Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ari
καλησπερα παιδια και συνχαρητηρια για το club. επειδη ειμαι καινουργιος εδω ελπιζω να μην γραφω σε λαθος κατηγορια.
πριν μερικες μερες αγορασα απο τον αντωνη το μπλε corolla με τον μαυροκαπακο κινητηρα.και ελπιζω να τα παμε καλα με τον ιαπωνα!!
θα ηθελα την βοηθεια σας ως προς την συντηρηση
του αυτοκινητου μου λογο του οτι δεν εμπιστευομαι και τοσο τις γνωσεις των μηχανικων της περιοχης μου. π.χ σε ενα απλο σερβις βαζουν οτι λαδια τους βολευει,οποιας μαρκας συμφερει, οτι μπουζι βρουνε μπροστα τους κτλ. για αυτο και θα ηθελα να μαθω ποια μαρκα λαδιων μου προτεινετε,τι πυκνοτητας,ποσα λιτρα ακριβως,καθε ποσα χλμ να τα αλλαζω, τι μπουζι,κτλ??
ακομα στο θεμα της βενζινης 100αρα να προτιμισω η δεν εχει προβλημα και με την απλη? τελος οποια συμβουλη εχετε πειτε την ελευθερα.
ευχαριστω εκ των προτερων!! Αριστος.
|
καλως ηρθες στην παρεα μας φιλε μου. τα λαδια που βαζουν οι πιο πολλοι σε αυτα τα μοτερ ειναι τα castrol gtx SAE10W40.
τα μπουζι που θα πρεπει να βαλεις ειναι ιριδιου η πλατινας. και τα πιο φτηνα που υπαρχουν τα πουλαει η τουοτα στον κιφησο.εκει εχει επισης οτι ανταλακτικο θελεις για 20v.ναι στην μαμα τουοτα. τα εχει ολα . και οτι δεν εχει το φερνει και ας μην εχουν εισαχθει επισημα τα μοτερ αυτα εδω στην ελλαδα.
μαζι με αλαγη φιλτρου παιρνει περιπου 3,3λιτρα νομιζω.καλο θα ειναι να τα αλαζεις καθε 5000χιλιομετρα.
προβλημα με την απλη δεν εχει. ισως χτυπησει κανα πυρακι.(θορυβο απο χαμηλο αβανς) κατα τα αλλα επειδη ειναι αγωνιαρικο μοτερ καλο ειναι να δουλευει παντα με 100αρα βενζινη.στην ιαπωνια δουλευαν με πολυ πιο καλη βενζινη και εκει απεδεδαν τα αναμενομερα νουμερα. οποτε εδω που εχουμε χαλια καυσιμα θα πρεπει να βαζουμε καλη βενζινη.
ελπιζω να βοηθησα.