Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
απα
Παλιά 01-07-20, 01:48
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 272
keichi είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
απα

Εβαλα πριν 5 μερες καινουργια TOYO PROXES TR1 (οχι T1R) 185/55/15 στο 111.......
Ειναι η πρωτη φορα που βαζω λαστιχο TOYO, μου τα προτειναν πολλοι τα TR1 γι αυτο το εκανα...
Δεν εχω δει καλυτερο κρατημα στο στεγνο τα τελευταια 20 χρονια το λαστιχο ειναι μια απιστευτη βεντουζα, ζεσταινεται ΑΜΕΣΩΣ και μπαινεις στο κλειστο στροφιλικι ΜΕ ΟΣΑ ΧΛΜ ΘΕΛΕΙΣ...Απιστευτο λυγαει η καροτσα σε μια στροφη νομιζα οτι θα στραβωσει σηκωθηκε 20 ποντους η εσωτερικη πισω ροδα!!!!!!
Φοβαμαι ομως οτι αυτη η καλη συμπεριφορα οφειλεται στο γεγονος οτι ειναι καινουργια ακομα....

Εχει δοκιμασει κανεις το συγκεκριμενο μοντελο για να μου πει μακροπροθεσμες εντυπωσεις?? Πως συμπεριφερεται δηλαδη μετα απο 6μηνες ή 1χρονο?

*Σε βρεγμενο τερραιν δεν το εχω δοκιμασει ακομα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη keichi : 01-07-20 στις 01:55.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-20, 20:24
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
καλησπερα, με γεια! πως και εβαλες τετοια διασταση?
απο τοτε που εχω το αμαξι βαζω 195/50/15 αλλα σκεφτομαι next time 185/55/15 εχεις δοκιμασει και τα 195 να μου πεις τι διαφορες βλεπεις σαν διασταση? σκεφτομαι και τα 185/60/15 αλλα μαλλον το 60αρι προφιλ ειναι too much.
Βεβαια εχουν ακομα τα δικα μου οποτε δεν εναι συντομα για αλλαγη ακομα δεν εχω κανει τα μπρος-πισω.
Απάντηση με παράθεση
απα
Παλιά 02-07-20, 01:14
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

απα

Σ ευχαριστω
Οταν ειχα βαλει στην αντιπροσωπεια τις ζαντες αλουμινιου συνοδευονταν απο ενα προσπεκτους της Τογιοτα και εγραφε σαν διασταση μονο την 185/55/15.
Αυτη τη διασταση βαζω παντα.
Δεν εχω δοκιμασει 195/50/15 αλλα βλεπω πολλα κορολλα να τα φορανε.
Το 195/50/15 μου το ειχαν προτεινει στα βουλκανιζατερ επειδη ειναι πιο οικονομικη διασταση αλλα δεν ηθελα...Ηθελα την διασταση που λεει η Τογιοτα.

Με 195/50/15 μικραινει αρκετα η διαμετρος του τροχου απ οσο εχω υπολογισει, οποτε εξτρα στροφαρισμα η μηχανη, αυξημενη καταναλωση βενζινης, μικροτερο προφιλ στις λακουβες, κοπανημα, κλπ κλπ οποτε ηταν εξτρα λογοι που την αρνηθηκα τη διασταση...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-07-20, 10:17
LISSAS Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: 111 vv-T-i
Περιοχή: Λεκανοπέδιο
Δύναμη Σεβασμού: 301
LISSAS θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος LISSAS θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από keichi Εμφάνιση μηνυμάτων
Εβαλα πριν 5 μερες καινουργια TOYO PROXES TR1 (οχι T1R) 185/55/15 στο 111...Δεν εχω δει καλυτερο κρατημα στο στεγνο τα τελευταια 20 χρονια... Απιστευτο λυγαει η καροτσα...
Φοβαμαι ομως οτι αυτη η καλη συμπεριφορα οφειλεται στο γεγονος οτι ειναι καινουργια ακομα....
Ακριβώς, όπως τα λες. Είναι καινούρια ακόμα και, όπως ΟΛΑ τα νέα λάστιχα, αποδίδουν τέλεια. Ο ενθουσιασμός σου βέβαια πηγάζει και από την πρόσφατη ανάμνηση που έχεις από τα προηγούμενα φθαρμένα λάστιχά σου.

Πριν 1 μήνα, έβαλα τα Continental EcoContact 6 195/55/16. Έχουν βαθμολογία "Α" παντού (στεγνό-βρεμένο-θόρυβο). Έχω (ακριβώς με εσένα) το ίδιο feeling για τα νέα λάστιχα... Τα ζόρισα λίγο στα "λιμ@ν@κι@" και το γνωστό προοδευτικό "γλυκό γλιστρηματάκι" δεν ήρθε ποτέ!!! Αλλά θα περιμένω για να τα κρίνω, σύμφωνα με το ρυθμό πτώσης απόδοσής τους.

Εν καιρώ (μετά από 10.000km), θα γράψω και εγώ εντυπώσεις...
Παλιά 02-07-20, 16:29
agrileza Offline:

Δύναμη Σεβασμού: 75
agrileza είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Σ ευχαριστω
Οταν ειχα βαλει στην αντιπροσωπεια τις ζαντες αλουμινιου συνοδευονταν απο ενα προσπεκτους της Τογιοτα και εγραφε σαν διασταση μονο την 185/55/15.
Αυτη τη διασταση βαζω παντα.
Δεν εχω δοκιμασει 195/50/15 αλλα βλεπω πολλα κορολλα να τα φορανε.
Το 195/50/15 μου το ειχαν προτεινει στα βουλκανιζατερ επειδη ειναι πιο οικονομικη διασταση αλλα δεν ηθελα...Ηθελα την διασταση που λεει η Τογιοτα.

Με 195/50/15 μικραινει αρκετα η διαμετρος του τροχου απ οσο εχω υπολογισει, οποτε εξτρα στροφαρισμα η μηχανη, αυξημενη καταναλωση βενζινης, μικροτερο προφιλ στις λακουβες, κοπανημα, κλπ κλπ οποτε ηταν εξτρα λογοι που την αρνηθηκα τη διασταση...

Μισό... η διάσταση που λέει η toyota για το corolla μας είναι 165/70/R14 175/65/R14 και 185/65/R14!!! Αν θυμάμαι καλά...

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από LISSAS Εμφάνιση μηνυμάτων
Ακριβώς, όπως τα λες. Είναι καινούρια ακόμα και, όπως ΟΛΑ τα νέα λάστιχα, αποδίδουν τέλεια. Ο ενθουσιασμός σου βέβαια πηγάζει και από την πρόσφατη ανάμνηση που έχεις από τα προηγούμενα φθαρμένα λάστιχά σου.

Πριν 1 μήνα, έβαλα τα Continental EcoContact 6 195/55/16. Έχουν βαθμολογία "Α" παντού (στεγνό-βρεμένο-θόρυβο). Έχω (ακριβώς με εσένα) το ίδιο feeling για τα νέα λάστιχα... Τα ζόρισα λίγο στα "λιμ@ν@κι@" και το γνωστό προοδευτικό "γλυκό γλιστρηματάκι" δεν ήρθε ποτέ!!! Αλλά θα περιμένω για να τα κρίνω, σύμφωνα με το ρυθμό πτώσης απόδοσής τους.

Εν καιρώ (μετά από 10.000km), θα γράψω και εγώ εντυπώσεις...

Αυτά θα βάλω για επόμενα λάστιχα Continental EcoContact 6 άλλων διαστάσεων βέβαια γιατί έχω βαρεθεί κάπως τα michelin energy.
Αναμένω εντυπώσεις.... νομίζω ότι έχουν καλύτερα γενικά χαρακτηριστικά αλλά μάλλον θα έχουν γρηγορότερο ρυθμό απόδοσης σε σχέση με τα michelin που είναι κορυφαία σε αυτό το τομέα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη agapiou : 02-07-20 στις 19:33. Αιτία: Συγχώνευση posts.
Απάντηση με παράθεση
απα
Παλιά 03-07-20, 01:28
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

απα

Agrileza οι διαστασεις ειναι αυτες ακριβως που λες...Αυτες λεει στο ντουλαπακι και μεσα στο βιβλιο.

Αυτο το μοντελο ομως ειχε σιδερενιες 14αρες ζαντες απ το εργοστασιο δεν εβγαινε με αλουμινιου ουτε με 15αρες...
Εαν εσυ παρηγγελνες το αμαξι σου στον αντιπροσωπο με ζαντες αλουμινιου οπως εγω, το εργοστασιο ''επιανε'' δουλεια με τα γνησια αξεσουαρ του (Toyota Genuine Accesories, Toyota Team Europe, Toyota Racing Development)...
Διαλεγες λοιπον τη γνησια ζαντα αλουμινιου που σου αρεσει (4-5 διαφορετικες 14αρες ειχε και 2-3 15αρες αν θυμαμαι) και μετα απο καμμια βδομαδα τις εστελναν μεσα στα κουτια τους.

Μεσα στα κουτια των γνησιων ζαντων υπηρχε ενα προσπεκτους που ελεγε μονο 185/55R15 λαστιχο στη 15αρα...

*Η γκαμα των γνησιων αξεσουαρ για αυτο το μοντελο περιελαμβανε ζαντες αλουμινιου, σπορ γριλια, προβολεις ομιχλης, αεροτομη, αιρ κοντισιον, cd 6δισκο, μεγαλυτερα ηχεια, πατακια, πατακι λαστιχενιο πορτμπαγκαζ, χρωμιομενο χερουλι πορτμπαγκαζ, ανεμοθραυστες, μπαρες οροφης και λασπωτηρες.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη keichi : 03-07-20 στις 01:44.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-20, 07:45
NikiforosGT Offline:
Moderator

Καλημερα, ευχαριστω Keichi, ακριβως αυτα που λες σκεφτομουνα και εγω, επισης θα γινει λιγοτερο το κενο στους θολους σημαντικο πραγμα για τους μη χαμηλωμενους, επισης σηκωνεται λιγο το αμαξι απο τον δρομο, σημαντικο για μενα που μερικες φορες μπαινω απο κατω χωρις γρυλο, ναι ειμαι λεπτος και χωραω...μονο μια φορα σφηνωσε το κεφαλι μου καπου και ειδα και επαθα να βγω...αχχααχαχαχαχαχαχ
Οποτε την επομενη φορα λεω και εγω για 185/55/15.
Επισης μου το προτεινε και αλλος για να δουλευει ποιο καλα και σωστα η κρεμαριερα, γιατι οσο μεγαλωνουμε τις μαμα διαστασεις η κρεμαριερα ζοριζεται και της βγαινει η ψυχη. Ειναι που ειναι χαρβαλη και εχει αιμοραγιες να της δωσουμε μερικη ζωη παραπανω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-20, 12:33
agrileza Offline:

Δύναμη Σεβασμού: 75
agrileza είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Agrileza οι διαστασεις ειναι αυτες ακριβως που λες...Αυτες λεει στο ντουλαπακι και μεσα στο βιβλιο.

Αυτο το μοντελο ομως ειχε σιδερενιες 14αρες ζαντες απ το εργοστασιο δεν εβγαινε με αλουμινιου ουτε με 15αρες...
Εαν εσυ παρηγγελνες το αμαξι σου στον αντιπροσωπο με ζαντες αλουμινιου οπως εγω, το εργοστασιο ''επιανε'' δουλεια με τα γνησια αξεσουαρ του (Toyota Genuine Accesories, Toyota Team Europe, Toyota Racing Development)...
Διαλεγες λοιπον τη γνησια ζαντα αλουμινιου που σου αρεσει (4-5 διαφορετικες 14αρες ειχε και 2-3 15αρες αν θυμαμαι) και μετα απο καμμια βδομαδα τις εστελναν μεσα στα κουτια τους.

Μεσα στα κουτια των γνησιων ζαντων υπηρχε ενα προσπεκτους που ελεγε μονο 185/55R15 λαστιχο στη 15αρα...

*Η γκαμα των γνησιων αξεσουαρ για αυτο το μοντελο περιελαμβανε ζαντες αλουμινιου, σπορ γριλια, προβολεις ομιχλης, αεροτομη, αιρ κοντισιον, cd 6δισκο, μεγαλυτερα ηχεια, πατακια, πατακι λαστιχενιο πορτμπαγκαζ, χρωμιομενο χερουλι πορτμπαγκαζ, ανεμοθραυστες, μπαρες οροφης και λασπωτηρες.
Όπως τα λές, διάλεξα γνήσια ζάντα αλουμινίου, αλλά δεν θυμάμαι να είχε 15.
Απάντηση με παράθεση
απα
Παλιά 03-07-20, 13:01
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

απα

Νικηφορε εσενα η κορολλα σου ομως ειναι 140 αλογα, εμενα ειναι μαμα...
Με το 185 ισως να μη παταει καλα στο δρομο, ισως θελει πιο φαρδυ λαστιχο...
Δε ξερω εσυ διαλεγεις απλα στο λεω σαν ιδεα...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-20, 20:22
NikiforosGT Offline:
Moderator

Καλησπερα, για να δεις μια διαφορα τετοια απο το 1cm στο φαρδος θες αλλα πραγματα πρωτα οπως πχ coilovers και να οδηγας στο οριο.
Το starlet GT με το μοτερ σε καλυτερη κατασταση απο την τωρινη το ελιωνα λεμε και με χαμηλωμα κιολας 3,5cm και ειχα 185/55/14 τα περισσοτερα χρονια και για λιγο 185/60/14 με μαμα ελατηρια τοτε οχι χαμηλωμα και αμορτισερ koni sport οπως τωρα.
Και για 195/60/15 σκεφτομουνα αλλα νομιζω too much...

Το 195/50/15 να γινει 185/55/15 ειναι πολυ λογικη διασταση.
Αν το 1ο παει στο 55 ή 60% εκει θεωρητικα τελειως παντα στο οριο μπορει να μπαλωνιαζει το λαστιχο που λεμε.
Και αυτοι που στην 15αρα του αλλαζουν τα φωτα δεν βαζουν καν 50αρι, πανε σε 195/45/15 που ειναι λιγοτερο το ψαχνο του ελαστικου στην ζαντα.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αλλαγή Ελαστικών neos3103 TOYOTA COROLLA 111(G6) 2 15-04-13 12:16
Corolla TS - Αλλαγή Ελαστικών VazelosTS UPDATES 4 24-12-12 16:57
Πότε αλλαγή Ελαστικών? teoNOKIA TOYOTA COROLLA E 12 58 15-05-12 20:12
Αλλαγή ελαστικών aircop SUPPORT 2 04-02-10 00:00
Αλλαγή Ελαστικών jimbo SUPPORT 295 24-01-08 23:52

Page generated in 0,18296909 seconds (82,18% PHP - 17,82% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:35.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com