Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Πάρα πολυ καλά. Παρε στους Αφοι Αναστασιάδη ενα τηλεφωνο (το συνεργαζομενο μας).
Τα εβαλα στην άλφα ρομεο του πατερα μου πριν 3 εβδομαδες ακριβως αυτη τη διασταση (195/60/15).
|
Mike η οπτική σου είναι λάθος.... δεν έχει να κάνει που είναι ίδια διάσταση. ένα ελαστικό μπορεί να συμπεριφερθεί διαφορετικά σε δύο διαφορετικά αυτοκίνητα (παρότι μπορεί να φοράνε την ίδια διάσταση). κάθε αυτοκίνητο "φορτίζει" διαφορετικά τα λάστιχα και ως εκ τούτου από μάρκα σε μάρκα το λάστιχο μπορεί να κρατάει καλά, μπορεί και να γλιστράει....
Καλά έκανε το παλικάρι και στο θέμα ζήτησε τη γνώμη μας για το συγκεκριμένο λάστιχο, στη συγκεκριμένη διάσταση και για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.... όπως δεν έχει νόημα να συζητήσουμε για τα turanza σε άλλη διάσταση, έτσι δεν έχει νόημα να συζητήσουμε για τα turanza σε άλλο αμάξι.... (εδώ σε corolla Ε-12 με διαφορετικές αναρτήσεις μπορεί να υπάρξουν διαφορές στη συμπεριφορά του ίδιου ελαστικού, τι να λέμε τώρα).
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από andyag
Τα έχω βάλει εδώ και 1,5-2 μήνες. Πολύ καλό λάστιχο και στο βρεγμένο δεν παίζεται.
|
Τα φόραγα και εγώ στην Ε-12 μου, σε διάσταση (195/60/15) και συμφωνώ απόλυτα ότι στο βρεγμένο κρατάνε πολύ (είχαν φοβερό κράτημα σε βροχή, με 3 χρόνια στην πλάτη τους, μια βδομάδα πριν τα αλλάξω)!!!!! Αλλά στο στεγνό ποτέ δε με ικανοποίησαν. Πριν τα turanza φόραγα τα Dunlop SP01 τα οποία κράταγαν πάρα πολύ καλά στο στεγνό (να στρίβω, να τσιρίζουν, να σακουλιάζει το πλαϊνό, αλλά το αμάξι να μπαίνει)!!!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από andyag
πολλοί λέγανε πριν τα βάλω ότι αργούν να ζεσταθούν και τέτοια. Καμία σχέση, ζεσταίνονται ακριβώς το ίδιο με τα michelin, στο βρεγμένο είναι καλύτερα και δεν γλιστράνε όπως τα michelin.
|
Αυτό με το ζέσταμα των ελαστικών είναι λίγο παρεξηγημένο.... και θα σας πω τι εννοώ...
μπορεί εγώ να βάλω τα turanza και να ζεσταίνονται γρήγορα και εσύ να τα βάλεις, σε ιδιο αμάξι, με ίδια διάσταση και να αργούν να ζεσταθούν. Αυτό θα συμβεί επειδή θα έχουμε βάλει, το ίδιο λάστιχο μεν, αλλά με διαφορετικό δείκτη ταχύτητας!!!!! Εγώ θα έχω επιλέξει μικρό δείκτη, ενώ εσύ θα έχεις μεγάλο... έτσι θα έχεις πιο σκληρή γόμα η οποία θα αργεί να ζεσταθεί....
οπότε μην προσπαθείτε καν να συγκρίνεται διαφορετικές μάρκες λάστιχα αν δεν ξέρετε τι δείκτη ταχύτητας έχουν.... και πάνω εδώ πάρα πολύς κόσμος κάνει το λάθος και γενικεύει λέγοντας πχ οτι τα Michelin ζεσταίνονται πιο γρήγορα από τα Condinental...
κι όμως, αν πάρεις ενα condinental με μικρό δείκτη ταχύτητας (πχ T δλδ μέχρι 190 χλμ./ώρα) και ενα Michelin με μεγάλο δείκτη (πχ W δλδ μέχρι 270 χλμ./ώρα) και τα βάλεις σε δύο ίδια αυτοκίνητα θα διαπιστώσεις οτι τα condinental θα ζεσταθούν νωρίτερα!!! (και όλη η θεωρία ότι τα condinental αργούν να ζεσταθούν πηγαίνει στο καλάθι των αχρήστων)
βάλτε κάτω τα πράγματα... δείτε τι θέλετε από το λάστιχο, δείτε τι αποστάσεις κάνετε (πολλά ταξίδια = μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας)(μικρές αποστάσεις καθημερινά = μικρότερος δείκτης) και έτσι θα αρχίσετε να μαζεύετε τα δεδομένα σας ώστε να διαλέξετε το κατάλληλο ελαστικό για το αμάξι σας...!