Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E 12 2002> |
|
|
|
|
|
01-07-08, 18:46
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από billlllll
...Για τα top mount το έγραψα περισσότερο από την άποψη ότι τα μαμά είναι 'λαστιχένια' και σίγουρα περνάνε στο αυτοκίνητο λιγότεροι κραδασμοί και καταπονήσεις από ότι με κάποια ανάρτηση που έχει μεταλλικά top mount και περνάνε όλα στους θόλους. Όπως γράφεις εσύ και συμφωνώ απόλυτα, αν το αυτοκίνητο δεν προορίζεται για συχνή χρήση σε πίστα με διαρκή αλλαγή ρυθμίσεων, είναι προτιμότερα τα μαμά top mount...
|
Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν βάζαμε και silent blocks πολυουρεθάνης τι πανηγύρι θα γινόταν;
Παράθεση:
...Τώρα που ξανατσέκαρα το site της tein δίνει 50mm μπροστά και 40mm πίσω χαμήλωμα. Εμένα σίγουρα έχει χαμηλώσει παραπάνω από όταν πρωτομπήκε η ανάρτηση (το ίδιο παρατήρησε και ο syele). Όταν την έβαλα ρύθμισα το ύψος όπως έλεγε στο manual η ανάρτηση, από τότε δεν το έχω ξαναπειράξει...
|
Έφαγα μισή ώρα προσπαθώντας να βρω πού στην ευχή είχα δει -προχθές μόλις- αυτά τα 66 και 60mm. Τι να πω! Θα φταίει η ηλικία... Πάντως, η ρύθμιση ύψους που έκανα δεν είχε καμία σχέση με τις προτάσεις είτε της ΤΕΙΝ, είτε του μηχανικού μου, αφού βασική απαίτηση ήταν -και είναι- να μην βρίσκει το αυτοκίνητο με το παραμικρό για να μην κακοποιείται! Έτσι, διατηρήσαμε το ύψος των ΤΤΕ -όσο είχαν ή δεν είχαν πέσει- με κάποιες ψιλοδιαφορές στο ύψος ανά πλευρά. Μας προέκυψε η απειροελάχιστη υποχώρηση που ανέφερα στην προηγούμενη δημοσίευση και από τότε ... τίποτε! Στασιμότητα.
Παράθεση:
...Όταν μπήκε η ανάρτηση το πάνω μέρος από τα αμορτισέρ (αυτό που φαίνεται πάνω από τη μοκέτα-που μπαίνει και το κλειδάκι για τη ρύθμιση) έφτανε τσίμα-τσίμα με ένα κομμάτι λαμαρίνα που είναι εκεί. Έτσι ρίξαμε 2-3 σφυριές στο κομματάκι αυτό ώστε να υπάρχει λίγο περιθώριο παραπάνω that's all, δεν χρειάζεται καμία φοβερή πατέντα.
Για την 'καθημερινή' ρύθμιση της πίσω ανάρτησης έχω κόψει την μοκέτα σε σχήμα 'Π' ώστε να μπορώ να την τραβάω και να μπαίνει το κλειδάκι και μετά να την ξανασπρώχνω στη θέση της και να μην φαίνεται τίποτα. Αν δεν το ξέρεις δε φαίνεται πως είναι κομμένη...
|
Επειδή ήμουν μπροστά καθ' όλη τη διάρκεια της τοποθέτησης, δεν έγινε κάτι τέτοιο με σφυριά κλπ. Θα το είχα δει. Αλλά δεν έχουμε και πρόβλημα στην ρύθμιση. Μήπως έχεις facelift και υπάρχει κάποια μικροδιαφορά; Αν και όταν μπει -τελικά- πίσω μπάρα θόλων, σίγουρα θα μεριμνήσω για κενά ρύθμισης, αλλά θέλω να το μελετήσω διεξοδικά πριν κάνω το βήμα.
Παράθεση:
...YΓ. Πάνο 16 ρυθμίσεις έχει η superstreet (32 γίνονται με το EDFC)
|
Βρε Βασίλη, πριν από το ταξίδι που έκανα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μαλάκωσα την μπροστινή από το 16 στο 14 και μέτρησα 32 (ή 36, πάντως πολλές) θέσεις. Για κοίταξέ το ξανά αν θες, γιατί θα με κατεβάσεις κάτω να πάω να το ξανακοιτάξω...
-
Άσχετο, αλλά θέλω να πω πως απολαμβάνω τις συζητήσεις που γίνονται σε τέτοιο κλίμα και επίπεδο πολιτισμού και να συγχαρώ τους συμμετέχοντες.
Πάνος.
|
01-07-08, 21:10
|
|
|
|
|
|
|
01-07-08, 22:49
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Ιωάννινα
|
|
Καλησπέρα!
Profacelift έχω, αλλά και σε facelift TS που μπήκε πάλι το ίδιο κοπανηματάκι κάναμε. Βρήκα και τη photo που είχα βγάλει τότε για να δεις ακριβώς τι εννοώ, καθώς και το κόψιμο στη μοκέτα για όσους ρωτάνε!
Oι ρυθμίσεις είναι 16, άνοιξα το manual Πάνο και επίσης διάβασα πως κακώς γύρισες το τη βίδα περισσότερα από 16 κλικ, γιατί γράφει καθαρά στο manual πως μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στο αμορτισέρ .
electro: Γνώμη μου είναι να το χαμηλώσεις στην αρχή όσο λέει η TEIN και μόλις κάτσουν τα ελατήρια το ξαναψηλώνεις λίγο. Ίσως τα πιο καινούρια ελατήρια να μην εμφανίζουν το 'κάτσιμο' που είδαμε εγώ και ο syele... Τέλος, αν το δεις χαμηλωμένο μια χαρά φαίνονται και οι 15άρες
|
02-07-08, 22:55
|
|
|
|
|
|
billlllll να σε ρωτησω , στην 3η φωτο φαινεται το κοψιμο? Ή πρεπει να βγαλεις την μοκετα ? Γιατι δεν μπορω να το καταλαβω. Και επισης , εγω τα αμορτισερ , αν παρω τελικα ΤΕΙΝ , θα τα παρω απο Τζουρδα. Αυτος προτεινει καποιον μαστορα για τοποθετηση. Να παω σε αυτον ή εχουμε καποιον καλο , για να μου τις ρυθμισει καλα?
|
03-07-08, 00:20
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Στον Κοσμο Μου
Ευχαρίστησε: 2
|
|
οπως επισης αν θελησεις να βαλεις 17αρα και πανω 18αρα δηλαδη ειτε 19αρα...... η coilover αναρτηση ειναι μονοδρομος...ετσι μια tein ισως να πρεπει να μπει πρωτα ο Θεος!
|
|
|
|
03-07-08, 01:14
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Ρε που να χωρέσει η 19αρα? Εδώ 18αρα με 225-35-18 μπαίνει κ βρίσκει 1 πόντο στο πέλμα....χαχαχαχα....
Για 19αρα θέλει 225-30-19 άντε 235-30-19 εγαλόνοντας λίγο τροχό...Υπάρχει τέτοιο λάστιχο? Πολύ χλωμό...ακόμα και αν υπήρχε θα ήθελε ζάντα 7.5''(αν υπάρχει 7.5'' σε 19αρα) ή 8'' με οφσετ πάνω από 50( εξαιρετικά σπάνιο έως αδύνατο) για να μη βρίσκει απ έξω , αλλά θα έβρισκε στο εσωτερικό ειδικά με coilover...
Οπότε σε νορμάλ φτερά E12, τα πράγματα είναι δύσκολα για να μπει 19αρα, με σωστό τροχό και να μη βρίσκει....
Αντρέα, στην 3η φωτό δεν υπάρχει το κόψιμο...είναι μαμά ακόμα....προφανώς ο billlllllll θέλει να μας δείξει το σημείο που γίνεται το κόψιμο...Eπίσης, η Superstreet έχει ρύθμιση ύψους και rebound (δεν έχει και bound όπου εκεί αρχίζουν κ γίνονται λίγο πιο πολύπλοκα τα πράγματα), οπότε η διαδικασία ρυθμισης δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο, ούτε απαιτεί εξειδικευμένο μάστορα...Την τοποθετείς, βρίσκεις αρχικά ένα ύψος που σε ικανοποιεί και παίζεις μόνος με τη σκληρότητα έως οτου βρεις τη χρυσή τομή που να ικανοποιεί εσένα...
Αν δε σου κάθεται καλά, αλλάζεις ύψος και δοκιμάζεις...Με δοκιμές θα βρεις το ιδανικό, μιας κ δεν υπάρχει κάποια συνταγή που να μας ικανοποιεί όλους...
|
03-07-08, 10:51
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Ιωάννινα
|
|
Στην τρίτη φώτο είναι κομμένη η μοκέτα , απλά 'κουμπώνει' πίσω και αν δεν ξέρεις που είναι το κόψιμο δεν το βρίσκεις! Στην tein ρυθμίζονται ταυτόχρονα bound-rebound dRiveR7 ! Στην KW νομίζω είναι όπως τα λες.
|
03-07-08, 11:01
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Στον Κοσμο Μου
Ευχαρίστησε: 2
|
|
νομιζω με coilover μπαινει 19αρα... αλλα οκ δεν ειναι το θεμα μας. εκτος απο tein σε coilover προτεινετε τιποτα αλλο?
|
03-07-08, 18:37
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Στην τρίτη φώτο είναι κομμένη η μοκέτα , απλά 'κουμπώνει' πίσω και αν δεν ξέρεις που είναι το κόψιμο δεν το βρίσκεις! Στην tein ρυθμίζονται ταυτόχρονα bound-rebound dRiveR7 ! Στην KW νομίζω είναι όπως τα λες.
|
Ναι, το ξέρω για την TEIN πως θεωρητικά ρυθμίζονται ταυτόχρονα bound - rebound. Θεωρητικά όμως, μιας κ εντελώς ανεξάρτητη ρύθμιση δεν είναι δυνατή....Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία αυτό...το θέμα είναι πως είναι μια πάρα πολύ καλή ανάρτηση σε πολύ καλή τιμή.
|
03-07-08, 23:18
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Ιωάννινα
|
|
Σήμερα τοποθετήσαμε στο Golf του αδερφού μου την KW Variant2. Eχει ένα ελατήριο, δεν έχει βοηθητικό. Στα δικά μας Ε12 πρέπει να έχει δύο έτσι δεν είναι; Επίσης τα ελατήριά της δεν είναι σαν της TEIN γραμμικά, αλλά έχουν σπείρες που αλλάζουν διάμετρο και απόσταση μεταξύ τους και για το Corolla έτσι είναι Driver7;
Τον ρώτησα για ΤΕΙΝ για μας και μου είπε 800ευρώ τοποθετημένη η basic και 980 η Superstreet.
Επίσης δεν θέλει και καμιά ιδιαίτερη τέχνη η τοποθέτηση μιας τέτοιας ανάρτησης.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,19047999 seconds (82,01% PHP - 17,99% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:33. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|