Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

TOYOTA COROLLA T-SPORT 2002>

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Re: Ts Forum -3-
Παλιά 09-06-05, 02:20
Astakos Offline:

Περιοχή: Βούλα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
Astakos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Θωμας.Κ";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Παιδες το ταπερ ειναι καλυτερα στυμενο και με καλυτερο κινητηρα..Βεβαια το TS το κονταραρει αλλα δεν του ριχνει τσαι
Συμφωνώ 100% μαζί σου! Αλλά όσον αφορά τον κινητήρα μην ξεχνάμε ότι το CTS είναι 1800cc και το CTR 2λιτρο. Για το ποιό πάει πιο γρήγορα στην ευθεία οφείλονται σχεδόν αποκλειστικά τα 200 αυτά παραπάνω κυβικά!

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από JIMS192";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Astakos";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν σπινιάρει συνεχώς αφήνεις να μπει 2.5-3 φορές στον κόφτη
Πω πω..το λυπάμαι ρε συ το καημένο και το αγαπώ ήδη πολύ για να του φερθώ τόσο βαναυσα!!!Βέβαια θα το προσπαθήσω έστω και λίγες φορές έτσι για να μου φύγει η περιέργεια!Θα με συγχωρέσει πιστεύω...
Παράθεση:
Υπάρχει βέβαια και η μέθοδος του powershifiing αλλά καλύτερα ας τ'αφήσουμε!!
Γιατι ρε συ μας αφήνεις στο σκοτάδι?Για πές,για πές...
Εδώ το λυπάσαι για τα απλά που σου λέω...θέλεις να μάθεις και για powershifting;;!! :P

Τέσπα...εντελώς περιληπτικά powershifitng είναι να κάνεις αλλαγές χωρίς να σηκώνεις ποτέ το πόδι σου από το γκάζι, τσιμπώντας τον συμπλέκτη.

Οπότε καταλαβαίνεις την φθορά στο σύστημα μετάδοσης και ιδίως στα συγχρονιζέ!!

Χε χε χε...εσύ επέμενες να μάθεις!!! :P

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xenos";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Stathis";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Ενα shift light θα ηταν καλη φαση
Και εγω αυτο θα προτεινα... 8)
Φίλε xenos δεν νομίζω ότι στην ιδιομορφία του TS όσον αφορά τις αλλαγές θα κάνει μεγάλη διαφορά το shift light! Γνώμη μου πάντα!! 8)
Παλιά 09-06-05, 09:37
Το avatar του χρήστη Jims192
Jims192 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: E12 TS
Περιοχή: Ξεσσαλονίκη...
Δύναμη Σεβασμού: 330
Jims192 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Εδώ το λυπάσαι για τα απλά που σου λέω...θέλεις να μάθεις και για powershifting;;!!
Τέσπα...εντελώς περιληπτικά powershifitng είναι να κάνεις αλλαγές χωρίς να σηκώνεις ποτέ το πόδι σου από το γκάζι, τσιμπώντας τον συμπλέκτη.
@#$%^&@#*&.Αχ, η καρδιά μου....
Παράθεση:
Διψάω για γνώση....
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xenos";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Stathis";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Ενα shift light θα ηταν καλη φαση
Και εγω αυτο θα προτεινα... 8)
Και γώ δεν πιστεύω να "σωθούμε"...Πάντως xenos το link που παραθέτεις έχει πολύ ενδιαφέρον...άσχετο αμα δεν κατάλαβα και πολλά :P ...Τελικά έχει κόσμο που την ψάχνει πολυ την δουλειά!!!
Παλιά 09-06-05, 10:46
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΔΕΣ Offline:
Μέλος

Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ευχαρίστησε: 1
Δύναμη Σεβασμού: 274
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΔΕΣ είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Θυμάστε που ρωτούσα εάν έχει κάποιος από εσάς μιά μαύρη TS που είδα στον Πειραιά χτυπημένη ?

Έμαθα ακριβώς τι έγινε και είδα φωτογραφικό υλικό... Διαβάστε ..

Ο τύπος μπαίνει σε στροφή (μιλάμε στο λιμάνι του Πειραιά επάνω στο παραλιακό δρόμο) ανοίγει, μπαίνει σε Lift και μη μπορώντας να κρατήσει το αμάξι, καβαλάει πεζοδρόμιο, "κουρεύει" τη κολώνα του τρόλευ, ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ (μιλάμε το ισοπέδωσε, ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΕΙΧΕ ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ..) συνεχίζει, χτυπάει στα δεξιά ένα αυτοκίνητο και πέφτει επάνω σε αλλο ένα PEGEUOT 307 που το σπρώχνει στο τοίχο και το κάνει φυσαρμόνικα !!!
Ο τύπος βγήκε έξω χαλαρα, εντάξει παιδιά-δέν έγινε και τίποτα σημαντικό...

Αυτο που είχε μείνει στο κόσμο που μαζεύτηκε μετά (μου τα έλεγαν) είναι πως μετά από τέτοιο νταλαβέρι τόσο η TS όσο και ο οδηγός ήταν σε ψιλο-normal κατάσταση. Ακούστηκε δέ από αρκετούς το "τελικά, πολύ γερό αυτοκίνητο αυτή η [acronym:32f0b0e990="ΔΙΑΦΟΡΑ"]COROLLA[/acronym:32f0b0e990] !!!"

Να μας έχει καλά ο Θεός και να μας προστατεύει για να μη χρειαστεί να μάθουμε πόσο γερό είναι το TS μας...

Ο τύπος πηγαίνει στο ίδιο γυμναστήριο που πηγαίνω και'γώ και με "έτρωγε" να πάω να τον ρωτήσω πως τα κατάφερε και δημιούργησε τέτοιο μπάχαλο, αλλά τελικά το άφησα...

Αυτά... Και να προσέχετε στις στροφές... Δέν κρατάει πολύ καλά.. Μόνο με ανάρτηση καλή (π.χ KW, TEIN...)
Παλιά 09-06-05, 12:00
Anonymous Offline:

Anonymous είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:

Σκοτωμα!

Παράθεση:
Φίλε xenos δεν νομίζω ότι στην ιδιομορφία του TS όσον αφορά τις αλλαγές θα κάνει μεγάλη διαφορά το shift light! Γνώμη μου πάντα!! 8)
Απλα, δεν εχεις το νου σου στο στροφομετρο, με οτι αυτο συνεπαγεται...
Παλιά 09-06-05, 13:14
Το avatar του χρήστη leon74
leon74 Offline:
Κυριλέ Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 281
leon74 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Αν ήταν σε κάθε στροφή που μπαίνει το lift να κάνουμε τέτοιον σαματά... τότε η μισή Θεσσαλονίκη τώρα θα ήταν ισοπεδοποιημένη.

Όταν ξαναδείς τον τύπο πες του να "lift" μερικά βάρη ακόμα στο γυμναστήριο και να πάει να πάει να μάθει να οδηγάει...

Για μένα το παράδειγμα είναι η απόδειξη "ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΤΟΥ ΜΑΛ..ΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ" που θα έλεγε και κάποιος κουτσοδόντης σε μεταμεσονύχτια "αθλητική" εκπομπή. Πιάσαμε 5 γκαφρά, πήραμε 200 άλογα και όποιον πάρει ο χάρος...

ΑΙΝΤΕ ΓΙΟΥΡΓΙΑ...
Παλιά 09-06-05, 14:42
Jims192 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από leon74";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν ήταν σε κάθε στροφή που μπαίνει το lift να κάνουμε τέτοιον σαματά... τότε η μισή Θεσσαλονίκη τώρα θα ήταν ισοπεδοποιημένη.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από leon74";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Όταν ξαναδείς τον τύπο πες του να "lift" μερικά βάρη ακόμα στο γυμναστήριο και να πάει να πάει να μάθει να οδηγάει...
Για μένα το παράδειγμα είναι η απόδειξη "ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΤΟΥ ΜΑΛ..ΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ" που θα έλεγε και κάποιος κουτσοδόντης σε μεταμεσονύχτια "αθλητική" εκπομπή. Πιάσαμε 5 γκαφρά, πήραμε 200 άλογα και όποιον πάρει ο χάρος...

Tα ίδια θα έλεγα και γω...
Παλιά 09-06-05, 15:31
liquidCTS Offline:

liquidCTS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Εγώ πάντως παιδιά μέσα στο lift είμαι πάντα...ιδίως στην δύσκολη αλλαγή (1ης-2ας) δεν πέφτω ποτέ κάτω από τις 6500 περίπου...και με το TRC ενεργοποιημένο!

Η αλήθεια είναι ότι θέλει πολύ γρήγορες αντιδράσεις για την 1η-2α και επίσης θέλει να αφήσεις σχεδόν να μπει ο κόφτης...δηλαδή με το που ακούσεις το μισό-πρώτο τακ να αλλάξεις πολύ γρήγορα. Αυτό όταν δεν σπινιάρει η πρώτη.

Αν σπινιάρει συνεχώς αφήνεις να μπει 2.5-3 φορές στον κόφτη (όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο...μην ξεχνάτε ότι είναι και το TRC που επεμβαίνει, οπότε ουσιαστικά μπαινοβγαίνετε στον κόφτη) και μετά πάρα πολύ γρήγορη αλλαγή!

Στην περίπτωση που το TRC είναι απενεργοποιημένο τότε ισχύει μία ενδιάμεση τακτική!

Απλά παίδες θέλει προπόνηση...να είστε σίγουροι ότι με τους παραπάνω τρόπους θα πετύχετε τουλάχιστον κατά 80% καλύτερες αλλαγές!

Υπάρχει βέβαια και η μέθοδος του powershifiing αλλά καλύτερα ας τ'αφήσουμε!!
Συμφωνώ απολύτως.. είναι βασικό να χτυπήσετε κόφτη 1ης για να μπείτε στο lift στη 2η.. και επίσης να μην λυπηθείτε και την ταχύτητα σκεπτόμενοι ότι δεν θα μπει καλά... Θέλει πολύ γρήγορη αλλαγή και ας μην είναι βούτυρο το κιβώτιο...

BTW, τελικά οι ντίζες μου ήταν οκ.. απλά ήθελαν λάδωμα... και φυσικά να ξαναμπει η ασφάλεια στο quick shift...

Χθες πέτυχα και ένα Type-R στην Π. Ράλλη... Η μόνη διαφορά μας είναι η 1η... ήμουν πίσω του στην εκκίνηση και με TRC on και αρκετό σπινάρισμα έχασα 2 αυτοκίνητα μόνο στην πρώτη (η αλλαγή 1η 2α ήταν μέσα στο lift)... από εκεί και πέρα άρχισα να τον μαζεύω όπου σταθεροποιηθήκαμε στο 1 αυτοκίνητο...
Παλιά 09-06-05, 15:39
Το avatar του χρήστη billlllll
billlllll Offline:
Administrator

Μοντέλο: Corolla E12 Sol 1.4 '02
Περιοχή: Ιωάννινα
Δύναμη Σεβασμού: 463
billlllll έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Εγώ πάντως λέω να μη λέτε και πολλές μεγάλες κουβέντες γιατί η κακιά στιγμή όταν κάνεις ταρζανιές πολλές φορές δεν είναι και πολύ μακριά...
Ατυχήματα έχουν συμβεί και στους καλύτερους οδηγούς, βέβαια αν απλά του έφυγε σε μια nomral στροφή ε τότε τα ήθελε ο ποπός του και ευτυχώς δε πήρε κανένα στο λαιμό του... (Ελπίζω να μην έχει Γαλαξία ασφαλιστική μονό και πάρουν οι άλλοι τα λεφτά τους μετά από κανα 6άμηνο στην καλύτερη...)
Παλιά 09-06-05, 15:48
Jims192 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από billlllll";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ πάντως λέω να μη λέτε και πολλές μεγάλες κουβέντες γιατί η κακιά στιγμή όταν κάνεις ταρζανιές πολλές φορές δεν είναι και πολύ μακριά...
Ατυχήματα έχουν συμβεί και στους καλύτερους οδηγούς,
Φυσικά αλλα΄πάντα απευχόμαστε για εμάς..απλά η περιγραφλη της όλης φάσης κάνει λίγο σε κινηματογράφο γι αυτό πιστεύω σχολιαζεται..Anyway!!

Παράθεση:
Εγώ πάντως παιδιά μέσα στο lift είμαι πάντα...ιδίως στην δύσκολη αλλαγή (1ης-2ας) δεν πέφτω ποτέ κάτω από τις 6500 περίπου...και με το TRC ενεργοποιημένο!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από liquidCTS";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Συμφωνώ απολύτως.. είναι βασικό να χτυπήσετε κόφτη 1ης για να μπείτε στο lift στη 2η.. και επίσης να μην λυπηθείτε και την ταχύτητα σκεπτόμενοι ότι δεν θα μπει καλά... Θέλει πολύ γρήγορη αλλαγή και ας μην είναι βούτυρο το κιβώτιο...
Θα περιμένω να μου κάνεται βόλτα,ακόμη και αν πετύχω να μπώ στο lift,γιατί μου κάνει τρομερή εντύπωση οι 6500 που λέτε..Μιλάμε για σχεδόν 500 στροφές και πίστεψέ με αλλάζω αρκετά γρήγορα(Οχι και καρφωτά πάντως) και δεν ξέρω πόσο ποιο γρήγορα λέτε...
Παλιά 09-06-05, 17:10
Το avatar του χρήστη leon74
leon74 Offline:
Κυριλέ Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 281
leon74 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από billlllll";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Ατυχήματα έχουν συμβεί και στους καλύτερους οδηγούς, βέβαια αν απλά του έφυγε σε μια nomral στροφή ε τότε τα ήθελε ο ποπός του και ευτυχώς δε πήρε κανένα στο λαιμό του... (
Καλά, αυτό ξαναπέστο...! Δεν νομίζω ότι κανένας εδώ μέσα το παίζει ο σούπερ χεράς ή ο Ayrton Sainz Schumacher! Αλλά να σου φύγει μόνο και μόνο επειδή μπήκε στο lift δεν ακούγεται ολίγον κουλό?
Κλειστό Θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νέο Forum george1973 ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 0 31-08-10 13:44
Νέο forum george1973 ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 17-07-10 13:50
Ke 30 Forum -3- GEORGIOS_XYNOS TOYOTA COROLLA KE30 550 14-04-10 23:14
Ke 30 Forum -2- DjBac TOYOTA COROLLA KE30 1211 09-01-07 16:47
TS FORUM 2 DjBac TOYOTA COROLLA T-SPORT 372 23-05-05 12:45

Page generated in 0,19291997 seconds (83,30% PHP - 16,70% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:06.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com