Αφού κατέληξες να πάρεις καινούργιο ως πρώτο αυτοκίνητο ας μην το κουβεντιάσουμε παραπάνω. έχει τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματά του...
Σχετικά με το Auris,εμένα μου αρέσει, έχω φίλο που είχε Ε-12 1400 και την έδωσε για να πάρει το Auris το 1400. Η ένσταση μου είναι στα κυβικά. Εκτιμώ ότι ίσως πρέπει να το σκεφτείς και να πάς στα 1600 και εξηγώ το γιατί:
Το μοτέρ του 1400 είναι το 4ZZ που βγήκε στην παραγωγή το 2000 και τον φόρεσε πρώτο το Ε-111 facelift. μιλάμε για ενα μοτέρ που τεχνολογικά έχει 8 χρόνια στην πλάτη του. Αντιθέτως το 1600 φοράει τον (dual VVTi) 1ZR-FE ο οποίος ξεκίνησε το 2007. μιλάμε για σαφέστατα πιο προηγμένο κινητήρα, με ότι αυτό συνεπάγεται (οικονομία, ελαστικότητα κτλ κτλ). Καταλαβαίνω οτι το κόστος ανεβαινει πολυ, αλλά μέσα στο παιχνίδι είναι αυτα. Τσεκαρέ το βάρος του αυτοκινήτου, ισως τα 1400 cc να ειναι λίγα!
βάρος του 1400: 3πορτό=1245- 5πορτο=1265
βάρος του 1600: 3πορτό=1255- 5πορτο=1280
Σχετικά με το 3 θυρο ή 5 θυρο, νομίζω οτι εξαρτάται απο τις ανάγκες σου για μετακίνηση. Αν έχεις οικογένεια που θα μεταφέρεται συχνά ή αν μπαινοβγαίνει κόσμος στο αμάξι (συνάδεφλοι που πάτε μαζι στη δουλεια, φιλαράκια που δεν έχουν αμαξι και βγαίνετε με το δικο σου κτλ) τότε να πάρεις το 5 θυρο. Αλλιώς το 3 θυρο ειναι το αμάξι που σου ταιριάζει (δείχνει και πιο sport).
Ελπίζω να σε βοήθησα!
Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
|