Καλημερα, λες οτι ειχε σπασει η ζαντα οδηγου, αρα δεν επαθε ζημια και κατι αλλο???? και εγω ημιαξονια πιστευω, ειδικα θεση οδηγου απο εκει δεν ηταν η ροδα που εσπασε? ελεχτηκε το ημιαξονιο??? και δεν ειναι μονο αυτο, μπορει να ειναι μεσα το ποτηρακι ή ο σταυρος που εχει μεσα, το αντιβαρο στο μακρυ ημιαξονιο ειναι στην θεση του? ακομα και διαφορικο μπορει να ειναι. Εμενα μου ετυχε να εχει τζογο και ειχε τρελα πραγματα ετρεμε ολο το δαπεδο αλλα στο τελος εβγαζε βαλβολες στα ημιαξονια και το αλλαξα.
Αν δεν το κανει με νεκρα τοτε ειναι κατι με το σασμαν. Θα μπορουσε να ειναι βασεις και να κλωτσανε και κανει ετσι. Τις τσεκαρες?
Για τα πισω αμορτισερ εγω το κανω με την δυναμη του αυτοκινητου δεν θελει εργαλειο ελατηριων, εχω παρει αλλα το χρησιμοποιω μονο για τα μπροστινα γιατι εχουν ρουλεμαν και δεν μπορει να γινει το ιδιο.
Για τα πισω τωρα πως το κανω εγω, ξεβιδωνω την κεντρικη βιδα στο top mount και σιγα σιγα με υδραυλικο γρυλο τα σηκωνω και τεντωνουν, πρωτα ξεχασα να πω χαλαρωνουμε λιγο τις κατω βιδες γιατι μετα το ελατηριο μας κανει κοντρα και δεν βγαινουν ευκολα.
Ετσι τα βγαζω, μετα για να μπουν θελουν καλο κεντραρισμα στις τρυπες των top mount, κοιταω με φακο για να κεντραρω και σιγα σιγα με τον γρυλο τα περναω στις τρυπες, εμενα βοηθαει οτι ειναι hatchback και βλεπω ευκολα στις τρυπες, σε αμαξι sedan ισως υπαρχει θεμα.
Το μαζεμα με το εργαλειο απαιτει πολυ χρονο και ειναι αρκετη φασαρια και κουραστικο. Ειχα φτιαξει εγω με ντιζες αλλα μετα πηρα ετοιμο.
Επισης εχω ηλεκτρικο μπουλονοκλειδο και με εχει σωσει κανω πολυ ποιο γρηγορα και ποιο ξεκουραστα βγαλε-βαλε αμορτισερ.
Τελος χρειαζονται και τριποδακια. ΠΟΤΕ δεν κανουμε το αμαξι με τον γρυλο που δινουν μαζι που ειναι της πλακας, και ΠΟΤΕ με αυτον δεν μπαινουμε κατω απο το αμαξι! μπορει κατι να γινει να πεσει! ΠΡΟΣΟΧΗ! υδραυλικο γρυλο και τριποδακια ΠΑΝΤΑ.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από verso
Λοιπόν σήκωσα το αμάξι έβγαλα τους τροχούς και με 4τη το τσουλισα στον αέρα. Δυστυχώς ακούγεται πολύ άσχημος χτύπος μέσα από το σασμάν πίσω χαμηλά δλδ διαφορικό.
Εάν καταλαβαίνω σωστά εκεί μέσα που κουμπώνει ο μπιλιοφόρος πρέπει να έχει ρουλεμάν. Παίζει να είναι αυτά; Έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο;
Και αν ναι πως το αντιμετωπίσατε; Αλλαγή ρουλεμάν του σασμάν;
Αλλαγή διαφορικού;
Αλλαγή σασμάν να ξενοιαζουμε;
|
Αλλαγη σασμαν επαθα και εγω με διαφορικο το κοστος ειναι τεραστιο!!! παιρνεις σασμαν απο αξιοπιστο μαγαζι με ανταλλακτικα και καθαρισες ειναι ΠΟΛΥ ποιο μικρο το κοστος απο επισκευες, αν ανοιχτει πρεπει να αλλαχτουν και αλλα πραγματα μιλαμε για τρελο κοστος. Πριν χρονια φιλος εκανε επισκευη στην Toyota 850 ευρω ΜΟΝΟ η επισκευη και μετα απο 1 χρονο εκανε θορυβο και εμεινε ετσι...
εκει που μπαινουν τα ημιαξονια ειναι το διαφορικο. Μπορει και με το τρακαρισμα να εκανε ζημια στο διαφορικο.