Ώπα, ώπα, ώπα...δεν υπάρχει δεδικασμένο...πάλι θα φλυαρολογήσω, αλλά πρέπει να σας εξηγήσω ορισμένα πράγματα...το δεδικασμένο αφορά τους ίδιους διαδίκους και μόνον και πάντα για την ίδια διαφορά!
Εσείς εδώ μιλάτε για νομολογία...με την έννοια ότι αν τύχει σε κάποιον από εμάς, τότε θα επικαλεστούμε την εν λόγω απόφαση. Ωστόσο, νομολογία μπορούν να βγάλουν μόνο μερικά τμήματα του Αρείου Πάγου, δηλαδή μόνον εκείνοι οι Αρεοπαγίτες μπορούν να κηρύξουν ορισμένες αποφάσεις υποχρεωτικές προς τήρηση από κάθε ελληνικό Δικαστήριο.
Και εμένα μου είπε προχτές ένας μηχανικός για την απόφαση αυτή και προσπαθώ να την βρω!
Για να μη λέτε ότι σας πρήζω, εν προκειμένω η συγκεκριμένη απόφαση είναι δεσμευτική για την Αστυνομία αλλά μόνο για τον ίδιο οδηγό επί του οποίου εκδόθηκε. Δηλαδή μόνον αν πιάσουν εκείνον και δείξει την απόφαση τον αφήνουν. Αν όμως δεν έχει γίνει εφετείο και η αστυνομία κάνει έφεση, η απόφαση μέχρι να κριθεί σε δεύτερο βαθμό καθίσταται ανενεργή!
Εμείς απλά αν τυχόν μας πιάσουν για τέτοιου είδους ραντάρ, θα μας γράψουν και θα πάμε σε δικαστήριο για να κριθεί εκ νέου η απόφαση. Όταν μετά από χρόνια ή πολλές παρόμοιες δίκες εκδοθούν ίδιες αποφάσεις, ίσως γίνει νομολογία. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΥΠΕΡ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ!!!
Το άσχημο είναι ότι αν μας πιάσουν και πάμε την διαφορά για εκδίκαση σε Αθηναϊκό Δικαστήριο, δύσκολα θα δικαιωθούμε. Σίγουρα μπορείτε να επικαλεστείτε την απόφαση, αλλά πολύ αμφιβάλλω αν θα την υιοθετήσει το Δικαστήριο που θα κρίνει την διαφορά.