Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ > OFF TOPIC

OFF TOPIC Εδώ μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε!! Από ειδήσεις μέχρι τι φαγητό έχετε σπίτι!

Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Εθελοντική Αιμοδοσία
Είμαι εθελοντής αιμοδότης (έχω κάρτα αιμοδοσίας και δίνω τακτικά) 8 19,05%
Δίνω αίμα όταν το χρειάζεται κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο 19 45,24%
Δεν είμαι επειδή δεν το είχα σκεφτεί ποτέ 7 16,67%
Δεν είμαι επειδή δεν γουστάρω 0 0%
Δεν είμαι επειδή φοβάμαι τις βελόνες 0 0%
Δεν είμαι επειδή φοβάμαι μήπως κολλήσω κάποια ασθένεια κατά τη διαδικασία 0 0%
Δεν είμαι για άλλους λόγους… 8 19,05%
Ψήφισαν: 42. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Εθελοντική Αιμοδοσία
Παλιά 15-11-07, 16:33
Το avatar του χρήστη ranger
ranger Offline:
Administrator

Μοντέλο: E-12 Tsport facelift
Περιοχή: 'Ιλιον
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 658
ranger θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος ranger θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Εθελοντική Αιμοδοσία

Σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το τόπικ και παράλληλα να κάνω μια δημοσκόπηση για να δω πόσο ευαισθητοποιημένοι είμαστε γύρω από το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Για αρχή ας αναφέρω μερικά γενικά πράγματα γύρω από την εθελοντική αιμοδοσία. Είναι η διαδικασία κατά την οποία ο εθελοντής δίνει αίμα και αποκτά μια κάρτα αιμοδότη. Στην κάρτα σημειώνονται όλες οι αιμοδοσίες του εθελοντή όπου και αν γίνονται (σε νοσοκομεία, κινητές μονάδες αιμοδοσίας κτλ). Τα οφέλη της διαδικασίας είναι ότι αν ο εθελοντής ή κάποιο στενό συγγενικό του πρόσωπο χρειαστούν αίμα, με την επίδειξη της κάρτα δικαιούται να πάρουν 2 μονάδες αίμα. Δεν υπάρχει δέσμευση για τη συχνότητα των αιμοδοσιών σας (και με μια αιμοδοσία αποκτάς κάρτα, άρα και τα οφέλη), αλλά καλά είναι να δίνουμε μια φορά το χρόνο.
Για εμένα η αφορμή να γίνω εθελοντής αιμοδότης ήταν η παρότρυνση της μητέρας μου όταν πήρα δίπλωμα οδήγησης. Πιτσιρικάς ήμουν, τρέλες με το αυτοκίνητο θα έκανα, σε αυτοκίνητα ακόμα πιο τρελών φίλων θα έμπαινα, καλά θα ήταν να είμαι αιμοδότης, γιατί χτύπα ξύλο ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί. Δίνω περίπου μία φορά το χρόνο και δόξα το Θεό δεν το έχω χρειαστεί ποτέ (και εύχομαι να μην χρειαστεί).
Ξέρω ότι υπάρχουν πάρα πολλές ιατρικές χρήσεις για το αίμα που δίνουμε. Ξέρω επίσης όμως ότι δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας μας. Με αφορμή τα παραπάνω σας καλώ να πάρετε θέση στο θέμα, ενώ εσείς που δεν είστε εθελοντές αιμοδότές να αναλογιστείτε το γιατί…

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, προτείνω να οργανώσει το club μια μέρα για εθελοντική αιμοδοσία. Καλές οι εκδρομές, καλές και οι βόλτες με τα αμάξια, αλλά με τόσο αίμα που χύνεται άδικα τους Ελληνικούς δρόμους, ας δώσουμε λίγο αίμα που θα πιάσει τόπο…

Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-11-07, 16:47
Το avatar του χρήστη Corollaxli
Corollaxli Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: ΕΕ90 XLi 1.3 95Ηp
Περιοχή: Πετρούπολη-Καλαμάτα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 459
Corollaxli θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Πολύ καλή η σκέψη και πιστεύω απόλυτα εφικτή και πραγματοποίηση.Εγώ για να πω την αλήθεια δεν έχω δώσει ποτέ αίμα(δεν έχει χρειαστεί για κάποιο κοντινό μου άτομο) και δεν έχω σκεφτεί το ενδεχόμενο της εθελοντικής αιμοδοσίας.Είναι μια πράξη ανθρώπινη και σίγουρα μπορεί να βοηθήσει πολύ κόσμο.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ...ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ...ΜΙΚΡΟΣ...ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΑΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-11-07, 16:58
Το avatar του χρήστη Μαρία
Μαρία Offline:
Moderator

Μοντέλο: Auris 1,4 diesel 5d
Δύναμη Σεβασμού: 370
Μαρία θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος Μαρία θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Όταν ξυπνάς ένα πρωί και σου λένε πρέπει να βρεις 8 φιάλες αίμα αλλιώς θα υπάρξει πρόβλημα,πιστέψτε με το μυαλό σου πάει κατευθείαν σε όλους όσους δίνουν αίμα για τους συνανθρώπους τους....Εγω δυστυχως δεν μπορώ να δώσω αίμα και να προσφέρω....νιώθω όμως μεγάλη υποχρέωση σε όλους όσους με βοήθησαν να το βρω σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα...Δώστε αίμα.σώζει ζωές.
Παλιά 15-11-07, 17:14
Το avatar του χρήστη VERSARIS
VERSARIS Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: corolla verso
Περιοχή: π.φαληρο
Δύναμη Σεβασμού: 217
VERSARIS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
το θεμα της αιμοδοσιας και την ελειψη αιματος την ξερω παρα μα παρα πολυ καλα να φανταστειται ολο το χρονο κανουμε σαν ελλαδα εισαγωγη αιματος απο ελβετια γιατι δεν εχουμε δικο μασ και οταν ερτηει το καλοκαιρι τοτε τα πραγματα ειναι ζορικα δεν υπαρχει σταγονα για αμεση χρηση ι για καποια συνηθησμενη διαδικασια αιμοληψιας (μεταγγισης) που χρειαζονται καποιο ανθρωποι τοτε η εισαγωγη ειναι παρα πολυ μεγαλη.
Παλιά 15-11-07, 17:47
Το avatar του χρήστη JL_e10
JL_e10 Offline:

Μοντέλο: 2001 Avensis T22
Περιοχή: Newcity of Nikaia
Δύναμη Σεβασμού: 541
JL_e10 θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Αχ θιγετε ενα θεμα που με στεναχωρει παρα πολυ. Εγω και να θελω (που θελω) να δωσω δεν γινεται, γιατι δυστυχως εχω το στιγμα. Μεσογειακη αναιμια δηλαδη. Μπορει να με τρομαζουν λιγο οι βελονες ακομα και τωρα στα 20-21 μου, αλλα δεν ειναι κατι που θα υπολογιζα σε καμμια περιπτωση αν μπορουσα να γινω αιμοδοτης.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-11-07, 18:13
Το avatar του χρήστη madvinegar
madvinegar Offline:
Administrator

Μοντέλο: Jeep Renegade
Περιοχή: Πειραιάς
Δύναμη Σεβασμού: 10
madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός
Προσωπικά δεν ειμαι εθελοντής αιμοδότης αλλα αν χρειαστεί να δωσω αίμα, ειδικά σε συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο, θα το κάνω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-11-07, 10:27
spyros_45 Offline:

Περιοχή: Κορυδαλλός-Κεφαλονιά-και σχεδόν πάντα off topic
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 4 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 387
spyros_45 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Μπράβο Βαγγελάκη για το θέμα που άνοιξες και μακάρι να πραγματοποιηθεί. Εγώ θα είμαι απο τους πρώτους που θα τρέξει. Έχω δώσει πάρα πολλές φορές αίμα, αλλά επίσημα εθελοντής αιμοδότης δεν είμαι. Απλά είναι πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι φοβούνται την διαδικασία, άλλοι την βελόνα, άλλοι την θέα του αίματος, άλλοι μήπως λυποθημήσουν κτλπ.
Παλιά 16-11-07, 12:20
Το avatar του χρήστη corollapatra
corollapatra Offline:
Administrator

Μοντέλο: T Sport 5d facelift
Περιοχή: Πάτρα
Δύναμη Σεβασμού: 883
corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα
Πραγματικά είναι πολύ σημαντικό αυτό που γράφει ο Βαγγέλης και μπράβο του που το φέρνει προς συζήτηση. Προσωπικά πάντα ήθελα να γίνω εθελοντής αιμοδότης αλλά πάντα φοβόμουν την διαδικασία. Τελικά κατάφερα να δώσω εθελοντικά αίμα για πρώτη φορά κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας το 2001 και από εκεί και πέρα έγινα εθελοντής αιμοδότης με κάρτα. Έδινα αίμα τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο αλλά από ένα σημείο και μετά, χωρίς να καταλάβω τον λόγο, άρχισα κατά την διάρκεια των τελευταίων αιμοδοσίων μου να χάνω σχεδόν τις αισθήσεις μου λίγο πριν τελειώσει η διαδικασία (μάλλον από καθαρά ψυχολογικούς λόγους). Μία - δύο -τρεις, σταμάτησα να δίνω εδώ και δύο χρόνια περίπου. Σε μία τέτοια κίνηση όμως θα προσπαθήσω σίγουρα να ξαναδώσω... Ιδίως εάν απέναντί μου έχω τον Βαγγελάκη να κάνει διάφορα :clown: και να μου αποσπά το μυαλό από την διαδικασία...
Παλιά 16-11-07, 12:26
spyros_45 Offline:

Περιοχή: Κορυδαλλός-Κεφαλονιά-και σχεδόν πάντα off topic
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 4 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 387
spyros_45 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Ρε Αντρέα που τις βρίσκεις αυτές τις γκριμάτσες ρε συ! Μιλάμε φεύγω απο τα γέλια. Μα είναι δυνατόν σε ένα τόσο σοβαρό τόπικ να μιλάς για τον Βαγγέλη και να βάζεις τον κλόουν?
Παλιά 16-11-07, 14:39
Το avatar του χρήστη GIANNIS_G6
GIANNIS_G6 Offline:

Μοντέλο: Ε11 vvt-i 1.4
Περιοχή: Αιγαλεω
Ευχαρίστησε: 2
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 377
GIANNIS_G6 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Στο θεμα μας κυριε Σπυρο!

Εγω προσωπικα εχω καρτα αιμοδοσιας και δινω οποτε το θυμαμαι η οποτε εχει χρειαστει για συγγενικο προσωπο η για φιλο η ακομα και για ατομα που δεν ξερω καν απο μοτοσυκλετιστικα φορουμ.Απλα μοιυ λενε το ονομα και το νοσοκμειο και παω και δινω αιμα χωρις φοβο ξεροντας οτι θα παει για καλο και χωρις να κοντευω να λιποθυμησω οπως ο φλτατος Ανδρεας και κοιταω και το μπουκαλακι να γεμιζει.Δεν με εχνοχλει καθολου!

ΑΑΑΑ!!!Ειν ιακ ιαωραιο μετα να τσακιζεις τον χυμο και τυρακι με φρυγανιες!!
To προτεινω ανεπυφυλακτα να πηγαινετε να δινετε αιμα.Αντιθετως με οτι πιστευουν καποιοι,καλο μας κανει,δεν προκαλει κακο στο σωμα μας ισα ισα που μεσα σε 10 λεπτα εχουμε αναπληρωσει αυτα τα λιγα γραμμαρια αιματος που θα χρειαστουν για να σωσουν μια ζωη!

Αυτα!!

Επιστροφή   CorollaClub Forums > ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ > OFF TOPIC

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
Που θέλετε να σας πάμε;

Page generated in 0,20172191 seconds (84,54% PHP - 15,46% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 01:53.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com