Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-11-06, 20:39
Το avatar του χρήστη Gorillas
Gorillas Offline:
Administrator

Μοντέλο: E12 1,8 3d Sol
Περιοχή: Κοκ. Μύλος
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 522
Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός Gorillas είναι ένας φάρος φωτός
Εγώ που βάζω ΒΡ καταλαβαίνω διαφορά από βενζινάδικο σε βενζινάδικο. Όχι από 96->100. Το μόνο που βλέπω είναι ότι βγάζω παραπάνω χιλιόμετρα σε οικονομική-νορμάν οδήγηση και λογότερα αν πηγαίνω γρήγορα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-11-06, 22:48
Το avatar του χρήστη Roy-D
Roy-D Offline:
Moderator

Μοντέλο: RoyalΕ11 f/l
Περιοχή: Στον Κοσμο Μου
Ευχαρίστησε: 2
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 587
Roy-D είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
mechanicaf δεν εχω κανεναν λογω να διαφωνισω μαζι σου και πιστευω αυτη ακριβως την εξηγηση που μας εδωσες εσυ θα μας την εδινε και η shell και ολες οι εταιριες...απλα για δες το ετσι...... ας δεχτουμε αυτο που μου λεει ο φιλος μου που δουλευει στα βυτια για λιγο...

ιδια βενζινη + τα προσθετα καθε εταιριας... τα κερδη της καθε εταιριας αν γινεται αυτο δεν θα ειναι πολυ μεγαλυτερα απο το να καθεται και εισαγει την καθε τυπου βενζινης απο εξωτερικο ?

τωρα θα μου πεις...και γιατι τοτε η shell ειναι ποιο ακριβη απο την aegean π.χ? και σου λεω εσυ οταν πουλας ενα προιον και εχεις 10 υπαλληλους και εγω πουλαω το ιδιο και εχω 2 εμενα δεν με παιρνει να το πουλαω και ποιο φθηνα? οπως ακριβως γινεται με τα μαγαζια στο κωλονακι με τα υπερογκα ενοικια!

κοιτα κι εγω πριν μου μηλισει εβαζα bp,shell 100αρες! αλλα αν κατσεις και καλοσκεφτεις το τι συμφεροντα τρις ευρο(και ισως λεω λιγα)παιζονται δεν το βλεπω απιθανο να γινεται κατι τετοιο! εδω μας ταιζαν αλευρι που ειχε ληξει 2 χρονια στην βενζινη θα κολησουν ?????

Αυτο που δεχομαι ειναι πως ισως ριχνουν καποια προσθετα που αναπτυσει η εκαστοτε εταιρια!
Παλιά 22-11-06, 10:28
Το avatar του χρήστη stm2001gr
stm2001gr Offline:

Μοντέλο: AE101
Περιοχή: Στην κατηφόρα!
Δύναμη Σεβασμού: 296
stm2001gr είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Σε κομμάτι της Εγνατίας με 100 ΒΡ έπιασα άνετα 220 και την επόμενη μέρα για δοκιμή έβαλα shell 95 με πρόσθετο αυξητικό οκτανίων το οποίο ήταν για 70 lt και το έβαλα σε 45 lt βενζίνης, ξέρετε τι είδα? 210 μετά βίας. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ίδιες και φαινόταν στα χαμηλά η σπιρτάδα του με την 100αρα.
Παλιά 22-11-06, 10:56
Το avatar του χρήστη endurasKE-30
endurasKE-30 Offline:
Administrator

Περιοχή: Εκει που θελω να ειμαι!!!!
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 914
endurasKE-30 έχει φοβερή αύρα endurasKE-30 έχει φοβερή αύρα
Re: Υπάρχει όφελος από Βενζίνη 100 Οκτανίων ?

Εχουν φαγωθει ολοι με τα οκτανια?
Σας εχει πει κανεις οτι μεγαλυτερο ρολο παιζουν τα κετανια του καυσιμου?
Το οτι το μονοθεσιο δουλεψε με την VPower racing προσωπικα δε μου λεει κατι.
Οι μηχανικοι θα μπορουσαν να τα ρυθμισουν να δουλεψει και με ντιζελ.
Και αν μαθατε το leman το κερδισε ντιζελοκινητο αυτοκινητο φετος λετε το ντιζελ που βαζουν οι ταξιτζιδες εστω απο τη Shell να εχει καμια σχεση με εκεινο που κινουσε τη φορμουλα?
Απο προσωπικη μου χρηση εχω δει διαφορα χρησιμοποιοντας την 100αρα της Shell.
Διοικητικό μέλος
Administrator Υποχθόνιων Επιχειρήσεων
http://img22.imageshack.us/img22/7020/followxr9ly1jn0vz1.gif

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-11-06, 11:25
Το avatar του χρήστη stm2001gr
stm2001gr Offline:

Μοντέλο: AE101
Περιοχή: Στην κατηφόρα!
stm2001gr είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Θα κάνω μίγμα με πρόσθετο κετανίων τότε γιατί δέν γνώριζα ότι παίζουν το μεγαλύτερο ρόλο.
Παλιά 23-11-06, 13:11
mechanicaf Offline:
Κυριλέ Μέλος

mechanicaf είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Η ουσια αυτων που λεω εγω ειναι οτι δεν ειναι με τιποτα τοσο απλο οσο το αναφερεται αντε να ριξουμε κανα προσθετο για να φτιαξουμε 100αρα ή παραπλησια.Και προσωπικα δεν με απασχολει το κερδος της καθε εταιριας αλλα το τι κανω εγω για το αυτοκινητο μου και το τι θεωρω καλυτερο.Και επειδη βλεπω οτι πολλοι δεν γνωριζουν οτι την 100αρα δεν τη βαζεις για πολυτελεια,σας λεω αυτο μονο.Σε μοτερ με υψηλη συμπιεση επιβαλλεται οπως λεει και ο κατασκευαστης,για να λειτουργει συμφωνα με τις ανωτατες προδιαγραφες του να μπαινει 100+.Αν δεν γινεται αυτο τοτε ο Knock sensor για να μην υπαρχουν προβληματα,πειρακια κ.α ρυθμιζει τα μιγματα ριχνοντας φυσικα την αποδοση.Και εγω στο Opel Astra που εχω δεν βαζω 100αρα.Την να την κανω και τι να μου δωσει;;;Εξαλου και το εγχειριδιο του κατασκευαστη(για το Astra μιλαω) λεει οτι ειτε βαλεις 95 ή 100 δεν θα δεις διαφορα.Εχεις ατμοσφαιρικο με υψηλη συμπιεση;;Απαραιτητη η 100αρα!Εχεις ατμοσφαιρικο με normal συμπιεση;;Πολυτελεια η 100αρα σε σημειο να προκειται για χασιμο χρηματων.Εχεις τουρμπατο;;Αναλογα με την τσεπη σου και οι προτιμησεις σου.Χωρις να ειναι απαραιτητη αν βαλεις θα δεις διαφορα.Ξεκαθαρα πραγματα.
Για οσα παιδια εχουν απλα μοτερ δεν εχει νοημα η χρηση της.Αν μπορουμε να το πουμε αυτο ξεχνωντας την πιο ομαλη λειτουργια του μοτερ,καθαροτερο περιβαλλον,αξιοπιστια και μικρη αυξηση ισχυος για οσους την χρησιμοποιουν.Τα παντα ειναι θεμα κοστους-αξιας.αξιζουν ολα αυτα για 1,195 ευρω το λιτρο;;Ο καθενας εχει τη δικη του αποψη.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-11-06, 16:28
Το avatar του χρήστη toyota mania
toyota mania Offline:
Moderator

Μοντέλο: Avensis
Περιοχή: καρδίτσα
Δύναμη Σεβασμού: 513
toyota mania είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Oλα, ειναι δουλεια ενος αισθητηρα, του knock sensor, που δεν εχουν ολοι οι κινητηρες.Τα οκτανια δεν αντιπροσωπευουν την ποιοτητα της βενζινης, αλα την αντικροτικοτητα της.Ο knock sensor σε συνεργασια με εναν καλα χαρτογραφημενο εγκεφαλο, με μεγαλες δυνατοτητες διορθωσης ειναι αυτοι που θα κανουν την ολη δουλεια, ακομα και σε κινητηρες με 7.0 συμπιεση.Με καλη βενζινη, ο knock sensor κοιμαται και ο εγκεφαλος δινει φουλ προπορεια και βενζινες και το μοτερ μεταμορφωνεται, ενω οταν ο knock δουλευει υπερωρειες, (Απο την υπεροχη βενζινη, που μολις πριν λιγο βαλαμε απο το ελευθερο πρατηριο)τοτε μοιραια ο καυμενος π εγκεφαλος τα ριχνει ολα(αβανζ,μοιγμα κ.α) και το μοτερ σερνετε.Με την 100 σε εμενα υπαρχει τρελη διαφορα στην αποκριση και το στροφαρισμα του μοτερ και ας εχει 9.5 συμπιεση, λογω του knock και του Bosch Motronic, ΠΡΙΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Η ΥΨΗΛΩΝ ΟΚΤΑΝΙΩΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 3-5 ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΡΙΝΕΤΕ, μην περιμενετε πριν την κοντρα να βαλετε 10 ευρω και να γινει dragster το αυτοκινητο.Επισης κοιταξτε το βιβλιο κατασκευαστη π.χ σε εμενα λεει minimum 95 και για αυξημενη αποδοση 98+(τοτε το 99 δεν υπηρχε 100σταρα)και τελος ολες οι ιπποδυναμεις που ανακοινωνουν οι κατασκευαστες ειναι με την minimum σε οκτανια βενζινη που ειναι απαρετητη για να δουλεψει ο κινητηρας, στην Ελλαδα και αρκετες αλλες χωρες ειναι η 95αρα, στην Γερμανια υπαρχει και 91 οκτανιων γιαυτο και σε μερικα αυτοκινητα του GROUP VAG στην ταπα του ρςζερβουαρ αναφερει και 91.
Παλιά 23-11-06, 16:57
fanis81 Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: ΕΕ 90
Περιοχή: Στην μαμά πατρίδα
Δύναμη Σεβασμού: 235
fanis81 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από endurasKE-30";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Εχουν φαγωθει ολοι με τα οκτανια?
Σας εχει πει κανεις οτι μεγαλυτερο ρολο παιζουν τα κετανια του καυσιμου?
Το οτι το μονοθεσιο δουλεψε με την VPower racing προσωπικα δε μου λεει κατι.
Οι μηχανικοι θα μπορουσαν να τα ρυθμισουν να δουλεψει και με ντιζελ.
Εντελώς φιλικά, αλλά είσαι εντελώς λάθος.
Ο αριθμός κετανίου αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ DIESEL ΚΙΝΗΣΗΣ.
Φανερώνει το πόσο εύκολα και πόσο χρόνο χρειάζεται για να αυταναφλεχθεί το ντήζελ κατά την έγχυσή του σε έναν κινητήρα.
Επίσης αν πιστεύεις ότι με κάποιες ρυθμίσεις μπορείς να κάνεις έναν κινητήρα να δουλεύει με διαφορετικό καύσιμο θα κάψω τα πτυχία μου.
Είναι εντελώς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ οι θερμοδυναμικοί κύκλοι ενός κινητήρα Otto (βενζίνης) κι ενός κινητήρα Diesel. Καμία ρύθμιση δεν μπορεί να καλύψει αυτές τις διαφορές.
Δε θέλω να δημιουργηθεί ένταση, αλλά καλό είναι όσα γράφονται να είναι έγκυρα και σωστά και γι' αυτούς που δεν γνωρίζουν.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-11-06, 17:42
Το avatar του χρήστη endurasKE-30
endurasKE-30 Offline:
Administrator

Περιοχή: Εκει που θελω να ειμαι!!!!
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 914
endurasKE-30 έχει φοβερή αύρα endurasKE-30 έχει φοβερή αύρα

Φανη επειδη δεν καταλαβες μαλλον το σχολιο μου ηταν ενδεικτικο για το τι μπορουν να κανουν οι μηχανικοι της φερραρι.
Διοικητικό μέλος
Administrator Υποχθόνιων Επιχειρήσεων
http://img22.imageshack.us/img22/7020/followxr9ly1jn0vz1.gif

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-11-06, 18:02
Το avatar του χρήστη leon74
leon74 Offline:
Κυριλέ Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 280
leon74 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Η απάντηση του toyotamania είναι ολόσωστη (μπράβο φίλε!).

Οσο για κάποιον φίλο πιο πάνω που έλεγε για την Formula 1, ο κανονισμός λέει μέγιστα οκτάνια 97 (ή 98 - δεν θυμάμαι ακριβώς), επομένως μην ψάχνεστε ιδιαίτερα.

Δεν έχει τίποτα μαγικό η V-Racing, εκτός από ένα πολύ καλό διαφημιστικό. Εγώ πάντως δεν τη βάζω, διότι με 15-20 λεπτά παραπάνω στο λίτρο, θα σήμαινε 1600 Ευρώ παραπάνω στα συνολικά χιλιόμετρα που έχω διανύσει....!!!!!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ΒΕΝΖΙΝΗ 100 ή 95 οκτανίων?? notiosanatolikos ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 64 16-05-11 21:23
Καλή βενζίνη 4ZZ-FE TOYOTA COROLLA E 12 28 21-04-11 02:50
Υπάρχουν αυτοκόλλητα? Demonz_Corolla OFF TOPIC 4 18-01-07 19:08
Υπάρχει Πρόβλημα ? κωνσταντίνος OFF TOPIC 7 25-10-06 17:33
Βενζίνη Από Την Bp 102 Οκτανίων!!! george_afs ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 11 05-05-06 22:51

Page generated in 0,16737604 seconds (82,38% PHP - 17,62% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:48.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com