Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E 12 2002> |
|
|
|
|
|
23-07-11, 01:08
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Το πλέον επικίνδυνο χρώμα (στο ορατό φάσμα) για το ανθρώπινο μάτι είναι το πράσινο -με "κεντρικό" μήκος κύματος τα 532nm- αφού για αυτό το μήκος κύματος παρουσιάζει τη μέγιστη απορροφητικότητα.
Άρα, με χαμηλότερα επίπεδα ισχύος, απορροφά μεγαλύτερα ποσά ενέργειας και υφίσταται τις μεγαλύτερες αλλοιώσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποια όπλα λέιζερ που είναι για να τυφλώνουν, εκπέμπουν σε αυτό το μήκος κύματος.
-
Όσον αφορά στο αν τυφλώνουν τα xenon ή όχι, σου προτείνω να ρωτήσεις κάποιον στο Πανεπιστήμιο (κατά προτίμηση Φυσικό που ασχολείται και με οπτική -αν ξέρεις και κανένα λεϊζερά, ακόμα καλύτερα-) να σου εξηγήσει τι γίνεται από άποψη οπτικής με τα κάτοπτρα του αυτοκινήτου και τις διάφορες λυχνίες, όσον αφορά στην κατανομή της φωτεινής ροής και την ανάκλαση από το κάτοπτρο.
-
ΥΓ: 1nm = 10^-9 m
|
|
|
|
23-07-11, 01:28
|
|
|
|
Περιοχή:
KOZANH
|
|
Επειδή δεν έχω το φάσμα μπροστά μου δεν μπορώ να σου πώ το μήκος κύματος που βγάζει το πράσινο και το μπλέ αλλά απο οτι θυμάμε το μπλέ έχει χαμηλώτερο μηκος κύματος Οπως πεφτη το μήκος κύματος και παέι προς μοβ και UV μετά με συνέποια να έχουμε μεγαλύτερη ενέργεια στην ακτινοβωλία(μικρό μηκος Κύματος - Μεγάλη Ενέργεια ) Δεν νομίζω να χρειαστή να ρωτήσω είχα αυτοκινητο που δεν είχε ξενον και εβαλα αλλά τα εβαλα μονο και μονο επειδη απο το COrolla sto Yaris εαν κανεις αλλαγή δυστοιχώς την νυχτα δεν βλέπεις οπότε τα εβαλα για αυτον τον λόγο θα σας πώ οτι εκανε απίστευτη διαφορά. Τώρα έάν λέμε ομως για αυτοκίνητο με εργοστασιακό Φακό δεν σου δινει καμια διαφορά μονο στο φως που βλέπεις ειναι ποιο ασπρο . Για αυτό και στο εξωτερικό εάν θελεις να βάλεις ξένον που δεν είναι εργοστασιακό ο μηχανικός σου βάζει στο φανάρι Φακό και όχι απλή λάμπα για να μην τυφλώνεις, αλλά και ψεκαστήρες αλλιώς το αυτοκινητο δεν μπορει να βγει στο δρόμο και να περάσει ελεγχο μην κοιτατε εδώ που βλέπουμε καθε λογιο καγκουρια στο αυτοκινητο,μην μιλήσω για τα ηχοσυστήματα(γυφτηλέ ολέ...) Συγνώμη για το τραγικό μου λάθος ή παράληψη nm nano(10^-9m) 10 εις την Μείων ενάτη. Τωρα Λεϊζερά εάν βρώ εχω να τον ρωτήσω πολλά... και βασικά θα του πώ να μου ξαναδιξει το διαγραμμα με τα μηκοι κύματος των Χρωματων να το βγαλω φωτό.
|
|
|
|
23-07-11, 11:17
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
|
|
Τα αυτοκίνητα που φέρουν φώτα Xenon πρέπει να τα έχουν εγκατεστημένα σε ΕΙΔΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ τα οποία θα φέρουν:
1. Φακούς σύγκλισης τύπου D.E. (όπως π.χ. των προβολέων ομίχλης του Leon I / Toledo 1M, πορείας Audi 8L, σειρά S, VW Passat, Leon Cupra κλπ.)
2. Σύστημα πλύσης με εκτόξευση νερού υψηλής πίεσης των εξωτερικών καλυμμάτων των φαναριών (Audi S3, σειρά RS, νέο Leon Cupra κλπ). Το φως Xenon "κρύβεται" εύκολα από την βρωμιά (χιόνι, σκόνη, λάσπη, έντομα κλπ) γι' αυτό και η συχνή πλύση των προβολέων είναι αναγκαία.
3. Σύστημα αυτόματης ρύθμισης ύψους δέσμης (που συνήθως υλοποιείται με τη χρήση 2 αισθητήρων ύψους - τοποθετημένων στο εμπρός αριστερό και πίσω αριστερό ψαλίδι αντίστοιχα - συνοδευόμενα από τον ειδικό εγκέφαλο σύγκρισης και αυτορύθμισης της αποκοπής της άνω δέσμης του φωτός που παράγεται από τον προβολέα. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί το μοτέρ που είναι εντός των προβολέων μας, αλλά καταργεί την χειροκίνητη ηλεκτρική ρύθμιση του ύψους της δέσμης των φώτων από την καμπίνα (δίπλα στο ποτενσιόμετρο ρύθμισης της έντασης του εσωτερικού φωτισμού - οργάνων κλπ.). Το σύστημα μετράει και συγκρίνει το ύψος των εμπρός και πίσω ψαλιδιών και αντίστοιχα ρυθμίζει το φανάρι.
4. Η μέγιστη επιτρεπόμενη "θερμοκρασία" είναι 8000 Κelvin και όχι οτιδήποτε περισσότερο. Οι εργοστασιακές υλοποιήσεις γίνονται με λάμπες D2S και D2R θερμοκρασίας (από 3100 Κ στο παρελθόν έως και 6000 Κ σήμερα, αν και η συνηθισμένη Ευρωπαϊκή επιλογή είναι 4300 Κ). Αισίως και τελείως πληροφοριακά σας αναφέρω πως στην διεθνή αγορά βρίσκει κανείς εύκολα λάμπες Xenon με θερμοκρασία 14000 Κelvin !!!!.... μοβ του θανάτου. Περιττό θεωρείται να αναφέρω ότι οι λάμπες Xenon πρέπει να φέρουν φίλτρα αποκοπής ακτινοβολίας UV, διότι αλλιώς, φωτοπολυμερίζουν τα πλαστικά μέρη των προβολέων και τα καταστρέφουν.
Αυτά, για να είναι κανείς νόμιμος αλλά και τεχνικώς εντάξει κατά το 100%.
Υπάρχει βέβαια κι ένα "κόλπο" που κάνουν κάποιοι κατασκευαστές οι οποίοι τοποθετούν λάμπες xenon σε αυτοκίνητά τους χωρίς προβολείς D.E. αλλά με κάτοπτρα (όπως τα δικά μας). Χρησιμοποιούν μεν λάμπες Xenon αλλά όχι απλές Η7, Η1, Η3, Η4 όπως θα περίμενε κανείς, αλλά λάμπες Xenon D2R.
Αυτές οι λάμπες (οι οποίες είναι ίδιας τεχνολογίας και σχεδίασης με τις λάμπες D2S - πρώτης εργοστασιακής τοποθέτησης - έχουν στο πλάι τους κάποιες "γραμμές" υδραργύρου οι οποίες σκιάζουν τα τμήματα της λάμπας από τα οποία θα μπορούσε να ξεφύγει ενοχλητική προς τους απέναντι οδηγούς ακτινοβολία. Αυτές οι λάμπες σε συνδυασμό με κατάλληλης εστίασης προβολείς δίνουν ένα άριστο αποτέλεσμα τόσο σαν φωτεινότητα όσο και σαν ενόχληση (καμία). Δυστυχώς όμως, οι λάμπες D2R έχουν αφενός μεν άλλη βάση (από Η7, Η1, Η3, Η4) αλλά και άλλο σημείο εστίασης, οπότε απαιτούν ειδικά μελετημένο προβολέα εστίασης κι επομένως δεν τοποθετούνται οπουδήποτε.
|
|
|
|
23-07-11, 15:42
|
|
|
|
Περιοχή:
KOZANH
|
|
πολύ καλός
Speed στα 1, 2 3 , στο τεταρτο οι λάμπες D2S είναι που χρησιμοποιούνται σε πολύ λίγα αυτοκινητα(προσωπικά εχω δει καποια VOLVO με απλά φαναρια και ξενον εργοστασιακά. και απο λιγους κατασκευαστες οι Περισσότεροι χρησιμοποιουν D2R που την βάζουν σε φακό , Επίσει;ς πολύ λίγοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν 8000Κ πολυ συχνα βλέπουμε 4300Κ μεγαλης φωτεινωτητας αν ο κατασκευαστής πάει σε 8000Κ χάνει σε φωτεινοτητα απλά κερδίζει σε μπλέ χρώμα.η υδανική επιλογή ειναι γυρο στα 5000Κ με 6000Κ 5000Κ είναι το απόλυτο λευκο οπως μπορουμε να το δουμε. Στο προηγουμενο post θελω να πώ πως εάν πάς και κανεις μετατροπή στο εξωτερικό σου βάζουν φακο να συγκεντρώνει τις ακτινες του φωτός, ψεκαστήρες , και αυτοματη ρύθμιση δεσμης αλλιώς είσαι παράνομος.
Παιδια παντος σε κακοκαιρια δεν λέγεται το τι διαφορά κανει ο ψεκαστήρας νερού εάν το φαναρι ειναι λερομένο στο D2R δεν βλέπεις μπροστάσου χάνεις πολύ σε φωτισμό.
Ευχαριστώ Τον Χρήστη PeterIoannou
|
23-07-11, 18:58
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ma-corolla
...Ευχαριστώ Τον Χρήστη PeterIoannou
|
Να είσαι καλά, αλλά δεν έκανα τίποτε!
|
24-07-11, 16:15
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ma-corolla
Οπως πεφτη το μήκος κύματος και παέι προς μοβ και UV μετά με συνέποια να έχουμε μεγαλύτερη ενέργεια στην ακτινοβωλία(μικρό μηκος Κύματος - Μεγάλη Ενέργεια ) .
|
Όταν το μήκος κυματος (λ) μικραίνει αυξάνει η ενέργεια των φωτονίων hν=hc/λ. Αλλά η ένταση της δέσμης (ενεργεια ανά χρονο και επιφάνεια) εξαρτάται από πόσα φωτόνια έρχονται ανα μονάδα επιφάνειας και χρόνου.
Γενικά, το UV απορροφάται πολυ και επιφανεικά από τους ιστούς και κάνει τη μεγαλύτερη ζημια (π.χ κάψιμο στον ηλιο) και θα υπάρχει σε λάμπες με έντονο μπλε-ιώδες.
Αλλά προφανώς έχει σημασία η ένταση, τα μάτια μας δεν μπορούν να "αντέξουν" οποιαδήποτε ένταση λευκού! Λεπτομέρειες σε οφθαλμιάτρους.
|
03-08-11, 01:43
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
βολος
|
|
Εμενα παιδια παντως μου ηρθαν απο το εξωτερικο και μαλιστα ειναι και slim πιο μικρα απο πακετο τσιγαρα και πολυ ψιλα ,κανουν για μοτοσυκλετες ανετα και ειναι 8000Κ!
Σε χρωμα μπλε οι μετασχηματιστες και τιμη με μεταφορικα απο Αγγλια 58 ευρω και αστε τους κλεφτες να τα πουλανε 150 και 180 ευρω!!!
Οπως ειπα τις πηρα για ανταλλακτικα ,αφου εχω και στα 2 αμαξια μου,αν και τα ζαχαρωνει η γυναικα μου να τα βαλει στο σκουτερακι της , μολις ειπε το φιλαρακι μου ο ηλεκτρολογος οτι κανουν και για ΜΟΤΟ οταν του τα εδειξα!
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.
Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.
Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη...
|
|
15-10-11, 12:59
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Θέλω να βάλω φώτα Xenon στο Toyota Corolla E12 Hatchback στη μεσαία σκάλα. Το φανάρι δεν έχει Projector και μου είπαν πως το αποτέλεσμα δεν θα είναι και τόσο καλό, παρόλα αυτά βλέπω αυτοκίνητα πιο παλιά με φανάρια με κάτοπτρο και βάζουν Aftermarket Xenon και μάλιστα με Projector. Θέλω να ρωτήσω εάν κάποιος γνωρίζει κάποια τέτοια μετατροπή ή εάν χρειάζεται αλλαγή όλο το φανάρι ή εάν και με τα κάτοπτρα πάλι φωτίζουν ικανοποιητικά?
Στη χειρότερη περίπτωση όπου δεν γίνεται τίποτα από τα παραπάνω θα βάλω σε όλες τις σκάλες λάμπες της Philips λευκές, σαν αυτές που θα έβαζα στη μεγάλη σκάλα και στις ψείρες έτσι ώστε να πετύχω κάτι κοντά στο Xenon.
|
15-10-11, 19:35
|
|
Πορωμένο Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vtaxiarchis
Στη χειρότερη περίπτωση όπου δεν γίνεται τίποτα από τα παραπάνω θα βάλω σε όλες τις σκάλες λάμπες της Philips λευκές, σαν αυτές που θα έβαζα στη μεγάλη σκάλα και στις ψείρες έτσι ώστε να πετύχω κάτι κοντά στο Xenon.
|
Νομίζω αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, ώστε να μην μπλέκεις με ανώνυμα συνήθως aftermarket κιτ, που δε θα έχουν ούτε σωστό αποτέλεσμα, και πιθανώς θα ενοχλούν στο δρόμο και θα σε βρίζουν.
Βάλε λευκές λάμπες, ρύθμισε και το ύψος της δέσμης των φώτων σου και θα είσαι μια χαρά!
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Παρόμοια Θέματα
|
Θέμα |
Δημιουργός |
Forum |
Απαντήσεις |
Τελευταίο Μήνυμα |
xenon |
neoklis |
Αξεσουάρ και Ανταλλακτικά |
0 |
01-08-22 07:41 |
XENON KIT ΓΙΑ Ε-111 f/l |
LISSAS |
TOYOTA COROLLA 111(G6) |
79 |
01-05-13 13:36 |
XENON H4 |
neoklis |
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ |
10 |
12-02-13 18:11 |
KIT XENON |
dj.jorge |
TOYOTA AURIS |
8 |
01-12-11 19:20 |
Kit xenon |
trelokomio |
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ |
4 |
24-06-10 15:59 |
Page generated in 0,18986106 seconds (81,95% PHP - 18,05% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:42. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|