Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
|
Πρόβλημα με τα alarm! |
|
11-08-10, 10:17
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Πρόβλημα με τα alarm!
Πριν μερικές μέρες βρήκα κάποιον και πήρα ένα καντραν από την ΕΕ111 αλλά με στροφόμετρο από starlet gt μέσα (την πλακέτα του δλδ) για να δουλέψει με τον 4E-FTE που έχω πάνω. Δυστυχώς αργότερα είδα ότι το καντραν έχει από πίσω κομμένα κυκλώματα και θέλει κολλητήρι για να τα κολλήσω, γιατί όπως μου είπε είχε βάλει μούρη VVTI και λόγω διπλών φώτων του άναβαν συνέχεια. Εκτός ότι τελικά το στροφόμετρο και ΠΑΛΙ δεν μου παίζει!!! προσπαθώντας να κάνω τα κυκλώματα με μικρά κομμάτια καλωδίων κάτι βραχυκύκλωσε και έχασα τα φλας και τα αλαρμ. Για τα φλας ήταν η ασφάλεια 7,5Α και την άλλαξα οπότε και έφτιαξαν. Επίσης με τον συνεγερμό που έχει 2 καλώδια στην φλασιέρα ανάβουν όλα κανονικά. Ομως τα αλάρμ δεν παίζουν με τίποτα! πατάω το κουμπί και δεν κάνει κάτι! δοκίμασα και με άλλο και δεν είχε αποτέλεσμα! έχω βάλει στο αμάξι το στροφόμετρο που είχα πριν και το μαμα καντραν, τα φλας ειναι οκ αλλά και πάλι συνεχίζω να μην έχω αλαρμ! μέτρησα και με πολύμετρο και είδα ότι με κλειστό διακόπτη μηχανής δεν έρχετε ρεύμα στην φύσα άρα μάλλον κάτι δεν κάνει πλέον κύκλωμα στην καλωδίωση μέσα. Αν γνωρίζει κανείς οτιδήποτε γιατί είμαι και διακοπές και δεν βρίσκουμε τώρα εδώ και ηλεκτρολόγο να το δει, ας πει. Η`αν έχουμε τα σχέδια της εσωτερικής καλωδίωσης του αυτοκινήτου. Και μερικές φωτος από την φύσα την εσωτερική που πάει στο καντραν (στο στροφόμετρο) και πιστεύω από αυτή είναι το πρόβλημα, και τα κομμένα κυκλώματα στα λαμπάκια των φλας στο νέο καντραν. Χτες έφαγα πόσες ώρες από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ και ούτε το στροφόμετρο δούλεψε (μάλλον είναι χαλασμένο) αλλά ουτε και τα αλαρμ!!
|
|
απαντηση |
|
11-08-10, 13:11
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
απαντηση
Νικηφορε να χει κοπει καλωδιο απ το βραχυκυκλωμα πολυ χλωμο φαινεται...Οποτε:
α) Ελεγχεις ΟΛΕΣ τις επαφες, φισες του κυκλωματος των αλαρμ
β) Ελεγχεις τη λειτουργια του διακοπτη
γ) Ελεγχεις την ασφαλεια ΟΛΑ με πολυμετρο και την επαφη της στην ασφαλειοθηκη
δ) Ελεγχεις το ρελε των αλαρμ μηπως καηκε απο κανενα λανθασμενο ρευμα που μπορει να του σταλθηκε
Κατι απο αυτα πρεπει να ειναι δεν υπαρχει κατι αλλο...
Εκτος αν εχεις επεμβει στη καλωδιωση με ξενα εξαρτηματα τα οποια δεν ειναι συμβατα και διακοπτουν ή χαλανε τα ρευματα...
Ελπιζω να βοηθησα λιγακι...
|
11-08-10, 13:59
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Οι ασφάλειες ελέγχθηκαν όλες μια-μια και μπροστά και μέσα και δεν υπάρχει καμία καμμένη! εξάλου τα φλας παίζουν! το κουμπί επίσης αλλάχτηκε με άλλο για δοκιμή που είχα πριν και δούλευε και δεν παίζει και πάλι. Ρελε δεν ξέρω αν έχει ή που είναι! γνωρίζουμε κάτι γιαυτό? έλεγξα όλα τα άλλα και δεν βρήκα τπτ αλλά ρεύμα στην φύσα του κουμπιού δεν έρχετε! πιστεύω που άλλαξα το καντραν πόσες φορές μήπως δεν πατάει καλά καμια φύσα αλλά περιμένω να δω τι θα κάνω με το άλλο καντραν για να μην τα μπαινοβγάζω άδικα!
|
11-08-10, 18:53
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
γνωρίζουμε αν υπάρχει ξεχωριστό ρελέ κάπου αποκλειστικά για τα αλάρμ? ξαναέβγαλα το καντραν και έλεξγα τις φύσες και δεν έχει πουθενά πρόβλημα!!! ούτε ασφάλειες καμένες τπτ, τα φλας δουλεύουν κανονικά! μόνο από το κουμπί δεν παίζουν! τι διάολο δεν βγάζω άκρη!
|
11-08-10, 19:00
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Ναι ρε η φλασιερα ειναι αυτη!
Μαλλον την ζεματισες!Κοστος 70Ε στην ΤΟΥΟΤΑ πριν κανα χρονο..
Βρισκεται καπου κοντα στο καντραν αλλα ειναι πισω απο το τιμονι.Εκει ειναι στα 101 τουλαχιστον!
Παραπανω που ειναι δεν γνωριζω αλλος μου την αλλαξε!
|
|
11-08-10, 20:21
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
ρε συ Βασίλη έψαξα στο πρόγραμμα RETIS που έχει όλα τα ηλεκτρικά ρελέδες και ασφάλειες καθώς και στο Toyota EPC και βλέπω ότι η μοναδική ασφάλεια είναι 7,5 Α και όπως είπα κάηκε και την άλλαξα, γιατί πριν δεν άναβαν ΟΥΤΕ τα φλας!! και το ρελέ το μοναδικό είναι των φλας και δεν ειναι καμένο! η φλασιέρα παίζει κανονικά, πως είναι δυνατόν να μην ανάβουν ΜΟΝΟ τα αλάρμ και να μην φταίει το κουμπί???? φαίνεται να μην έρχετε συνεχές ρεύμα στον διακόπτη!
Βασίλη και εσένα ΜΟΝΟ τα αλαρμ δεν σου άναβαν????
Δυστυχώς έφαγα πόσες ωρες και δεν έβγαλα άκρη! ελεγξα τα πάντα και τις συνδέσεις όλες του συναγερμού και των φλας και είναι όλα σωστά! το μόνο που ξέρω είναι ότι στην φύσα του διακόπτη των αλαρμ δεν έρχεται καθόλου συνεχές ρεύμα όπως θα έπρεπε! έχει 2 καλώδια με ρεύμα (με άνοιγμα διακόπτη στο ACC) και 2 καλώδια είναι γειώσεις. Σύνολο είναι 8 καλώδια και τα άλλα δεν ξέρω τι είναι. Κάτι έκανα και έκαψα ξανά την ασφάλεια των φλας. Μάλλον βγάλε-βάλε τα καντραν κοπηκε κανά καλώδιο εσωτερικά στην καλωδίωση γιατί αυτά τα 8 καταλήγουν προς το καντραν απ`ότι είδα. Αν έχει κανείς καμιά ιδεα για την συνδεσμολογία του διακόπτη ας πει τίποτα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 11-08-10 στις 22:03.
|
12-08-10, 00:36
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Εμενα που ειχε καει η φλασιερα μονο τα αλαρμ δεν δουλευαν!
Εγω ειμαι 100% σιγουρος οτι καηκε γιαυτο και δεν αναβουν τα αλαρμ!
12-08-10, 09:36
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
εχω φαει όλα τα σχέδια στα προγράμματα που έχω και στο toyodyi δεν ξέρεις πως την λένε στα αγγλικά ή που ακριβώς είναι? στα σημεία που λες δεν είδα κάτι τέτοιο! εγώ νόμιζα ότι φλασιέρα λέμε αυτό το πράγμα με τον μοχλό των φλας πάνω που είναι στο τιμόνι φυσικά και από κάτω έχει και την μεγάλη φύσα με τα ρεύματα και τα καλώδια των φλας. Και εκεί συνδέουμε και τις συνδέσεις για τα φλας στους συναγερμούς, γιαυτό και ο συναγερμός μου δουλεύει με όλα τα φλας μαζί!
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_199...W_8401.13.html
εδώ που λέει flasher, turn signal 81980 καταλαβαίνει κανείς τι είναι αυτό και που? το λέει αλλά δεν το βλέπω!
α το ρελε των φλας ειναι! αυτό παίζει κανονικότατα!
|
|
|
|
12-08-10, 13:09
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Πήγα πριν λίγο στην Toyota Nέας Μάκρης που είναι 1,5χλμ μόλις από το εξοχικό μου και μου είπαν όντως για φλασιέρα ότι μάλλον έχει καει κτλ αλλά πρέπει να κλείσω ραντεβού να το ελέγξουν και να μείνει και εκεί το αμάξι. Δυστυχώς δεν θυμόταν που ακριβώς είναι! βρηκα και στον μηχανικό μου αλλά θέλει δείγμα. Ξέρει κανείς που ακριβώς είναι ή να το βρώ στο toyodyi για να το ελέγξω και αν έχει όντως καει να το αλλάξω? την επόμενη week μάλλον δεν θα είμαι εξοχικό, οπότε δεν μπορώ να πάω έτσι κι αλλιώς στην Toyota.
http://www.majhost.com/gallery/buuri...l/p1120654.jpg
http://www.wiringdiagrams21.com/wp-c...it-diagram.png
Το μεγάλο ρελέ είναι το λεγόμενο flasher προφανώς αυτό έλεγαν στην toyota. To άνοιξα και έχει μέσα και πλακέτα! μήπως και έχει σχέση δλδ να έχει πάθει τπτ το κύκλωμα? το παράξενο είναι ότι στην ασφάλεια που μέτρησα με πολύμετρο αν δεν ανοίξω διακόπτη στο ACC δεν περνάει ρεύμα, γιαυτό και δεν πάει στην φύσα των αλαρμ. Και βλέπω και στο flasher που έχει 3 ποδαράκια ότι κάνενα δεν παίζει το ένα με το άλλο και έχει αντίσταση κάπου. Μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το ρελέ?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 12-08-10 στις 18:19.
|
12-08-10, 19:07
|
banned
|
|
Περιοχή:
Μεσογεια
|
|
εγω θα εκανα κατι πιο απλο για να βεβαιωθω.θα επερνα ενα καλωδιο με θετικο και θα το εβαζα στον ρελε στο ενα ακρο του πηνιου και ενα αρνητικο στο αλλο ακρο του πηνιου.αν ο ρελες ειναι ενταξει θα ακουσεις πολυ γρηγορα να παλεται κλικ κλακ.αν οχι τοτε τον εχεις ζεματησει.ειναι μια ευκολη λυση αν ξερεις 5 πραγματα απο ηλεκτρικα.θα δεις οταν ανοιξεις τον ρελε τα 2 ακρα του πηνιου πανε πανω στα 2 ποδαρακια.
αν μπορεις ανεβασε καποια κοντινη φωτο με τον ρελε ανοιγμενο.
Υ.Γ τωρα ειδα το σχεδιο που ανεβασες ειναι ηλεκτρονικος διακοπτης με τρανζιστορ οπωτε το πιθανοτερο ειναι να εχει καει.μετρα ταση στην φισα εκει που παει το απο μπαταρια και μετα αυτο που λεει απο διακοπτη.παντα ως προς καποια γειωση.δεν που βγαζει ρευμα και πες μου.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη davarisx : 12-08-10 στις 19:14.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Υβριδικός τρόπος
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,18465710 seconds (83,53% PHP - 16,47% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:19. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|