Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από endurasKE-30
Το καταλευκο ειναι 6000, το λευκο του παγου ειναι το 8000Κ, τα ειχα και τα δυο στο Λεον μου και τωρα εχω το 8000 γιατι προσωπικα μου αρεσει περισσοτερο.
Καποιες λαμπες αλογονου πανακριβες φτανουν τα 4300 αλλα και παλι λευκες δεν ειναι.
Αν ειναι να βαλεις ξενον γνωμη μου παντα κατω απο 6000 μην βαλεις.
Δειτε στην φωτο τα χρωματα.
|
+1000! συμφωνω απολυτα! το 4300 ειναι καπως λευκο αλλα ΔΕΝ ειναι καταλευκο! παει προς το κιτρινιαρικο!!! εμενα δεν μου αρεσει ΚΑΘΟΛΟΥ!!!! προτιμω 1.000.000 φορες τις 6000 kelvin! οπως ειπα και στο δωματιο μου εχω λαμπα 6500 κelvin και φωτιζει καταλευκο ακριβως οπως και το αμαξι μου!
Αντρεα εχεις δικιο σε αυτα που λες αλλα στα 6000 δεν δειχνει καθολου μπλεδιζον καπως σαν το λευκο του παγου θα λεγα (οι δικες μου τουλαχιστον), ενω οι 4700 ειναι προς το κιτρινο και δειχνει χαλια για μενα..οπως ειπα και πριν αναλογα και την μαρκα αλλες μαρκες σε 6000κ δειχνουν αλλιως και αλλες ειναι ποιο λευκο, για του λογου το αληθες μαλιστα ειχα προβλημα με μια λαμπα στην αρχη και μου εδωσαν philips! η λαμπα αυτη αν και ελεγε επανω 6000κ σε σχεση με την αλλη μαρκα (αυτες που εχω τωρα) εδειχνε κιτρινιαρικη!!! αφου νομιζα πως ειναι 4700κ! γιαυτο κιολας αν αλλαξουμε μια λαμπα και δεν βρουμε ιδιας μαρκας πρεπει να αλλαχτουν και οι 2 μαζι δυστυχως...τα ποιο συνηθυσμενα παντως ειναι στα 6000, το ποιο ελεεινο ειναι μερικοι που βαζουν πανω απο 8000 ακομα και 12000!!!! και στραβωνουν τον κοσμο! ποσες φορες εχετε δει
xenon πολυ γαλαζια ή ακομα και μωβ???? επισης παιζει ρολο και το φαναρι το πως φαινεται το φως αναλογα το αμαξι δειχνει καπως διαφορετικο. Εγω οταν βαραω με τα φωτα σε τοιχο παντως λευκο δειχνουν. Ακομα και ο τυπος λαμπας παιζει ρολο στο χρωμα του φωτος, δλδ αλλο ειναι στις Η4 και αλλο στις Η7 πχ, αλλα η μεγαλη διαφορα ειναι απο μαρκα σε μαρκα!