Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
CARINA - AVENSIS - CELICA - RAV4 Ενα δωρακι για τους φιλους που ειναι κατοχοι και αυτοι μιας TOYOTA |
|
|
|
Αvensis 1.6 μοντ.'00 Σβησιμο κινητηρα εν κινησει |
|
13-07-09, 01:00
|
|
Νεότατος
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Αvensis 1.6 μοντ.'00 Σβησιμο κινητηρα εν κινησει
Καλησπερα σε ολους. Αντιμετωπιζω τον τελευταιο μηνα ενα προβλημα με το Avensis μου (μοντελο 2000 με 165,000Km). Εκει που ειμαι καθοδον αργοσβηνει ο κινητηρας (δεν αποκρινεται στο πατημα του γκαζιου σαν να του εχεις κοψει την τροφοδοσια) και οταν πιανω στην ακρη σβηνει ολοκληρωτικα. Οταν προσπαθω να πατησω μιζα αμεσως παιρνει για 5 δευτερολεπτα μετα κανει καποιες αρυθμιες και ξανασβηνει. Περιμενω λιγακι παταω μιζα και παιρνει κανονικα και συνεχιζω σαν να μην συνεβη τιποτα! Τον τελευταιο μηνα το εχει κανει 4 φορες με πιο προσφατη σημερα. Ειναι πολυ επικυνδυνο γιατι αν ταξιδευεις με αρκετα χιλιομετρα και εχεις κανεναν κολλημενο πισω σου μπορει να γινει η ζημια. Η αντιπροσωπια μου ειπε οτι ειναι 3 πιθανοι λογοι: Aντλια βενζινης-Μπεκ-βαλβιδα θερμοκρασιας.
Ενας φιλος μου εχει ενα ΚΙΑ και ειχε το ιδιο προβλημα και μου ειπε ητανε τα μπεκακια. Ο παλαιοτερος μαστορας στην αντιπροσωπεια μου ειπε οτι εχει δει παρομοιο προβλημα σε μια Carina και ητανε τα μπεκακια. Παρακαλω αν καποιος εχει ακουσει κατι να με ενημερωσει. Ειναι ρισκο να δωσω 700 ευρω να αλλαξω μπεκ και να μην λυθει το προβλημα. Ευχαριστω προκαταβολικα οσους απαντησουν.
Πανος
|
13-07-09, 01:10
|
|
Moderator
|
|
|
|
Το άν είναι αντλία βενζίνης το πρόβλημα μπορούν έυκολα να το βρούν παίρνοντας την πίεση στην μπεκιέρα, αν δεν είναι σωστή τότε εχει πρόβλημα. Αν είναι μπεκ κι αυτό το βρίσκουν ελέγχοντάς τα. Αν είναι βαλβίδα θερμοκρασίας δεν νομίζω οτι υπάρχει κάτι τέτοιο να σβήνει τον κινητήρα εάν σηκώσει θερμοκρασία ή να το πώ καλύτερα εγώ πρώτη φορά το ακούω. Η βαλβίδα θερμοκρασίας ξέρω δίνει εντολή να ανοίξει το βεντιλατέρ...
Να ρωτήσω κάτι, φίλτρο βενζίνης έχουμε αλλάξει πρόσφατα;
|
|
|
|
13-07-09, 09:55
|
|
Νεότατος
|
|
|
|
Για τα μπεκ μου ειπε ο μαστορας οτι πιθανον να κολλαει σε κλειστη θεση και οτι δεν υπαρχει τροπος για να ελεγχθει αυτο παρα μονο αν γινει εξεταση αμεσως μολις εμφανιστει το προβλημα αλλα αυτο δεν γινετε γιατι το κανει σε ανυποπτη ημερα και ωρα. Για την βαλβιδα θερμοκρασιας (οχι θερμοκρασιας νερου αλλα μια αλλη σαν αισθητηρας) μου ειπε ισως να στελνει λαθος σημα στον εγκεφαλο και να τον μπερδευει εκεινη την συγκεκριμενη στιγμη που κανει τις διακοπες.
Να συμπληρωσω μερικα στοιχεια ακομη. Το φιλτρο βενζινης ειναι καινουργιο αλλα μπηκε 5,000 χιλομετρα μετα απο οτι επρεπε (δεν ξερω αν αυτο παιζει καποιο ρολο) Επισης πριν ενα μηνα λογω βλαβης στην αντλια νερου εχασε τα νερα και ανεβασε θερμοκρασια σε σημειο να σβησει ο κινητηρας και αλλαξα ψυγειο,αντλια,θερμοστατη και ευτυχως απεφυγα την φλαντζα κεφαλης. Δεν ξερω αν συνδεονται τα 2 προβληματα δηλαδη το σβησιμο του κινητηρα που εχω τωρα και το ανεβασμα θερμοκρασιας εκεινη την ημερα, αλλα τα σβησιματα αρχισαν απο τοτε. Ο μαστορας αφησε ενα ενδεχομενο απο την θερμοκρασια που ανεβασε τοτε να πηρανε οι βελονες απο τα μπεκ.
Μολις τωρα μιλησα στο τηλεφωνο με καποιον ηλεκτρολογο απο αλλη αντιπροσωπια και μου ειπε οτι κατα 90% οφειλεται στον συναγερμο. Δεν ξερω παιδια εχω μπερδευτει. Αναγκαστικα θα απομονωσω τελειως τον συναγερμο για μερικες ημερες για να δω αν τελικα ειναι αυτο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panos_2007 : 13-07-09 στις 10:22.
Αιτία: Νεωτερες πληροφοριες
|
13-07-09, 10:42
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
Ευχαρίστησε: 1
|
|
ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα στο corolla! μου ειχε σβησει ακομη και στον περιφερειακο στην αριστερη λωριδα! στην αντιπροσωπια το πηγαινα και δεν εβρισκαν τπτ. ευτυχως με λυπηθηκε ο καλος Θεος και το εκανε και μπροστα τους. τελικα ο ηλεκτρολογος μου αλλαξε καποιο ρελε, δεν θυμαμαι ακριβως, εχει και μερικα χρονια αυτο. και το αμαξι εστρωσε. παντως κατα πασα πιθανοτατα απο κακη βενζινη εγινε η ζημια.
|
13-07-09, 11:15
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Λεσβος
|
|
μηπως πριν ξεκινησεις να αλλαζεις ακριβα πραγματα απο πανω να κανεις ενα καθαρισμο του ρεζερβουαρ και των μπεκ?
|
13-07-09, 11:59
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Nikaia
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
εγω σαν τεχνικος θα αλλαζα πρωτα τοω ρελε του efi ειναι ενας πρασινος ρελες μεσα στο ταμπλο και μετα θα κοιταζα αντλια βενζινης και στο τελος μπεκ.
ενα τελευταιο πες μου τι συναγερμο φορας μηπως και σου κοβει βενζινες και ειναι απο εκει το προβλημα .
08-08-09, 14:27
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Fanis
εγω σαν τεχνικος θα αλλαζα πρωτα τοω ρελε του efi ειναι ενας πρασινος ρελες μεσα στο ταμπλο .
|
Φάνη αυτό το ρελέ τι ακριβός κάνει ?
13-07-09, 13:46
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
|
|
νομιζω μεσα στο ταμπλο και σε μενα το αλλαξαν, οπως περιγραφει ο φανης
|
13-07-09, 16:16
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
καρδίτσα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Ποιο μοντελο εχεις;Γιατι το 2000 εγινε το facelift.
Check engine σου αναβει.
|
|
14-07-09, 00:15
|
|
Νεότατος
|
|
|
|
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.
Προς toyota mania: Το μοντελο ειναι πριν το facelift. Δεν μου αναβει καποια λυχνια στο καντραν.
Προς johnboy: Το ιδιο μου ειπε και εμενα ο μαστορας. Οτι αν δεν κανει εκει μπροστα του το προβλημα δεν μπορει να πει 100% τι φταιει.
Προς Φάνη: O συναγερμος ειναι της ΤΟΥΟΤΑ ητανε δωρο με το αυτοκινητο. Σαν πρωτη κινηση σημερα απενεργοποιησα τον συναγερμο με το κλειδακι αλλα αυριο θα κανω αυτο που ειπες. Θα παω να αλλαξω το ρελε αυτο και θα ενεργοποιησω ξανα τον συναγερμο. Οποτε αν το ξανακανει θα αποκλεισω το ρελε και θα κοιταξω τον συναγερμο. Επισης θα κανω και ενα προληπτικο καθαρισμο στα μπεκ και στο τεποζιτο. Αν το προβλημα μετα απο ολα αυτα (ρελε οκ, συναγερμος οκ,) συνεχιστει θα παω μετα αναγκαστικα στην αντλια?
Βρηκα και μια αναφορα για Avensis σε ενα ξενο site: ''If the engine intermittently cuts out and the fault cannot be diagnostically traced it may be due to a faulty safety fuel cut-off solenoid switch''
Mηπως ξερει καποιος ποιον σωληνοειδη διακοπτη εννοει?
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Υβριδικός τρόπος
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17396903 seconds (83,45% PHP - 16,55% MySQL) with 40 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:49. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|