Διακοπές σε ΑΕ11. Πρόβλημα??
Εχω εδω και 2 χρονια μια corolla AE11 4Α-FE 1.6 98' και τωρα τελευταια μου κανει κατι νουμερα...απο τις 3000 στροφες μεχρι τις 4500 οταν το δινω τερμα ανεβαζει καπως αργα σαν να πνιγεται απο βενζινη ή να μη εχει πολυ ρευμα και αλαζει και ο ηχος του κινητηρα..Επισης οταν κραταω σταθερα τις στροφες μεταξυ 3000-4000 κανει και κατι ψιλοδιακοπες..Μετα τις 4500 (ενω εχω τερμα γκαζι απο τις 3000 και μετα),ξεκολλαει καπως το moter και ανοιγει σαν τρελο..ετσι οπως ανοιγε πριν συμβει ολο αυτο..
Το πρωι περνει κανονικα μπροστα,κραταει κανονικα ρελαντι και γενικα εκτος απο αυτο το φασμα στροφων που "μπερδευει" δουλειει πολυ στρωτα ο κινητηρας!
Βεβαια αν το δουλευω συνεχεια ψηλα(4500+) δεν το παρουσιαζει αυτο και παει μια χαρα..με το που θα πεσουν οι στροφες κατω απο 3500 για λιγη ωρα και παω ξανα να το δωσω παλι τα ιδια..
Το πηγα σε μηχανικο φιλο,ειδαμε τα μπουζοκαλωδια,αλλαξαμε μπουζι καθαρισαμε ντιστριμπιτερ αλλα και παλι τπτ..μετα βεβαια απο ολα αυτα δεν το κανει τοσο συχνα αλλα και παλι συμβαινει..
Μπορει κανεις απο εμπειρια να βοηθησει??
Σκεφτηκα οτι μπορει να ειναι απο λαμδα,δεν μου εχει αναψει check αλλα μπορει να υπολειτουργει..
Μετα σκεφτηκα και φουσκα θερμοκρασιας εγκεφαλου(να στελνει πολυ βενζινη και να το μπουκωνει),αλλα θα μου εκανε νουμερα και κρυο και στο ξεκινημα!
Μπορει να ειναι τπτ απο Φιλτρο βενζινης?
Δεν ξερω ακριβως τι μπορει να φταει..
Καποιος αλλος μου ειπε οτι μπορει να φταιει το ποτενσιομετρο..
Αν μπορει κανεις να βοηθησει ας στειλει..