Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Re: Λιπαντικά, Λάδια, Βαλβολίνες....
Παλιά 18-07-05, 02:55
Το avatar του χρήστη endurasKE-30
endurasKE-30 Offline:
Administrator

Περιοχή: Εκει που θελω να ειμαι!!!!
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 914
endurasKE-30 έχει φοβερή αύρα endurasKE-30 έχει φοβερή αύρα

Φιλε Ηρακλη θα ακουσω τη συμβουλη σου για το λαδακι.
Αλλα επειδη δεν τα εχω δει σε κανενα απο τα μαγαζια που αγοραζω λαδια ξερεις που μπορω να τα βρω στην Αθηνα? Αν εχεις κανενα τηλ απο τον εισαγωγεα απο το μπουκαλι να παρω να ρωτησω.
Ευχαριστω!
Διοικητικό μέλος
Administrator Υποχθόνιων Επιχειρήσεων
http://img22.imageshack.us/img22/7020/followxr9ly1jn0vz1.gif

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-07-05, 15:44
Το avatar του χρήστη Θωμας.Κ
Θωμας.Κ Offline:
Κυριλέ Μέλος

Περιοχή: Korydallos Athens
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 275
Θωμας.Κ είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Mπορω να αλλαξω τις βαλβολινες μονος μου με αλλες καλυτερες χωρις να χασω την εγγυηση δηλ χωρις να καταλαβουν οτι τις αλλαξα μονος μου.Τα castol rs γνωριζει κανεις αν ειναι καλα λαδια??
Παλιά 18-07-05, 18:23
Το avatar του χρήστη toyota mania
toyota mania Offline:
Moderator

Μοντέλο: Avensis
Περιοχή: καρδίτσα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 513
toyota mania είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

.Λ. ΑΜΦΙΘΕΑΣ 85, Π. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ: 2109848 468, 2109832 053 FAX: 2109817 878 http://www.motorkote.gr Kαι παντα να προσεχεις να ειναι ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ τα μπουκαλια και να μην εχουν ιχνος παραβιασης.
Παλιά 18-07-05, 18:34
Το avatar του χρήστη endurasKE-30
endurasKE-30 Offline:
Administrator

Περιοχή: Εκει που θελω να ειμαι!!!!
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 914
endurasKE-30 έχει φοβερή αύρα endurasKE-30 έχει φοβερή αύρα

Ευχαριστω Ηρακλη!
Πες μου κατι: Μπηκα στην ιστοσελιδα και γραφει οτι τα λαδια ειναι υπερενισχυμένα με αντιτριβικό Motor Kote 100. Αυτο σημαινει οτι δεν χρειαζεται να προσθεσω απιπλεον Motor Kote 100 γιατι εχει ηδη μεσα?
Και κατι αλλο, ποιο απο τα δυο?Το συνθετικό SAE 10W/40 η το ημισυνθετικό SAE 15W/50? question question question
Διοικητικό μέλος
Administrator Υποχθόνιων Επιχειρήσεων
http://img22.imageshack.us/img22/7020/followxr9ly1jn0vz1.gif

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-07-05, 00:49
toyota mania Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από endurasKE-30";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Ευχαριστω Ηρακλη!
Πες μου κατι: Μπηκα στην ιστοσελιδα και γραφει οτι τα λαδια ειναι υπερενισχυμένα με αντιτριβικό Motor Kote 100. Αυτο σημαινει οτι δεν χρειαζεται να προσθεσω απιπλεον Motor Kote 100 γιατι εχει ηδη μεσα?
Και κατι αλλο, ποιο απο τα δυο?Το συνθετικό SAE 10W/40 η το ημισυνθετικό SAE 15W/50? question question question
Oχι.Την ποσοτητα Motor Kote 100 την εχει για καλυτερη λιπανση και προστασια.Κοιταξε,Μοτορ Κοτε 100 χρειαζεσαι το minimum 5% στην ολη ποσοτητα λαδιου που υπαρχει στο μοτερ,δηλαδη 50ml Μοτορ κοτε στο ενα λιτρο λαδι.Εσυ θα το βαλεις ολο το μπουκαλακι ασχετος ποσο λαδι βαζεις στο μοτερ.Πιο πολυ αναλογια καλο κανει,πιο λιγο δεν κανει σωστη δουλεια.Ο κατασκευαστης λεει οτι το Motor Kote 100 αντεχει για 80.000 χιλ και δεν παρασυρετε απο την αλλαγει λαδιων.Οπως και να το κανουμε ομως,δεν υπαρχει τιποτα στην φυση που να ειναι αφθαρτο και ετσι αν βαζεις λαδακια Moter Kote που εχουν και αντιτριβικο μεσα εισαι σιγουρος οτι ανανεωνεται συνεχεια το αντιτριβικο και ετσι πας μεχρι τα 80.000 χιλ ανετα και χωρις ανησυχεια.Τωρα για τα λαδια η χρηματικη διαφορα ειναι γελοια ο φιλος μου πουλαει 7.50 το ημι και 12 το συνθετικο το λιτρο.Σου συνιστω ανεπιφυλακτα τα συνθετικα.Τα φοραω αρκετο καιρο και ειναι εγγυηση.
Παλιά 20-07-05, 01:53
kyro Offline:
banned

Μοντέλο: ZZE 111 (G6)
Περιοχή: Γαλάτσι
Δύναμη Σεβασμού: 0
kyro είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Θωμας.Κ";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Mπορω να αλλαξω τις βαλβολινες μονος μου με αλλες καλυτερες χωρις να χασω την εγγυηση δηλ χωρις να καταλαβουν οτι τις αλλαξα μονος μου.Τα castol rs γνωριζει κανεις αν ειναι καλα λαδια??
Μπορείς. Δεν προκειται να καταλάβουν κάτι. Επίσεις μπορείς στην προγραμματισμένη αλλαγή στην αντιπροσωπεία να δώσεις δικά σου λιπαντικά να βάλουν. Εγώ στον Πασπαλιάρη πάω με τα λάδια μου και είμαι μέσα στην εγγύηση.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από toyota mania";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
.Κοιταξε,Μοτορ Κοτε 100 χρειαζεσαι το minimum 5% στην ολη ποσοτητα λαδιου που υπαρχει στο μοτερ,δηλαδη 50ml Μοτορ κοτε στο ενα λιτρο λαδι.Εσυ θα το βαλεις ολο το μπουκαλακι ασχετος ποσο λαδι βαζεις στο μοτερ.Πιο πολυ αναλογια καλο κανει,πιο λιγο δεν κανει σωστη δουλεια
Δεν ξέρω φίλε ToyotaMania αν είναι καλό να το παρακάνουμε με τα χημικά. Ιδίως όταν πρόκειται να μπουν στο μοτερ. Έχεις ακούσει ιστορίες από μοτέρ που ανέβασαν θερμοκρασία λόγω βουλωμένων διόδων λαδιού; Που βούλωσαν από τα βελτιωτικά λαδιού; Άλλωστε αν το motor kote είναι προϊον σοβαρής εταιρίας τότε αυτή ξέρει ποια είναι η σωστή αναλογία. Αν όχι, δεν το βάζεις καθόλου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-07-05, 17:48
toyota mania Offline:
Moderator

Παράθεση:
Δεν ξέρω φίλε ToyotaMania αν είναι καλό να το παρακάνουμε με τα χημικά. Ιδίως όταν πρόκειται να μπουν στο μοτερ. Έχεις ακούσει ιστορίες από μοτέρ που ανέβασαν θερμοκρασία λόγω βουλωμένων διόδων λαδιού; Που βούλωσαν από τα βελτιωτικά λαδιού; Άλλωστε αν το motor kote είναι προϊον σοβαρής εταιρίας τότε αυτή ξέρει ποια είναι η σωστή αναλογία. Αν όχι, δεν το βάζεις καθόλου.
Φιλε αντωνη,ΔΕΝ μιλαω υποθετικα,αλλα για ενα προιον που το φοραω 3 χρονια και για 100.000 χιλ.Ολα τα προιοντα αυτοκινητου ειναι χημικα, ετσι ειναι και το Motor Kote 100.Η εταιρεια μιλαει για ελαχιστη ποσοτητα 5% επι συνολου του λαδιου.Απο εκει και πανω βαλε και 50% αν μπορεις και θελεις να δωσεις 350 ευρω.Οι διοδοι μαλλον βουλωσαν απο κακης ποιοτητας λιπαντικο που εκανε λασπη μεσα στο μοτερ,η απο βελτιωτικα που δεν τα ξερει ουτε η μανα τους.
Παλιά 21-07-05, 19:52
mechanicaf Offline:
Κυριλέ Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 296
mechanicaf είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Φιλε toyota mania παρακολουθω εδω και λιγο καιρο τις συζητησεις σου με αλλα μελη οσον αφορα το motorkote.Eπειδη παρατηρησα μια οπισθοδρομηση κατα καποιον τροπο στα λεγομενα σου οφειλω να το επισημανω.Σε αντιθεση με εμενα που ησουν απολυτως(παρτο και θα με θυμηθεις και διαφορες αλλες προτροπες) αρχιζεις και κανεις αυθαιρετες επισημανσεις και με εχεις μπερδεψει.Τελικα παιρνεις 18% αυξηση ιπποδυναμης ή 2-3 αλογα που ανεφερες και αυτη η αυξηση στα 100 αλογα ειναι; ή στα 200;Γιατι απο το 18% στο 1.8% ειναι τεραστια αποκλιση αρα μας κοροιδευει η εταιρια.
Επισης γραφει οτι αντεχει για 80.000 ή για 2500 ωρες λειτουργιας αλλα εσυ προτεινεις συχνοτερη και με ποια συχνοτητα ανανεωση,αφου παλι μας κοροιδευουν;
Και το τελευταιο αφορα στη ποσοτητα του.ΔΕΝ προτεινει η εταιρια το ελαχιστο 5% αλλα θα ελεγα το μεγιστο μιας και στην ετικετα αναγραφεται 4-5%(αυτο δεν σημαινει
Και σε παρακαλω να διευκρινησεις στα παιδια,οπως εκανε και η εταιρια σε μενα οτι ειναι λαθος η υπερβαση καποιων οριων(για καθολικη αντικατασταση του λαδιου με motorkote),οχι λογω τιμης(μιας και 500 ευρω φαινονται λιγα για τοσα οφελη) αλλα λογω 'επικυνδυνων' συνεπειων.
Υ.Γ1
Να υπενθυμισω οτι το εχω παρει το προιον αυτο,δεν αμφισβητω οτι κανει δουλεια αφου δεν το εχω βαλει ακομα,αλλα δεξου τον προβληματισμο μου σαν απορια αφου βλεπω πισωγυρισματα,ή μηπως δεν ειναι ετσι;
Υ.Γ2
Τελικα ειδες διαφορα στην αποδοση αφου 2 αλογα δεν τα καταλαβαινεις;Τα μετρησες με το οργανο που εχεις,αν δεν κανω λαθος,ή μιλας υποθετικα;Το αλλαζεις καθε 80000 ή συχνοτερα;Τι αναλογια εχεις βαλει στο δικο σου;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-07-05, 17:10
toyota mania Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mechanicaf";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Φιλε toyota mania παρακολουθω εδω και λιγο καιρο τις συζητησεις σου με αλλα μελη οσον αφορα το motorkote.Eπειδη παρατηρησα μια οπισθοδρομηση κατα καποιον τροπο στα λεγομενα σου οφειλω να το επισημανω.Σε αντιθεση με εμενα που ησουν απολυτως(παρτο και θα με θυμηθεις και διαφορες αλλες προτροπες) αρχιζεις και κανεις αυθαιρετες επισημανσεις και με εχεις μπερδεψει.Τελικα παιρνεις 18% αυξηση ιπποδυναμης ή 2-3 αλογα που ανεφερες και αυτη η αυξηση στα 100 αλογα ειναι; ή στα 200;Γιατι απο το 18% στο 1.8% ειναι τεραστια αποκλιση αρα μας κοροιδευει η εταιρια.
Επισης γραφει οτι αντεχει για 80.000 ή για 2500 ωρες λειτουργιας αλλα εσυ προτεινεις συχνοτερη και με ποια συχνοτητα ανανεωση,αφου παλι μας κοροιδευουν;
Και το τελευταιο αφορα στη ποσοτητα του.ΔΕΝ προτεινει η εταιρια το ελαχιστο 5% αλλα θα ελεγα το μεγιστο μιας και στην ετικετα αναγραφεται 4-5%(αυτο δεν σημαινει
Και σε παρακαλω να διευκρινησεις στα παιδια,οπως εκανε και η εταιρια σε μενα οτι ειναι λαθος η υπερβαση καποιων οριων(για καθολικη αντικατασταση του λαδιου με motorkote),οχι λογω τιμης(μιας και 500 ευρω φαινονται λιγα για τοσα οφελη) αλλα λογω 'επικυνδυνων' συνεπειων.
Υ.Γ1
Να υπενθυμισω οτι το εχω παρει το προιον αυτο,δεν αμφισβητω οτι κανει δουλεια αφου δεν το εχω βαλει ακομα,αλλα δεξου τον προβληματισμο μου σαν απορια αφου βλεπω πισωγυρισματα,ή μηπως δεν ειναι ετσι;
Υ.Γ2
Τελικα ειδες διαφορα στην αποδοση αφου 2 αλογα δεν τα καταλαβαινεις;Τα μετρησες με το οργανο που εχεις,αν δεν κανω λαθος,ή μιλας υποθετικα;Το αλλαζεις καθε 80000 ή συχνοτερα;Τι αναλογια εχεις βαλει στο δικο σου;
Φιλε Mechanicaf.1)Δεν μιλησα εγω ΠΟΤΕ για 18%κερδος ιπποδυναμης,αλλα η εταιρια και υπαρχει και σχετικη δυναμομετρηση.Οπως φανταζομαι ξερεις στο Tuning δεν υπαρχουν στανταρ πραγματα και ειναι αναλογως το μοτερ.Μια αλλαγη π.χ εξατμιση σε ενα δινει 1ps σε αλλο 10ps.To rallye με σκουπα εξατμιση παρνει τρελα αλογα,σε μερικες περιπτωσεις και 20.Το δικο παιρνει;To μου οχι.Τα 3 αλογα ειναι εμπειρικα και ισως να ειναι και παραπανω.Εγω εχω την χαρη να καταλαβαινω και την παραμικρη διαφορα στο αυτοκινητο μου και με το Motor Kote 100 ειδα διαφορα.2)Η συχνοτητα ανανεωσης ειναι στο χερι του καθενος ποτε την κανει.Η εταιρεια δινει 80.000 χιλ,οπως και η TOYOTA δινει 10.000 χιλ αλλαγει λαδιων,εαν εγω αλλαζω καθε 5.000 κανω κακο.Μακαρι να αλλαζα καθε 1.000.3)Το ποσοστο ειναι 5% το ελαχιστο και δεν ειπα εγω ποτε να γεμισετε τον κινητηρα με Motor Kote 100.Eγω εβαλα στα 2.5 λιτρα λαδι (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΣ MOTOR KOTE ΚΑΙ ΕΧΕΙ 1% MOTOR KOTE 100) 2 μπουκαλακια Motor Kote 100.Νομιζω ειναι 16%.Το μοτερ μου εχει μετρηθει 130.5ps με 30c.Mε πιο μικρη θερμοκρασια ισως τσιμπησω 3-4 αλογακια ακομα.Απο τα 110 μαμα συνεβαλε και το MOTOR KOTE 100,ΤΩΡΑ ΠΟΣΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.Τελος,εγω δεν ειπα σε κανεναν με το ζορι να βαλει το προιον,εμενα εχει το μοτερ 130.000χιλ και το φοραω απο το 30.000.Τωρα εαν εκανε κακο η καλο στο μοτερ κοιτα την καρτα καυσαεριων την δικια μου και συγκρινε την με την δικια σου.
Παλιά 22-07-05, 18:38
Το avatar του χρήστη leon74
leon74 Offline:
Κυριλέ Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 280
leon74 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Για να προσθέσω και εγώ στα λεγόμενα του mechanicaf: Αυτό είναι ένα απόσπασμα από to site της motorkote στα faq:

" Q: Why doesn’t MOTORKOTE Hyper Lubricant void my warranty like some oil additives?
A: Unlike Lucas Oil, Prolong, and Slick 50, MOTORKOTE doesn’t mix with oil. This means that oil viscosity, antifoaming, and other oil properties are not affected. MOTORKOTE is Safe and Effective. "

Τι σημαίνει αυτό: Ότι τι πρόσθετο αυτό ΔΕΝ αναμιγνύεται με το λάδι, άρα δημιουργεί διαφορετική φάση μέσα στον κινητήρα. Δηλαδή αν μπει πάνω από 4-5% μπορεί να έχει δυσμενείς συνέπειες.

"How do I use MOTORKOTE Hyper Lubricant?
A: MOTORKOTE should be used in all gasoline and diesel engines. Pour using the diagram below.

Engine The Pour When

4 cylinder 10 ounces Every 4th Oil change
6 cylinder 10 ounces Every 4th Oil change
8 cylinder and up 16 ounces Every 4th Oil change"

Δηλαδή ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν πόσο πρέπει να μπει ακριβώς. Επίσης λένε κάθε 4η αλλαγή λαδιού! Πώς λοιπόν εμείς αυθαίρετα λέμε "βάλε όσο να' ναι... δεν πειράζει!"

Παιδιά, το έχω πει πολλές φορές σε αυτό το site: Μαγικές λύσεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Αν ένας κινητήρας μπορεί να βγάλει +10 ίππους μόνο με αλλαγή λαδιού, τότε γιατί οι κατασκευαστές δεν βάζουν στο δικό τους λάδι motorkote και αντί για 110 άλογα στα 1600 να λένε 120 άλογα!!!! Επίσης, αν αλλάζοντας λάδι η διάρκεια ζωής του κινητήρα ανεβαίνει από 300.000 km σε 600.000km τότε τι άλλο θα ήθελε ο κάθε κατασκευαστής!!!

Εγώ πάντως αποφεύγω ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πρόσθετο καυσίμου, λιπαντικού, βαλβολίνης, ... και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τον κινητήρα! Γιατί από κοροϊδίστικά πρόσθετα έχει γεμίσει ο τόπος: Δείτε και τον πίνακα στη συνέχεια: http://www.sfrcorp.com/product_comparison.asp. Τι θα πει αυτό; Να πετάξουμε το motorkote Και να βάλουμε protekta! Σας παρακαλώ διαβάστε και το ακόλουθο για να δείτε τι μούφες είναι τα πρόσθετα: http://skepdic.com/slick50.html.

Και toyota mania - χωρίς παρεξήγηση - πώς ακριβώς ένα λιπαντικό μπορεί να επηρεάσει τις μετρήσεις της κάρτας ελέγχου καυσαερίων????????
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Βαλβολίνες!!!! kostas auris ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 24 08-06-19 00:19
Λιπαντικά κινητήρων - Μέρος 1ο Fanis ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 24-10-13 12:20
Λιπαντικά - Αλήθειες... tsport192 ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2 18-06-10 02:24
Λάδια Βαλβολίνες Μπουζί alimonos SUPPORT 41 03-01-07 23:54
Βαλβολίνες papathvas TOYOTA COROLLA 111(G6) 13 23-10-06 17:57

Page generated in 0,18050408 seconds (81,23% PHP - 18,77% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:56.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com