Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE |
|
|
|
Re: Λιπαντικά, Λάδια, Βαλβολίνες.... |
|
15-08-05, 19:38
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Re: Λιπαντικά, Λάδια, Βαλβολίνες....
Ειναι πιο πηκτες για να μην γινονται σαν νερο στο στροφαρισμα των γραναζιων
|
16-08-05, 00:28
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Εκει που θελω να ειμαι!!!!
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
|
|
Ξερουμε καποια συγκεκριμενα που να κανει δουλεια????
Διοικητικό μέλος
Administrator Υποχθόνιων Επιχειρήσεων
|
|
|
18-08-05, 13:28
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Γεια σας παίδες! Είχα γράψει και παλαιότερα στο συγκεκριμένο topic και επανέρχομαι για να επανατοποθετηθώ:
1. Μην θεοποιούμε τα λάδια!!!
2. Σε ό,τι αφορά το ιξώδες: Βάλτε ένα λάδι με ιξώδες μέσα στις προδιαγραφές του κατασκευαστή. ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΑΔΙ (σε ό,τι αφορά το ιξώδες)!
3. Τώρα τελευταία κυκλοφορούν λάδια 5W και 0W. Αυτά δεν προσφέρουν καλύτερη προστασία του κινητήρα από το 10W αλλά μικρότερη κατανάλωση κατά την ψυχρή εκκίνηση. Γι' αυτό και ονομάζονται "energy saving". Άρα μην τρελένεστε για διαφορές 0W με 5W και 10W.
4. Η ποιότητα του λαδιού δεν είναι η κατηγορία ιξώδους, αλλά η ένδειξη API που έχει με μικρά γράμματα στο πίσω μέρος. Από το Νοέμβριο του 2004, η υψηλότερη προδιαγραφή είναι η SM. Αυτό ΔΕΝ πάει να πει ότι καλά και σώνει πρέπει να βάζετε SM αν ο κινητήρας έχει προδιαγραφές για SJ (όπως όλοι οι κινητήρες, ακόμα και ο 2ΖΖ-GE). Τα λάδια που βάζει η Toyota είναι SL, άρα υπερβαίνουν τις προδιαγραφές ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ κινητήρα παραγωγής της Toyota σήμερα.
5. ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΣΤΟ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟ. Ό,τι έγραψε ο ramantanis πριν και είχα γράψει και εγώ παλαιότερα είναι αλήθεια. Το πρόσθετο σκεφτείτε το σαν αραιωμένο γράσσο. Μπορεί να δουλέψει καλά για λίγο, αλλά μετά μπορεί να δημιουργήσει τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ δεν προστατεύει καλύτερα τον κινητήρα. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΣΤΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ!
6. Συγγνώμη για το έντονο ύφος αλλά τουλάχιστον κάποιοι εδώ μέσα φωνάζουμε να μην πετάτε άσκοπα τα λεφτά σας (ή στηνν χειρότερη περίπτωση να μη ρισκάρετε την υγεία του κινητήρα σας). Σαφώς, όποιος θέλει να παίξει παίζει αλλά όσοι δεν είναι ιδιαίτερα σχετικοί πρέπει να πληροφορηθούν ότι τα πρόσθετα είναι επικίνδυνα και ΔΕΝ προσφέρουν καμιά επιπλέον προστασία, αύξηση ισχύος και άλλες τέτοιες ΜΠΟΥΡΔΕΣ.
7. Ο νοών νοείτω.
|
|
|
18-08-05, 17:25
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
καρδίτσα
|
|
.Φιλε Leon μπορεις να κανεις οτι θελεις στο αυτοκινητο σου, αλλα το να λες τα προσθετα επικινδυνα και να μην τα χρησιμοποιουμε δεν ειναι σωστο.Εγω δεν μιλησα και δεν προτεινα ολα τα προσθετα,αλλα ενα συγκεκριμενο.Σιγουρα υπαρχουν και γρασσα για προσθετα οπως και λιπαντικα με το κιλο,αλλα δεν πρεπει να μιλαμε γενικα και αοριστα.Εγω φοραω ενα συγκεκριμενο απο την αλλαγη των 30.000(τωρα εχω 132.500 ΥΓΕΙΕΣΤΑΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ)ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΛΛΟ ΜΟΤΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ.Σε δημοκρατικη χωρα ζουμε, μπορουμε να λεμε τις αποψεις μας ετσι,χωρις παρεξηγηση.ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ.Ειναι κακο που προτεινα ενα προιον απο το οποιο εμεινα ευχαριστημενος,η μηπως εγω θελω να σπασουνε τα μοτερ των παιδιων. Επισης φιλοι που το φορανε αρκετο διαστημα δεν εχουν κανενα προβλημα.Η αποδειξη το δικο μοτερ το οποιο shoothim στην κατηγορια του.
18-08-05, 17:50
|
banned
|
|
Περιοχή:
Γαλάτσι
|
|
Φίλε leon σε ευχαριστούμε για το πολύ κατατοπιστικό post.
|
|
|
18-08-05, 20:30
|
|
|
|
|
Πεστα φιλε leon74 πεστα.........................
|
|
|
19-08-05, 13:30
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
'Ιλιον
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Το θέμα με τα λάδια είναι τεράστιο και απ' ότι βλέπω δεν θα βγεί άκρη σε αυτό το post. Έγω δεν βάζω προσθετικά στα λαδια μου, απλά όταν βάζω με μεγάλο υξώδες το αραιώνω με λίγο νεράκι...
Μου άρεσε πάρα πολύ η τοποθέτηση του Leon, είναι πολύ σημαντικό να στοιχειώθετούμε τη γνώμη μας. pc
Εγώ κάνω μία έρευνα σχετικά με το θέμα και σύντομα θα δημοσιέυσω στοιχεία και αποδείξεις. Θα σας αποκαλύψω μόνο οτι πειραματίζομαι στη χρήση 5-10% ελειόλαδου μαζί με το λυπαντικό. Προσοχή το λάδι να είναι Καλαματιανό!
Τα λέμε
Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
|
|
|
19-08-05, 13:44
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Εκει που θελω να ειμαι!!!!
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ranger";p="
Θα σας αποκαλύψω μόνο οτι πειραματίζομαι στη χρήση 5-10% ελειόλαδου μαζί με το λυπαντικό. Προσοχή το λάδι να είναι Καλαματιανό!
Τα λέμε
|
Προσεξε φιλε ranger γιατι το θεμα δεν το κατεχεις καλα.
Επειδη το καλλαματιανο λαδι ειναι ορεινο εχει μεγαλυτερο ιξωδες και μπορει να δημιουργησει προβλημα σε κινητηρες με υδραυλικα ωστηρια.
ΜΟΝΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ελαιολαδο (να υποστηριξω και την πατριδα μου λιγο).
Διοικητικό μέλος
Administrator Υποχθόνιων Επιχειρήσεων
|
|
|
19-08-05, 21:27
|
|
|
|
|
Εγω παντως θα συμφωνησω με τον φιλομου τον Κυριακο, το ορεινο λαδι ειναι καλυτεροεχει λιγοτερα οξεα και δεν διαβρωνει τον κυλινδρο. Απλα μια παρατηρηση, προτιμω λαδι απο ελιες κορονεϊκες, ειναι η καλυτερη ποικιλια για τα 16βαλβιδα. Με νερακι αραιωση δεν συνιστω αλλα με καμια ρετσινουλα η ακομη καλυτερα με Johny γινεται σουπερ, το καλοκαιρι μπορειτε να ριχνετε 150 ml μπυριτσα becks.
|
|
|
20-08-05, 00:10
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Κερατσίνι + Τρίκαλα
Ευχαρίστησε: 10
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ramantanis";p="
με καμια ρετσινουλα η ακομη καλυτερα με Johny γινεται σουπερ, το καλοκαιρι μπορειτε να ριχνετε 150 ml μπυριτσα becks.
|
στο johny εχει σημασία το χρώμα; λέω γιατί άμα είναι να κάνουμε καλή δουλειά να πληρώσουμε κάτι παραπάνω και να βάλουμε μαύρο ή ακόμη και μπλέ........
Τί λέτε ρεεεεεεεε........... δεν πάτε καθόλου καλά (τί ήπιατε χθές στην Ελευσίνα;;;; και καλά απ΄τον Βαγγέλη το περίμενα έχει χάσει τον ύπνο του με το ηλεκτρικό γκάζι και αρχίζει να τα χάνει σιγά σιγά αλλά και οι υπόλοιποι;;;; ντροπή τίποτε άλλο !!!!!!!!!!!!!!!
COROLLA CLUB
Διοικητικό μέλος
mike_g@corollaclub.com
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17589307 seconds (79,29% PHP - 20,71% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:11. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|