Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

TOYOTA COROLLA E 12 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Re: Επισκευή Τριγμών στο Ε12, 2002!!!!!!!!!!!!
Παλιά 18-09-05, 16:26
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 318
CTS03 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Νομίζω μιλάμε για το ίδιο πρόβλημα κι από ότι καταλαβαίνω έχεις TS.
Δεν μπορεί παρά να σχετίζεται με "δυσλειτουργία" και ανεπάρκεια ροπής του κινητήρα καθώς πάει να "αντιμετωπίσει" αυξανόμενο φορτίο, κλασσική συμπεριφορά της κατάστασης που περιγράφεται σαν "χτυπάει πυράκια" και συνήθως παρατηρείται όταν ζορίζεται ένα αναιμικός κινητήρας, π.χ. σε ανηφόρες.
Δεν νομίζω ότι θα ακούς το ίδιο εάν πηγαίνεις σε κατηφόρα και κυρίως, εάν χωρίς ταχύτητα ανεβάζεις στροφές.
Όταν ακούς τον ήχο δεν αισθάνεσαι ότι ο κινητήρας δεν έχει ροπή? Ειδικά σε ανηφόρα, δεν είναι αισθητό ένα "νεκρό" διάστημα μερικών δευτερολέπτων.

Ο δικός μου ήχος μοιάζει (ειδικά σε ξεκίνημα) με κάτι που εμπεριέχει "σφυριγμα" που ακούγεται μερικές φορές όταν κατεβάζω το χειρόφρενο, αλλά κλιμακώνεται σε πολύ πιο "μπάσο" ήχο όταν είσαι στο όριο της παρατήρησης του (π.χ. σε επίπεδο μέρος πάω με 2η, κόβω λόγω κίνησης, κυλάει ελεύθερα σε πάει ~1000 και πατάω απαλά το γκάζι).

Αυτό που σκέπτομαι είναι μήπως το φίλτρο αέρα έχει ψιλο-φράξει και επηρεάζει το κινητήρα στις οριακές καταστάσεις. Το καθάρισα από σκόνη αλλά είναι γκριζόμαυρο και προφανώς έχει μόνιμα κολλημένη σκόνη με αναθυμιάσεις λαδιών.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-09-05, 22:24
Το avatar του χρήστη ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ Offline:

Μοντέλο: Corolla TS '02..είχα
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
Δύναμη Σεβασμού: 282
ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από CTS03";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Νομίζω μιλάμε για το ίδιο πρόβλημα κι από ότι καταλαβαίνω έχεις TS.
Δεν μπορεί παρά να σχετίζεται με "δυσλειτουργία" και ανεπάρκεια ροπής του κινητήρα καθώς πάει να "αντιμετωπίσει" αυξανόμενο φορτίο, κλασσική συμπεριφορά της κατάστασης που περιγράφεται σαν "χτυπάει πυράκια" και συνήθως παρατηρείται όταν ζορίζεται ένα αναιμικός κινητήρας, π.χ. σε ανηφόρες.
Δεν νομίζω ότι θα ακούς το ίδιο εάν πηγαίνεις σε κατηφόρα και κυρίως, εάν χωρίς ταχύτητα ανεβάζεις στροφές.
Όταν ακούς τον ήχο δεν αισθάνεσαι ότι ο κινητήρας δεν έχει ροπή? Ειδικά σε ανηφόρα, δεν είναι αισθητό ένα "νεκρό" διάστημα μερικών δευτερολέπτων.

Ο δικός μου ήχος μοιάζει (ειδικά σε ξεκίνημα) με κάτι που εμπεριέχει "σφυριγμα" που ακούγεται μερικές φορές όταν κατεβάζω το χειρόφρενο, αλλά κλιμακώνεται σε πολύ πιο "μπάσο" ήχο όταν είσαι στο όριο της παρατήρησης του (π.χ. σε επίπεδο μέρος πάω με 2η, κόβω λόγω κίνησης, κυλάει ελεύθερα σε πάει ~1000 και πατάω απαλά το γκάζι).

Αυτό που σκέπτομαι είναι μήπως το φίλτρο αέρα έχει ψιλο-φράξει και επηρεάζει το κινητήρα στις οριακές καταστάσεις. Το καθάρισα από σκόνη αλλά είναι γκριζόμαυρο και προφανώς έχει μόνιμα κολλημένη σκόνη με αναθυμιάσεις λαδιών.

Ναι το TS έχω..Τι να σου πω,θα το πάω στην ΤΟΥΟΤΑ για λεπτομερή έλεγχο,γιατί είχα πάει και το άκουσε ένας μηχανικός για λίγο,χωρίς να ξέρει τι φταίει..Μου είπε να κλείσω ραντεβού,αλλά επειδή αυτό τον καιρό τρέχω συνέχεια με τη δουλειά,μάλλον΄θα πάω την επόμενη εβδομάδα ή αρχές Οκτώβρη.
Παλιά 19-09-05, 10:32
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 318
CTS03 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παρόμοια κι εγώ θα το πάω σε 2-3 εβδομάδες με την ευκαιρία του πρώτου service 30,000km. Να ανταλλάξουμε πληροφορίες για ότι γίνει.
Εσύ πόσα km έχεις κάνει? Έχεις αλλάξει τίποτα όπως το φίλτρο αέρα?

Παρατήρησα ότι το θόρυβο αυτό τον κάνουν πολλά μή-καινούργια αυτοκίνητα στις διασταυρώσεις καθώς κόβουν ταχύτητα.
Το δικό μου Corolla TS δεν τον έκανε έως φέτος το καλοκαίρι, άρα κάτι χειροτέρευσε.
Επίσης, έχω την εντύπωση ότι μερικές φορές ακούγεται κάτι σαν "σκάσιμο" στην εξάτμιση και δεν νομίζω ότι χτυπάει κάπου λόγω κακής στήριξης. Όχι πολύ δυνατό, πρέπει να έχεις ανοικτά παράθυρα και χαμηλές στροφές να το ακούσεις.
Επίσης, στην Εθνική Τρίπολη-Καλαμάτα, επιταχύνοντας με 5η σε 6000rpm μου μύρισε βενζίνη.
Η τελική που μπόρεσα να πιάσω στην επιστροφή με 1+2 άτομα ήταν μόνο ~210.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-05, 18:58
Το avatar του χρήστη ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ Offline:

Μοντέλο: Corolla TS '02..είχα
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
Δύναμη Σεβασμού: 282
ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Παρόμοια κι εγώ θα το πάω σε 2-3 εβδομάδες με την ευκαιρία του πρώτου service 30,000km. Να ανταλλάξουμε πληροφορίες για ότι γίνει.
Εσύ πόσα km έχεις κάνει? Έχεις αλλάξει τίποτα όπως το φίλτρο αέρα?

Παρατήρησα ότι το θόρυβο αυτό τον κάνουν πολλά μή-καινούργια αυτοκίνητα στις διασταυρώσεις καθώς κόβουν ταχύτητα.
Το δικό μου Corolla TS δεν τον έκανε έως φέτος το καλοκαίρι, άρα κάτι χειροτέρευσε.
Επίσης, έχω την εντύπωση ότι μερικές φορές ακούγεται κάτι σαν "σκάσιμο" στην εξάτμιση και δεν νομίζω ότι χτυπάει κάπου λόγω κακής στήριξης. Όχι πολύ δυνατό, πρέπει να έχεις ανοικτά παράθυρα και χαμηλές στροφές να το ακούσεις.
Επίσης, στην Εθνική Τρίπολη-Καλαμάτα, επιταχύνοντας με 5η σε 6000rpm μου μύρισε βενζίνη.
Η τελική που μπόρεσα να πιάσω στην επιστροφή με 1+2 άτομα ήταν μόνο ~210.
Κι εγώ το άκουσα το καλοκαίρι για πρώτη φορά.Παρατήρησα ότι αν είχα ανοιχτό και τον κλιματισμό ακουγόταν πιο έντονα.(Μήπως είναι κανένας ιμάντας?Λέμε τώρα..)47.000χλμ. έχω κι ένα φιλτράκι Κ&Ν πάνω.Στον ίδιο δρόμο 230 και πήγαινε ακόμα,αλλά έκοψα..
Παλιά 19-09-05, 20:17
Το avatar του χρήστη Jims192
Jims192 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: E12 TS
Περιοχή: Ξεσσαλονίκη...
Δύναμη Σεβασμού: 329
Jims192 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Εχώ παρατηρήσει και γώ σκάσιμο στην εξάτμιση το οποίο ρώτησα και άλλα παιδιά με Ts αν το ακούνε αλλά δεν.Και δεν είναι θόρυβος ή τρίξιμο,απλά είναι σκάσιμό της εξάτμισης ειδικά όταν κόβεις απότομα.Κάτι πρέπει να παίζει με τα καυσιμα,είναι σαν να έχεις αλλαγμένη εξάτμιση.

Επίσης είχα παρατηρήσει στα 210+ ένα βουητό μέσα απο τον αριστερό αεραγωγό και με ενοχλούσε γιατί ήταν αρκετά έντονος.Μετά παρατήρησα ότι το κάνει μόνο με ανοιχτή ηλιοροφή,και όντως μόλις την κλείσω σταματάει.Εχει να κάνει προφανώς με την ροή του αέρα μέσα στο αυτοκίνητο!Παράξενα πράγματα...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-09-05, 18:30
Το avatar του χρήστη wastegate
wastegate Offline:
Moderator

Μοντέλο: ΕΕ101turbo..
Περιοχή: ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 845
wastegate είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Δημητρη δεν ειναι τιποτα ρε συ απλα τα αλογα θελουν να ελευθερωθουν!! !

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-09-05, 18:34
Το avatar του χρήστη Jims192
Jims192 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: E12 TS
Περιοχή: Ξεσσαλονίκη...
Δύναμη Σεβασμού: 329
Jims192 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από wastegate";p=&quot Εμφάνιση μηνυμάτων
Δημητρη δεν ειναι τιποτα ρε συ απλα τα αλογα θελουν να ελευθερωθουν!! !
Aν είναι έτσι,αστα εκεί να χλημιντρίζουν δεν τα ανοίγω να φύγουν.Κανενας santa peter να μην είναι μόνο που χτυπάει απο το παράθυρο...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-09-05, 17:09
georgeTS Offline:
Νεότατος

Δύναμη Σεβασμού: 0
georgeTS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Γεια χαρά παιδιά...Οπως βλέπω από τριγμούς πάμε όλοι καλά...Εγω θέλω να κάνω μια άλλη ερώτηση...Έχει ακούσει κανείς απο σας θόρυβο στο συμπλέκτη όταν τον πατάει?Σε μένα ακούγεται σαν αέριο που εκτονώνεται ή τελος πάντων σαν ένα τρομπάρισμα κάθε φορά που τον πατάω!Μήπως μπορεί να βοηθήσει κανείς?Επειδή τώρα δεν προλαβαίνω θα πάω σε καμιά 10αριά μέρες να το τσεκάρω και έλεγα μηπως κανείς από σας έχει ακούσει κάτι στο συμπλέκτη του!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-09-05, 17:31
SPITHAS Offline:
Νεότατος

Μοντέλο: Corolla E12 1,4 pro f/l
Περιοχή: Ραφήνα
Δύναμη Σεβασμού: 0
SPITHAS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

Γεια χαρά σε όλους. Διαβάζω κανα 2ωρο τώρα το forum για τριγλμους κλπ. και μου ΄ρχεται να βάλω τα κλάματα yell yell yell καθότι το λατρεύω το αμάξι και το χρωστάω ακόμα.
Έχω Ε12 1.4 (5ος 2003). Δόξα το Θεό, τα πράγματα πάνε σχετικά καλά. Δέν έχω τριγμούς απο RC, 5η πόρτα, αμορτισέρ,κλπ κλπ κλπ ΑΛΛΑ τρίζει το ταμπλό!!!! (πρωτοτυπία ε?) Το αμάξι έχει 41000χλμ και στο service των 45000χλμ θα πάω και θα το τρίψω στα μούτρα του μάστορα viking viking viking Δεν αντέχω άλλο, πραγματικά με κουράζει, όχι απλά με ενοχλεί! Και εγώ το εντοπίζω στο σημείο ένωσης με το παρ-πριζ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-10-05, 10:00
Το avatar του χρήστη corollapatra
corollapatra Offline:
Administrator

Μοντέλο: T Sport 5d facelift
Περιοχή: Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 883
corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα
Σχετικά με τους τριγμούς στο τιμόνι που είχα αναφέρει σε προηγούμενο post, στην ΤΟΥΟΤΑ Πάτρας με έναν πρώτο έλεγχο μου είπαν ότι μάλλον ακούγεται από τον διακόπτη των φλάς. Κάπου βρίσκει όταν στρίβει το τιμόνι. Πρέπει να το πάω κάποια καθημερινή που θα δουλεύει ο ηλεκτρολόγος τους (είχα πάει Σάββατο) για να λύσει το τιμόνι και να δει εάν θα βάλουμε άλλον διακόπτη. Αλλά ποιος μπορεί να βρει κενό πρωινό καθημερινής όταν δουλεύει.......

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Επισκευή κρεμαγιερας johnK TOYOTA COROLLA E 12 4 21-04-20 16:06
επισκευή 20V stm2001gr 4AGE 20v Levin 28 26-03-09 17:55
Επισκευή αμορτισέρ. Corollaxli TOYOTA COROLLA E*90 35 25-11-07 19:43
Τροχαίο,βοήθεια για επισκευή... nikoskon TOYOTA COROLLA 111(G6) 16 02-05-07 20:15
Επισκευή χρώματος niknik SUPPORT 12 02-06-06 15:12

Page generated in 0,17816591 seconds (80,51% PHP - 19,49% MySQL) with 45 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:38.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com