Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Προβλημα Με Επαφη Ζαντας-θολου
Παλιά 04-01-06, 22:52
Το avatar του χρήστη ddeus2003
ddeus2003 Offline:
Πορωμένο Μέλος

Μοντέλο: ΑΕ101
Περιοχή: Νεα Ιωνια
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 296
ddeus2003 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Προβλημα Με Επαφη Ζαντας-θολου

Παιδες παιζει προβλημα με τα ζαντικα μου και θελω τη βοηθεια σας. Τις ζαντες τις εχω βαλει απο τον Σεπτεμβρη ομως πολυ προσφατα μπηκε ολη η οικογενια μεσα στο αμαξι(3-4 ατομα) Οι ζαντες βρισκουν στο φιλετο που γυρναει η λαμαρινα μεσα στο θολο με αποτελεσμα να ερχεται σε επαφη το πλαγιο το ελαστικου με το κομματι αυτο. Με την παραμικρη λακουβα τον πουλο. Εχω αγανακτησει και επειδη το αμαξι ειναι της οικογενειας ο father ετοιμαζεται να φορεσει παλι τα μαμα σιδεροζαντολαστιχοτασια. Και να φανταστειτε οτι εχει λιγο κενο μεταξυ λαστιχου και φιλετου οποτε οταν τις εβαλα πιστεψα οτι ηταν ενταξει. Το offset μην με ρωτησετε δεν το ξερω. Η διασταση μαζι με το ελαστικο ειναι 205/45/16 ενω μαμα φοραγε 185/60/14. Φυσικα η αλλαγη ελατηριων και αναρτησεων δεν παιζει αυτη τη στιγμη. Υπαρχει κατι που μπορω να κανω??? Το αμαξι ειναι ΑΕ101 σενταν '93. Γαμω το κερατο μου εχω δει πολλα τετοια αμαξια να κυκλοφορουν με 16αρες σε εμενα επρεπε να τυχει

Α και οι ζαντες ειναι οι ΟΖ Τitanium. Αυριο ισως βαλω και φωτο. να τις δειτε.

Τα Ε111 που εχω δει να φορανε 16αρες δεν εχουν προβλημα?? Ειναι το offset που φταιει? Ενας ζαντολαστιχας μου ελεγε πως και 17αρες μπορω να βαλω τι σκατα παιζει

Αρε ΤΟΥΟΤΑ ΜΑΝΙΑ που εισαι για συμπαρασταση yell yell yell yell yell yell yell yell .

Θα την πληρωσει για τα νευρα μου κανενας που δεν φταιει. cussing
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-01-06, 23:55
kyro Offline:
banned

Μοντέλο: ZZE 111 (G6)
Περιοχή: Γαλάτσι
Δύναμη Σεβασμού: 0
kyro είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Λοιπόν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Ηρέμησε. Το οφσετ φταίει. Τρία πράγματα μπορείς να κάνεις. Το πρώτο είναι να πας στον λαστιχά σου τον καραγκιόζη και να σου βρει μια λύση χωρίς δικό σου κόστος. Αν όχι τον βρίζεις, τον διασημίζεις μέσω του κλαμπ και μέσω περιοδικών κανονικά και πας παρακάτω.

Με μικρό κόστος μπορείς να διορθώσεις το οφσετ με ασφάλεια και χωρίς παρενέργειες μέχρι 3 χιλιοστά.

Με κόστος που δεν ξέρω μπορείς διπλώσεις το φρυδάκι ή/και να φουσκώσεις ελάχιστα το φτερό.

Υπάρχει και η λύση να δώσεις λίγο κάμπερ πίσω αλλά δημιουργεί άλλα προβλήματα.

Καλή επιτυχία.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-01-06, 01:03
Το avatar του χρήστη billlllll
billlllll Offline:
Administrator

Μοντέλο: Corolla E12 Sol 1.4 '02
Περιοχή: Ιωάννινα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 463
billlllll έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Πρώτη και πιο εύκολη λύση είναι να πας σε ένα λαμαρινά να σου 'φουσκώσει' λίγο τους πίσω θόλους (αν δεν είναι πολύ λάθος το offset, οπότε έτσι και αλλιώς θα πρέπει να αλλάξεις ζάντες ή να βάλεις αποστάτες ή να τις φάς που λέει και ο νίκος).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-01-06, 01:23
Το avatar του χρήστη corolla-ioa
corolla-ioa Offline:
Νεότατος

Περιοχή: Γιάννενα
Δύναμη Σεβασμού: 235
corolla-ioa είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Εχω κανει τα παντα αλλα δεν γινεται τιποτα.Το μονο που μπορεις να κανεις κ να μην εχεις προβλημα με τους θολους ειναι να πας τις ζαντες στο τορνο και να τις φας λιγο(πρεπει να κατεχει αυτος που θα το κανει).Το περισσοτερο που μπορεις ειναι 0,5cm παραπαρω θα εχεις προβλημα.το καλητερο ειναι ομως να πας στο μαγαζι που τις εβαλες κ να σου βαλει αλλες με το σωστο offset.στο δικο μου(Ε12)εχω 17´ και μου εβρισκαν πισω.Δεν ηθελα να τσακωθω με το ζαντα λογο επαγγελματος κ ετσι τις πηγα σε ενα καλο τορναδορο κ τορα ειναι κομπλε(εχω βαλει κ 19´ με σωστο offset κ μπανουν ανετα).Οσο για τα φτερα που λεει ο Βασιλης θελει πολυ προσεκτικη δουλεια κ για τους λαμαριναδες ειναι χρονοβορο κ αγγαρεια για τα χρηματα που θα παρουν.ασε που αν σπασει το χρωμα πρεπει να βαψεις το φτερο.Δικη σου η επιλογη.....
Παλιά 05-01-06, 01:28
Το avatar του χρήστη LoVis
LoVis Offline:
Κυριλέ Μέλος

Περιοχή: Athens
Δύναμη Σεβασμού: 261
LoVis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Επειδη εχω και εγω το ιδιο προβλημα εκανα το εξης...εβγαλα τις ροδες..πηρα μια βαρια και σιγα σιγα εκλεισα τα φρυδακια...το προβλημα ψιλοφτιαχτικε δεν βρισκει και εχω και μαμα αμορτισερ...( πλοιο δηλαδη ) .... εχω το ae101 liftback 93` και φοραω 195/55/15 ....δεν εχεις προβλημα με σκουρια γιατι μου ειπε ενας φαναρτζης οτι ειναι γαλβανιζε σε εκεινο το σημειο οποτε...απλα θελει πολυ διπλωμα και δεν θα βρισκει..αν βαλω και αμορτισερ πιστευω γλυτωσα
Παλιά 05-01-06, 01:29
kyro Offline:
banned

Μοντέλο: ZZE 111 (G6)
Περιοχή: Γαλάτσι
Δύναμη Σεβασμού: 0
kyro είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από billlllll";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
... (αν δεν είναι πολύ λάθος το offset, οπότε έτσι και αλλιώς θα πρέπει να αλλάξεις ζάντες ή να βάλεις αποστάτες ή να τις φάς που λέει και ο νίκος).
Όχι βρε αποστάτες. Δεν βρίσκει στο αμορτισέρ, η ζάντα πιο μέσα θέλουμε να μπει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-01-06, 10:34
Το avatar του χρήστη madvinegar
madvinegar Offline:
Administrator

Μοντέλο: Jeep Renegade
Περιοχή: Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός
Δεν έχεις κάνει και πολύ καλή αλλαγή στην διάσταση... Από 185/60/14 σε 205/45/16 έχεις σφάλμα +2.3% το οποίο σημαίνει ότι έχεις αυξήση την περιφέρια της ρόδας σου απο 1816mm σε 1857mm. Αντίστοιχα και η διάμετρος σου έχει αυξηθεί από 578mm σε 591mm που σημαίνει ότι το "ψηλωσες" το ζαντολάστιχο και το έφερες πιο κοντά στο θόλο...
Μια πιο αποδεκτή διάσταση αν ήθελες 16αρα ζάντα θα ήταν η 195/45/16 με απώλεια +0.74% ή η 215/40/16 με απώλεια μόνο 0.14% (Με προτίμηση στην 195/45/16 για να μη σέρνεσαι με 215 φάρδος... Άσε που μπορεί με το 195 φάρδος να ήταν και διαφορετικό το οφσετ της ζάντας και να μην έβρισκες στους θόλους...). Ο λαστιχας σου σου πρότεινε αυτή την διάσταση που έβαλες?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-01-06, 14:10
Το avatar του χρήστη billlllll
billlllll Offline:
Administrator

Μοντέλο: Corolla E12 Sol 1.4 '02
Περιοχή: Ιωάννινα
Δύναμη Σεβασμού: 463
billlllll έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ANTONIS";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από billlllll";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
... (αν δεν είναι πολύ λάθος το offset, οπότε έτσι και αλλιώς θα πρέπει να αλλάξεις ζάντες ή να βάλεις αποστάτες ή να τις φάς που λέει και ο νίκος).
Όχι βρε αποστάτες. Δεν βρίσκει στο αμορτισέρ, η ζάντα πιο μέσα θέλουμε να μπει.
να βάλει αρνητικούς αποστάτες :P , ναι όντως άχισα να γράφω γενικά αν βρίσκει τι κάνεις και ξέχασα πως βρίσκει έξω... Σωστός ο νίκος
Απάντηση με παράθεση
Re: Προβλημα Με Επαφη Ζαντας-θολου
Παλιά 05-01-06, 15:24
Το avatar του χρήστη ddeus2003
ddeus2003 Offline:
Πορωμένο Μέλος

Μοντέλο: ΑΕ101
Περιοχή: Νεα Ιωνια
Δύναμη Σεβασμού: 296
ddeus2003 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

δεν μου την προτεινε ο ζαντολαστιχας διασταση αυτη. Τα ζαντολαστιχα τα πηρα μεταχειρισμενα και το ηξερα οτι με το πελμα το παραεκανα γιατι χρησιμοποιησα το ιδια λαστιχα που ειχε επανω ο ιδιοκτητης μιας και ηταν καλα.Ο ζαντολαστιχας απλα ειπε οτι δεν θα εχω προβλημα. Παιδια μαλλον απο οσα μου γραφετε τιποτα προφανως δεν μπορω να κανω γιατι χερι σε αλλου αμαξι(του πατερα μου εν προκειμενω ) δεν βαζω γιατι θα μου τον κοψει. Ισως να τις πουλησω κανα 500ε αν σκεφτεις οτι κανουν τουλ 800ε η αγορα και ειναι σε καλη κατασταση!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-01-06, 17:23
Το avatar του χρήστη MARMEL
MARMEL Offline:
Αdministrator

Μοντέλο: YARIS 1000 99
Περιοχή: πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1244
MARMEL είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

μιχαλη απο 185/60/14 σε 195/50/15 και 195/55/15 τι σφαλμα εχουμε?

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
αναζητηση ζαντας christos beck Zήτηση - Διάφορα 0 11-06-18 14:53
Καπάκι Ζαντας Kosei M7 dimitris122 SUPPORT 0 09-10-09 17:39
ΑΛΛΑΓΗ ΖΑΝΤΑΣ th@nos TOYOTA COROLLA E 12 27 21-04-08 21:13
χρωμα ζαντας jason TOYOTA COROLLA 111(G6) 58 25-10-07 01:34
Καρε Ζαντασ johnK TOYOTA COROLLA E 12 2 25-08-06 18:03

Page generated in 0,16864300 seconds (82,30% PHP - 17,70% MySQL) with 44 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:42.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com