Φυσικα και ΔΕΝ ειναι αθανατο!!! εχει σημασια πως οδηγας!!!
να πω εγω παραδειγματα.
Εγω πχ το ειχα αλλαξει ειχα βαλει Exedy-Daikin. Με το που εχω συμπληρωσει τα 6000χλμ παρε μια πλυμμηρα εκανε μπανιο το μισο μοτερ!
απο τοτε αρχισε να πατιναρει λογω της ροπης οταν ανοιγε η τουρμπινα.
Τελικα για να μην τον πεταξω τοσο νωρις ειπα να βγαλω και αλλα χλμ, ετσι πηρα ενα manual boost controller και το συνδεσα στο wastegate actuator αναποδα τελος παντων και μειωνει πιεση αντι να την αυξανει.
Ετσι μειωνοντας την πιεση οσο παει κατω δεν εχει αρκετη ροπη για να πατιναρει.
Βεβαια αμα εχω μεγαλη ταχυτητα δλδ 5η και πανω απο 120χλμ και το λιωνω στο γκαζι πχ για προσπερασμα τυχαινει να πατιναρει δλδ να πηδηξει και 2000rpm πανω ξαφνικα χωρις την αντιστοιχη επιταχυνση.
Τωρα πρεπει να εχω μαλλον πανω απο 20000χλμ (τον εχω 3 χρονια απο την αρχη) και εχει ακομα την ιδια συμπεριφορα, αλλα εχω χασει πολλα αλογα αλλα τι να κανω δεν ριχνω λεφτα τωρα....αν τυχει κατι αλλο και κατεβασω σασμαν θα τον αλλαξω.
Επισης οπως ειπε και ο Keichi ειναι αναλογα που πας.
Αλλο μεσα σε κινηση καθε μερα και αλλο συνεχεια Εθνικη και Αττικη οδο ή Εγνατια κτλ.
Επισης εχει σημασια αν το αμαξι εχει μαμα μοτερ και δεν ειναι πειραγμενο κτλ και να μην το λιωνουμε και εμεις στα γκαζια, σπινιαρισματα , συμπλεκταρισματα κτλ
Στο αμαξι του πατερα μου πχ micra jive 1997 με λιγοτερο απο 78000χλμ εμεινε στον δρομο απο συμπλεκτη και το πλατο ανοιξε!!!!! ειχε διαλυθει ο δισκος και τα πιρτσινια ετρωγαν το πλατο! ειδα φωτος και δεν τα πιστευα!!!!
και φυσικα οδηγουσε συντηρητικα! αλλα μαλλον το ποδι?
Εγω που το ελιωνα δεν πατησα καλα καλα 100.000χλμ (ο δισκος ειχε γινει ντεφι ολα τα ελατηρια του επαιζαν και φαινοντουσαν και τα πιρτσινια του) και αλλαξα και βολαν γιατι το εφαγε, αλλα μιλαμε τα λαστιχα κατω εμεναν τοτε μεχρι και 3η ανεβαινα ανηφορες σπινιαροντας.
Κοντο σασμαν (1η) starlet GT με 185/55/14 Η τοτε τα λαστιχα με τα 1000 ζορια 30000χλμ και ειχα κανει τα μπρος πισω! michelin pilot exalto τα πρωτα που ειχει βγαλει.
Ενα φιλαρακι πολυ απλη οδηγηση corolla E11 sedan 4ΕFE ολο εθνικη και αττικη οδο ειχε περασει τα 400000χλμ για να αλλαξει δισκο αλλα πατιναρε απο ενα σημειο και μετα αλλα δεν εμεινε. Σημειωνω οτι παντα ομως πηγαινε αργα και σταθερα, ουτε αποτομα γκαζια, προσπερασεις κτλ.
Αυτα!!!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 11-10-19 στις 22:24.
|