Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E 12 2002> |
|
|
|
χαμηλωμα χωρις κοπανημα γινεται? |
|
05-12-08, 18:45
|
Νεότατος
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
χαμηλωμα χωρις κοπανημα γινεται?
Μαγκες χαιρετω,εχω το κορολλα του 2004 με 60000κμ και θα ηθελα να το χαμηλωσω 3-3,5 ποντους χωρις ομως να κοπαναει γιατι ετσι κι αλλιως οδηγω πολυ χαλαρα.Εχετε να μου προτεινετε καποιο συνδυασμο ελατηρια-αμορτισερ ωστε να το ομορφυνω χωρις να το "σπασω"?
|
05-12-08, 19:02
|
|
Administrator
|
|
|
|
Φιλε, καταρχην καλως ηρθες στο ομορφο μας Club!
Κοιτα το παρακατω θεμα, θα σε βοηθησει αρκετα πιστευω:
http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=10597
20-04-09, 15:40
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
|
|
Τα βογκλανντ είναι σχετικά μαλακά ελατήρια και δουλεύουν καλά με μπιλσταιν (τα κίτρινα εννοείται σπριντ) η αφήνεις τα δικά σου ελατήρια, όχι και ότι καλύτερο, και περιμένεις πότε θα αρχίσουν να χάνουν λάδια..
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Alex-poli : 20-04-09 στις 15:51.
Αιτία: Κεφαλαία
|
20-04-09, 15:53
|
|
Moderator
|
|
|
|
Φίλε μου 4 AGE-LESS YEARS καλώς ήρθες στην παρέα μας και καλή διαμονή...
Θα σε παρακαλέσω να διαβάσεις τους κανόνες λειτουργίας του φόρουμ... http://www.corollaclub.com/forums/showthread.php?t=8877
|
|
|
|
20-04-09, 17:03
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Αφού χαμηλώνεις την ανάρτηση και μειώνεις τη διαδρομή της είναι φυσικό επακόλουθο να χάνεις κ τμήμα της άνεσης. Μόνο με κάποιες coilover δν μειώνεις τη διαδρομή , μιας κ τις χαμηλώνεις από το κάτω τμήμα στρίβοντας όλο το κάτω κομμάτι του αμορτισέρ...
Με τις "κοινές" αναρτήσεις το μόνο που σώζει κάπως την κατάσταση είναι συνδυασμός μαλακού ελατηρίου κυρίως με μέτριο αμορτισέρ...Δηλάδη κάτι σε Vogtland που αναφέρθηκε παραπάνω με αμορτισέρ είτε Bilstein Sprint (σκληρότερο από μέτριο σίγουρα) είτε ΚΟΝΙ κίτρινο ή ακόμα καλύτερα για άνεση ΚΥΒ AGX.
Επίσης καλός συνδυασμός είναι KYB ΑGX με ΤΤΕ ελατήρια ή έστω Eibach που είναι σχεδόν ίδια...
Σε καμία περίπτωση πάντως μην αφήσειςμαμά αμορτισέρ με ελατήρια χαμηλώματος γιατί σε μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα θα ψάχνεις αμορτισέρ μιας κ θα κοπανάει και δε θα συμπεριφέρεται κ σωστά...
Για περισσότερες πληροφορίες πάντως κ εμπειρίες από διάφορα μέλη δες τα θέματα που σου προτείνουν τα παιδιά παραπάνω και όλα όσα αναφέρονται σε ανάρτηση Ε12.
|
20-04-09, 19:01
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
θα συμφωνήσω με τα παραπάνω και εγώ, μόνο με coilovers, οτιδήποτε άλλο προκαλεί κοπανήματα. Πάντως εγώ βέβαια που έχω ΕΕ111 έβαλα τα AGX που είναι πολύ καλά και μαμά ελατήρια και έχω καλά σχετικά κρατήματα και καλή άνεση και έτσι δεν βαράει αλλά το αμάξι δεν είναι χαμηλωμένο, δυστυχώς όλα μαζί δεν πάνε, αν θες να είναι χαμηλωμένο και να μην σκάσεις ένα κάρο λεφτά για coilovers, θα θυσιάσεις την άνεση σου, και μην αφήσεις μαμά αμορτισερ με ελατήρια χαμηλόματος, σύντομα θα τα φάνε τα ψωμιά τους. Εμένα έτσι ήταν όταν την αγόρασα και βγήκαν και αυτά OFF αλλά και τα ελατήρια που είχε eibach 3,5cm.
|
|
|
|
22-04-09, 01:00
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dRiveR7
Αφού χαμηλώνεις την ανάρτηση και μειώνεις τη διαδρομή της είναι φυσικό επακόλουθο να χάνεις κ τμήμα της άνεσης. Μόνο με κάποιες coilover δν μειώνεις τη διαδρομή , μιας κ τις χαμηλώνεις από το κάτω τμήμα στρίβοντας όλο το κάτω κομμάτι του αμορτισέρ...
Με τις "κοινές" αναρτήσεις το μόνο που σώζει κάπως την κατάσταση είναι συνδυασμός μαλακού ελατηρίου κυρίως με μέτριο αμορτισέρ...Δηλάδη κάτι σε Vogtland που αναφέρθηκε παραπάνω με αμορτισέρ είτε Bilstein Sprint (σκληρότερο από μέτριο σίγουρα) είτε ΚΟΝΙ κίτρινο ή ακόμα καλύτερα για άνεση ΚΥΒ AGX.
Επίσης καλός συνδυασμός είναι KYB ΑGX με ΤΤΕ ελατήρια ή έστω Eibach που είναι σχεδόν ίδια...
Σε καμία περίπτωση πάντως μην αφήσειςμαμά αμορτισέρ με ελατήρια χαμηλώματος γιατί σε μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα θα ψάχνεις αμορτισέρ μιας κ θα κοπανάει και δε θα συμπεριφέρεται κ σωστά...
Για περισσότερες πληροφορίες πάντως κ εμπειρίες από διάφορα μέλη δες τα θέματα που σου προτείνουν τα παιδιά παραπάνω και όλα όσα αναφέρονται σε ανάρτηση Ε12.
|
φιλικοτατα,ΑκυρΟ
|
22-04-09, 01:41
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stisimoGeorge
|
Για εξήγησε να δούμε το άκυρο....
|
|
|
|
22-04-09, 17:27
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dRiveR7
σαν σκεψη ακουγετε ενταξει.ΑλλΑ.δεν μας ενδιαφερει τοσο το υψος του πιατελου του ελατηριου οσο η διαδρομη που κανει το εμβολο.ΟποτΕ.σε καμια αναρτηση δεν ρυθμιζεις το υψος του εμβολου
|
το HR ειναι ενα καλο και μαλακο ελατηριο με αποδοση στον χρονο+ενα απλο KYB=καλη και φθηνη λυση ApeX+KonI=πολυ καλη αναρτηση με το αναλογο κοστος Αμορτησερ μαμα καινουρια+ελατηρια χαμηλοματος καινουρια=διαρκεια καλης λειτουργιας αμορτησερ περιπου 50000χλμ και ελατηριου ετσι και αλλιως 120000χλμ
|
22-04-09, 17:54
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stisimoGeorge
|
Αυτή ήταν η ένσταση σου? Είπα θα ακούσω κάτι άλλο κ θα ξεχάσω κ αυτά που ξέρω περί λειτουργίας αναρτήσεων...
Αυτά που αναφέρεις είναι τελειώς υποκειμενικά κ σεβαστά, απλά σαν γνωμη.
Η δική μου άποψη συμφωνεί στο Αpex + KONI, αλλά διαφωνεί στα άλλα δυο που λες...ελατήριο χαμηλό με μαμά αμορτισέρ ή έστω ΚΥβ απλό δν αντέχει κατά τη γνώμη μου πάνω από 10000. Όταν λέω αντοχή εννοώ να συμπεριφέρεται έστω σαν μαμά...
Μετά τα 10000 άντε λίγο παραπάνω ανάλογα τη χρήση ψάχνεις να δεις που θα σταματήσεις αν το κυνηγάς.. Για νορμάλ έως "ταξιτζίδικη" χρήση είναι Οκ, με εξαίρεση το κοπάνημα...
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Υβριδικός τρόπος
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,19010997 seconds (85,03% PHP - 14,97% MySQL) with 41 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:35. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|