Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > Μοτερ. > 4AGE 20v Levin

4AGE 20v Levin 1600 20V TWIN GAM VTi Silvertop & Blacktop

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Φιλτροχωανες Για 20v
Παλιά 30-10-05, 18:08
mechanicaf Offline:
Κυριλέ Μέλος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 296
mechanicaf είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Φιλτροχωανες Για 20v

Παιδευομαι εδω και καμποσο καιρο να βρω κατι ιδανικο για φιλτροχοανη ή
συστηματα RAM για το μοτερακι μου.Με δεδομενο οτι δεν εχω το φιλτροκουτι του εχει κανεις καμμια ετοιμη δοκιμασμενη λυση για αυτο το μοτερ;Στο internet εχω δει διαφορες λυσεις απο τοποθετηση 4 διαφορετικων φιλτρων στα χοανακια(αφαιρεση δηλαδη του μεταλικου κουτιου του κατασκευαστη) μεχρι τοποθετηση της φιλτροχοανης στο κατω μερος(εκει που βρισκεται το ασπρο παγουρι για εισροη του αερα στο μαμα φιλτροκουτι).Με το νερο σε αυτην την περιπτωση τι γινεται;
Το θεμα αν και αφορα περισσοτερο τους 20V,οποιος αλλος φιλος με 111 εχει βρει καμμια εξυπνη λυση για κρυο αερα τον παρακαλω να βοηθησει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-10-05, 18:24
Το avatar του χρήστη dinos
dinos Offline:
Administrator

Μοντέλο: EE111
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΣΟΣ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 362
dinos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
εγω φιλε μου αν κ δεν εχω 20v,στη δυναμομετρηση που καναμε ενα 20v δοκιμαστηκε με φιλτροχοανη κ χωρις κ η διαφορα σε αλογα κ ροπη ηταν τεραααστεια...σου προτεινω να τα βγαλεις ολα κ να αφησεις το μοτερακι να αναπνεει κ να σου δειχνει τι παει να πει πραγματικα τετραπεταλουδο
Παλιά 30-10-05, 20:52
Το avatar του χρήστη MARMEL
MARMEL Offline:
Αdministrator

Μοντέλο: YARIS 1000 99
Περιοχή: πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1245
MARMEL είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Re: ΦιλτροΧοανεσ Για 20v

κωστα βαλε κει συ 20v και θα δουμε αν κανεις το ιδιο πραγμα. αν βγαλεις το plenum το μοτερ καιει ασυληπτα και ειναι φυσικο οτι θα ρουφαει πολυ σκονη η οποια καθεται στα ελατηρια του εμβολου.
φιλε mechanicaf την δικη μου πατεντα την εχεις δει(ram air) αν και σου αρεσει η ιδεα δε θα το παραδεχτεις ποτε επειδη την ζηλευεις την κατασκευη χε χε κοιτα δεν ξερω αν γινεται σε 111 αλλα γινεται ενα αλλο ωραιο πραγμα το οποιο το εχω στο αμαξι του αστακου. παιρνεις μια οποιαδηποτε ωραια χωανη που σου αρεσει και που σου κανει και γινεται κατασκευη ενα κομματι απο carbon υλικο η απο ενα υλικο το οποιο θα ειναι θερμοστατικο ωστε να μην σου ζεσταινει το χταποδι το σημειο εκεινο. συνηθως γινεται στη γωνια πισω απο την μπαταρια. η κατασκευη αυτη απομονωνει τη χωανη και απο τα πλαγια και απο πανω. εφαρμοζει δηλ και στο καπο. ελπιζω να καταλαβαινεις τι λεω. ειναι ευκολη σχετικα η κατασκευη του και συναμα ομορφη. αν βρω φωτο θα τη βαλω να τη δεις. το ασπρο παγουρακι που λες ειναι απο την κατασκευη του νεροπαγιδα. οτι και γινει απο κει αποκλειεται να ρουφηξεις νερο. το δοκιμασα με την μανικα που ποτιζα τον κηπο!!!! το παγουρακι και γενικα το συστημα εισαγωγης ειναι ιδιο και στο 101 και στο 111 μιας και εχουν ιδιο κινητηρα και πατωμα απο τη μανα τους. αν δε λυπασαι να κανεις τρυπα στον προφυλακτηρα καντο. θα υσηχασεις μια για παντα. αλλα να μη βιαστεις δες ακομα ιδεες και γνωμες και αποφασισε την καλυτερη αποψη. ελπιζω να βοηθησα!!!
Παλιά 31-10-05, 23:07
mechanicaf Offline:
Κυριλέ Μέλος

Καταλαβα τι λες φιλε Marmel για τη φιλτροχοανη και πως να την απομονωσεις,κρυο αερα απο τον προφυλαχτηρα πως θα φερω;Επειδη εχω της TTE εχει απο μονος του μια τρυπα αλλα προυποθετει και την αφαιρεση του παγουριου που λεμε.Καπως ετσι το ειχα στην αρχη με ενα μεταλλικο πλεγμα να προστατευει τη φιλτροχοανη και πισω απο την μπαταρια αλλα επειδη ηταν περιορισμενος ο χωρος κοπαναγε και ο θορυβος εφτανε στην καμπινα(υποψην ειμαι παρανοικος δεν θελω να τριζει τιποτα).Εσυ το φιλτροκουτι του δεν εχεις;
Φιλε dinos δεν ξερω απο αποδοση αλλα απο ηχο λες και εισαι F1.Σκετα χωνια δεν θα τα αφηνα με τιποτα για οποιοδηποτε κερδος.Εξαλου εμενα το εχω πει πρωτα με ενδιαφερει η αξιοπιστια και η πολιτισμενη λειτουργια και επειτα η αποδοση.Θα με ενδιεφερε ομως η λυση 4 μικρων φιλτρων ή ενος ενιαιου οπως εχω δει και σε ξενα site.Με προβληματιζουν εδω 2 πραγματακια.
1)Καταργειται το σωληνακι των αναθυμιασεων,το οποιο εχω ακουσει εκτος απο τις αρνητικες του συνεπειες εχει και μια ευεργετικη(λαδωνει τις πεταλουδες-τωρα το κατα ποσο ισχυει δεν το ξερω).Παντως ο μαστορας που μου το ειπε ειναι γνωστης!
2)Για την καταναλωση δεν εχω συγκριτικα μεγεθη.Αυτο που με απασχολει ειναι οτι τα χωανια εχουν πλαστικες καταληξεις γυρισμενες μαλιστα προς τα κατω.Αυτες πρεπει να γυρισουν προς τα πανω και να προσαρμοστουν πανω τους τα φιλτρα.Γιατι αν ειναι να βγουν για να τοποθετηθουν μεταλικες αστα...much money.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-11-05, 17:57
Το avatar του χρήστη diafanh-psyxh
diafanh-psyxh Offline:
Administrator

Περιοχή: αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 762
diafanh-psyxh είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
να κάνω μια ερώτηση?το κλίμα μας διαφέρει σε σχέση με κάποιες χώρες του εξωτερικού.αν αφήσεις τα χωνιά ελεύθερα δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις στην απόδοση του κινητήρα ειδικά το καλοκαίρι?και πες φίλε mechanicaf ότι έβαλες τις χωανούλες αυτές.πάλι δεν θα τραβάει ειδικά το καλοκαίρι ζεστό αέρα ή έστω περισσότερο ζεστό αέρα σε σχέση με το αν είχες το φιλτροκούτι?το να βρεις και να βάλεις φιλτροκούτι το έχεις αποκλείσει?

www.eseepa.gr

Ανενεργός Λογαριασμός Μέλους
Απάντηση με παράθεση
Re: Φιλτροχωανες Για 20v
Παλιά 01-11-05, 19:31
Το avatar του χρήστη MARMEL
MARMEL Offline:
Αdministrator

Μοντέλο: YARIS 1000 99
Περιοχή: πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1245
MARMEL είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Re: Φιλτροχωανες Για 20v

κατα τη γνωμη μου τα χωνια ξεχασε τα. κανει πολυ θορυβο και καει. οσο για το παγουρι κατεργησε το και απο την τρυπα του ραμφους οπως περναει το παγουρι κατω ετσι περναει η σωληνα που θα ρουφας. ΔΕΝ ειναι αναγκη να ρουφαει εξω απο τον προφυλακτηρα οπως στο δικο μου. μπορει να ρουφαει απο τη διοδο που ηταν το παγουρι και εκει που καταληγει ειναι μεσα στο θολο που παλι τραβαει κρυο αερα και ειναι και λιγο πιο σταθερη η θερμοκρασια του. σημειωνω οτι ειτε μεσα στο θολο ειναι η εισαγωγη ειτε εξω απο τον προφυλακτηρα η αποδοδη-αισθηση ειναι ιδια. οποτε δε χρειαζεται να κανεις επεμβαση στον προφυλακτηρα καθολου. στελνω μια φωτο απλα να δεις πως περασα τη σωληνα εκει που καποτε περνουσε το παγουρι. οσο για το φιλτροκουτι η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να μεινει. το φιλτροκουτι ξερετε πως δουλευει? ειναι αποθηκη αερα στην ουσια. που σημαινει οτι καποιες στιγμες το μοτερ χρειαζεται αερα αμεσα και τον εχει εξασφαλισμενο. αυτη ειναι και η διαφορα του με τις χωανες. οι χωανες δεν γινεται να εχουν αποθηκευμενο αερα και για αυτο το αμαξι παει τα ιδια η και χειροτερα στις πιο πολλες περιπτωσεις. προτεινω λοιπον να βρεις ενα φιλτροκουτι μετατροπη σωληνα να ρουφας μεσα απο το θολο και θα βρεις την υγεια σου. αν θες με ακους. νομιζω οτι ειναι απλα η καλυτερη λυση. ολοι στρεφοντε στις χωανες επειδη εχουν ομορφια και θορυβο. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ νορμαλ αμαξι να παρει εστω και μισο αλογο απο χωανη. νομιζουμε οτι παιρνει λογω διαφορας θορυβου και αποδοσης. αν συνοδευτει με τα καταλληλα πραγματα εξατμιση και προγραμματακι καλο τοτε θα δωσει κατι. ομως με τα ιδια πραγματα και απουσια της χωανης πιστευω οτι θα ηταν καλυτερο το συνολο. απλα εξεφρασα τη γνωμη μου και δεν ειναι υποχρεωμενος κανενας να με πιστεψει.οσο μπορω βοηθαω σε κατι που νομιζω οτι ξερω. εχω ξοδεψει παρα πολλα λεφτα σε χωανες στις μηχανες. ΟΛΕΣ για πεταμα ηταν . μιλαμε για πολλα πειραμματα.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  tr_179.jpg
Εμφανίσεις:  43
Μέγεθος:  38,9 KB  
Παλιά 01-11-05, 21:48
mechanicaf Offline:
Κυριλέ Μέλος

Οχι αυτο που λες με τις χωανες εχεις απολυτο δικιο.Εχω αλλαξει 3 τουλαχιστον και δεν εχω μεινει ικανοποιημενος.Αρχιζω να πιστευω μαλιστα οτι ειμαστε ιδια περιπτωση με τα Civic vti,οπου χανανε με φιλτροχοανες παρα κερδιζαν.Το φιλτροκουτι του δεν μπορω να το βρω με τιποτα(εννοω του 20V)γι'αυτο σε ρωτησα ποιο φορας.Εχω ενα φιλτροκουτι απο 1.6 απλο αλλα μηπως ειναι μικροτερο για αυτο θελω να μου πεις.Το παγουρι το εχω βγαλει και εγω και θα βαλω τετοια σωληνα(απο αποροφητηρα και εσυ γερολαδα,ετσι.Αν κανει απο του 1.6 που εχω θα ανοιξω τη διαμετρο των σωληνωσεων γιατι σιγουρα θα ειναι μικροτερες και θα το βαλω.Η σιλικονη αντεχει ή την ανανεωνεις καθε μηνα;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-11-05, 21:56
mechanicaf Offline:
Κυριλέ Μέλος

Φιλε diaphane σε ευχαριστω για τη βοηθεια και οπως βλεπεις για φιλτροκουτι προσανατολιζομαι(αν το βρω και δεν κανει αυτο που εχω).Ξερεις με τα χωανια τι καλο σκεφτομουν;Εκει που ειναι βολευουν μια χαρα να τρυπησεις το καπο και να βαλεις αεραγωγακι,που ειναι το φετιχ μου(το μονο πραγμα που ζηλευω απο τα τουρμπακια).Ετσι θα εφερνα 'κρυο' αερα στο μηχανοστασιο αλλα μετα θα με απασχολουσαν τα νερα τις βροχερες μερες.
Ξεκαθαρα παντως δηλωνω οπαδος του ελευθερου φιλτρου μεσα στο φιλτροκουτι γιατι η ιστορια με τις χωανες ειναι πολυ πονεμενη.Πολυ ψαξιμο για να βρεις αυτο που πρεπει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-11-05, 00:44
Το avatar του χρήστη toyota mania
toyota mania Offline:
Moderator

Μοντέλο: Avensis
Περιοχή: καρδίτσα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 513
toyota mania είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mechanicaf";p="27599
Ξεκαθαρα παντως δηλωνω οπαδος του ελευθερου φιλτρου μεσα στο φιλτροκουτι γιατι η ιστορια με τις χωανες ειναι πολυ πονεμενη.
Βρε,τι παθατε ολοι με τις χοανες,δεν υπαρχει ενα σωστο,ψαγμενο αυτοκινητο με χοανη.Ξαδελφος απο punto club εχει 350ps με φιλτροκουτι μαμα,λιγο ανοιγμενο και που ειπε οι χοανες ειναι για τους.... εφετζιδες.
Παλιά 02-11-05, 16:36
Το avatar του χρήστη diafanh-psyxh
diafanh-psyxh Offline:
Administrator

Περιοχή: αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 762
diafanh-psyxh είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
φίλε mechanicaf δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με την σιλικόνη.μία λύση είναι να βάλεις και λίγη κόλα από αυτή που βάζουν στους πλαστικούς σωλήνες του αποροφητήρα,την χρησιμοποιούμε πολύ λόγο δουλειάς και παρόλο τους υδρατμούς κολάει αρκετά καλά.βάζεις και γύρω γύρω σιλικόνη και εισαι οκ.το καλήτερο πάντως είναι να πας σε ένα χρωματοπολείο και να του πεις θέλω να κολήσω αυτό.έχεις κάτι να μου προτείνεις?

εγώ πάντως για τέτοια δουλεια θα έβαζα σιλικόνη με το πιστολάκι(κοινώς θερμόκολα).τοποθετείται ζεστή και καθότι είναι και πλαστικό το φιλτροκούτι θα έδενε.

www.eseepa.gr

Ανενεργός Λογαριασμός Μέλους
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > Μοτερ. > 4AGE 20v Levin

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Φιλτρο Καμπινας sakis TOYOTA COROLLA E 12 22 20-07-09 16:08
φιλτρο TRD neoklis TOYOTA COROLLA T-SPORT 16 04-07-09 17:05
φιλτρο Κ&Ν corollakias1.6 TOYOTA COROLLA E 12 54 29-05-09 01:50
φιλτρο ΚΝ diamantis SUPPORT 23 28-04-07 12:55
Φιλτροχωανες - Σκούπες gtmike TOYOTA COROLLA E*101 37 02-10-06 02:05

Page generated in 0,16593790 seconds (82,14% PHP - 17,86% MySQL) with 43 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:09.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com