Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
20-07-18, 16:48
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Nikaia
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
γενικα στα ιδια χρηματα με την αγορα εξω τα εχουν ..
20-07-18, 19:33
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Οχι, ρωτησα...280 τα εχουν αγορα...Εξω ουτε 200 δεν εχουν.
|
22-07-18, 18:50
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
καλησπερα, παρτα απεξω ρε μην σε πιανουν τον γκολο....ελεος με την τογιοτα ποια....
το 2011 ειχα ρωτησει 280 ειχαν και τοτε!
|
23-07-18, 14:21
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Δράμα
|
|
www.onparts.gr έχει τις καλύτερες τιμές.
|
24-07-18, 01:41
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Ε ναι, φυσικα και δεν θα τα παρω απ την Τογιοτα. Αφου προκειται για το ιδιο ανταλλακτικο, ιδιοι κωδικοι...
|
04-09-19, 20:48
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Καλησπερα! ξερει κανεις ο κατασκευαστης ποσα χλμ και χρονια συστηνει αλλαγη των αμορτισερ ? ετσι απο περιεργεια.
Κοιταξα στο Haynes αλλα δεν εβγαλα ακρη...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 04-09-19 στις 21:03.
|
|
απα |
|
05-09-19, 01:28
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
απα
Καλησπερα Νικηφορε!
Δεν λέει για αλλαγή το μάνιουαλ.
Ελεγχος μονο λεει.... Ελεγχος καθε 10.000χλμ για ε9, ε10 και ε11 profacelift και ελεγχος καθε 15.000χλμ για ε11 facelift.
Ελέγχονται σε αυτά τα παραπάνω διαστήματα και αν κριθεί απο τον τεχνικό οτι θέλουν αλλαγή τότε αλλάζονται.
Εγω πιστευω οτι αυτο συμβαινει διοτι η διαρκεια ζωης του αμορτισερ δεν ειναι σταθερη...Αν πηγαινεις σε λακουβες, το φορτωνεις ή το ζοριζεις σε στροφιλικια τοτε κλαταρουν συντομα...Αν οδηγας σε εθνικη οδο, χωρις να το ζοριζεις σε στροφιλικια και χωρις να το φορτωνεις τοτε αντεχουν πολλα χιλιομετρα...
|
|
|
|
05-09-19, 07:38
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από keichi
Καλησπερα Νικηφορε!
Δεν λέει για αλλαγή το μάνιουαλ.
Ελεγχος μονο λεει.... Ελεγχος καθε 10.000χλμ για ε9, ε10 και ε11 profacelift και ελεγχος καθε 15.000χλμ για ε11 facelift.
Ελέγχονται σε αυτά τα παραπάνω διαστήματα και αν κριθεί απο τον τεχνικό οτι θέλουν αλλαγή τότε αλλάζονται.
Εγω πιστευω οτι αυτο συμβαινει διοτι η διαρκεια ζωης του αμορτισερ δεν ειναι σταθερη...Αν πηγαινεις σε λακουβες, το φορτωνεις ή το ζοριζεις σε στροφιλικια τοτε κλαταρουν συντομα...Αν οδηγας σε εθνικη οδο, χωρις να το ζοριζεις σε στροφιλικια και χωρις να το φορτωνεις τοτε αντεχουν πολλα χιλιομετρα...
|
Καλημέρα! ναι το ιδιο σκεφτηκα και εγω, όταν λεει ελεγχος πως όμως σε μηχανημα δλδ? αμορτισερομετρο? ενταξει οπτικα αν το σηκωσεις μπορεις να δεις αν εχει λαδια, αν εχει κανα σκισμενο bump stop και φυσικα τα top mount φαινονται και από πανω αν εχουν κοπει. Εννοείτε ότι στον δρομο αν δουμε πρόβλημα τα αλλαζουμε.
Από εμπειρια γιατι εγω ειχα πολλα βγαλε βαλε πριν την ωρα τους, εχεις αλλαξει εσυ κανονικα καμια φορα?
αν ναι πες μου στα ποσα χλμ και σε τι συνθήκες τα δουλευες? πχ σε ασφαλτο παντα? καλους δρομους?
|
|
Α |
|
05-09-19, 12:54
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Α
Ο ελεγχος που κανουν στην αντιπροσωπεια οι τεχνικοι στο σερβις ειναι αυτος που ειπες...Διαρροες, σκισμενες φουσκες, τοπ μουντς και δοκιμη στο δρομο...
Εγω απο καινουργιο που το χω το αμαξι το δουλευω μονο εθνικη, αποφευγω λακουβες, το μεγιστο φορτιο που εχω βαλει ειναι 3 ατομα και στις στροφες το "χωνω" σχετικα σπανια αναλογα τις ορεξεις μου.
Μεχρι και το σερβις των 180.000χλμ μου ελεγαν οτι ειναι μια χαρα τα αμορτισερ μου.
Οταν το πηγα στις 195.000χλμ ομως, μου ειπαν οτι θελουν αλλαγη γιατι το πισω αριστερο ψιλοξερναγε λαδι.
Εντελει τα αλλαξα στις 225.000χλμ λογω οικονομικων...Τελειωμενα και τα 4...
Ξεχασα να αναφερω οτι το αυτοκινητο ηταν ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΟ-ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΟ ακομα και στις 225.000χλμ που ηταν και τα 4 διαλυμενα...Οταν εβαλα τα καινουργια ομως πηγαινε καλυτερα πιο σταθερα πιο στιβαρα και πιο αθορυβα...Ελαφρα ομως, μη νομιζεις...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη keichi : 05-09-19 στις 13:00.
|
|
|
|
05-09-19, 17:44
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Καλησπέρα, δεν παιζει να ειναι ασφαλεστατο και σταθεροτατο οπως λες και με τα 4 διαλυμμενα και τοσες χιλιαδες χλμ, εκτος αν πηγαινες σαν "κυρια" που λεμε. Αν ειναι χαλασμενα ειναι βαρκα, μια τιμονια να κανεις εφυγες. Τα εχω παθει αυτα δεν τα λεω θεωρητικα.
Στα υπολοιπα συμφωνω.
Και φυσικα εκτος οτι δεν εχεις σταθεροτητα και ασφαλεια, βαρανε κιολας.
Τα αμορτισερ ειναι πολυ σημαντικο πραγμα, αμα τυχει κατι ενας δρομος περιεργος, να χρειαστει να αποφυγουμε κατι αποτομα τοτε αντε γεια.
Εκτος αν πηγαινεις ΤΟΣΟ πολυ αργα που να προλαβαινεις τα παντα και να τα βλεπεις οτι ειναι και μια χαρα!
Μου θυμισες τωρα τον πατερα μου με το micra που λεει μια χαρα ειναι τα αμορτισερ...
το πηρα εγω μια εβδομαδα και εγινα φραπες απο το κοπανημα, ουτε τα koni sport τερμα σκληρα και τα πισω με χοντρο λαδι και βαλβιδες αγωνιστικες που δεν παιρνουν καμια απολυτως κλιση δεν βαραγαν ετσι!!!
πας Καβαλας με 80χλμ πχ και οταν περνουσες την γεφυρα στα ενωματα πηδαγε ο κολος και εκανε λες και παει να φυγει....αν εκανα τιμονιά σιγουρα θα εφευγε.
Δεν θυμαμαι να πω ποσα χλμ και χρονια εχουν δεν ηταν δικο μου αλλα ειχαν αρκετα οχι τοσα πολλα σαν το δικο σου και ΟΛΑ μονο σε καλους δρομους, απλα το φορτωνε με πραγματα πισω.
Anyway ειναι πολυ σχετικο το πως το θεωρει ο καθενας οτι ειναι καλα και εχει μεγαλη σημασια πως παει.
εγω πχ που παω σε βουνα συνεχεια θελω να ειναι 100% αριστα αλλιως ειναι ακρως επικινδυνα και με 20χλμ δεν γινεται να πηγαινω...
τωρα δεν εχουν θεμα απλα λεω.
Εξαλου εχω και τα koni sport στην ακρη επισκευασμενα με λιγα χλμ, απλα τα πισω θελω να τα μαλακωσω γιατι ο μαστορας τα εκανε για χρηση πιστας και βουνου, δεν ειναι για καθημερινη χρηση, ουτε για αλλα ατομα μεσα ή φορτωματα. Με ΜΑΜΑ ελατηρια και δεν παιρνουν καμια απολυτως κλιση.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 05-09-19 στις 17:51.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17593193 seconds (81,05% PHP - 18,95% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:57. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|