Ανακεφαλαιωση και ενημερωση....
Λοιπον....
8/2008: Κτυπησε μπιελα. Μιας που κτυπησε σκεφτηκα να το αναβαθμισω. Ειχα ενα μπλοκ απο 4agze, του εβαλα TODA πιστονια 82mm και στο καπακι TODA εκκεντροφορους 272 διαρκεια και 10,3 βυθισμα και κλπ εξαρτηματα... Ενα μοτερ για 150-160 HP.
12/2008: Το μοτερ ετοιμο. Κρατησα ρελαντι στις 1400στρ. Το αυτοκινητο εκανε αρκετα σκορτσαρισματα και δεν ηταν και πολυ λειτουργικο. Ωστοσο, συνολικα εκανα 6000χλμ. Το μοναδικο που μου αρεσε ηταν ο ηχος των εκκεντροφορων. Ενω στην αρχη μου ειχαν πει οτι με εναν παραλληλο εγκεφαλο θα εκανα δουλεια μετα μου τα μασαγαν και μου ελεγαν για αγραφο. Επισης εκανε αρκετα πυρακια μετα τις 4000στρ.. Αλλαξα το δικτυο βενζινης με μεγαλυτερη διαμετρο και μεγαλυτερη τρομπα βενζινης.
5/2009: Επειδη δεν αντεχα αλλο, ζητησα και μου εβαλαν τους μαμα εκκεντροφορους αφου πριν μου ειχαν διαβεβαιωση μηχανικος και ρεκτιφιετζης οτι το μοτερ δεν θα εχει προβληματα στην διαχειριση. Η αληθεια ειναι οτι ειχα σταθερο ρελαντι αλλά μετα τις 5000 το αυτοκινητο μουλαρωνε και εκανε πυρακια.
7/2009: Αποφασιζω να το παω στην Θηβα σε καποιον ηλεκτρολογο, ο οποιος πραγματι ειναι κορυφαιος αλλά σε εμενα δεν ξερω γιατι ηταν λαλακας. Το αυτοκινητο εμεινε στην Θηβα 9 μηνες.
3/2010: Κανουμε δοκιμη με τον ηλεκτρολογο. Πραγματι το αυτοκινητο πετουσε. Αφου η γυναικα μου, παρολο που ειχε "φορτωσει" για την καθυστερηση του ηλεκτρολογου, δοκιμαζοντας το αυτοκινητο εμεινε κατενθουσιασμενη! Ο ηλεκτρολογος ειχε "φτιαξει" τον εγκεφαλο. Ειχαμε βαλει και τους TODA εκκεντροφορους. Δυο πραγματα μου ειχε πει, οτι μαλλον θελει αλλαγμα ο map sensor για καποιο κοψιμο που κανει το αυτοκινητο πατωντας αποτομα το γκαζι και οτι θελουν κουρδισμα οι εκκεντροφοροι γιατι μουλαρωνει μεταξυ 5000-7000 στρ.
Σημειοτεον, οτι το καπο ηταν θαμπο λες και καποιος το ειχε περασει με σφουγγαρακι πιατων. Στον γυρισμο απο την Θηβα, πραγματι εαν ειχα 5η σχεση και πατουσα αποτομα το γκαζι, εκανε ενα ξαφνικο κοψιμο και μετα εδινε.... Πυρακια δεν θυμαμαι να εκανε.
Μετα απο δυο ημερες αφοτου το ειχα παρει απο την Θηβα εκανα μονο δυο δοκιμες σε limit καταστασεις. Την δευτερη κολλησε το πιστονι, στροφαλος. Να και το βιντεο...
http://www.youtube.com/user/TOLISEE8.../0/8uzrFq1wBF0
Εχω μερος ευθυνης αλλά πιστευω το μεγαλυτερο το εχει ο ηλεκτρολογος.
Πηγα το αυτοκινητο στο συνεργειο.
9/20010: Σκεφτομουν να βαλω ενα μαμα μοτερ μαζι με τα ηλεκτρολογικα του ή ενα 20v αλλά τελικα κατεληξα να παρω ενα μοτερ (χωρις πλεξουδα εγκεφαλο) πεταμενο (ο μηχανικος δεν θυμοταν εαν το ειχε δωσει σε παλιατζη) στο συνεργειο του μηχανικου μου και να το ανακατασκευασω. Ειναι δευτερης γενιας tvis. Αποτι μου ειπε ο ρεκτιφιετζης το καπακι ειναι ελαφρως βελτιωμενο πρωτου σταδιου. Μου ειπε οτι το ειχε πρωτοφτιαξει αυτος...χμμ...
5/2011: Επιτελους εχω το αυτοκινητο. Αργησε ο ρεκτιφιετζης και μετα ο μηχανικος. Το αυτοκινητο σε γενικες γραμμες παει πολυ καλα. Ωστοσο με τον μαμα εγκεφαλο συνεχιζει να κανει το διο κοψιμο. Εβαλα μιας 86αρας και μιας 82αρας και δεν κανει αυτα τα κοψιμα. Επομενως ο εγκεφαλος ηταν αυτος που προκαλουσε το "κοψιμο" στο αποτομο γκαζι. Πραγματι με τους αλλους δυο εγκεφαλους ειναι στρωτο, με ξεσπασματα ΑΛΛΑ κτυπαει πυρακια. Οχι πολλα αλλά σε συγκεκριμενες στροφες. Δεν ξερω αλλά μηπως εχει σχεση το γεγονος οτι ο μαμα εγκεφαλος ειναι καταλυτικος ενω οι αλλοι δυο ειναι μη καταλυτικοι.
Αυτα...σιγα σιγα και ηρεμα το στρωνω...