Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ |
|
|
|
ιμαντας χρονισμου help please!! |
|
16-06-10, 16:05
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
θεσσαλονικη
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
ιμαντας χρονισμου help please!!
καλησπερα σε ολο το φορουμ! θα ηθελα την γνωμη σας για ενα προβληματισμο που εχω.εχω την corolla mod 12/99 liftback(ee111) και εχω κανει 74000 χιλιομετρα.το βιβλιο του κατασκευαστη αναφερει αλλαγη ιμαντα χρονισμου στα 100000 χλμ. εγω για να τα φτασω αυτα τα χλμ θα φτασει το αυτοκινητο τα 15 με 16 χρονια.σε τηλεφωνο που εκανα στην ΤΟΥΟΤΑ μου ειπαν οτι πρεπει να τον αλλαξω τωρα γιατι παιζει ρολο και η ηλικια του αυτοκινητου (10.5 χρονια) ισχυει κατι τετοιο? θα ηθελα τα "φωτα" σας,δεν θελω να ριψοκινδυνευσω να παθει κατι το αυτοκινητο .ευχαριστω
|
16-06-10, 16:09
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
αργυρούπολη
|
|
εννοειται οτι παιζει ρολο και η ηλικια αλλα για μενα μην πειραξεις τιποτα,δεν παθαινει τιποτα αυτο το μοτερ.κοιτα τον κιολας να δεις αν εχει τιποτα.
|
16-06-10, 16:39
|
|
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
|
|
Πρεπει να τσεκαρεις οπωσδηποτε τον ιμαντα σου γιατι λογω ηλικιας μπορει να εχει ξεραθει και να σου κοπει κ αν σπασει ο ιμαντας δεν θα ειναι καλα τα πραγματα στο μηχανοστασιο σου.Εγω θα σου προτεινα να τον αλλαξεις προληπτικα. Μπορει να μην παθει τιποτα το αμαξι σου αλλα γιατι να διακινδυνευεις μια ζημια?
Οποτε τσεκαρε τον πρωτα και αν ειναι σε κακη κατασταση αλλαξε τον αλλιως κανε οτι νομιζεις καλυτερο
16-06-10, 17:01
|
|
Moderator
|
|
|
|
Ωποσδήποτε αλλαγή δεν παίζουνε με αυτά τα πράγματα! Ο κατασκευαστής προτείνει αλλαγή στα 5 χρόνια ή 100.000 κμ ό,τι έρθει πρώτο! Στη θέση σου δεν θα το ριψοκινδύνευα.
|
16-06-10, 18:47
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Καλό είναι που και που κάθε μερικά χλμ πχ 5000 ή 10000χλμ να κάνουμε έναν έλεγχο τον ιμάντα χρονισμού σε τι κατάσταση βρίσκεται. Εγώ με το 4E-FTE συνολικά έχω κάνει 65000χλμ από τότε που μπήκε ο νέος (όταν το μοτερ μπήκε στο starlet) και τον ελέγχω τακτικά. Απλά βγάζεις το καπάκι που τον περικλύει και τον ελέγχεις για τυχόν φθορές και σκασίματα, αν έχει φαίνονται. Στο μοτερ σου δεν ξέρω αν είναι εύκολο να τον ελέγχεις, στο δικό μου είναι. Και μια φωτο. Να πω ότι αν αλλάξουμε τον ιμάντα μαζί αλλάζουμε και τις εμπλεκόμενες τροχαλίες για καλό-κακό γιατί αλλάζουν και δύσκολα! και εννοείτε ότι πας σε μαστορα γιατί ο ιμάντας χρονισμού θέλει ειδικά κόλπα! ένα λάθος χρονισμού μπορεί να αποβεί μοιραίο για το μοτεράκι μας!
|
16-06-10, 16:59
|
|
|
|
Περιοχή:
ΣΕΠΟΛΙΑ
|
|
και γω το ιδιο λεω!!
|
16-06-10, 18:54
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Ποιος θα κατσει να το κανει αυτο ρε Νικιφορε..
Παντως ο γνησιος της ΤΟΥΟΤΑ λεει καθε 100,000κμ ή 5 χρονια οποιο απο τα δυο ερθει πρωτο..
16-06-10, 20:08
|
|
Moderator
|
|
|
|
φιλε και γω μοντελο του 99 εχω και ημουν στο διλημμα σου αλλα ο κατσκευαστης λεει στα 100.000χλμ η στα 6 χρονια και ετσι το αλλαξα και εγω λογω ηλικιας παρα χιλιομετρων...οσο περνανε τα χρονια το υλικο του ιμαντα φυσικο ειναι να ξεραινεται και να γινεται πιο ακαμπτο και αρα μπορει να σπασει ανα πασα στιγμη οποτε μην το παιζεις κορωνα γραμματα με αυτο το θεμα αλλαξε το να χεις το κεφαλι σου ησυχο
16-06-10, 20:27
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
θεσσαλονικη
|
|
παιδια σας ευχαριστω ολους για τις γνωμες σας.και εγω λεω να τον αλλαξω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο(δεν εχω και τις γνωσεις για να τον ελεγχω)απλα θελω να ρωτησω οτι αν τον αλλαξω στην επισημη ΤΟΥΟΤΑ να ειμαι ησυχος?ειναι υποθεση ρουτινας για αυτους? (καλυτερα να τον αλλαξω στην ΤΟΥΟΤΑ για να ειμαι και κατοχυρωμενος σε καθε περιπτωση παρα σε καποιο συνεργειο της γειτονιας που δεν γνωριζω...)
|
16-06-10, 21:26
|
|
Moderator
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από aris22
παιδια σας ευχαριστω ολους για τις γνωμες σας.και εγω λεω να τον αλλαξω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο(δεν εχω και τις γνωσεις για να τον ελεγχω)απλα θελω να ρωτησω οτι αν τον αλλαξω στην επισημη ΤΟΥΟΤΑ να ειμαι ησυχος?ειναι υποθεση ρουτινας για αυτους? (καλυτερα να τον αλλαξω στην ΤΟΥΟΤΑ για να ειμαι και κατοχυρωμενος σε καθε περιπτωση παρα σε καποιο συνεργειο της γειτονιας που δεν γνωριζω...)
|
θα σου προτεινα καλυτερα σε καποιο συνεργειο που ειδικευεται σε TOYOTA,γιατι αν πας σε αντιπροσωπεια θα τσιμπησουν αρκετα τις τιμες...να φανταστεις οτι ο ιμαντας αλλαζει στο μεγαλο service που γινεται καθε 100.000χλμ και ειναι κατα βαση και το ακριβοτερο...
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Υβριδικός τρόπος
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17513490 seconds (82,68% PHP - 17,32% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:20. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|