Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
OFF TOPIC Εδώ μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε!! Από ειδήσεις μέχρι τι φαγητό έχετε σπίτι! |
|
|
|
Διπλωμα για μηχανη τι, πως, που..... |
|
01-09-09, 15:45
|
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Διπλωμα για μηχανη τι, πως, που.....
Λοιπον παιδια τις τελευταιες μερες ψαχνομαι για να βγαλω διπλωμα για μηχανη την πρωτη κατηγορια (Α1). Πριν το καλοκαιρι ειχα ρωτησει σε μια σχολη και μου ειχαν πει οτι θα παει περιπου κανα 300αρι. Τωρα λοιπον κανοντας μια ερευνα αγορας ειδα οτι ο καθενας ζηταει οτι θελει. Επισης ολοι δεν σου λενε τελικη τιμη αλλα τιμη αλλος χωρις τα παραβολα, αλλος χωρις παραβολα και φακελο και βαζοντας και αυτα στην τελικη τιμη το διπλωμα βγαινει πανω απο 450. Επισης στη σχολη που ειχα ρωτησει αρχικα και μου ειχε πει 300Ε αυτος ειναι ο πιο φθηνος που εχω βρει αλλα μου ειπε πως κανουμε μαθηματα με ημιαυτοματο και οτι μετα απο δυο χρονια που θα βγαλω το διπλωμα θα γινει απεριοριστου αλλα μονο για αυτοματες μηχανες, ενω αν βγαλω με συμπλεκτη γινεται απεριοριστου για οτιδηποτε. Ισχυει κατι τετοιο? Τελικα μου ειπε οτι επειδη δεν εχει μικρο μηχανακι με συμπλεκτη να πληρωσω συνολο 350Ε+70Ε(παραβολα) και να βγαλω κατευθειαν απεριοριστου. Τα εχω ψιλομπερδεψει. Οποιος εχει βγαλει προσφατα διπλωμα για μηχανη (τα πραγματα εχουν αλλαξει στις εξετασεις απο περισυ το καλοκαιρι απ οτι μου ειπαν) ας βοηθησει. Επισης οποιος ξερει καμια σχολη με καλες τιμες στην Αθηνα η εχει κανα γνωστο θα βοηθουσε.
|
01-09-09, 16:10
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Βασιλάκη, το καλύτερο που έχεις να κάνεις (εάν δεν έχεις στην κατοχή σου ή δεν έχεις σκοπό να πάρεις μηχανή μεγάλου κυβισμού άμεσα) είναι να πας για την επιλογή του ημιαυτόματου. Ουσιαστικά δίνεις για δίπλωμα με ένα παπί 100cc περίπου, εξ ου και το ημιαυτόματο, αφού ναι μεν έχει ταχύτητες αλλά δεν έχει συμπλέκτη. Για δύο χρόνια θα μπορείς να οδηγάς κάθε μηχανή (με συμπλέκτη ή χωρίς) με ιπποδύναμη έως 25Kw, περίπου 34 ίππους. Μετά τα δύο χρόνια με μία απλή αίτηση στο μηχανολογικό και φωτογραφία (δεν θυμάμαι εάν πληρώνεις και κάποιο μικρό ποσό) γίνεται μεταβολή σε απεριόριστο. Αυτό έκανα και εγώ (εδώ και 6 χρόνια βέβαια). Κόστος στην Πάτρα τότε 300 ευρώ.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη corollapatra : 01-09-09 στις 16:16.
|
01-09-09, 16:19
|
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra
Βασιλάκη, το καλύτερο που έχεις να κάνεις (εάν δεν έχεις στην κατοχή σου ή δεν έχεις σκοπό να πάρεις μηχανή μεγάλου κυβισμού άμεσα) είναι να πας για την επιλογή του ημιαυτόματου. Ουσιαστικά δίνεις για δίπλωμα με ένα παπί 100cc περίπου, εξ ου και το ημιαυτόματο, αφού ναι μεν έχει ταχύτητες αλλά δεν έχει συμπλέκτη. Για δύο χρόνια θα μπορείς να οδηγάς κάθε μηχανή (με συμπλέκτη ή χωρίς) με ιπποδύναμη έως 25Kw, περίπου 34 ίππους. Μετά τα δύο χρόνια με μία απλή αίτηση στο μηχανολογικό και φωτογραφία (δεν θυμάμαι εάν πληρώνεις και κάποιο μικρό ποσό) γίνεται μεταβολή σε απεριόριστο. Αυτό έκανα και εγώ (εδώ και 6 χρόνια βέβαια). Κόστος στην Πάτρα τότε 300 ευρώ.
|
οπως τα λεει ο ανδρεας!και εγω ετσι το εκανα..
αν θυμαμαι καλα,για μηχανακι κ αυτοκινητο ειχα δωσει 850 ευρω,μετα για να το κανω απεριοριστο δεν πληρωσα τιποτα..
|
|
|
|
01-09-09, 16:20
|
|
|
|
|
Ρε συ Αντρεα εδω αλλιως μου τα ειπαν. Μουτ ειπαν πως αν βγαλω το διπλωμα της πρωτης κατηγοριας Α1 με ημιαυτοματο η αυτοματο μηχανακι, τοτε θα μπορω να οδηγω οτιδηποτε μεχρι 125cc ή 34hp. Εμενα με καλυπτει αυτο το διπλωμα αρχικα μιας και η μηχανη που θα παρω ειναι 250cc αλλα 33 hp. Με συμπλεκτη βεβαια. Αλλα μου ειπαν οτι μετα απο δυο χρονια με μια απλη αιτηση στο υπουργειο και ενα παραβολο των 30Ε γιανεται απεριοριστου αλλα αν εχω δωσει με αυτοματο η ημιαυτοματο τοτε γινεται απεριοριστου μονο για αυτοματες η ημιαυτοματες μηχανες. Αν ομως το διπλωμα το βγαλω με μηχανη με συμπλεκτη τοτε μετα απο δυο χρονια γινεται απεριοριστου για οποιαδηποτε μηχανη ειτε με συμπλεκτη ειτε αυτοματο. Φαντασου οτι σε μια σχολη που ρωτησα μου ειπαν οτι επειδη δεν εχουν μηχανακι μικρο με συμπλεκτη, θα δωσω για την μικρη κατηγορια Α1 με μηχανη 600cc που εχει συμπλεκτη ετσι ωστε οταν γιανει απεριοριστου να μπορω να οδηγησω με συμπλεκτη. Μαλλιστα μου ειπαν οτι τον τελευταιο χρονο εχουν αλλαξει τα πραγματα. Τι να πω και εγω τα εχω ψιλομπερδεψει. Εκτος αν ειναι κανενα κολπω για να βγαζεις αμεσως την μεγαλη κατηγορια. Εμενα μου φτανει το μικρο διπλωμα για την μηχανη που θελω να βγαλω αλλα στο μελλον μην εχω αλλα. Τι να πω. Παντος μου εκανε εντυπωση που ο καθενας ζηταγε οτι ηθελε.
|
|
|
|
22-09-09, 09:37
|
|
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bill
Ρε συ Αντρεα εδω αλλιως μου τα ειπαν. Μουτ ειπαν πως αν βγαλω το διπλωμα της πρωτης κατηγοριας Α1 με ημιαυτοματο η αυτοματο μηχανακι, τοτε θα μπορω να οδηγω οτιδηποτε μεχρι 125cc ή 34hp. Εμενα με καλυπτει αυτο το διπλωμα αρχικα μιας και η μηχανη που θα παρω ειναι 250cc αλλα 33 hp. Με συμπλεκτη βεβαια. Αλλα μου ειπαν οτι μετα απο δυο χρονια με μια απλη αιτηση στο υπουργειο και ενα παραβολο των 30Ε γιανεται απεριοριστου αλλα αν εχω δωσει με αυτοματο η ημιαυτοματο τοτε γινεται απεριοριστου μονο για αυτοματες η ημιαυτοματες μηχανες. Αν ομως το διπλωμα το βγαλω με μηχανη με συμπλεκτη τοτε μετα απο δυο χρονια γινεται απεριοριστου για οποιαδηποτε μηχανη ειτε με συμπλεκτη ειτε αυτοματο. Φαντασου οτι σε μια σχολη που ρωτησα μου ειπαν οτι επειδη δεν εχουν μηχανακι μικρο με συμπλεκτη, θα δωσω για την μικρη κατηγορια Α1 με μηχανη 600cc που εχει συμπλεκτη ετσι ωστε οταν γιανει απεριοριστου να μπορω να οδηγησω με συμπλεκτη. Μαλλιστα μου ειπαν οτι τον τελευταιο χρονο εχουν αλλαξει τα πραγματα. Τι να πω και εγω τα εχω ψιλομπερδεψει. Εκτος αν ειναι κανενα κολπω για να βγαζεις αμεσως την μεγαλη κατηγορια. Εμενα μου φτανει το μικρο διπλωμα για την μηχανη που θελω να βγαλω αλλα στο μελλον μην εχω αλλα. Τι να πω. Παντος μου εκανε εντυπωση που ο καθενας ζηταγε οτι ηθελε.
|
Μιας και που ειδα σημερα το μυνημα (!) να πω , πως καλα στα ειπανε. Εδωσα πριν 1 μηνα και ειναι ετσι οπως τα λες. Εαν δωσεις με scooter , δεν μπορεις να οδηγησεις μηχανη με συμπλεκτη. Τωρα δεν ξερω που αναγραφετε , αλλα ετσι ειναι.
Επισης να πω , πως εδω στην Αθηνα ειναι πολυ κλεφτες(οι περισσοτεροι μου ζητησαν 450 + το κερασακι , το οποιο να το θεωριεται ψιλο-δεδομενο) γι αυτο αποφασισα να δωσω επαρχεια που την εβγαλα με 250 κομπλε χωρις κερασακι. Αυτα τα ολοιγα.
|
01-09-09, 16:27
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
|
|
Βασίλη, το διπλωμα δεν αναγράφει περιορισμό στα κυβικά αλλά μόνο στις Kw (έως 25Kw ή έως 0,16Kw/kg). Οπότε το έως 125cc από που μπορεί να προκύψει; Από την άλλη, εγώ έδωσα με παπί 100cc (χωρίς συμπλέκτη) και πλέον έχω απεριόριστο δίπλωμα για όλα. Εξάλλου αυτοί οι όροι (αυτόματα, ημιαυτόματα, συμπλέκτες κ.λ.π.) δεν αναγράφονται πουθενά στο δίπλωμα (τουλάχιστον στο παλιό που έχω εγώ, όχι το νέο που είναι σαν πιστωτική κάρτα)... Τώρα εάν έχει αλλάξει τίποτα τελευταία δεν μπορώ να το ξέρω, αλλά δεν νομίζω να σου πω την αλήθεια...
01-09-09, 17:43
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
ΠΕΡΙΣΣΟΣ
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
|
|
κ γω σαν τον Αντρεα το εκανα αλλα πιστευω τελικα οτι αξιζει μια κ καλη για απεριοριστα και να μην ξαναασχοληθεις ποτε....
για απεριοριστα νομιζω οτι παει καπου στα 450-470 και για αυτο που λεμε ημιαυτοματο παει κατι λιγοτερο αλλα μετα με τα παραβολα πληρωνεις τη διαφορα και κατι παραπανω...
01-09-09, 18:00
|
|
|
|
|
Και εγω τελικα αυτο σκευτομαι να παω κατευθειαν για απεριοριστων. Εξαλλου η διαφορα ειναι περιπου καμια 70Ε. Να δω τωρα που θα πετυχω καλη προσφορα.
|
01-09-09, 18:19
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
'Ιλιον
|
|
για μάθε τις λεπτομέρειες ρε Βασίλη γιατί με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα... για απεριόριστο κατ' ευθείαν
Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
|
01-09-09, 19:08
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
|
|
----------
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nikr : 11-12-09 στις 19:27.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Υβριδικός τρόπος
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
|
|
|
Page generated in 0,19673800 seconds (83,64% PHP - 16,36% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:48. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|