Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
|
Αλλαγή κόρνας |
|
11-07-12, 16:19
|
|
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Αλλαγή κόρνας
Καλησπέρα παίδες! Μετά από 3 διαδοχικούς γάμους πολύ στενών μου φίλων η κόρνα παρέδωσε πνεύμα (δουλεύει μεν αλλά σαν σφάζεις κριάρι ακούγεται). Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Η εργοστασιακή που έχει η corolla μου έχει ένα βύσμα. Πήγα στην pancar και πήρα μια των 15€ η οποία όμως έχει 2 βύσματα. Ως τώρα δεν έχω καταφέρω να τη κάνω να δουλέψει (έχω δοκιμάσει και στα 2 βύσματα) και το θέμα είναι πως τώρα δε δουλεύει ούτε η παλιά, παρά μόνο ακούγεται ενα "τσικ" όποτε την πατάω, όποια και να έχει επάνω. Την ασφάλεια την έχω τσεκάρει 2-3 φορές και είναι οκ! Έχετε καμιά ιδέα τι να κάνω? Όχι τπτ άλλο, σημέρα πήγε να πεταχτεί και κάποιος από στενό που δεν έβλεπε, αλλά ευτυχως το πρόλαβα και είχα κόψει!
|
11-07-12, 17:32
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
βαλε ενα κουδουνι ποδηλατου επανω στο τιμονι!!! : ppp επισης υπαρχει και το ηλεκτρονικο σαν αυτο της αστυνομιας (αν και απαγορευεται) το ειχε ενας φιλος και αρκετοι εκαναν ακρη! παντως για την κορνα τωρα και εμενα εχει θεμα ακουγεται χαλια, αλλα κανει δυνατο ηχο και τρομαζει ο κοσμος και δεν την αλλαζω ακομα! μηπως αυτα που λες ειναι ρευμα και γειωση? η μαμα κορνα ισως με το βιδωμα κανει γειωση στο σωμα της, τα καλωδια στην φυσα τι χρωμα εχουν? ακομα καλυτερα εχεις φωτο της?
|
11-07-12, 17:41
|
|
|
|
|
|
Λες να βάλω του στρατηγού Lee?? Φώτο μάλλον αύριο θα μπορέσω να βάλω έλεγα μήπως είχε κανε΄ςι το ίδιο θέμα. Στη φύσα έχει ένα καλώδιο, χρώμα δε θυμάμαι. Δηλαδή αν βάλω τη φύσα στο ένα το άλλο θα πρέπει να γειωθεί κάπως, λογικά.
|
|
|
|
11-07-12, 17:49
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Θυμάμε και εγώ πως η μαμα εχει μια φυσα με ενα καλωδιο! εχει ενα λαμάκι που πιανει επανω στο σασι του αυτοκινητου δλδ στην μετωπη καπου (σε μεταλλο) και πιστευω πως αυτο κανει την γειωση. Αν η αλλη κορνα εχει 2 καλωδιο το πιθανοτερο δεν ειναι να θες να τραβηξεις και μια γειωση? τι χρωματα εχουν τα καλωδια στις φυσες της νεας κορνας? παντως απο μεσα που εχω ασχοληθει με το κουμπι της κορνας στην ουσια γειωνεται ενα καλωδιο για να χτυπαει! δλδ εγω που εβαλα μεσα ενα αλλο κουμπακι γιατι στο aftermarket τιμονι ο κονος ηταν για σταρλετ και δεν παιζει το κουμπι της κορνας στην μεση, πηρα το καλωδιο της κορνας (ενα ερχεται) το εβαλα σε ενα κουμπι και στην αλλη ακρη το γειωσα, ετσι οταν το παταω γειωνεται το καλωδιο της κορνας και βαραει! δες και αυτο http://www.evilution.co.uk/284 και http://www.mybike.gr/topic/25648-...1/page__st__15
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 11-07-12 στις 17:54.
|
11-07-12, 17:52
|
|
|
|
|
|
Λοιπόν θα προσπαθήσω μήπως ανεβάσω και σήμερα φωτος για να μη μιλάμε στον αέρα! Πάντως λογικό μου ακούγεται αυτό που λες για τη γείωση.
|
11-07-12, 17:58
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Πας εδώ http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=17383 κατεβάζεις το pdf και στην σελίδα 18 ειναι το ηλεκτρολογικό σχεδιάγραμμα της κόρνας, η κόρνα είναι το σκέτο HORN, οπως βλέπουμε και σε αυτήν αλλά και στον διακόπτη αριστερά της μια γείωση την κάνει να χτυπάει.
|
11-07-12, 18:33
|
|
|
|
|
|
|
11-07-12, 22:38
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Στην μαμα κορνα στην φυσα το καλωδιο αν και ειναι θολο δεν ειναι μαυρο με κατι γκρι ριγες? γειωση πρεπει να ειναι. Στη νεα κορνα δεν ειχε οδηγιες μαζι τπτ? εχεις ενα πολυμετρο να μετρησεις την μαμα φυσα με το σασι να δεις αν σου δειχνει ταση? λογικα δεν θα δειχνει, και αν πατησει καποιος απο μεσα το κουμπι τοτε θα πρεπει να σου δειχνει!
|
12-07-12, 13:34
|
|
|
|
|
|
Λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε. Στον ένα ακροδέκτη μπήκε η φύσα (ναι, μαύρο με άσπρες ρίγες είναι το καλώδιο) και στο άλλο υπάρχει πλέον ένα καλώδιο το οποίο δένει πάνω στη βίδα που στερεώνει τη κόρνα στη μετόπη. Με αυτό το τρόπο έπαιξε. Αν είχα καταλάβει καλά αυτό μου έλεγες παραπάνω και με το πολύμετρο δε το δοκίμασα αλλά αυτό που λες θα συνέβαινε.
|
12-07-12, 14:18
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
ωραια αφου παιζει θα το εχω υποψην και εγω αν η κορνα μου τα παιξει! αν και λεω να βρω καμια σαν του General Lee να το παιξουμε Ντιουκς! :P
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Υβριδικός τρόπος
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17120004 seconds (82,65% PHP - 17,35% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:29. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|