Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 12-03-07, 18:33
Το avatar του χρήστη Geo!
Geo! Offline:
Moderator

Μοντέλο: EE90 Sedan (4A-FE)
Ευχαρίστησε: 4
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 384
Geo! είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Σε Grand Vitara 1.6L με φουλ ρεζερβουάρ, με EKO Unleaded Plus 95 γύρω στα 520km και με EKO Unleaded 100 Speed γύρω στα 520km πάλι! Καμία διαφορά... παρά μόνο στην τιμή! @quiet

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-03-07, 20:43
DimitrisTS Offline:
Μικρό Μέλος

Περιοχή: Aθήνα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 225
DimitrisTS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Καλησπέρα.
Έχω μιά Celica ΤS (όπως φαίνεται ) και βάζω εδώ και 30.000 χλμ. μόνο Shell V-Power και V-Power Racing. (3 τεπόζιτα V-Power, μισό Racing). Το κάνω αυτό μετά απο πολύ ψάξιμο σε κοντινά πρατήρια για τιμή καταρχάς, άν και η Shell είναι σχεδόν παντού το ίδιο, με ελάχιστες διακυμάνσεις. Και κατέληξα στη Shell κάνοντας πρώτα αρκετές δοκιμές με άλλες βενζίνες πρατηρίων, σε στάνταρ αποστάσεις, με σταθερό γκάζι (καί τέρμα), με σχετικά την ίδια κίνηση, στην εθνική κ.τ.λ. Και νομίζω ότι απο το πρατήριο που βάζω, είναι εμπιστοσύνης πιά (πιστεύω). Η Shell κάνει επιτόπιους ελέγχους σε κάθε της πρατήριο, με μικρά vanάκια, όπου είναι εργαστηριακά εξοπλισμένα με δοκιμαστικούς σωλήνες κ.τ.λ όπου στο τέλος δίνει στο πρατήριο ένα χαρτάκι (απόδειξης, αλλά μακρύ), με την τελική ανάλυση όλων των βενζινών του πρατηρίου, με αναφορές για τυχόν νοθεία με τους διάφορους τρόπους που υπάρχουν. Έχω δεί 5-6 τέτοιους ελέγχους και ανα καιρούς μου δίνει ο πρατηριούχος (που βάζω πάντα απο αυτόν) και μερικά τέτοια χαρτάκια-αποδείξεις (όποτε του το ζητήσω κι όχι όποτε θέλει). Πρίν καταλήξω στη Shell έβαζα για αρκετό διάστημα μόνο τη συγκεκριμένη βενζίνη που ήθελα να δοκιμάσω, ώστε τα αποτελέσματα να είναι έγκυρα. Για να μήν μακρυγορούμε , κατέληξα στη Shell γιατί είδα ξεκάθαρες διαφορές. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι καταναλώνεται πιό γρήγορα απο τις 95άρες, είναι η αλήθεια και ειδικά η V-Power κι όχι η Racing (που είναι πιό <<δυνατή>> η Racing), λόγω ότι καλύτερη καύση πετυχαίνει η V-Power στο δικό μου μοτέρ απο ότι η Racing που είναι πιό πλούσια σε μείγμα και δέν κάνει να την βάζω συνέχεια για το λόγο ότι αρκετές φορές που την έβαζα παραπάνω απο 2 τεπόζιτα αισθανόμουν το μοτέρ να εξασθενεί και να μήν μπορεί να τη διαχειριστεί. Η Racing είναι καλή για μισό τεπόζιτο στα 3 V-Power και πιστέψτε με, έχω κάνει αρκετές δοκιμές.
Η Shell και τα περιοδικά, λένε ότι για να αποδώσει τα μέγιστα η V-Power και η Racing, πρέπει να εφοδιάζεσαι αποκλειστικά με αυτές για τουλάχιστον 1000 χλμ. Υπο άλλες συνθήκες δέν θα το πίστευα, αλλά τώρα το πιστεύω γιατί απο τα πρώτα 800 κιόλας άρχισε να έχει ξεκάθαρες διαφορές το μοτέρ. Τώρα μετά απο 30.000 χλμ. με αυτές τις βενζίνες τυχόν κομπιάσματα, γενικότερες ασάφειες στο γκάζι, είναι μακρινό παρελθόν. Λένε ότι αυτές οι βενζίνες καθαρίζουν με τον καιρό τις επικαθίσεις απο τις βαλβίδες και την <<καπνιά>> απο το θάλαμο καύσης που δημιουργεί και τα πειράκια. Το πιστεύω και αυτό, γιατί πιά δέν ακούω κανέναν παράξενο τέτοιο θόρυβο και όσο πέρναγε ο καιρός (απο τα 55.000 χλμ που τις ξεκίνησα), μέχρι τώρα, το μοτέρ έχει ανοίξει αρκετά και ξεκάθαρα, το γκάζι είναι αισθητά πιό γεμάτο και ο κινητήρας ανεβάζει πολύ καλύτερα στροφές (πρέπει να το αισθάνεσαι το αμάξι) και μόνο που το ακούς έτσι το μοτέρ (υγιές), αισθάνεσαι ότι θα σε βγάλει για πάρα πολλά χλμ. ακόμα και δέν τυγχάνει και της καλύτερης μεταχείρισης (πάντα σε λογικά πλαίσια).
Εν ολίγοις η V-Power (ειδικά για τους κατόχους TS), κάνει σίγουρα και ελεγμένα καλό στον κινητήρα και αποδίδει αρκετά καλύτερα το μοτέρ, σάν να φοράμε ένα επιπλέον πολύ καλό πάνελ στο φιλτροκούτι.
Και αυτό είναι προσωπική εμπειρία. Έχω να πώ κι άλλα τέτοια παρόμοια περιστατικά με τις Shell, αλλά δέν θα μπορούσα να το πώ με 100% σιγουριά σάν τη δική μου περίπτωση.
Πάντως άν ξεπεραστεί το λίγο αυξημένο της κόστος, πιστεύω θα κάνει πάρα πολύ καλό στην μετέπειτα ζωή του μοτέρ μας, χώρια του ότι κατα τη διάρκεια θα αποδίδει τις πλήρεις δυνατότητες του κάθε κινητήρα και όσο περνάει ο καιρός θα καθαρίζονται οι επικαθίσεις και θα <<δυναμώνει>> ακόμα πιό λίγο.
Προσωπικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, παρόλα τα ++++ ,στα λεφτά για βενζίνη.
Παλιά 13-03-07, 01:20
Το avatar του χρήστη astroboy
astroboy Offline:
Νεότατος

Μοντέλο: corolla E12
Περιοχή: kamatero
Δύναμη Σεβασμού: 0
astroboy είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Καλά τα ΤS αλλά θα πώ κ'γώ με τη σειρά μου.Κάτοχος ενός 1400 με 55000χλμ.Εχω δοκιμάσει πολλές βενζίνες,με τη μοναδική που ΤΕΡΜΑΤΙΖΗ το κοντέρ μου είναι με την RACING.Με οπιαδήποτε άλλη 'που να χτυπιέμαι κάτω' δεν γίνεται να φτάσω τα χιλ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-04-07, 23:12
Το avatar του χρήστη astroboy
astroboy Offline:
Νεότατος

Μοντέλο: corolla E12
Περιοχή: kamatero
Δύναμη Σεβασμού: 0
astroboy είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Φίλε μου η V-POWER είναι 95 οκτ.οπότε πώς μπορείς να την συγκρίνεις με την RACING 100 οκτ.?μήπως θα έπρεπε να την συγκρίνεις με την απλή αφού κ οι 2 έχουν τα ίδια οκτ?Μήπως είναι κόλπο τις εταιρείας να κερδίζει χρήματα από τον συγκεκριμένο τύπο βενζίνης?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-04-07, 23:49
Το avatar του χρήστη ranger
ranger Offline:
Administrator

Μοντέλο: E-12 Tsport facelift
Περιοχή: 'Ιλιον
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 658
ranger θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος ranger θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Βασικα νομιζω οτι εγινε θεμα σχετικα με τη Shell. Η V power ειναι και αυτη 95 οκτανια, αλλα εχει καποις βελτιωτικα προσθετα που την κανουν καλυτερη απο την απλη των 95 οκτανιων. Μέχρι τότε ελεγαν οτι η v power ειναι 98 οκτανιων και επειδη αυτο δεν επιβεβαιωθηκε, νομιζω οτι η shell πληρωσε καποιο προστιμο και υποχρεωθηκε να αναγραφει τον αριθμο ακτανιων σε καθε βενζινη της.
παντος αν και η v power ειναι 95 οκτανια ειναι αισθητα καλυτερη απο τις απλες επειδη περιεχει καποια βελτιωτικα στοιχεια (περισσοτερα δεν ξερω)/ επισης ουτε για την racing εχω γνωμη, γιατι ειναι πολυ ακριβη για την τσέπη μου!!!

Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-04-07, 13:25
Το avatar του χρήστη Gorillas
Gorillas Offline:
Administrator

Μοντέλο: E12 1,8 3d Sol
Περιοχή: Κοκ. Μύλος
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 522
Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός
Το θέμα απόδοσης εξαρτάται από το βενζινάδικο που βάζεις. Έβαζα 100άρα από την ΒΡ μπροστά από το σπίτι μου και το αμάξι με το ζορι ακούμπαγε τα 200. Από τότε που βάζω την ίδια βενζίνη από μια ΒΡ στην Μεταμόρφωση τα περνάω πολύ ποιο εύκολα. Βέβαια από εκεί και η 95άρα του είναι πολύ καλή.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-04-07, 15:53
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 318
CTS03 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Στη Shell μπήκε πρόστιμο γιατί άφηνε να εννοηθεί ότι η V-power ήταν περισσότερα από 95 οκτάνια. Τώρα θα γράφουν 95 δίπλα στο V-power !

Αλλά ο εισαγγελέας πρέπει να πάει και στην BP Hellas, που διαφημίζει στα τελευταία Car and Driver (εσωτερικό πίσω εξώφυλλου) ότι αν βάζετε BP Ultimate είναι "σαν να είχατε αναβαθμίσει τον κινητήρα σας κατά 298κ.εκ" !!!

Προσοχή, όχι 300 κ.εκ. αλλά 298κ.εκ για να δίνει και την ψευδαίσθηση ακριβούς επιστημονικής μέτρησης.
Και όπως έχω γράψει στην αρχή εδώ, η ίδια η BP στο site της Αγγλίας λέει ότι μπορείς να έχεις 4% βελτίωση ΜΟΝΟ με επαναπρογραμματισμό του κινητήρα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-04-07, 16:49
Το avatar του χρήστη Ayrton
Ayrton Offline:
Administrator

Μοντέλο: Avensis 2009 1.8 CVT
Περιοχή: Πετρούπολη
Δύναμη Σεβασμού: 535
Ayrton είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Εγώ αν και έχω τοποθετηθεί στην αρχή αυτού του τόπικ, και δεν θα επαναλάβω, έχω να πώ κάτι σχετικό με τα διάφορα πρατήρια.

Πάντα με βάση το τι γράφει ταχύμετρο, σε συγκεκριμένο πρατήριο "βγάζω" 80-90 Χλμ παραπάνω απο άλλα πρατήρια (πάντα με Racing!!!). Οσο αφορά σε σχέση με άλλες εταιρείες, με την Racing κάνω περίπου 5-25 Χλμ. παραπάνω, αναλόγως την εταιρεία!

Υ.Γ. Φαντάζομαι ότι δεν κλέβει ο μετρητής του και για αυτό βγάζω περισσότερα Χλμ σε σχέση με άλλα πρατήρια Shell!!!

Corolla Club
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-04-07, 17:07
Το avatar του χρήστη Ayrton
Ayrton Offline:
Administrator

Μοντέλο: Avensis 2009 1.8 CVT
Περιοχή: Πετρούπολη
Δύναμη Σεβασμού: 535
Ayrton είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από CTS03 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αλλά ο εισαγγελέας πρέπει να πάει και στην BP Hellas, που διαφημίζει στα τελευταία Car and Driver (εσωτερικό πίσω εξώφυλλου) ότι αν βάζετε BP Ultimate είναι "σαν να είχατε αναβαθμίσει τον κινητήρα σας κατά 298κ.εκ" !!!

Προσοχή, όχι 300 κ.εκ. αλλά 298κ.εκ για να δίνει και την ψευδαίσθηση ακριβούς επιστημονικής μέτρησης.
Και όπως έχω γράψει στην αρχή εδώ, η ίδια η BP στο site της Αγγλίας λέει ότι μπορείς να έχεις 4% βελτίωση ΜΟΝΟ με επαναπρογραμματισμό του κινητήρα!
Και δεν είναι μόνο αυτο, στα πρατήριά της έχει μια ωραία αφίσα, η οποία με μεγάλη μεγαλοπρέπεια γράφει ότι η Ultimate δίνει έως και 11% παραπάνω ιπποδύναμη!!!!!!!!! Τί είναι τα άλογα? στραγάλια???? Ακούς εκεί 11% παραπάνω! Δλδ το Levin με Ultimate από 150 γίνεται 166!!! Αυτά είναι!!!

Corolla Club
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-04-07, 17:21
Το avatar του χρήστη Gorillas
Gorillas Offline:
Administrator

Μοντέλο: E12 1,8 3d Sol
Περιοχή: Κοκ. Μύλος
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 522
Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός
Δηλαδή ο hatzidi από 275 γίνεται 305? ΧΑΧΑ. Γιώργο το ακούς; Τι ψάχνεσαι ακόμα με το πρόγραμμα;;; Έλεος
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ΒΕΝΖΙΝΗ 100 ή 95 οκτανίων?? notiosanatolikos ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 64 16-05-11 21:23
Καλή βενζίνη 4ZZ-FE TOYOTA COROLLA E 12 28 21-04-11 02:50
Υπάρχουν αυτοκόλλητα? Demonz_Corolla OFF TOPIC 4 18-01-07 19:08
Υπάρχει Πρόβλημα ? κωνσταντίνος OFF TOPIC 7 25-10-06 17:33
Βενζίνη Από Την Bp 102 Οκτανίων!!! george_afs ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 11 05-05-06 22:51

Page generated in 0,17354298 seconds (82,97% PHP - 17,03% MySQL) with 43 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:25.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com