Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sakis";p="
τα κοκκινα κονι φιλε ειναι απλα αμορτισερ και δυστυχως βαρανε πολυ καλυτερη λυση και δοκιμασμενη ειναι κατα την αποψη μου τα bilstein τα οποια εχω αισθανθει σε ε12 και ηταν παρα πολυ καλα!!!
|
να τα πάρουμε ένα ένα :
α) όταν βάζεις ένα aftermarket αμορτισερ και μάλιστα πιο σκληρό ( όχι αλοιφή για να μπορει να ανταπεξελθει στους κανιβαλισμούς μας) είναι λογικό να κοπανάει αφου η δυναμη δεν μπορει να εκτονωθει όπως σε μια μαλακή ανάρτηση.
β) το ποσο κοπανάει εξαρτάται από τη ρύθμιση και από το μαστορι που θα κάνει τη τοποθέτηση και τη ρυθμιση ( ψαχνοντας να βάλω ΚΟΝΙ είδαν πολλά τα μάτια μου και άκουσαν πολλά τα αυτιά μου)
γ) εξαρταται απο τα ελαστικά που φοράς σε ένα αυτοκινητο.αν ειναι σκληρά πχ bridgestone θα νωθεις περισσότερο κάθε ανωμαλία του δρόμου.αν έχεις πάλι προφιλ φλούδα και γενικά από 50αρι και κάτω τότε λογικό είναι να αισθάνεσαι τα πάντα στο μέγιστο βαθμό
δ) αν έχεις χαμηλώσει το αυτοκίνητο πάνω από 3-3,5 πόντους......( νομίζω ότι δεν χρειάζεται να μιλάμε για άνεση με τον συνδιασμό ελατήρια χαμηλώματος και σκληρά αμορτισερ
ε) και άλλα πολλά που αν καθήσουμε και αναλήσουμε όλοι από ένα θα γράψουμε βιβλίο
η δική μου εμπειρία είναι η εξής :
ο πατέρας μου υποχώρησε και τελικά τοποθέτησα τα ΚΟΝΙ αλλά είχε εξηγηθεί από την αρχή '' να μην μας γυρνανε τα άντερα όταν μπαίνουμε μέσα''
ε σε βόλτα που τον έκανα και μες την αθήνα και ταξίδι που πήγαμε αυτό που μου απάντησε όταν τον ρώτησα τη γνώμη του για τα αμορτισερ που έβαλα ήταν ότι καλά φαίνονται ο χρόνος θα δείξει ( για τυχόν προβλήματα)
τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι τα ΚΟΝΙ τα κοκκινα δεν είναι απλά αμορτισερ αλλά ρυθμιζόμενα ( στον πάγκο ) λαο δεν έχουν καμία απολύτος σχέση με τα ΚΑΥΑΒΑ ή τα ΜΟΝΡΟΕ κλπ
όσο για τα bilstein έχω μπει και σε golf και σε corolla και αυτό που παρατήρησα ήταν ότι κοπανούσαν πιο πολύ.τώρα δεν ήταν σωστά ρυθμισμένα, ήταν στην πιο σκληρή σκάλα αν και το παλικάρι με το golf έλεγε ότι είναι στην ενδιάμεση,δεν ξέρω.
πάντως στα 2000 χιλ που έκανα με τα ΚΟΝΙ το αυτοκίνητο το νιώθω να πατάει πολύ καλύτερα και μου εμπνέει περισσότερη σιγουριά.
φιλικά Κωνσταντινος