.. χαμηλωνεις 3 ποντους και το αμαξι ειναι και ανετο και με κρατηματα...νομιζω η καλυτερη λυση-συνδυασμος..αυτα φοραω και γω... οριστε τα μορτισερ και πως φαινεται το αμαξι χαμηλωμενο για να παρεις μια γευση..
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC04723 (Medium) (Small).JPG
Εμφανίσεις:  83
Μέγεθος:  117,1 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Corolla black.JPG
Εμφανίσεις:  91
Μέγεθος:  212,2 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC00297 (Mobile).jpg
Εμφανίσεις:  88
Μέγεθος:  41,9 KB  
Παλιά 14-10-14, 23:11
NikiforosGT Offline:
Moderator

Το ποσο χαμηλωμα δειχνει στους θολους εξαρταται απο τι διαστασεις ελαστικων φορας. Αυτο στην φωτο βλεπω μεγαλα κενα τι λαστιχα εχεις? εγω οταν ειχα 3cm χαμηλωμα με 195/50/15 τα λαστιχα ηταν προσωπο στους θολους μου. ΠΧ αν ειναι 195/45/15 αφηνουν μεγαλα κενα. Λογικο γιατι η συνολικη διασταση ολοκληρου του τροχου ειναι μικροτερη! σε 16αρες δεν ξερω τις διαστασεις αλλα και εκει αναλογα πραγματα, οπως και σε καθε αλλη διασταση εννοειτε. Το 2ο νουμερο ειναι ο λογος υψους ως προς το φαρδος.
Η φωτο εδω ειναι με kyb AGX + eibach : http://i180.photobucket.com/albums/x...enakokkina.jpg τα λαστιχα ειναι 195/50/15 αλλη μια : http://i180.photobucket.com/albums/x...a/hpim3015.jpg
και τωρα με koni sport kitrina + μαμα ελατηρια levin http://i180.photobucket.com/albums/x...laDionisos.jpg και εδω φαινεται ποιο καλα : http://i180.photobucket.com/albums/x...rollaback2.jpg
παντως χωρις χαμηλωμα η διαφορα στην ανεση ειναι πολυ μεγαλη, οπως και να εχει μεγαλη σημασια τοσο στην ανεση οσο και στο ποσο χαμηλωμενο δειχνει το αμαξι μας παιζουν ρολο οι διαστασεις ελαστικων γιαυτο πρεπει να αναφερουμε τις διαστασεις για να βγαζουμε σωστο μετρο συγκρισης χαμηλωματος. Eτσι το ιδιο αμαξι χωρις χαμηλωμα με 195/50/15 μπορει να να δειχνει το ιδιο χαμηλωμενο σαν το αμαξι που εχει ελατηρια 3cm αλλα λαστιχα διαστασεων 195/45/15!!!
Τωρα για αμορτισερ για μενα τα καλυτερα απο θεμα τιμης/αποδοσης ειναι τα koni sport κιτρινα επειδη ειναι ρυθμιζομενης σκληροτητας μπροστα απο πανω 2 κυκλους και τα πισω αλλα αυτα πρεπει να βγαινουν για να ρυθμιζονται στην corolla. Επισης το μειονεκτημα τους ειναι οτι ειναι φυσιγγια ολα και πρεπει να κοψεις γονατα KYB και να φυτεψεις μεσα τα φυσιγγια koni! Για οποιον ενδιαφερεται how to εδω : http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=22339 επισης τα koni sport κιτρινα εχουν σχεδον την μιση τιμη απο τα Kyb AGX που επισης ειναι ρυθμιζομενα μπρος πισω 4 σκαλες σκληροτητας με διαβαθμιση 1-2-3-4 απο πανω ομως και τα πισω. Δυστυχως στην Toyota ειδικα εχουν πανω απο 800 ευρω!!!!! οταν τα koni sport τα ειχα παρει 460 ευρω. Για τα kyb Ultra SR εχω ακουσει καλα λογια οπως και για τα ελατηρια HR αλλα επειδη δεν τα εχω δοκιμασει εγω δεν μπορω να πω. Αν εχουν καλες τιμες τοτε αξιζουν παντως!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 15-10-14 στις 00:09.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-10-14, 15:56
Το avatar του χρήστη butlerakos
butlerakos Offline:
Μέλος

Μοντέλο: Corolla 1.4 G6
Περιοχή: Άγιος Δημήτριος
Δύναμη Σεβασμού: 219
butlerakos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT Εμφάνιση μηνυμάτων
Το ποσο χαμηλωμα δειχνει στους θολους εξαρταται απο τι διαστασεις ελαστικων φορας. Αυτο στην φωτο βλεπω μεγαλα κενα τι λαστιχα εχεις? εγω οταν ειχα 3cm χαμηλωμα με 195/50/15 τα λαστιχα ηταν προσωπο στους θολους μου. ΠΧ αν ειναι 195/45/15 αφηνουν μεγαλα κενα. Λογικο γιατι η συνολικη διασταση ολοκληρου του τροχου ειναι μικροτερη! σε 16αρες δεν ξερω τις διαστασεις αλλα και εκει αναλογα πραγματα, οπως και σε καθε αλλη διασταση εννοειτε. Το 2ο νουμερο ειναι ο λογος υψους ως προς το φαρδος.
Η φωτο εδω ειναι με kyb AGX + eibach : http://i180.photobucket.com/albums/x...enakokkina.jpg τα λαστιχα ειναι 195/50/15 αλλη μια : http://i180.photobucket.com/albums/x...a/hpim3015.jpg
και τωρα με koni sport kitrina + μαμα ελατηρια levin http://i180.photobucket.com/albums/x...laDionisos.jpg και εδω φαινεται ποιο καλα : http://i180.photobucket.com/albums/x...rollaback2.jpg
παντως χωρις χαμηλωμα η διαφορα στην ανεση ειναι πολυ μεγαλη, οπως και να εχει μεγαλη σημασια τοσο στην ανεση οσο και στο ποσο χαμηλωμενο δειχνει το αμαξι μας παιζουν ρολο οι διαστασεις ελαστικων γιαυτο πρεπει να αναφερουμε τις διαστασεις για να βγαζουμε σωστο μετρο συγκρισης χαμηλωματος. Eτσι το ιδιο αμαξι χωρις χαμηλωμα με 195/50/15 μπορει να να δειχνει το ιδιο χαμηλωμενο σαν το αμαξι που εχει ελατηρια 3cm αλλα λαστιχα διαστασεων 195/45/15!!!
Τωρα για αμορτισερ για μενα τα καλυτερα απο θεμα τιμης/αποδοσης ειναι τα koni sport κιτρινα επειδη ειναι ρυθμιζομενης σκληροτητας μπροστα απο πανω 2 κυκλους και τα πισω αλλα αυτα πρεπει να βγαινουν για να ρυθμιζονται στην corolla. Επισης το μειονεκτημα τους ειναι οτι ειναι φυσιγγια ολα και πρεπει να κοψεις γονατα KYB και να φυτεψεις μεσα τα φυσιγγια koni! Για οποιον ενδιαφερεται how to εδω : http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=22339 επισης τα koni sport κιτρινα εχουν σχεδον την μιση τιμη απο τα Kyb AGX που επισης ειναι ρυθμιζομενα μπρος πισω 4 σκαλες σκληροτητας με διαβαθμιση 1-2-3-4 απο πανω ομως και τα πισω. Δυστυχως στην Toyota ειδικα εχουν πανω απο 800 ευρω!!!!! οταν τα koni sport τα ειχα παρει 460 ευρω. Για τα kyb Ultra SR εχω ακουσει καλα λογια οπως και για τα ελατηρια HR αλλα επειδη δεν τα εχω δοκιμασει εγω δεν μπορω να πω. Αν εχουν καλες τιμες τοτε αξιζουν παντως!
Ενταξει η φωτο ειναι ενδεικτικη για να δειξω στο φιλο στο περιπου πως φαινεται..μη κολλας τωρα στον 1 ποντο πανω ή κατω..εξαρταται και το δρομο, το πως θα τραβηξεις τη φωτο, απο ποια γωνια...τα λαστιχα μου ειναι 195/50-15..Να αλλη μια φωτο που νομιζω φαινεται λιγο καλυτερα..μη ξεxνας οτι εσυ φορας eibach..οποτε παιζει μια μικρη διαφορα εστω μισο ποντο...τελοσπαντων..λεπτομερειες ανευ σημασιας...
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC00532 (Medium).JPG
Εμφανίσεις:  68
Μέγεθος:  179,7 KB  
Παλιά 15-10-14, 19:27
NikiforosGT Offline:
Moderator

Εγω το ειπα γιατι εχει σημασια αυτο στο ποσο χαμηλωμενο δειχνει ενα αμαξι. Οσο ποιο χαμηλοπροφιλο ειναι το λαστιχο τοσο γινεται μεγαλυτερο το κενο στον θολο επειδη μικραινει η συνολικη διαμετρος του τροχου, φυσικα μειωνεται και η αποσταση του αμαξωματος απο τον δρομο. Ενας πχ που δεν ειναι καθολου χαμηλωμενος αμα βαλει λαστιχα 195/65/15 δειχνει οτι ειναι!!!! αλλα το αμαξωμα απο τον δρομο θα εχει σηκωθει ψηλα! ενω με 195/45/15 ακριβως το αντιθετο. Btw τελικα επειδη το εψαξα τα eibach που ειχα ηταν 3,5cm και οχι 3cm οπως τα HR οποτε σε αυτο ειχες δικιο. το δικο μου εδειχνε ποιο χαμηλωμενο αλλα βεβαια σε καθε μαρκα αμορτισερ τα πιατελα που καθονται τα ελατηρια εχουν αποκλισεις, ετσι αναλογα που ειναι αυτα κολλημενα αλλαζει και το υψος που καθονται τα ελατηρια με αποτελεσμα και το χαμηλωμα, πχ στα koni sport ειναι ποιο χαμηλα απο τα kyb AGX που ειχα. Για μενα μεγαλυτερη σημασια εχουν οι λεπτομερειες παντως γιαυτο και εδειξα φωτος παραπανω. Φορουσα....δεν ασχολουμε πλεον με χαμηλωμα παλια πριν 2-3 χρονια δλδ, γιατι με τους δρομους που εχουμε και εκει που παω εγω δεν ειμαστε για χαμηλωματα. Πως θα μπαινω εξαλου κατω απο το αμαξι ΧΩΡΙΣ να χρειαζομαι γρυλο? :Ppp και για να μην αναρωτιεται κανεις δεν ειναι ψηλο πολυ το αμαξι ισα ισα δειχνει σαν χαμηλωμενο με ελατηρια απο levin και koni sport απλα εγω ειμαι slim edition....xaxaxaxaxaxa και αλλη μια φωτο τωρα τον Σεπτεμβριο http://i180.photobucket.com/albums/x...psaf29d906.jpg

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 15-10-14 στις 19:43.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-10-14, 20:08
Το avatar του χρήστη nuntius
nuntius Offline:

Περιοχή: Next station...tsempolia
Δύναμη Σεβασμού: 301
nuntius είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Νικηφόρε, τα νέα agx έχουν 8 σκάλες στα πίσω αμορτισέρ και από αγγλία έρχονται μία η άλλη με τα κιτρινα koni!!! Φίλε, καλές αγορές και καλές στροφές!!!

Ουπςςςς... έγινααα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-10-14, 22:02
NikiforosGT Offline:
Moderator

Βγηκαν νεα??? για δωσε κανενα link να τα δουμε! γιατι ποσο εχουν? α λες απο Αγγλια, νομιζα Ελλαδα, και τα koni sport αν τα βρεις απεξω ποιο φτηνα ακομα θα ειναι ομως! Καλα εγω αυτα που ειχα ηταν το 2008 αλλά και παλι ομως τα AGX εχουν ενα σοβαροτατο μειονεκτημα που δυστυχως δεν μπορουμε να το αμελησουμε....δεν ειναι επισκευασιμα!!! εφαγα τον τοπο ρωτησα παντου δεν βρηκα κανεναν που να μπορει να τα επισκευασει ακομα και με πατεντες, εξαλου δεν ανοιγουν, βασικα ακομα τα εχω στο εξοχικο, ενω τα koni sport αλλα και τα κοκκινα εχουν ενα κλειδακι και ξεβιδωνει το πανω μερος, ετσι βγαινουν τα σωθηκα τους, ξερω 2 ατομα στο Νεο Κοσμο κοντα στην Φρατζη που τα επισκευαζουν πληρως με καλες τιμες, και το ειχα κανει παλιοτερα στο starlet και εκει koni sport ειχα.

Y.Γ σε περίπτωση που κάποιος βρει κάποιον μάστορα απο Αθήνα να επισκευάζει τα Kyb AGX που δε νομίζω οτι γίνεται να μου πει γιατι τα εχω κρατήσει και με ενδιαφερει, εχουν πεσει ΜΟΝΟ τα πισω και αλλαξα και τα 4 και εβαλα koni sport, γιατί ήθελα να είναι ίδια!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 15-10-14 στις 22:17.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-10-14, 10:52
Το avatar του χρήστη nuntius
nuntius Offline:

Περιοχή: Next station...tsempolia
Δύναμη Σεβασμού: 301
nuntius είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Δεν έχω φωτό γιατί τα φόρεσα ήδη στο αμάξι. Πάντως τα μπροστά πάλι έχουν 4 σκάλες και τα πίσω 8. Εν τω μεταξύ και ο μάστορας που τα είδε έπαθε πλάκα γιατί δεν το ήξερε. Τι σκατά, μόνο εγώ έβαλα agx τελευταία πανελλαδικά;

Και όχι, δεν επισκευάζονται! Πάντως κ το θέμα επισκευής για εμένα είναι διφορούμενο, γιατί αφενός δεν ξέρεις αν θα κρατήσει πχ όσο ήδη κράτησε μέχρι να την ακούσει την 1η φορά αφετέρου αν είναι να δώσω ένα 70-80αρι για σωστή επισκευή, προτιμώ να το δώσω για επισκευή ενός coilover παρα για την επισκευή ενός συμβατικού αμορτισέρ όταν με 100-120 μπορώ να πάρω καινούριο και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

Ουπςςςς... έγινααα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-10-14, 17:17
Το avatar του χρήστη Γιαννης20v
Γιαννης20v Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: ΑΕ101si 20vt
Περιοχή: ΚΟΛΩΝΙΑ
Δύναμη Σεβασμού: 317
Γιαννης20v είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nuntius Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν έχω φωτό γιατί τα φόρεσα ήδη στο αμάξι. Πάντως τα μπροστά πάλι έχουν 4 σκάλες και τα πίσω 8. Εν τω μεταξύ και ο μάστορας που τα είδε έπαθε πλάκα γιατί δεν το ήξερε. Τι σκατά, μόνο εγώ έβαλα agx τελευταία πανελλαδικά;

Και όχι, δεν επισκευάζονται! Πάντως κ το θέμα επισκευής για εμένα είναι διφορούμενο, γιατί αφενός δεν ξέρεις αν θα κρατήσει πχ όσο ήδη κράτησε μέχρι να την ακούσει την 1η φορά αφετέρου αν είναι να δώσω ένα 70-80αρι για σωστή επισκευή, προτιμώ να το δώσω για επισκευή ενός coilover παρα για την επισκευή ενός συμβατικού αμορτισέρ όταν με 100-120 μπορώ να πάρω καινούριο και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!
σταματα τη παραπληροφορηση ρε!!!τα agx για 101-111 εχουν 4 σκαλες ρυθμισης πισω μπρος με τον ιδιο τροπο ρυθμισης στο πανω μερος του καλαμιου.το δικο σου γτ εχει 8 πισω δε ξερω...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ημιαξονια εε111 tsec1 TOYOTA COROLLA 111(G6) 1 21-11-11 19:56
Θεμα με σασμαν ΕΕ111 oikonomou giannis TOYOTA COROLLA 111(G6) 12 11-08-10 23:20
ΒΑΛΒΙΔΙΣΜΑ ΣΕ ΕΕ111 1.3 G6 naftakis ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 25 27-04-09 22:46
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΕ ΕΕ111 bolo16v SUPPORT 19 11-08-08 02:35
Βαφή Εε111. fotisg6r ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 48 09-11-06 21:45

Page generated in 0,20222402 seconds (85,01% PHP - 14,99% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:13.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com