Ήρθε η ώρα να σας αναλύσω τι έχω βρει για τα μοντέλα Skypine που ταιριάζουν απόλυτα τόσο στα Ε12, όσο και στα Ε15.
Πρόκειται για on-line κατάστημα που εμπορεύεται κυρίως μοντέλα Skypine για πολλές μάρκες αυτοκινήτων, ανάμεσα σε αυτά και το
SD-6800 για την Ε12 (σαν το δικό μου) και το
SN-6805 για τις E15. Η δ/νσή του είναι η εξής:
http://www.hy328.com/en/index.asp
Τους ανακάλυψα ψάχνοντας για
GPS Box για το
6800 που αγόρασα, αλλά που να δουλεύει όχι με τηλεχειριστήριο, αλλά να υποστηρίζει χειρισμό από το touch screen. Δεν είχαν κάτι τέτοιο on-line, αλλά αφού δεν είχα να χάσω τίποτα τους έστειλα email μπας και γνώριζαν κάτι. Πράγματι απάντησαν αμέσως και μου είπαν ότι διαθέτουν
GPS Box φτιαγμένο ειδικά για τα μοντέλα Skypine που δουλεύουν μέσω του touch screen. Για να το επιβεβαιώσω, τους έστειλα φωτό με την υποδοχή που έχει το δικό μου 6800 να την δουν και να μου πουν εάν σίγουρα ταιριάζει σε αυτή το καλώδιο του
GPS Box, πράγμα που ισχύει. Το θέμα είναι ότι παίζει μόνο με χάρτες i-go και όχι με destinator.
Με τη ευκαιρία τους ρώτησα εάν εκτός από το
SD-6800, μπορούν να μας διαθέσουν το
SN-6800 που είναι όπως γνωρίζετε ίδιο ακριβώς με το SD αλλά διαθέτει built-in GPS, παρότι δεν το παρουσίαζαν ως διαθέσιμο στο on-line κατάστημά τους. Και πράγματι, μπορούν να το διαθέσουν και αυτό!!!
Η ουσία από όλα αυτά είναι ότι βρέθηκε κάποιος που να μπορεί να προμηθεύσει όλα τα μοντέλα της Skypine που είναι συμβατά με τα Corolla μας, χωρίς δέσμευση ελάχιστης ποσότητας. Έχει διαθέσιμες όλες τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν για εμάς, με Gps, χωρίς, εξωτερικά Gps Boxes κ.λ.π.
Και ερχόμαστε στο ρεζουμέ: Τιμές... Ξεκινώντας, θα πρέπει όλοι οι κάτοχοι των Ε12 (όπως ήδη γνωρίζουν) να υπολογίσουν το κόστος αγοράς του ανταλλακτικού των αεραγωγών που πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετηθεί, που φτάνει τα 150 €. Από εκεί και έπειτα, το
SD-6800 κοστίζει 465 $ (
300 €). Το πρόσθετο
GPS Box για το SD-6800 με χειρισμό μέσω touch screen κοστίζει 240 $ (
155 €). Οι
χάρτες εάν κάποιος τους θέλει από τον Κινέζο κοστίζουν 45$ (
29 €). Το
SN-6800 με built-in GPS κοστίζει (κρατηθείτε...) 750 $ (
480 €). Το
SN-6805 για τις Ε15 με built-in GPS κοστίζει 580 $ (
375 €). Για
μεταφορικά θα πρέπει να υπολογιστούν γύρω στα
60 €. Όλα τα προϊόντα μπορεί να τα στείλει με την ένδειξη "sample" για την αποφυγή πληρωμής στο τελωνείο.
Τέλος να πω ότι του έχω αναφέρει ότι είμαστε από το ελληνικό Corollaclub και μου υποσχέθηκε ότι σε περίπτωση παραγγελίας περισσότερων τεμαχίων θα υπάρξουν κάποιες εκπτώσεις (αλλά εάν κρίνω από τις προσφορές άλλων Κινέζων που είχαμε ρωτήσει παλαιότερα, αυτές δεν πρόκειται να ξεπερνούν τα 15-20 €).
Φαντάζομαι ότι πληρέστερη ενημέρωση για το θέμα του car dvd για τα μοντέλα της Skypine δεν θα μπορέσαμε να έχουμε. Ελπίζω όλα αυτά να φανούν χρήσιμα σε αυτούς που ενδιαφέρονται για μία τέτοια αγορά.