Re: Επισκευή Τριγμών στο Ε12, 2002!!!!!!!!!!!!
Νομίζω μιλάμε για το ίδιο πρόβλημα κι από ότι καταλαβαίνω έχεις TS.
Δεν μπορεί παρά να σχετίζεται με "δυσλειτουργία" και ανεπάρκεια ροπής του κινητήρα καθώς πάει να "αντιμετωπίσει" αυξανόμενο φορτίο, κλασσική συμπεριφορά της κατάστασης που περιγράφεται σαν "χτυπάει πυράκια" και συνήθως παρατηρείται όταν ζορίζεται ένα αναιμικός κινητήρας, π.χ. σε ανηφόρες.
Δεν νομίζω ότι θα ακούς το ίδιο εάν πηγαίνεις σε κατηφόρα και κυρίως, εάν χωρίς ταχύτητα ανεβάζεις στροφές.
Όταν ακούς τον ήχο δεν αισθάνεσαι ότι ο κινητήρας δεν έχει ροπή? Ειδικά σε ανηφόρα, δεν είναι αισθητό ένα "νεκρό" διάστημα μερικών δευτερολέπτων.
Ο δικός μου ήχος μοιάζει (ειδικά σε ξεκίνημα) με κάτι που εμπεριέχει "σφυριγμα" που ακούγεται μερικές φορές όταν κατεβάζω το χειρόφρενο, αλλά κλιμακώνεται σε πολύ πιο "μπάσο" ήχο όταν είσαι στο όριο της παρατήρησης του (π.χ. σε επίπεδο μέρος πάω με 2η, κόβω λόγω κίνησης, κυλάει ελεύθερα σε πάει ~1000 και πατάω απαλά το γκάζι).
Αυτό που σκέπτομαι είναι μήπως το φίλτρο αέρα έχει ψιλο-φράξει και επηρεάζει το κινητήρα στις οριακές καταστάσεις. Το καθάρισα από σκόνη αλλά είναι γκριζόμαυρο και προφανώς έχει μόνιμα κολλημένη σκόνη με αναθυμιάσεις λαδιών.
|