Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από akis308
Castrol GTX Magnatec 10W40.
Πάντα καθαρά μετά από 7000 χλμ.
Εγώ δεν τα αλλάζω πάντως.
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra
Στις δύο τελευταίες αλλαγές (30.000 και 37.500 χλμ.) έβαλα και εγώ Castrol 10W40 και δεν έχω παρά να συμφωνήσω απολύτως με τον Άκη. Μετά από 7.500 χλμ. τα λάδια ήταν καθαρότατα...
|
Ρε παιδια μην διαβαζω βλακειουλες μεσα στο forum!!Ειδικα εσυ Ακη που εχω σχεδιασει μια αποψη πολη καλη για εσενα οσον αφορα τα μηχανολογικα αλλα οσον αφορα τα λαδακια δεν σκαμπαζεις!Τα λαδια παιδια εχουν ειδικα προσθετα για την προστασια και τον καθαρισμο του κινητηρα απο τα υπολειματα της καυσης,το οτι ενα λαδια ειναι οπως ακριβως το βαλαμε μετα απο 7.000χιλιομετρα δεν ειναι καλο!!Γιατι??Γιατι δεν κανει καλα την δουλεια του!!
Το χρωμα ενος λαδιου δεν ειναι κριτηριο αλλαγης σε ενα μοτερ!Τι θελω να πω?Οτι αν βαλουμε ενα πολυ καλο λαδι στον κινητηρα μας και ενα μαπα σε ενα αντιστοιχο κινητηρα και κανουμε τα ιδια χιλιομετρα (πχ 3-4000χιλ) και μετα ελεγχουμε την σταθμη μας θα δουμε οτι το λαδι που ειναι μαπα θα εχει ακομα το χρωμα του ενω το πολυ καλο λαδι θα εχει μαυρισει γιατι θα εχει κανει πολυ καλα την δουλεια του!!!
Επομενος να ξαναπω οτι λάδι πρέπει να βγαίνει μαύρο στην αλλαγή του, γιατί αυτό μας λέει ότι κάνει σωστά την δουλειά του.
Αν βγεί όπως είχε μπεί, να ανησυχείτε, και να αλλάξετε μάρκα λαδιού.
Υσ.Την τελευταια παραγραφο ηθελα να την κανω δυο με τρεις γραματοσειρες πιο μεγαλη για να την διαβασεται καλα αλλα δεν βρισκω το μεγεθος της γραματοσειρας!Γιατι αυτο?Για να το βαλετε καλα στο κεφαλι σας!!