Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mechanicaf";p="
Οχι δεν το εβαλα φιλε toyotamania,περιμενω την επομενη αλλαγη λαδιων.Απο οτι μου ειπε και διαβασα στις οδηγιες ενα 5% αντιτριβικο και 95% λαδι.Βεβαια οσον αφορα την ακριβη ποσοτητα με ψιλομπερδεψε.Εγω μαζι με φιλτρο βαζω 3λιτρα λαδι αρα με το παραπανω ποσοστο αναλογουν 150ml το μεγιστο,αφου για την ακριβεια λεει 4-5%αντιτριβικο.Μου μιλησε και για αγωνιστικα αυτοκινητα που βαζουν παραπανω αναλογια,μεχρι και για ακραια παραδειγματα που ειχε μονο αντιτριβικο ο κινητηρας.Βεβαια για αποφυγη παρεξηγησεων μου ΤΟΝΙΣΕ οτι αυτο ειναι ΛΑΘΟΣ.επισης το βαζω και αφηνω το μοτερ ενα τεταρτο να δουλεψει.Το βαζω πριν τα λαδια ομως ή μετα;Οπως καταλαβες περιμενω με ανυπομονησια τις οδηγιες σου αφου σιγουρα εχεις διαβασει περισσοτερα και θα μου πεις καποια πραγματα να προσεξω.Σ'ευχαριστω και αναμενω.
|
Φιλε mechanicaf,τo 5% αντιτριβικο ειναι η ελαχιστη αναλογια για να γινει η δουλεια του
motor kote.Βεβαια οσο περισσοτερο τοσο καλυτερα,αλλα ειναι ακριβο yell .Στα 3 λιτρα θα το ριξεις φυσικα ολο.Πριν η μετα δεν εχει σημασια,αρκει να γινει με την αλλαγη των λαδιων.Οπως θα διαβασες επανω λεει "ανακινηστε καλα".To ανακινεις παρα,παρα,παρα πολυ καλα, μεχρι να γινει σαν φραπε περιπου,θα ερχισει να βγαζει κατα σαν φυσαλιδες.Βεβαια αν δεν το κανει αυτο μην ανυισυχεις,απλως κουνησε το καλα.Αυτο γινεται για το λογο οτι τα συστατικα του καθονται στον πατο και με αυτο τον τροπο μοιραζονται σε ολο το περιεχομενο.Βαζεις εμπρος το μοτερ και θα κανεις μια βολτα σβελτη, τουλαχιστον 30 λεπτα(15 ειναι το ελαχιστο) και χτυπα και κανενα κοφτη 2,3,5,10
Αυτο, για να επικαλυψει οσο το δυνατο καλυτερα το μοτερ.Θα πρεπει να μεινει τουλαχιστον για 5.000 τα λαδια με το
motor kote πριν την επομενη αλλαγη(με 10.000 ακομη καλυτερα)Τα θετκα, του
motor kote θα φανουνε απο την επομενη ημερα(η επιστρωση γινεται οταν κρυωνει το μοτερ.Το maximumθα το παρεις μετα απο 3.000 και αφου εχει κρυωσει 10,15 φορες(βραδια)το μοτερ.Περιμενω εντυπωσεις.