Μετα απο 3 ωρες προσπαθειων καταφερα να φτιαξω το κοντερ οπως θα το ηθελα (τελικα δεν μ'αρεσει το αποτελεσμα αλλά τεσπα) δηλ το οδομετρο να μετραει χλμ και οχι μιλια και να βαλω το πανελ με τα 240χλμ/ωρα
Εχω 3 κοντερ με στροφετρο (Ευπρωπαικο, ΗΠΑ(μιλια) και Αυστραλιας) και 2 χωρις στροφομετρο.
Επειδη οι Αυστραλοι ειναι δεξιοτιμονοι σε τιποτα δεν μπορουσα να κανω τραμπα.
πχ εβαλα το Αυστραλεζικο οδομετρο με το ευρωπαικο πανελ αλλά.. τρυπα.. ο μηχανισμος μηδενισμου του οδομετρου ταξιδιου ειναι στην αλλη μερια...
Ετσι επαιξα μεταξυ ΗΠΑ(αυτο που ειχα πανω) και Ευρωπης.
Ολα θα ηταν καλα εαν το Ευρωπαικο μπορουσε να μπει.... αλλά εχει τα "αυτια" και δεν μπαινει. Προοριζεται για αλλο καπακι.
Ο ιδιοκτητης του ευρωπαικου μου ειχε πει οτι δεν δουλευει το οδομετρο ταξιδιου (οχι αυτο που μετραει τα συνολικα χλμ).
Το μαυρο πλαισιο με τα αυτια βγαινουν και η βαση (το ασπρο) ειναι το ιδιο με το ΗΠΑ. Σκεφθηκα Ευρωπαικο κοντερ ειχα (το χωρις στροφομετρο) ευρωπαικο εχω με στροφομετρο ευκαιρια να χρησιμοποιησω και τις ενδειξεις econ pwr. Κατα περιεργο λογο, οι πλακετες ειναι διαφορετικες πισω μεταξυ ΗΠΑ και Ευρωπης.(Περιεργο γιατι οι φισες του αυτοκινητου χωρις να κανω τιποτα λειτουργησαν κανονικα το κοντερ της ΗΠΑ και δεν λειτουργουν στο ευρωπαικο?!!)
Πανω το ευρωπαικο
Κατω το ΗΠΑ
Ωστοσο το εβαλα και δεν αναβαν οι ενδειξεις, το στροφομετρο λειτουργουσε αλλα εδειχνε 500στρ λιγοτερες απο τις πραγματικες (ελεγχοντας το με το digital στροφομετρο).
Ετσι σκεφθηκα και εβαλα το ευρωπαικο ταχυμετρο(πανελ και ελαττωματικο οδομετρο) στην θεση του ΗΠΑ. Αλλά... η ενδειξη των φλας ειναι διαφορετικη!!!
Μετα εβαλα το ευρωπαικο στροφομετρο και οταν το εβαλα το μοτερ μπροστα, οι στροφες ηταν λαθος. Πηρα το πανελ του ευρωπαικου και το εβαλα στο μηχανισμο στροφομετρου του ΗΠΑ.
Και το αποτελεσμα ειναι αυτο... (συν μια φωτο του εργοταξιου)
Αρχικα ειχα βαλει ενα ωραιο αυτοκολλητο, πιο διακριτικο, αλλα τα εκανα μανταρα στο κολλημα του δευτερου. Προσπαθωντας να τα βγαλω εκανα κατι παπαριες και για να τις καλυψω εβαλα αυτα τα κοκκινα οπου το αριστερο ειναι πιο ψηλα απο το δεξι. Μαλλον ειμαι αλληθωρος. Επισης εκανα και μια θαμπαδα στο διαφανες πλαστικο.
Δοκιμαζοντας εαν δουλευουν σωστα τα οργανα διαπιστωσα το οδομετρο ταξιδιου δουλευει κανονικα. Γυρισα και το οδομετρο στα χλμ που ηταν το αυτοκινητο πριν την αλλαγη του κοντερ.