Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E 12 2002> |
|
|
|
Θόρυβος από ανάρτηση σε E12 Facelift |
|
13-07-06, 16:52
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θήβα (Βόλος)
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Θόρυβος από ανάρτηση σε E12 Facelift
Γεια σας φίλοι.....
Έχω από το Νεόμβριο 2004 μία Corolla E12 1.400 Sedan με περίπου 45.000 Χλμ.
Γενικά από το αυτοκίνητο είμαι ευχαριστημένος αν και έχω πάει πολλές φορές στο συνεργείο για την επισκευή του γνωστού προβλήματος με το κενό στο RadioCD.
Εδώ και 6 μήνες περίπου ακούω ένα θόρυβο σαν χτύπημα από την μπροστινή ανάρτηση όταν περνάω εγκάρσιες ανωμαλίες αλλά όχι πάντα. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο όταν ξεκινάω το αυτοκίνητο μετά από 1+ ώρες σταματημένο.
Το τελευταίο με κάνει να υποψιαστό τα αμορτισέρ γιατί ένα χτύπημα με διαφορετικό πιο μπάσο ήχο ακούω και από την πίσω ανάρτηση σε σαμαράκια.
Το πήγα στη Toyota όπου μετά από μία βόλτα που δεν παρουσιάσε τον ήχο και ένα οπτικό στα γρήγορα έλεγχο μου είπαν το γνωστό ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως ξαναεμφανισθεί θα το καλήψει η εγγύηση.
Εγώ ακούω το πρόβλημα βέβαια κάθε πρωϊ ή όταν φεύγω από τη δουλεία αλλά δεν παρουσιάζεται όταν πηγαίνω για service.
Ενος φίλος μηχανικός που το είδε μου εντόπισε ένα μικρό τζόγο στο ένα μπράτσο της κρεμαγιέρες ενω μου είπε πως μπορεί να είναι και οι βάσεις της αντιστρεπτικής.
Το ότι το κάνει όταν ξεκινάει το αυτοκίνητο μετά από μακροχρόνια στάση τον κάνει και αυτόν να υποψιάζεται αμορτισέρ.
Υπάρχει κάνενας με το ίδιο πρόβλημα ?
|
13-07-06, 17:25
|
banned
|
|
Περιοχή:
athina
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
την κ καλα τυπικη αμορτισερομετρηση δεν στην κανανε?το στριβεις ταπα?λαδακια πεταξε κανενα αμορτισερ???αν ειναι ενας φορυβος σαν βραχνο μπασο φερνει σε σφυριγμα κοιτα κ τα top mounten παντως...καπανιμα κτλ εχοθ ακοθσει για μετα τα 60000 οπου θελουν κ αλλαγη τα αμορτισερ αν δεν κανω λαθος.
|
|
Re: Θόρυβος από ανάρτηση σε E12 Facelift |
|
14-07-06, 08:46
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θήβα (Βόλος)
|
|
Re: Θόρυβος από ανάρτηση σε E12 Facelift
Κάναμε αμορτισεριμέτριση αλλά όλα φάνηκαν καλά (δεν θυμάμαι νούμερα) ενώ δεν έχουν πετάξει λάδια έξω. Δεν είμαι γρήγορός οδηγός όπως θα κατάλαβες και από την επιλογή του αυτοκινήτου.
Παράλληλα έχει επιρεαστεί και η ποιότητα κύλισης καθώς πάντα όταν ξεκινάω μετά από πολύωρη στάση η ανωμαλίες προκαλούν πιο έντονο θόρυβο. Πλησιάζει το service των 45.000. Υπάρχει κανένα καλό συνεργείο έστω και Αθήνα που να ξέρουν καλά τη δουλειά τους και να μην βαριούντε να ασχοληθούν με το αυτοκίνητο σου?
Το ότι ο θόρυβος ακούγεται πιο έντονα όταν το αυτοκίνητο δεν έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα μετά από πολλές ώρες σταματημένο μπορεί να έχει σχέση με τα αμορτισέρ, δηλαδή όταν τα αμορτισέρ δουλέψουν λίγο βελτιώνεται και η λειτουργίας τους ?
|
14-07-06, 10:04
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Hράκλειο-Κρήτη
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 12 φορές σε 12 μηνύματα
|
|
Πες μου κάτι.
Ο θόρυβος από μπροστά είναι σαν έκρηξη ή ένας υπόκωφος θόρυβος κυρίως στις συνεχόμενες ανωμαλίες;
|
|
|
14-07-06, 10:29
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θήβα (Βόλος)
|
|
Aki,
Είναι κάπως μπάσος σαν κάποιο κομμάτι της ανάρτησης να είναι χαλαρό και να χτυπάει κάπου πάνω στο σασί. Δεν το κάνει όμως πάντα και συνέχεια. Είναι πιο έντονο όταν περνάω πάνω από εντονες εγγάρσιες ανωμαλίες όπως γραμμές τρένου η τσιμεντένιος δρόμος με χαρακιές.
|
14-07-06, 11:00
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Hράκλειο-Κρήτη
|
|
Μάλλον κάποιο αμορτισέρ έχει χάσει το άζωτο και "σπάει" (αφρίζει) το λάδι, όσο είναι κρύο και πιο παχύρευστο.
Μπορείς να κατέβεις Αθήνα να το δει κάποιος πολύ σχετικός με το θέμα να σου πει πιο σίγουρα.
Αν ναι πες μου να σου στείλω το τηλέφωνό του.
|
|
|
14-07-06, 11:05
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θήβα (Βόλος)
|
|
Άκη,
Ευχαριστώ για την απάντηση. Ο σχετικός αυτός είναι Toyota ή άλλο κατάστημα. Σίγουρα καλό είναι να ξέρω τι φταίει αλλά πως θα πίσω την μαμά Toyota να μου αλλάξει τα προβληματικά αμορτισέρ?
Πάντως αν θέλει δώσε μου τηλέφωνο και διεύθυνση για να κάνω μία βόλτα από εκεί.
|
14-07-06, 11:12
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Hράκλειο-Κρήτη
|
|
O Ηλίας κατασκευάζει χειροποίητα αμορτισέρ.
Κοίτα να δεις εφόσον σε καλύπτει η εγγύηση θα πας μετά στην Toyota, αλλά αν δεν,
δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να κάνεις ένα τόσο μεγάλο λάθος...
Το τηλ είναι 210 4811563.
Ηλίας Μαραγκάκης λέγεται και είναι κάπου στην Καλιθέα, ακριβώς δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν ξέρω και πολλά από Αθήνα.
Πές του ότι είσαι από τον Αχιλλέα από το Ηράκλειο.
Θα σου πει αυτός τι πρέπει να κάνεις πάντως με το θέμα toyota.
Προς mods : Μην κόψετε το τηλ, συνεργείο είναι.
|
|
|
17-07-06, 11:17
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θήβα (Βόλος)
|
|
Επειδή το αυτοκίνητο είναι ακόμα μέσα στην εγγύηση των 3 ετών θα πάω στη μαμα toyota για να μου λύσει το πρόβλημα. Πως θα τους πείσω να μου αλλάξουν αμορτισέρ αφού το μηχάνημα που έχουν για μέτρηση δεν μετράει σωστά?
|
17-07-06, 12:00
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Hράκλειο-Κρήτη
|
|
Σήκωσε το αμάξι, σήκωσε τη φισούνα του αμορτισέρ και τσέκαρε το στέλο (άξονα) του να δεις αν έχει κανά άρπαγμα.
Αν ε΄χει αρπάξει έστω και΄λίγο πουθενά είναι αυτό που σου λέω και είναι πρακτικά άχρηστο...
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Υβριδικός τρόπος
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,16474700 seconds (81,62% PHP - 18,38% MySQL) with 41 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:25. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|