Υδρογόνο σε καυστήρα πετρελαίου!!!
Βρήκα κάπου στο internet ένα pdf μιας εταιριας που βαζει υδρογονο για την μειωση πετρελαιου σε συστηματα κεντρικης θερμανσης! είναι το μοναδικό που έχω βρει! δεδομενου πως αλλαζει το μπεκ πετρελαιου με μικροτερης παροχης σιγουρα κανει δουλεια! το ερωτημα είναι πως φορτιζουμε την μπαταρια αυτοκινητου που θελει? στο αμαξι που εγώ έχω βαλει οκ φορτιζει απο το δυναμο! εδώ? φανταζομαι ειτε με συστημα φορτισης με ρευμα δλδ πότε πότε ή αν είμαστε σε χωριο-εξοχικο αν εχουμε δυνατοτητα ηλιακου πανελ ή μιας μικρης ανεμογεννητριας! αν εχουμε ορεξη ολα γινονται! τωρα τον επόμενο Χειμωνα το πετρελαιο θα παει πανω απο 1,30-1,40 το λιτρο!!!!
επισης να πω πως εμαθα στην Κρήτη κάποιος εχει μετατρεψει καυστηρα πετρελαιου να δουλευει ΜΟΝΟ με υδρογονο! βεβαια το παραγει αυτος σε ποσοτητα καθως εχει φωτοβολταικα συστηματα και ανεμογεννήτρια! οπότε είναι εντελώς λογικό.
Το σύστημα στο pdf μοιάζει με αυτό που έφτιαξα στο αμάξι μου με την διαφορά πως αυτό εδώ έχει ενα δοχειο πληρωσης που ειναι και για το οξυγόνο, ενώ είναι σωστότερο να τα έχουμε σε ξεχωριστά δοχεία και στο δοχείο πλήρωσης να έχουμε και αντεπίστροφη βαλβίδα να μην μας γυρίζει υγρά πίσω. Βλεπουμε ρελέ και γεννήτρια παλμών (pwm) με ψηφιακό αμπερόμετρο επάνω. Φαντάζομαι παιρνει μπρος οταν πάρει και η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα πετρελαίου, ετσι να μην δουλευει συνέχεια.
|