Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E 12 2002> |
|
|
05-10-07, 01:31
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bill
Ρε παιδιά σιγουρα τα μετραμε σε βαθμους Kelvin?Εμενα γιατι κατι μου λεει πως τη φωτεινότητα των λαμπτήρων την μετράμε σε κεριά?
|
Τα παιδιά μιλάνε για χρωματική θερμοκρασία, η οποία -όντως- μετριέται σε βαθμούς Kelvin.
Η ένταση φωτεινής πηγής και η φωτεινή ροή είναι διαφορετικά μεγέθη και έχουν άλλες μονάδες μέτρησης...
Πάνος.
|
09-10-07, 13:37
|
|
|
|
Περιοχή:
KOZANH
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PeterIoannou
Τα παιδιά μιλάνε για χρωματική θερμοκρασία, η οποία -όντως- μετριέται σε βαθμούς Kelvin.
Η ένταση φωτεινής πηγής και η φωτεινή ροή είναι διαφορετικά μεγέθη και έχουν άλλες μονάδες μέτρησης...
Πάνος.
|
Ετσι ακριβώς ειναι.
|
|
|
|
09-10-07, 14:33
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Επίσης να προσθέσω πως το ανθρώπινο μάτι είναι πιο ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες φωτός (δηαλδή τα πιο θερμά χρώματα...κίτρινο, κόκκινο , παρά στα ψυχρά...μπλε, μωβ).
Οπότε όταν έχουμε μια λάμπα πυρακτώσεως(πχ στα 3200K) με μια Α ένταση και μία xenon (πχ στα 8000Κ) με την ίδια Α ένταση, θα καταλαβαίνουμε πιο φωτεινή την πυρακτώσεως...
Γι αυτό και τα xenon έχουν μεγαλύτερη ένταση....
Πάντως με τις εντάσεις που έχουν τα xenon νομίζω θα υπάρχει τεράστια διαφορά από τις απλές...
Υ.Γ. Παιδιά, να ρωτήσω κάτι που μου έκανε εντύπωση...οδήγησα προχθές ένα αυτοκίνητο με εργοστασιακά xenon...δυνατό φως αλλά μου έκανε εντύπωση πως έριχνε πολύ χαμηλά και πως η δέσμη του φωτός κοβόταν απότομα, δηλαδή δεν είχε το "σβήσιμο" που έχουν τα απλά.
Μπροστά έβλεπες σε μια μικρή απόσταση πολύ φως και από εκεί κ πέρα το απόλυτο σκοτάδι...αυτό με ενοχλούσε πολύ σε δρόμο με στροφές και χωρίς φωτισμό. Όλα τα xenon έτσι είναι? Ή μήπως έχει γίνει κάτι λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση?
|
09-10-07, 14:46
|
|
|
|
Περιοχή:
Αιγαλεω
Ευχαρίστησε: 2
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Aπλα το εργοστασιακο φαναρι με xenon εχει το κρυσταλλο που του επιτρεπει να εστιαζει μεχρι ενα σημειο και μετα να κοβει "μαχαρι" ακριβως το φως οπου πρεπει να πεσει.Σε αυτα τα φαναρια ειναι καλυτερο απο αποψη οτι δεν τυφλωνεις ασκοπα τα διερχομενα αυτοκινητα και βλεπεις μεχρι εκει που χρειαζεσαι να δεις.Εμενα προσωπικα μου αρεσει το φαναρι αυτο.Εχω στην μηχανη και ειναι πολυ καλυτερο απο αλλες μηχανες που εχω οδηγησει.
|
|
09-10-07, 15:49
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Ιωάννινα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dRiveR7
Υ.Γ. Παιδιά, να ρωτήσω κάτι που μου έκανε εντύπωση...οδήγησα προχθές ένα αυτοκίνητο με εργοστασιακά xenon...δυνατό φως αλλά μου έκανε εντύπωση πως έριχνε πολύ χαμηλά και πως η δέσμη του φωτός κοβόταν απότομα, δηλαδή δεν είχε το "σβήσιμο" που έχουν τα απλά.
Μπροστά έβλεπες σε μια μικρή απόσταση πολύ φως και από εκεί κ πέρα το απόλυτο σκοτάδι...αυτό με ενοχλούσε πολύ σε δρόμο με στροφές και χωρίς φωτισμό. Όλα τα xenon έτσι είναι? Ή μήπως έχει γίνει κάτι λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση?
|
Tα... σωστά xenon έτσι είναι. Το 'σβήσιμο' που λες που έχουν τα aftermarket xenon είναι ατέλεια επειδή τα φανάρια είναι φτιαγμένα για απλές λάμπες. Αυτό το σβήσιμο είναι που τα κάνει να ενοχλούν ελαφρώς περισσότερο τους απέναντι, δε μιλάμε για αυτά που δεν είναι ρυθμισμένα σωστά γιατί εκείνα βγάζουν μάτια και οι ιδιοκτήτες θέλουν κρέμασμα...
Κανα aftermarket φαναράκι με projector θα βγει επιτέλους για το δικό μας;;;;;;
|
09-10-07, 15:53
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
|
|
Ναι αλλά εγώ σε επαρχιακό δεν έβλεπα τίποτα...όσο πιο ψηλά πήγαινε το φανάρι το είχα βάλει κ πάλι στα 10 μέτρα φώτιζε και μετά......σκοτάδι.......
Δε λέω...φυσικά εννοείται να μην ενοχλούμε τους απέναντι, αλλά να βλέπουμε κ εμείς...ίσως να είναι και θέμα συνήθειας βέβαια....
|
10-10-07, 10:28
|
|
|
|
Περιοχή:
KOZANH
|
|
ειναι θεμα συνήθειας αλλα και το corolla Ε12 εχει απλά τελεια φωτα τι θέλω να πώ ενω δεν χτυπάειστα ματια φωτίζει της πινακίδες που βρίσκοντε ψηλα στο δρομο.ΟΙ μηχανικόι πρεπει να το δουλεψαν πολές ωρες αυτό το φανάρι.Ειχα αυτοκίνητο με projector ή φακό δεν εβλεπα τόσο ψηλα οσο με το corolla νομιζα οτι εχω μεγάλη σκαλα οταν ηταν νεο αλλα ειχα τι μικρή.παραπολύ διαφορα απο την πυρακτώσεως στον projector.Τωρα τα xenon με projector ειναι για να μην τυφλώνουν κόσμο.λαθος ρύθμιση των φαναριων ισως driver 7.
|
10-10-07, 11:18
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
|
|
Φίλε Μa-Corolla ή όποιος ξέρει ή το χει κάνει...όταν μπουν xenon σε Ε12 (με σωστή τοποθέτηση, όμως χωρίς να αλλαχτεί κάτι στο φανάρι) το αποτέλεσμα πως είναι? Δηλαδή...χτυπάνε ψηλά, χαμηλά, μακριά, κοντά? Ενοχλούν τους απέναντι?
Μην έχω κανένα αποτέλεσμα σαν αυτό που περιέγραψα στα προηγούμενα ποστ και ξενερώσω..........
|
11-10-07, 02:46
|
|
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dRiveR7
Φίλε Μa-Corolla ή όποιος ξέρει ή το χει κάνει...όταν μπουν xenon σε Ε12 (με σωστή τοποθέτηση, όμως χωρίς να αλλαχτεί κάτι στο φανάρι) το αποτέλεσμα πως είναι? Δηλαδή...χτυπάνε ψηλά, χαμηλά, μακριά, κοντά? Ενοχλούν τους απέναντι?
Μην έχω κανένα αποτέλεσμα σαν αυτό που περιέγραψα στα προηγούμενα ποστ και ξενερώσω..........
|
Και εγω το ιδο ηθελα να ρωτησω , αλλα με προλαβες....
Εαν βαλω xenon , δεν θελω να ενοχω τους απεναντι. Βασικα σε προηγουμενα ποστ εχετε γραψει οτι δεν χρησιμοποιητε πλεον την μεγαλη σκαλα....
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Παρόμοια Θέματα
|
Θέμα |
Δημιουργός |
Forum |
Απαντήσεις |
Τελευταίο Μήνυμα |
xenon |
neoklis |
Αξεσουάρ και Ανταλλακτικά |
0 |
01-08-22 07:41 |
XENON KIT ΓΙΑ Ε-111 f/l |
LISSAS |
TOYOTA COROLLA 111(G6) |
79 |
01-05-13 13:36 |
XENON H4 |
neoklis |
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ |
10 |
12-02-13 18:11 |
KIT XENON |
dj.jorge |
TOYOTA AURIS |
8 |
01-12-11 19:20 |
Kit xenon |
trelokomio |
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ |
4 |
24-06-10 15:59 |
Page generated in 0,18768811 seconds (79,11% PHP - 20,89% MySQL) with 44 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 00:39. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|