Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-11-05, 17:48
Το avatar του χρήστη toyota mania
toyota mania Offline:
Moderator

Μοντέλο: Avensis
Περιοχή: καρδίτσα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 513
toyota mania είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mechanicaf";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλα παιξτε μεταξυ σας και με τον νικητη εγω!Φιλε Toyotamania, συμφωνω μαζι σου στο θεμα του βαρους εν μερει.Ενταξει να ζητας να εχει τα παγουρια,τη ρεζερβα,καθισματα και οτι αλλο βγαινει απο το εργοστασιο 'φορεμενα'αλλα απο το να βαλει 'αναρχο' βαρος για να φτασει στα κιλα σου ειναι τελειως διαφορετικο πραγμα.
Τι να κανουμε ειναι πιο ελαφρυς(αν και δεν νομιζω σημαντικα ελαφρυτερος).Αν θελετε να συγκρινεται καθαυτου τα 2 μοτερ με ιδιο βαρος, με τον παραγοντα οδηγο εκτος ενεργους συμμετοχης,με ρεζερβουαρ στα 3/4 γεματο με 100oct,με ιδια διαμετρο τροχων και θεωρωντας οτι και οι 2 θα ξεκινησετε στο ιδιο minisecond σου εχει την απαντηση το εργοστασιο με τις ονομαστικες ιπποδυναμεις και νουμερα επιδοσεων.
Επετρεψε μου να σου πω οτι, οτι και να κανεις να βγαλεις απο μονοπεταλουδο 1.6 ιπποδυναμη αντε 140 αλογα που ειναι του Πανου ειναι παρα πολυ δυσκολο(σκεψου rally 2 σταδιου).
Διαφορα τεραστια δεν θα εχετε αλλα σιγουρα θα ειναι υπολογισιμη.
Υ.Γ Για να μπουμε και λιγο οn topic εβαλα το Μotorkote στις αναλογιες που εγραφε με λαδακι BP 7000.Θα περιμενω και θα περιγραψω εντυπωσεις.Διαφορες τετοιες οπως υποσχεται σιγουρα δεν ειδα.Θα περιμενω μερικα χιλιομετρακια ακομα να δω και καποια αλλα πραγματα και θα δωσω εντυπωσεις.
Φιλε mechanicaf τα 140 αλογα για τον 4A-FE ειναι ευκολα.Μαμα, με καλο στρωσιμο και μετα απο service(μπουζι,φιλτρα,κ.α)ειχα 118ps. 98 οκτανια και πολυ καλο συνθετικο λαδι.Ολα μαμα ομως.Τωρα πιστευω, πανω κατω στα 130(μην αναφερω τη εχω βαλει,βαριεμαι).Με αυξηση συμπιεσης απο 9.5 σε 10.5 αγριους εκκεντροφορους και καλο προγραμμα ειμαι ανετα 140+.Τωρα για το βαρος,εγω δεν λεω οτι πιο γρηγορος απο τον Πανο,εγω λεω θα εχει πλακα να μετρησουμε τα μοτερ και μονο.Εγω θελω να καταρριψω τον μυθο τον 20v.Eχω και αλλα μειων(πιο μακριες σχεσεις,15 με 195,ο Πανος νομιζω εχει 14)αλλα εγω θελω τα κιλα,γιατι εχουμε ιδια κυβικα,αν ειμουν διλιτρος δεν θα ειχα δικαιολογια.Το λεω αυτο γιατι rallye με ιδια κιλα το τον "πηρε" κανονικα.Η κοντρα αρχισε αναμεσα σε ιαπωνες και γαλλους για τα μοτερ και τα πηρα στο κρανιο λεγοντας οτι οταν η TOYOTA ειχε 16βαλβιδα καπακια η PEUGEOTΕΙΧΕ τον εκκεντροφορο παρεα με τον στροφαλο και μετα πολλα και τα λιγα οτι το rallye παει λογο βαρους και οχι μοτερ και οτι ο 4A-FE ειναι πολυ καλυτερος,και οτι τα 307 που ειναι στα ιδια κιλα με εμενα θελουν κυαλια και αλλες μπηχτες.Τελος παντων βρισκομαστε με 5 αυτος και μονος μου εγω και τον εριχνα και καμια 30 κιλα παραπανω.Η κοντρα εγινε απο δευτερες και οσο παει.Δεν χρειαζεται να πω τι εγινε καθως η τσοντα ηταν πολυ αγρια .Σκεψου με 3 ατομα εχω 225(σε εθνικη ομως)και το rallye με 3 ατομα με το ζορι 220.Δηλαδη το rallye με 7 ατομα θα αγγιζε 200 .Τα 307 με 130-140ps τον γλυφουν τον λουτσο.
Παλιά 11-11-05, 18:52
Το avatar του χρήστη madvinegar
madvinegar Offline:
Administrator

Μοντέλο: Jeep Renegade
Περιοχή: Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός
Για το θέμα του βάρους του ραλλύ θα συμφωνήσω απόλυτα. Το αυτοκίνητο είναι εντελώς γυμνό. Ο ορισμός του "Σπαρτιάτη".

Ήθελα να ήξερα πώς χωρέσανε 5 άτομα σε ένα ραλλύ???
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-05, 19:28
mechanicaf Offline:
Κυριλέ Μέλος

Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 296
mechanicaf είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Οχι συμφωνω απολυτα μαζι σου φιλε Toyotamania οσον αφορα για τα γιαπωνεζικα μοτερ.Απλως σου ειπα για το rally για το μονο λογο οτι εχει πηξει ο κοσμος και εχουν γινει απειρες βελτιωσεις ωσπου τελικα να βγουν αυτα τα αλογα.Τωρα για τα δικα μας οσον αφορα aftermarket προιοντα ξερεις οτι παιζει πικρα μεγαλη.Ποιος θα αναλαβει να βελτιωσει το 4AFE με ενα σωρο χρηματα(εκκεντροφορους,φλαντζες,εισαγωγες,χταποδια ,προγραμμα) οταν τη λυση στην εχει δωσει η ιδια η ΤOYOTA με το 20V μοτερ.
Και σκεψου οτι δεν μιλαμε για 2 διαφορετικα μοτερ αλλα ακριβως τα ιδια(τα πραγματα που φορας,φοραω) με τη διαφορα οτι το 20V ειναι ενα μοτερ 4Α σχεδον στη μεγιστη εξελιξη του.Και λεω σχεδον γιατι μιλαω για ενα μοτερ που περναει ρυπους,θορυβο και αξιοπιστια πολλων χλμ στο δρομο και οχι για αγωνες.
Υ.Γ Επειδη ειμαστε παλι off topic αν θελετε το μεταφερετε αλου και συνεχιζουμε εκει να μιλαμε και για το πως βγαινει η τελικη ταχυτητα και κατα ποσο μας ενδιαφερει.
Απάντηση με παράθεση
Re: Λιπαντικά, Λάδια, Βαλβολίνες....
Παλιά 11-11-05, 20:50
Το avatar του χρήστη MARMEL
MARMEL Offline:
Αdministrator

Μοντέλο: YARIS 1000 99
Περιοχή: πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1244
MARMEL είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

xaxa δεν εχετε το θεο σας. ηρακλη λυπαμαι αλλα αλλα ατομα δεν βαζω μεσα. αν θες βαζω το βαρος τους σε .... σακια με πατατες. μονο ετσι αν θες. αν ειναι δυνατον καθε σαξοραλο που συνανταω να του φορτωνω σακια με πατατες για βαρος. θα ξεφτιλιστουμε ρε συ!!! ετσι κανετε εσεις εκει? μην ξεχνας οτι τ αμαξι μου ειναι ρυθμισμενο να πηγαινει ετσι οπως ειναι ΤΩΡΑ. και υστερα μην ξεχνας οτι εχεις πλεονεκτηματα καποιες στιγμες αν εχει βαρος. η διαφορα μας ειναι ο ογκος. παντως εδω αθηνα δεν εχουμε ξανακουσει να βαλει ο ελαφρυς αντιβαρα μεσα του. τεσπα.ζυγαρια εχεις εκει? αν σου πω οτι ειμαι 1180 θα με πιστεψεις? εχω και χαρτι απο ψηφιακη ζυγαρια του λιμανιου. οσο αναφορα για το MOTORCOTE στο τελος δε θα σας σβηνει το μοτερ ρε παιδια. μονο τετοιο πραγμα θα εχει μεσα φανταζομια. θα γυρνατε το κλειδι να σβησει το μοτερ και αυτο θα γυρναει για καμια ωρα ακομα. εγω παντως δε το βαζω με τιποτα αυτο το πραγμα
η απορια μου με σενα ειναι οτι ηδη καποια μαυροκαπακα εχουν προβλημα με μενα επειδη εμειναν πισω πως εσυ εισαι τοσο αισιοδοξος δεν ξερω. θα το δουμε πανω. α και να εχουμε πει και τσιπρα αλλιως δεν παταω τερμα γκαζι γιατι λυπαμαι τον αντιπαλο ε?
Παλιά 11-11-05, 22:20
toyota mania Offline:
Moderator

Θα εχω και την πεθερα μου μεσα,που κανει ωραιους ΚΕΦΤΕΔΕΕΕΕΕΣΣΣΣ.Πατατες θα σου φερω απο κατι φιλους γυφτους,οποτε και να πας στην TOYOTA γινεται χαμος απο HILUX .
Παλιά 14-11-05, 17:49
Το avatar του χρήστη ranger
ranger Offline:
Administrator

Μοντέλο: E-12 Tsport facelift
Περιοχή: 'Ιλιον
Δύναμη Σεβασμού: 658
ranger θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος ranger θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από toyota mania";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Σκεψου με 3 ατομα εχω 225(σε εθνικη ομως)και το rallye με 3 ατομα με το ζορι 220.Δηλαδη το rallye με 7 ατομα θα αγγιζε 200 .
Υπάρχει και σχετική μαθηματική σχέση που σου δίνει τη δυνατότητα να υπολογίσεις την τελική ταχύτητα του Rallye σαν συνάρτηση των ατόμων που επιβαίνουν:
Στην παρακάτω σχέση το y ειναι η τελική ταχύτητα και χ είναι ο αριθμός των ατόμων που επιβαίνουν στο Rallye. Δεχόμαστε ότι όλοι οι επιβάτες είναι κανονικού αναστήματος και κιλών...
Χρησιμοποιήστε τον τύπο και θα δείτε τα αποτελέσματα:
για χ=1 άτομα μας δίνει 224 χιλιόμετρα τελική
για χ=3 άτομα μας δίνει 220 χιλιόμετρα τελική
για χ=7 άτομα μας δίνει 200 χιλιόμετρα τελική
για χ=10 άτομα μας δίνει 174,5 χιλιόμετρα τελική ταχύτητα
Βέβαια αυτό το μαθηματικό μοντέλο δεν ισχύει για χ=0 γιατι πώς ειναι δυνατόν να πηγαίνει το Rallye χωρίς οδηγό!

Βέβαια το πως θα χωρέσουν 5, 7 , 10 άτομα στο Rallye είναι μια άλλη ιστόρια, η επιστήμη όμως έκανε το χρέος της!!!
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  tipos.jpg
Εμφανίσεις:  186
Μέγεθος:  3,3 KB  

Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-11-05, 17:06
toyota mania Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ranger";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από toyota mania";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Σκεψου με 3 ατομα εχω 225(σε εθνικη ομως)και το rallye με 3 ατομα με το ζορι 220.Δηλαδη το rallye με 7 ατομα θα αγγιζε 200 .
Υπάρχει και σχετική μαθηματική σχέση που σου δίνει τη δυνατότητα να υπολογίσεις την τελική ταχύτητα του Rallye σαν συνάρτηση των ατόμων που επιβαίνουν:
Στην παρακάτω σχέση το y ειναι η τελική ταχύτητα και χ είναι ο αριθμός των ατόμων που επιβαίνουν στο Rallye. Δεχόμαστε ότι όλοι οι επιβάτες είναι κανονικού αναστήματος και κιλών...
Χρησιμοποιήστε τον τύπο και θα δείτε τα αποτελέσματα:
για χ=1 άτομα μας δίνει 224 χιλιόμετρα τελική
για χ=3 άτομα μας δίνει 220 χιλιόμετρα τελική
για χ=7 άτομα μας δίνει 200 χιλιόμετρα τελική
για χ=10 άτομα μας δίνει 174,5 χιλιόμετρα τελική ταχύτητα
Βέβαια αυτό το μαθηματικό μοντέλο δεν ισχύει για χ=0 γιατι πώς ειναι δυνατόν να πηγαίνει το Rallye χωρίς οδηγό!

Βέβαια το πως θα χωρέσουν 5, 7 , 10 άτομα στο Rallye είναι μια άλλη ιστόρια, η επιστήμη όμως έκανε το χρέος της!!!
Δεν χρειαζεται 10 και με 3 το πινει το τσαγακι αγρια,οπως την κυριακη 13 Νοεμβριου που γυριζα απο Μοσχοκαρυα.Απο τριτες και 120 περιπου και το αποτελεσμα 2+ καροτσες πισω.Σκυλιαζε ο FE. 218 εβγαλε στο συγκεκριμενο δρομο.Η κοντρα ηταν σε προσπερασι δικια και πισω αυτος και να μην μπορει να με μαζεψει πουθενα.
Παλιά 15-11-05, 17:17
Το avatar του χρήστη diafanh-psyxh
diafanh-psyxh Offline:
Administrator

Περιοχή: αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Δύναμη Σεβασμού: 762
diafanh-psyxh είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
λοιπόν ρώτησα σήμερα σε ένα castrol point στην μεταμόρφωση συγκεκριμένα στην Τατοίου για λαδάκια.εγώ ανέκαθεν από όταν το πήρα συνέχισα να του βάζω 15/50 λάδια όπως ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.ο τύπος μου πρότεινε 10/40 γιατί αυτά βάζουν σε corolla όλοι.μου έδειξε 2 λάδια της castrol με 8,5 και 10 ευρώ και μου συνλεστησε αυτά που γράφουν πάνω GTX an θυμάμαι καλά(ώς συνήθως βιαστικός).τι γνώμη έχετε να τα βάλω?ρωτάω επειδή είναι πιο λεπτό από αυτό που έβαζα.

www.eseepa.gr

Ανενεργός Λογαριασμός Μέλους
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-11-05, 23:51
toyota mania Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mechanicaf";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Και λεω σχεδον γιατι μιλαω για ενα μοτερ που περναει ρυπους,θορυβο και αξιοπιστια πολλων χλμ
Αυτο ειναι το προβλημα,οτι επειδη εχει ιαπωνικες προδιαγραφες δεν περασε ποτε τα ευρωπαικα επιπεδα ρυπων και γι'αυτο δεν ηρθε επισημα στην ευρωπη.Η διαφορα στον κινητηρα,(μιλαω για κορμο-κεφαλη)ειναι το πολυ 20 ιππους.Δηλαδη εχεις ενα μαμα Avensis και σου βγαζει 118 ιππους.Βγαζεις τον 4A-FE και κουμπωνεις τον 4A-GE(με τον δικο του εγκεφαλο)πανω στα ιδια παρελκομενα (εξατμιση,εισαγωση και ιδια βενζινη) με τιποτα δεν θα σου βγαλει πανω απο 138 ιππους(και πολλα ειπα).Τωρα,αν αρχησεις με χταποδια,καταλυτες,55cm διαμετρο, εισαγωγες, ε αυτα τα κανεις και στον FE και λεω εγω τωρα αν εχεις 13αρα corolla ενταξει βαζεις τον GE,αν εισαι στην δικαι μου θεση και εχεις εναν FE κελαϊδαει και ειναι σε αριστη κατασταση,σου παει καρδια να τον πεταξεις και να φερεις ενα χρεπι απο ιαπωνια που να ξερναει λαδια απο ολες τις μεριες,να εχει ολο προβληματα,για να παρεις 15-20 αλογα και πας μετα για δυναμομετρηση και τρως και εκει μια ψυχρολουσια και κλαις τα χαμενα λεφτουδακια σου,το σφαξιμο του αυτοκινητου σου και την ολη ταλαιπωρια.
Παλιά 16-11-05, 19:23
Το avatar του χρήστη MARMEL
MARMEL Offline:
Αdministrator

Μοντέλο: YARIS 1000 99
Περιοχή: πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1244
MARMEL είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

χαχαχα καλη προσπαθεια ηρακλη αλλα δε σε σωζουν αυτα χεχεχε (ελιωσα)
αν το ιαπωνικο χρεπι βγει καλο ομως ξεφτιλιζεις αρκετα αυτοκινητα επιδοσεων. αλωστε γουστα ειναι αυτα. παντως αν ειχα 1.6 η θα το τουρμπιζα η θα βαζα διλιτρο λογω λιγης διαφορας ιππων που εχουν ο 4FE με τον 4AGE. υπαρχει μια διαφορα ομως στην καταναλωση και πιστευω οτι καιει λιγα σε σχεση με τις στροφες που ανεβαζει και την ιπποδυναμη που σου δινει. και αν ο 4ΑFE ειναι 1 διαμαντι ο 20v ειδικα σε ζορια και ουρλιαχτο εκει ψηλα στις 7800 ειναι 100 φορες SWAROVSKI

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Βαλβολίνες!!!! kostas auris ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 24 08-06-19 00:19
Λιπαντικά κινητήρων - Μέρος 1ο Fanis ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 24-10-13 12:20
Λιπαντικά - Αλήθειες... tsport192 ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2 18-06-10 02:24
Λάδια Βαλβολίνες Μπουζί alimonos SUPPORT 41 03-01-07 23:54
Βαλβολίνες papathvas TOYOTA COROLLA 111(G6) 13 23-10-06 17:57

Page generated in 0,17993307 seconds (81,08% PHP - 18,92% MySQL) with 43 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:37.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com