Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE |
|
|
αισθητηρας ταχυτητας |
|
02-05-09, 17:55
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
amfissa
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
αισθητηρας ταχυτητας
παιδια καλησπερα!ενα φιλαρακι εχει ενα corolla e101 μοντελο 96 και αντιμετωπιζει ενα προβλημα με το κοντερ!καποιες φορες η βελονα τρεμοπαιζε εντονα και πριν καμια βδομαδα σταματησε εντελως να λειτουργει!!πηγε στην toyota και του ειπαν οτι ειναι ο αισθητηρας ταχυτητας και οτι στοιχιζει 250 ευρω!!!!αυτος ο αισθητηρας του ειπαν οτι ειναι κουμπωμενος στο σασμαν!μηπως υπαρχει καμια πιο οικονομικη λυση γιατι ειναι πολλα τα λεφτα ρε παιδια!!!!!!
|
|
02-05-09, 18:03
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Καλησπέρα, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις ποιό μοτερ έχει πάνω? αν είναι το 4E-FE απλά δεν παίζει κάτι τέτοιο!!!! στο μοτερ αυτο και σε 2Ε και σε 4E-FTE, και λέω αυτά τα 3 επειδή με αυτά έχω ασχοληθεί και τα ξέρω, έχει μια ντίζα η οποία πάει στο σασμαν και έχει εκεί ένα βιδωτό καπάκι, η ντίζα είναι μέσα σε περίβλημα και το άλλο άκρο πάει στο ταμπλό δλδ στο καντραν που λέει την ταχύτητα και τα χλμ, το ότι παίζει σημαίνει ότι έχουν φαγωθεί οι άκρες τις ντίζας και θέλει αλλαγή! μιλάμε για τα χλμ στο κοντερ ότι παίζει η βελόνα, δλδ τρέμει έτσι? και μπορεί να κάνει και θόρυβο.
Στο starlet GT την είχα αλλάξει για τον ίδιο λόγο, η toyota μου είπε 45 ευρώ και πήρα από την Ιαπωνική με 8,50!!! μπορείς να δεις αν είναι αυτό πολύ απλά, την ξεκουμπλώνεις βγάζεις την ντίζα (το σύρμα) από μέσα και ρίχνεις μέσα στο περίβλημα γράσο υγρό σε σπρευ και την ξαναβάζεις. Θα σταματήσει να το κάνει αν είναι αυτό για μερικό καιρό και μετά θα αρχίσει ξανά, οπότε θέλει αλλαγή. Πες μου τι μοτερ έχεις και αν είναι αυτό τότε θα σηκώσω και φωτος.
Αυτό που λέει η Toyota ισχύει σε αυτοκίνητα με ηλεκτρικό σύστημα κοντερ και όχι αν είναι με ντίζα!
Να κοιτάξει μήπως έχει βγεί η ντίζα πάνω από το σασμαν! το έχω πάθει στην corolla και σταμάτησε να μου δείχνει χιλόμετρα!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 02-05-09 στις 18:08.
|
|
|
|
02-05-09, 18:11
|
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
Καλησπέρα, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις ποιό μοτερ έχει πάνω? αν είναι το 4E-FE απλά δεν παίζει κάτι τέτοιο!!!! στο μοτερ αυτο και σε 2Ε και σε 4E-FTE, και λέω αυτά τα 3 επειδή με αυτά έχω ασχοληθεί και τα ξέρω, έχει μια ντίζα η οποία πάει στο σασμαν και έχει εκεί ένα βιδωτό καπάκι, η ντίζα είναι μέσα σε περίβλημα και το άλλο άκρο πάει στο ταμπλό δλδ στο καντραν που λέει την ταχύτητα και τα χλμ, το ότι παίζει σημαίνει ότι έχουν φαγωθεί οι άκρες τις ντίζας και θέλει αλλαγή! μιλάμε για τα χλμ στο κοντερ ότι παίζει η βελόνα, δλδ τρέμει έτσι? και μπορεί να κάνει και θόρυβο.
Στο starlet GT την είχα αλλάξει για τον ίδιο λόγο, η toyota μου είπε 45 ευρώ και πήρα από την Ιαπωνική με 8,50!!! μπορείς να δεις αν είναι αυτό πολύ απλά, την ξεκουμπλώνεις βγάζεις την ντίζα (το σύρμα) από μέσα και ρίχνεις μέσα στο περίβλημα γράσο υγρό σε σπρευ και την ξαναβάζεις. Θα σταματήσει να το κάνει αν είναι αυτό για μερικό καιρό και μετά θα αρχίσει ξανά, οπότε θέλει αλλαγή. Πες μου τι μοτερ έχεις και αν είναι αυτό τότε θα σηκώσω και φωτος.
Αυτό που λέει η Toyota ισχύει σε αυτοκίνητα με ηλεκτρικό σύστημα κοντερ και όχι αν είναι με ντίζα!
|
φιλαρακι σορρυ κιολας αλλα σαυτο εχεις λαθος.φιλικα παντα. το αυτοκινητο του φιλου του δεν ειναι 111 αλλα 101 το 101 δεν εχει ντιζα ειναι ηλεκτρονικο το ταχυμετρο.το μονο που μπορει να κανει ο φιλος για πιο φθηνη λυση ειναι μεταχειρισμενο.
|
02-05-09, 18:14
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
το είπα παραπάνω ότι αν έχει μοτερ κάποιο από αυτά που είπα δεν παίζει κάτι τέτοιο, βέβαια είναι θέμα σασμαν, γιατί εκεί μπαίνει ο αισθητήρας, ποιό είναι το μοτερ που έχει τελικά? Στα μοτερ 2Ε (starlet ep71,ep82 ktl), στα 4E-FTE (starlet gt, glanza) και στα 4Ε-FE (corolla EE111, starlet ep91) είναι σε όλα με ντίζα, αν έχει κάτι άλλο τότε ατύχησες, έχουμε μια λίστα με μαντράδες εδώ στο forum, αρχίστε τα τηλέφωνα για μεταχειρισμένο. Tsou δεν έχω λάθος διευκρίνησα για ποιά μιλάω. Αλλά επειδή δεν ξέρω από την 101 τι μοτερ και τι σασμαν έχει αυτή ?
|
02-05-09, 18:21
|
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
|
|
δεν εχει σχεση το μοτερ απλα στο 101 δεν εχει ντιζα ο αισθητηρας ταχυτητας ειναι ηλεκτρονικος και οχι αναλογικος και μετατροπη να εχει κανει ο αισθητηρας θα μπει ο ιδιος δεν εχει να κανει κατι η αλλαγη κινητηρα.απλα δεν εχει καμια σχεση με τον αισθητηρα που εχεις εσυ στο 111.αν δεις απο κοντα 101 θα καταλαβεις.
|
02-05-09, 18:24
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
δεν έχει να κάνει καθαρά με το μοτερ, έχει με το σασμαν όμως! που κουμπώνει αυτός ο αισθητήρας? αφού από το σασμαν είπε, άρα δεν έχει ίδιο σασμαν με τα μοτερ που είπα πριν, πες μου ποιό μοτερ έχει να το δω στο toyota EPC (το πρόγραμμα που έχει η toyota) έχω και Ευρωπαική και Γιαπωνέζικη έκδοση.
Τελικά έχεις δίκιο tsou έχει να κάνει με το αμάξι, τα έλεγξα στο πρόγραμμα και είδα ότι με 4E-FE μοτερ και ίδιο σασμαν ο αισθητήρας απλά αυτό που κάνει είναι να μετατρέπει μηχανική κίνηση σε ηλεκτρική, και το δίνει στο ταμπλό, ενώ στα αμάξια που είπα πριν αυτό γίνεται με ντίζα. Παραθέτω και screenshots από το πρόγραμμα με τα εξαρτήματα και τους κωδικούς.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 02-05-09 στις 18:34.
|
02-05-09, 18:43
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
amfissa
|
|
Nik ο κινητηρας ειναι 4Ε-FE αλλα το 101 εχει ηλεκτρονικο αισθητηρα ταχυτητας οπως ειπε και ο tzou!!μαλλον το φιλαρακι πρεπει να αρχισει το ψαξιμο για μεταχειρισμενο!!!αν εχετε να προτεινετε κατι δεκτο!!!!ευχαριστω!!!
02-05-09, 18:55
|
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
|
|
ριξε μια ματια εδω : http://www.corollaclub.com/forums/sh...%E 1%E4%E5%F2 και ξεκινηστε τα τηλεφωνα.απλα αν βρητε καπου παρτε και ταμαξι μαζι να τον δοκιμασετε οτι δουλευει.αν κουμπωσεις το φισακι πανω και τον γυρισεις με το χερι πρεπει να διξει μεσα η βελονα.
α καλα τι ειπα τωρα!!!!!! τωρα ειδα τον τοπο διαμονης!!!!!!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sotoskap : 02-05-09 στις 20:21.
Αιτία: Συγχωνευση ποστ
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Υβριδικός τρόπος
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,15903211 seconds (81,18% PHP - 18,82% MySQL) with 37 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:32. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|